Juniorit

A-nuorten SM-finalistit selvillä – Rantala takoi hattutempun ratkaisevassa ottelussa

01.04.
2018
29 Kommenttia
2
Juniorit

Joona Rantala teki hattutempun viidennessä pelissä. Kuva: Esa Takalo.

A-poikien SM-sarjassa selvisi tänään toinenkin finalisti, kun Classic voitti TPS:n lukemin 6-1. Classic eteni finaaliin voitoin 3-2.

Classic oli ratkaisevassa viidennessä ottelussa parempi alusta saakka. Avauserän jälkeen se johti vasta 1-0, mutta 40 minuutin kohdalla lukemat olivat jo 5-1. Kolmas erä oli jälleen tasainen ja erän ainoan osuman iski kotijoukkue Classic tyhjään maaliin. Ratkaisevassa viidennessä pelissä Classicin tehokkain oli hattutempun tehnyt Joona Rantala.

Classic kohtaa A-junioreiden SM-finaaleissa Steelersin, joka lunasti paikkansa finaaleissa jo aiemmin. Steelers kaatoi omassa välieräsarjassaan EräViikingit voitoin 3-1.

Puolivälieräsarjassaan Steelers kaatoi Happeen voitoin 3-2. Classic kellisti puolivälierissä puolestaan SPV:n voitoin 3-0.

Classic-TPS 5. puolivälierän ottelutilastot

Edit: Ingressiä muokattu su 1.4. klo 20:29.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Häh
01/04/2018
Onko juttu ennakkoon kirjoitettu, kun voittajan kohdalle jäi X?
Todellakin
01/04/2018
Todellakin on! Pääkallo=laatujournalismia
Ilkka Kittilä
01/04/2018
Ennakkoon on kyllä melko hankala juttua kirjoittaa minkään pelin tuloksesta. Ingressiin oli jäänyt luonnosteluvirhe. Kiitos huomiosta, nyt korjattu.
Manse
01/04/2018
Haiskahtaa kolmelta varmalta pytyltä tampereelle....miehet, naiset ja isot pojat😀
Saituri
01/04/2018
Olipa esitys Classikilta tänään. Saarentola jatkoi siitä mihin eilen jäi ja niin teki Tepsin epäonneksi myös Kuisma, jonka oli vaikea saada edes silmiään ajoittain kiinni. Eikä Fäldenkään B-pojissa eilisestä A-poikien esityksestään näemmä parantanut yhtään. Tepsin yleensä vahva maalivahtipeli suli tässä kahden viime päivän aikana pahiten. 97-syntyneistä Laaksonen oli pirteä, muuten kovin hiljaista. 98-syntyneistä Pensikkala esiintyi edukseen, Kallio ja Töyrylä ihan kuutamolla koko Classic-sarjan. Jalo vaikutti äärettömän hitaalta käännöksissään. Ihan kuin hänellä olisi massan rakennuskausi meneillään, mutta kertynyt massa ei ole selvästikkään lihasta. Juuti oli hyvä ja alati vaarallinen, mutta kaiken tekemisensä perustana oli ainoastaan oman vetopaikan rakentaminen. Luulisi tuollaisen itsekkään pelityylin soveltuvan keskuria paremmin laiturille ja joukkueen saavan sillä tavoin hänestä enemmän irti. Varsinkin kun Juutin puolustustaidot ja -halukkuus on korkeintaan välttävällä tasolla. Nopeudellaan ja hyvällä vedollaan luulisi saavan vastureista paljon hyvää aikaiseksi.

Saarentolan lisäksi Classikista on mainittava Rantalan ilmiömäiset kaksi viimeisintä peliä. Tällä kertaa varsinkin nuo kaksi olivat liian iso vuori Tepsin kiivettäväksi.
Hootee
01/04/2018
Rantalan maalit teki hyvää tepsifaneille!
Saiturille
02/04/2018
Komppaan täysin analyysiäsi, pakeista mainittakoon Salminen ja Härkönen . Molemmat hoitivat tonttisa hyvin. Juutin kohdalla mietin onko ylemmältä taholta (tai isä Juutin toimesta) tullut käsky Pojan peluutuksesta🤔 Vai onko valmennuksen linja joka toistui joka pelissä? Tälläkertaa Classic oli selkeästi parempi. Tulee loistava finaalikierros steelers - Classic 👍
Tepsi
02/04/2018
Ja niin TPS pullahti ulos myös B junnuissa, puolivälierään.
Risto Mutanen
02/04/2018
En nyt varsinaisesti jaa joidenkin ajatuksia Juutista. Sillä pojalla on hirmuinen työmoraali omiin päin. Takakarvilla sarjan aatelia ja ottaa mustelmia vedoista huolella. Sanoisin ennemminkin niin, että monen olisi hyvä ottaa mallia siitä miten koko ajan mennään täysillä. Yksi sarjan parhaista laukauksista ja pystyy sille myös tilaa tekemään ja ensimmäiseen mieheen suuntautuvat laukaukset vähentyneet huomattavasti. Kova ratkaisuhalukkuus ja monessa pelissä on ollut se, joka myös omalla yksilötaidollaan tuo joukkueen takaa tasoihin ja jopa ohi. En pienimmässäkään määrin ymmärrä hänen dissaustaan. Huikea talentti!

Classicille onnittelut finaalipaikasta. Eilistä peliä en nähnyt, mutta neljännessä pelissä Rantala oli se dominoiva pelaaja, jota Classic tarvitsikin. Nousi oikeassa paikassa liideriksi ja oli selkeästi kentän paras pelaaja. Ilmeisesti sama jatkui eilenkin.
Mieti!
02/04/2018
Mieti!
Mieti, ennen kuin painat kommentoi-nappulaa. Haluaisitko ja pystyisitkö sanomaan kaiken kirjoittamasi myös kyseiselle juniorille ”päin naamaa” vai oletko kirjoittanut mielipiteesi some-sokeuden tai –raivon vallassa?
Pelejä tulee ja pelejä menee. Joku pelaa tänään elämänsä pelin ja on ehkä huomisessa pelissä ihan kuutamolla. Usein pelaaja itsekin tietää miten peli meni ja että uusia mahdollisuuksia tulee. Tällaisissa kommenteissa ei liene mitään vaarallista, kunhan ne pysyvät kohtuudessa.
Mutta, jos alat kirjoitella jonkun pelaajan ulkonäköön tai henkilökohtaiseen elämään liittyviä kommentteja, pitäisi hälytyskellojen soida päässäsi! Ohjaako kirjoittamistsi nyt Some-sokeus? Kirjoitatko nyt jotain sellaista, mitä et koskaan missään tilanteessa sanoisi kenellekään päin naamaa tai millaista palautetta et itse haluaisi saada?
Mieti siis ennen kuin painat lähetä –nappia, onko tekstisi asiallista ja miltä kirjoittamasi palaute itsestäsi tuntuisi?
Jaska
02/04/2018
Tän kauden classic on kyllä täynnä niin ylimielistä porukkaa että laitetaas steelerssille! #TL86
Saituri
02/04/2018
@Risto: Olen samaa mieltä huikeasta talentista, eri mieltä kuitenkin tuosta puolustamisen onnistumisesta. Takakarvi ja peittojen ottaminen onnistuu laituriltakin, mutta keskurin pitäisi pystyä siivoamaan oma maalinedusta ja voittaa kulmat omassa päädyssä. Pitää myös uskaltaa mennä tilanteisiin, joissa mahdollisuus sattua, enkä tarkoita nyt pallosta tulevaa nipistystä. Hyökkäyspäässä keskurin pitäisi ensisijaisesti rakentaa muille sitä peliä, eikä vain hakea omaa vetopaikkaa. Huikea talentti, mutta olisiko paremmin hyödyksi joukkueelleen laiturina? En tiedä onko jo kokeiltu tuolla pelipaikalla ja todettu paremmaksi keskurina, mutta itselle tulee pelitavasta ja fyysisistä ominaisuuksista väkisinkin mieleen laituri.

@MIETI!: BUHUU ja kyyneleitä. Tasapäistetään ja annataan kaikille arvosanaksi kultainen tähti. Nämä eivät enää ole pikkupoikia. Jalo on parikymppinen ja useamman vuoden edustuksen mukana pyörinyt lupaus. Ison kokonsa ja hyvän pelisilmänsä ansiosta menestynyt junioreissa, mutta nyt kun pitäisi olla huippu-urheilija, niin haluaako vain olla huippu, ei urheilija? Joko seuran fysiikkavalmennus on pielessä tai kaverin tahtotila on pielessä, mutta auttamattoman hidas kentällä, eritoten käännöksissä. Joko massaa liikaa tai voimaa liian vähän. Itse olen kiinnostunut vain salibandystä ja sen myötä pelaajien peliin vaikuttavista ominaisuuksista. Poikien ulkonäköjutut jätän suosiolla keijukaisille (eng. fairy, toim. huom.).

Se että Kallio ja Töyrylä olivat Classic-sarjan unten mailla, on vain jotain mitä viime kauden johtavilta pelaajilta ei odottaisi tässä kohtaa. Toivottavasti parantavat pronssipeliin ja edesauttavat joukkueen mitalikantaan.
HM
02/04/2018
Tämä (entisten) tps-vanhempien Juuti-viha on kyllä jotain niin käsittämätöntä ja surullista. Toivottavasti poika ei lue näitä palstoja, tai jos lukeekin niin ei ota itseensä. Kova on poika pelaamaan.
Heh
02/04/2018
Kyse on siitä että pelaako oikealla paikalla.Jos Real Madrid laittaisi Ronaldon laitapakiksi niin ihmettelisin suuresti.
Kuha
02/04/2018
Jos tamperelaisena voi osallistua tähän turkulaisten jäsentenvälisiin. Minun silmään Juuti oli kyllä yksi vaarallisimmista ja taitavimmista pelaajista vastustajajoukkueessa. Toki Saiturin kommenteissa on perää ja aika minä-merkkistä pelaamista. Ajan kanssa varmaan homma löytää oikean suunnan joukkuelajissa.

Jaloa olen seurannut useat vuodet niin junnuissa kuin ruudusta tulleista miesten peleistä ja siinäkin pakko kompata Saiturin mielipidettä. Ei ole ainakaan vielä lunastanut niitä odotuksia mitä itsekin kuvittelin pojan saavuttavan. Taantunut huomattavasti kuten nollatehot miesten pleijareissa kertoo. Oli toki tässä Classic sarjassa vaikea pideltävä ison kokonsa ja hyvä suojaustaitonsa vuoksi, mutta kohtuu pienille tehoille jäi.

Ottelusarjan ratkaisu tapahtui pitkälti tolppien välissä, kun C valmennus laittoi Saarentolan lopullisesti tolppien väliin. Pesi kollegansa aika sata nolla mitä pidemmälle ottelusarja eteni.

Rantala-Jalo parivaljakko myös selkeästi Tampereen suuntaan. Lauantain pelin kenttä-kenttä peluutus oli valmennuksen yhteenottoa, kun TPS ykkönen painoi kolmannessa erässä C kakkoskentällistä vastaan, kun taas C ykkönen tepsin kakkosta vastaan. Tasainen peli, jonka ratkaisu jatkoilla missä taas 1-1 ja 2-2 kentät pelasivat aluksi vastakkain. Ottelu ratkesi turkulaisten harmiksi ”hyppää Rantala, hyppää” hienoon yksilösuoritukseen.

Sunnuntain pelissä C oli kyllä omaan silmään kokoajan kuskin paikalla, vaikka twitter valmentaja Kytöhonka jotain altavastaajasalibandysta provoilikin. Tottakai C veti karvin alas, kun tilanne oli 4-1 tms siinä vaiheessa. Ottelusarja olisi varmasti ratkennut Classicille muutenkin, mutta pakko myöntää, että Sikkinen peluutus takasi kaksi kovaa kenttää tepsin yhtä vastaan. Muutenkin Classicin rosteri ehkä aavistuksen leveämpi, joka näkyi sitten loppuakohden. Molkka jäi aika aseettomaksi, kun liigakenttä ei saanut enää mitään aikaan ja muillaa ei ainakaan tällä kaudella riittänyt

Kiitos hyvästä sarjasta ja rauhaa omien suolaamisen kanssa. Peliä tämä kuitenkin vaan on.
#faktoi
02/04/2018
Oma mielipiteeni Juutista on että äärettömän viihdyttävä pelaaja! Melkeinpä koko ajan vaarallinen!
Tre
02/04/2018
Se on aivan sama lukeeko pojat itse näitä
Pelaajat vain nauraa näille jutuille
Isät ja äidit ottaa vaan vähän tosissaan lasten urheilun
Hieno taistelupari Classic vs Tps kuin myös Steelers vs Ervi
Tps rimaa hipoen voitti oilersin ja ansaitsi paikan neljän joukkoon
Classic sarjassa tiukkaa vääntöä pieniä eroja missä pelit ratkesi
esim. Juutia päähän kohdistunut taklaus joita ei tässä lajissa pitäisi sallia videolta näkyy kun törmäyksessä nousee kädet ylös ja isku tulee päähän/niskaan (jatkoaika)Turussa.
Laji on mennyt viimeiset vuodet ei taitopelaamiseksi kaksin käsin työnnetään ukkoja ulos kaukalosta ja taklataan olkapäät vastakkain kun mennään kulmaan vaikka pitäisi pelata palloa mutta näin on pakko pelata niin pärjätään MM kisoissa.
Se miten arvostellaan yksilöitä johtuu ihan pelaajan omasta käytöksestä kentällä se miten kerää huomiota.
Ei Rantala ,Juuti, Jalo,Töyrylä,kallio,Salo,Hemmo,laaksonen,Pensikkala,Tykkyläinen,Akola,Salminen, .... ym.
Pelejä yksin voita joukkueessa 20 pelaajaa kaikkia tarvitaan.
Nyt on pelaajien parasta aikaa nyt tulee mustelmia ulkoisesti kuin sisäisesti.


Nyt tsemppiä Tps hyvä taisteluhenki päälle samoin Ervi Classic ja Steelers
Julli
02/04/2018
Hyviä kommentteja Saiturilta ym.
Kyllähän TPS kaatui huonoon maalivahtipeliin ja muutaman pelurin todelliseen suorittamiseen. Töyrylä ylivoimaisesti suurin alisuoriutuja. Kolme maalia liigastatuksella olevalta pelaajalta on surkeata. Nyt huomaa, että pelkällä päämäärättömällä juoksemisella ei pärjää. Pitää olla myös lajitaitoja edes vähän. Akola ylivoimaisesti paras puolustaja ja Rantala hyökkääjä.
innokas junnu seuraaja
02/04/2018
Voisikohan Pääkallo ottaa hieman kantaa myös nuorempiin junnuihin. Jänniä pleijarisarjoja on pelattu mm C1 ja C2 ikäluokissa.
Junnu seuraajalle
02/04/2018
C1
Ols vs oilers: sarja olisi voinut päättyä kumman vain hyväksi
Åif vs tps: sama kuin edellisessä
Steeler vs o2: steelers jyräsi jatkoon
Ervi vs hifk: hifk haastoi hyvin ensimmäisessä pelissä mutta toisessa ervi pelasi omalla tasolla ja eteni helposti jatkoon
Junnu#8
03/04/2018
Mitkä on A finaalien pelipaivät? Olen yrittänyt liiton sivuilta etsiä päivämääriä. Ei ole löytynyt.
Kiinnostunut
03/04/2018
Miksi B-junnujen playoffeista ei ole tullut minkäänlaista juttua?
Finaalia odotellessa
03/04/2018
JUNNU#8 A finaalit 7-15.4.
HM:lle minä ihmettelin Juuti asiaa ääneen, en ole tepsi vanhempi enkä vihaa Juutia. Olen kauden aikana huomannut muutoksia valmennuksen ja peluutukseen liittyen Juutin suhteen ja jo syksyinen maajoukkue hässäkkä oli kovasti tapetilla. Eikö jokaisella ole oikeus mielipiteeseen ja omiin havaintoihin ja niiden tulkintoihin !?
Hyviä finaali pelejä odotellessa 😊
Saituri
03/04/2018
Minun tietojen mukaan ensimmäinen finaalipeli 6.4 klo 18.30 Spiral-halli.

Minäkään en nyt ymmärrä miksi minut leimattiin Juuti-vihaajaksi noiden ylempien kirjoitusten johdosta. Kaveri on vasta 00-ikäinen, joten ei kentän paras tarvi vielä ollakkaan. Kysymys on pojan pelipaikasta. Käsi ylös joka on sitä mieltä, että Juuti nollaa miehensä oman maalin edustalta tai voittaa 1vs1 puolustuskulmassa. Ehdoton talentti, mutta keskurilla on yleensä muitakin velvotteita kuin mainittu takakarvaus ja vetojen peitto. Pistepörssissä kymmeneen peliin kolmetoista pistettä ja vain yksi syöttö. Sekään ei kerro keskurista, vaikka toisaalta joukkueen kannalta on yhdentekevää kuka ne maalit tekee, kunhan joku ne tekee. Joukkueen kannalta ei ole kuitenkaan yhdentekevää kuka maalit päästää ja onko kentällinen tehokkain mahdollinen (+/-), vaikka siinä yksi pelaaja paljon maaleja tekeekin. Maalintekopeli kyllä, mutta jos tekee yhdeksän ja vastustaja kymmenen, niin merkitystä on myös maalien päästämisellä. Toivottavasti testaavat tulevaisuudessa laiturina, ehkä kuitenkin pronssipeliin turhan riskialtis kokeilu. Uskoisin kaverin olevan vielä parempi laiturina, niin yksilönä, kuin joukkueenkin kannalta.
Saiturille
03/04/2018
👍👍👍👍😊
JONNE
03/04/2018
Akola oli mulle ratkaisupelin päällikkö. Rantalakin toki hiljensi TPS-fanit iskemällä aika monta rysää kahteen ratkaisupeliin. Parempaa lääkettä ei voi juuri keksiäkään. Mutta jätetään tämä sarja ja lupaavat 00-pojat rauhaan ja mennään eteenpäin.

Finaalisarja menee tosi pahasti päällekkäin liigakarsinnan kanssa. Siprosta ja kumppaneita tuskin päästetään A-poikien peleihin? Steelers on aivan altavastaaja, jos ei saa koko nippua Classicia vastaan. Tamperelaisilla riittää leveyttä, vaikka Heikkilä ja Sikkinen olisivat miesten matkassa koko ajan. Rantala saattaa sahata edestakaisin vähän sen mukaan, kuinka paljon A tarvitsee häntä.
Veli
04/04/2018
Toki classic on suosikki, voittihan se runkosarjankin. Steelers, kuten Pääkallo syksyllä kirjoittikin, oli sarjan yllättäjä- tosin Pääkallon argumentit olivat täysin väärät. Steelers on pelannut suurimman osan kautta ihan ns omilla pelaajilla. Jos tilastoja on uskomista niin Sipronen on pelannut koko kaudella vain kaksi peliä. Muut edarin pelaajat muut enemmän...osa ei lainkaan. Ja eikös tuossa ervi ratkaisupelissäkin kentällä ollut vain 2-3 edustuksen pelaajaa kuudesta mahdollisuudesta.

Classic suosikki finaaliin, mutta sarjanousija suurin yllättäjä. Ervissä pelasi liigapelaajia ja iso joukko divaripelaajia, josta heräsi kysymys..voittaisiko steelersin a junnut täysin sukeltaneen edustusjoukkueen, jonka valmentajana on näillä palstoilla kehuttu- toivottavasti ei mene sotkemaan junnujen peleihin😊

Toivotaan huikeita pelejä
Saitur1lle
04/04/2018
Pitäisköhän saiturille käyttäjän rauhoittua, kun asiallinen ja muut huomioon ottava keskustelu ei näytä onnistuvan. Kuulosti ainakin ensimmäinen kommentti siltä, että on kateellinen Juutin taidoille. Voi olla ettei oma poika koskaan pärjännyt ja siksi purkaa omaa surua ja pettymystä muihin. Ehdottaisin hänelle jonkin sortin terapiaa, ettei muita tarvitse alkaa haukkumaan ja syyttämään.
Herää
04/04/2018
Porukka itkee Pääkallon kommenttiosiossa, kun joku asiallisesti kritisoi a-junnuikäisiä pelaajia..

Kyseessä ei ole 12-vuotiaat vaan ihan jo aikuisikään ehtineet miehenalut, jotka kyllä kestävät sen, että joku sanoo heidä olleen aivan kuutamolla.

Harvoin käytän termiä kukkahattutäti, muttä nyt on taas sellainen vikinä päällä täällä, että voisi olla tarvetta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.