Liigat

Classic Superfinaaliin kolmatta kertaa putkeen – alla 32 ottelun voittokavalkadi

09.04.
2018
18 Kommenttia
1
Liigat

Classic nähdään miesten Superfinaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians ja Classic kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigan neljännessä välieräpelissä. Classic voitti ottelun maalein 12-5 ja eteni Superfinaaliin otteluvoitoin 4-0.

Indians sai peliin hyvän lähdön, kun Joonas Föhrin loistosyöttö löysi Kaarlo Mahlbergin, joka vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Ajassa 4.06 Sami Johansson kiemurteli Indiansin maalin eteen ja tasoitti pelin. Eetu Nykäsen pudotuspelien avausmaali syntyi kreivin aikaan, kun laituri taiteili pallon verkkoon ajassa 7.07 ja Indians pääsi 2-1-johtoon.

Classicin tasoituksen iski Miro Lehtinen, jonka kauden ensimmäinen pudotuspelimaali upposi melko kaukaa. Eemeli Salin vei Classicin ensi kertaa johtoon ajassa 13.53. Lauri Näränen naulasi Indiansin tasoihin viisi minuuttia ennen erän loppua. Salinin ottelun toinen osuma varmisti sen, että Classic lähti tauolle 4-3-johdossa.

Indians pyrki selkeästi suoraviivaisuuteen ja rohkeisiin nopeisiin hyökkäyksiin, ja onnistuikin siinä, mutta puolustuspeli ei ollut järin vahvaa. Classic myös pyöritti vakuuttavasti pitkiä hyökkäyksiään ja oli alati totutun vaarallinen hyökkäyspäässä. Ensimmäinen erä tarjoili maukasta salibandyviihdettä ja molempien joukkueiden pallollinen pelaaminen oli korkealla tasolla.

Indians sai toiseenkin erään hienoin alun, kun Föhr löysi namupassilla Valtteri Kainulaisen, jonka kymmenes pudotuspelimaali toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 20.25. Classicin tehokas ykkösviisikko karvasi pallon Joonas Pylsyn toimesta ja Lassi Vänttinen vei Classicin takaisin johtoon ajassa 21.50. Juuri ennen ottelun puoliväliä Johanssonin loistokuti vei tamperelaiset kahden maalin johtoon.

Toinen erä oli hiukan rauhallisempi, ja hyökkäyksiä rakennettiin verkkaisemmin kuin avauserässä. Classic oli vahvempi myös toisella kaksikymppisellä.

Kolmas erä ei ollut ehtinyt vanheta viittäkään minuuttia, kun Vänttinen ja Lamminen veivät Classicin jo 8-4-johtoon. Varsinkin Vänttisen maali oli näyttävä ja Pylsy tarjoili osumaan taidokkaan maalisyötön. Ennen viimeistä kymppiä Krister Savonen naulasi Classicin yhdeksännen osuman hiukan onnekkaastikin.

Indians pelasi kolmannessa erässä rohkeasti pitkiä pätkiä ilman maalivahtia. Otto Lehkosuo kavensi tilanteeksi 9-5 yhdeksän minuuttia ennen loppua. Ajassa 52.33 Indians käytti aikalisänsä. Kuusi minuuttia ennen loppua Vänttinen viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin ja naulasi 10-5-osuman. Sama mies iski 11-5-osuman tyhjään maaliin ajassa 55.10.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Johansson viimeisteli vielä oman hattutemppunsa. Classicin tehopelaajia olivat Vänttinen (4+1), Salin (2+2), Johansson (3+0) ja Lamminen (1+2).

Classic voitti runkosarjassa 24 ottelua putkeen ennen pudotuspelejä. Pudotuspeleissä Oilers kaatui puolivälierissä voitoin 4-0 ja samoin kävi välierissä, joten voittoja on tullut nyt 32 putkeen. Superfinaalissa Classic saa vastaansa Nokian KrP:n tai Happeen. Indians pelaa pronssiottelussa jompaa kumpaa vastaan.

Ottelutilastot
Iiro Karesniemen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
#51
09/04/2018
Ja nyt Classic häviää Superfinaalin xDd
Arto Kilponen
09/04/2018
Kuinka paljon paremmin Indians pystyi haastamaan Classicin Oilersiin verrattuna? Tampereella kyllä, sillä Classic voitti vain kolmella ja kahdella maalilla. Sen sijaan varsinkin Espoossa oli valtava ero. Oilersia vastaan Classic teki yhteensä 14 maalia ja Indiansia vastaan tuloksellisesti heikommassakin ottelussa 11 maalia.

Lisäksi Oilers onnistui yhden pelin pitämään yhden maalin erossa. Sen sijaan Indians onnistui johtamaan otteluista kahta, Oilers oli aina korkeintaan tasatilanteessa.

Yhteismaalit Classic - Oilers 30 - 17 ja Classic - Indians 35 - 17

Joka tapauksessa Classic 8, Espoo 0. Ei tarvitse selitellä.
noniin
09/04/2018
"Marja-Liisalle" leveemmät puntit pronssipeliin.
JANIINPÄ
09/04/2018
Hyvä sarja, Indians antoi hyvän vastuksen eikä luovuttanut helpolla. Oikeastaan vasta viimeisen pelin viimeinen kymppi oli jo odottelua.
Onnea pronssimatsiin, ensimmäinen mitali on aina mitali.
Jortikka
09/04/2018
Mitä ihmettä sä Kilponen höpiset siellä kun Oilersin kausi päättyi käsittämättömään kymmenen ottelun tappioputkeen, jossa mukana mm. ruma 1-9 kotitappio naapurille?
Arto Kilponen
09/04/2018
Miltä osin olet eri mieltä tuosta kirjotuksestani, Jortikka?
Pelle
09/04/2018
Olet Arto.
Jep
09/04/2018
Tässätulee käymään kuten arvaisin jo pitkä aika sitten. Clasu häviää yhden pelin ja mestaruus ansaitusti muualle :-). Hyvä inkkarit yrityksestä, ihme ettei riittänyt
okotoks
09/04/2018
Oilersin tuloksia vuonna 2018 seuraillessa saa kyllä melkosilla värilaseilla vääntää, jos pystyy tosissaan jotain vertailua tehdä. Joukkue kuitenkin vastasi vuoden 2018 suurimmasta farssista ottaen huomioon kaikki pääsarjatasot.
Arto Kilponen
09/04/2018
Kyllä minä ihan tosissani väitän, että Indians ei ollut käytännössä yhtään sen lähempänä pudottaa Classicia kuin Oilers. Ja nyt siis puhun nimenomaan siitä mitä lopulta kävi, en siitä, millaiset olivat ennakkoasetelmat.
Peehoo/Loviisa
09/04/2018
Teemu 77 ota se mitsku pois kuleksimasta...
Manse
09/04/2018
Nyt pitää aikuisten oikeesti kaikkien parantaa....Cee sen kun vahvistuu seuravalle kaudelle. Tylsäs käy!
Slight
10/04/2018
Artolle kyllä pakko esittää klassinen kysymys että katsoitko sä nämä kaikki 8 peliä, eli siis oilers sekä indians sarjan pelit?

Itse katoin 8 pelistä 6. Niiden perusteella minun on pakko sanoa että indians pelasi mielestäni paljonkin kypsemmin ja paremmin kuin oilers. Se on fakta että classic on äärimmäisen hyvä eikä sille selkeästi tänä vuonna löydä kaatajaa. Mutta jos näitä pelejä katsoo kokonaisuutena niin kyllä mielestäni indians paremmin pisti hanttiin classicille kuin oilers. Toki oilersin koko loppukausi oli niin surkea että ehkä siellä oli katkennut selkäranka jo ennen puolivälieriä.

Tsempit inkkareille pronssiotteluun, uskaltaisin väittää että Indians nappaa tänä vuonna ensimmäisen mitalinsa, sen verran laadukasta peliä pystyvät pelaamaan.
Ja toisena arviona heitän että ei ole classicilla hätäpäivää superfinaalissa, kaivavat sieltä mestaruuden todennäköisesti vieläpä aika helposti ja saadaan todella tylsä finaaliottelu.
tampere
10/04/2018
clasulla alla 30voittoa jos huomioon otetaan cc2017 seinäjoella
Arto Kilponen
10/04/2018
En katsonut kaikkia kahdeksaa peliä kokonaan. Näitä Espoon pelejä välieristä katsoin, eikä siellä ollut Indiansilla pienintäkään saumaa. Puolivälieristä näin paikan päällä kaikki ja minusta varsinkin 2. pelissä Oilers oli aika lähellä yllätystä.
Äläs ny
10/04/2018
Jokohan nyt ukot pääsis poimimaan kultaiset metallit kaulaansa, huomenissa, Kaukajärven
urheilupyhätössä.
Heh
10/04/2018
Maalisuhde Indianssin hyväksi +56 maalia suhteessa oilerssiin.Lisäksi oilerssin rankkarivoitto Lasbista niin pääsi juuri ja juuri yhdellä pisteellä playoffeihin.
Terhi
10/04/2018
Onneksi meillä on tämä älytön yhden finaalin huipennus. Vielä on joku 3% mahdollisuus, että Classic häviää finaalin. Finaalisarjassa se olisi jo 0%.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.