Erien alut pilasivat Indiansin kirin – Piha tykitti Classicille ensimmäisen finaalikiinnityksen

Tampereen Classic nappasi ensimmäisen täplän tiistaina käynnistyneessä välieräsarjassa. Arkistokuva: Esa Takalo

Tampereen Classic nappasi ensimmäisen täplän tiistaina käynnistyneessä välieräsarjassa. Arkistokuva: Esa Takalo

Westend Indians joutui taipumaan Tampereen Classicin vieraana miesten Salibandyliigan ensimmäisessä välierässä. Voitto kirjattiin Classicille maalein 6–3.

Avauserän ensiminuuteilla kotijoukkue vaikutti selvästi valmiimmalta otteluun. Indians-maalivahti Mikko Kirvesniemi yllätettiin kahdella pikaosumalla, kun erää oli tahkottu vasta reilut kolme minuuttia.

Eemeli Salin pääsi kiskaisemaan 1–0-numerot taululle ajassa 3.09. Vain puoli minuuttia myöhemmin Jussi Piha laukoi matalalla kudilla pallon jälleen verkkoon. Vaikeasta alusta huolimatta Indians kasasi rivinsä nopeasti, eikä loppuerän aikana joutunut aivan alun kaltaiseen myllytykseen.

Erän puolivälin kohdilla Valtteri Kainulaista rikottiin maalipaikassa, ja espoolaiskapteeni pääsi yrittämään kavennusta rangaistuslaukauksesta. Komea höynäytys rystypuolelle sai Lassi Torisevan maihin, ja Kainulainen ujutti pallon Classic-veskarin alta maaliin.

Kavennus näytti tehneen hyvää, sillä Indians sai juonesta kiinni yhtä paremmin toisessa erässä. Ensimmäisellä 10-minuuttisella sillä oli jopa paremmat paikat maalintekoon. Teemu Venäläinen nousi hyökkäykseen mukaan ja tasoitti tilanteen ajassa 27.01.

Classicin vastaus oli kuitenkin tyly. Kolme minuuttia myöhemmin Joonas Pylsy spurttasi alhaalta suoraan hyökkäykseen ja napautti kovan laukauksen aivan takayläkulmaan vieden samalla joukkueensa 3–2-johtoon.

Maalin johdosta päätöserään lähtenyt Classic sai kaipaamansa alun kolmannelle 20-minuuttiselle. Piha osui vain 48 sekunnin pelin jälkeen, ja pari minuuttia myöhemmin Salin tykitti pallon takatolpan kautta Indiansin reppuun.

Classicin pelaaminen johtoasemassa oli vakuuttavaa. Joukkue sai kontrolloitua tempoa pallon kanssa pitkiä aikoja odottaen samalla iskupaikkoja Indiansin viisikon väleistä.

Lopulta myös espoolaisryhmän valmennus reagoi, kun se otti kuudennen kenttäpelaajan yhdeksän minuuttia ennen loppua. Rohkea veto kannatti, sillä ero kaventui ajassa 53.47. Heikki Iiskola tykitti alakolmion pohjalta pitkän pyörityksen päätteeksi matalan laukauksen, joka upposi yllättyneen Torisevan selän taakse.

Lisäiloa vieraat eivät kuitenkaan saaneet, sillä kurinalaisesti lopun pyörityksen puolustanut Classic ei antanut enää yhtään omiin. Sen sijaan kapteeni Piha pääsi viimeistelemään hattutemppunsa tyhjään maaliin pallonriiston päätteeksi.

Se jäi ottelun viimeiseksi osumaksi, ja näin ollen Classic nappasi ensimmäisen kiinnityksen liigan Superfinaaliin.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina, kun pelipaikaksi vaihtuu Espoon Otahalli.

Ottelutilastot

21 comments

  1. Mitä mitä? Peli loppunut yli 10 minuuttia sitten, eikä yhtään espoolaista äitiä pääkallon kommenteissa haukkumassa tuomareita.

  2. Tylsää neppailua, a:n pelissä paljon parempi fiilis!

  3. Loistoveto ottaa molse pois hyvissä ajoin! Neljättä maalia uupui, sitten olisi tullut vielä jännä peli. Muuten inkakrien maalivahti pelasti rumat numerot.

  4. Totta,! Ennemmin kattelen nuorten mm kisoja lätkässä kun miesten. Vauhikasta peliä ilman aivoja.

  5. Aika samaa kuin Oilersia vastaan tuo peli. ”Jos jotain niin ehkä mahdollisesti pelistä olisi voinut saattaa tulla tiukka”, mutta ei tässäkään pelissä ollut missään vaiheessa epäselvää kumpi tuon tulee voittamaan.

    Classic ei tosiaan ole vielä ollut sekuntiakaan tappiolla näissä playoffeissa. Nytkin se teki maalin just silloin kun sitä tarvitsivat, tasoitusmaaliakin jaksoivat katsella kolmisen minuuttia ennenkuin päättivät, että käydäänpä voittamassa tämäkin peli pois alta.

  6. Classic on täysin ylivoimainen tälläkin kaudella. Ainut mahdollisuus miten Classic voi menettää varman mestaruuden on superfinaali. Yksittäinen peli voi kääntyä miten vaan. Jos finaalikin olis sarja niin mikään joukkue ei Classicia neljä kertaa voittais. Nyt voi jo sanoa, että on täysi vääryys jos joku muu voittaa mestaruuden. Täysin ylivoimainen on Classic koko kauden ollut ja ansaitsee täysin mestaruuden.

  7. Vaikka kuinka ovat sarjan kovin joukkue niin huomasi että Ceellä on ollut taukoa peleistä. Sihti ja herkkyys kateissa mutta rutiinitaso riitti silti täplään. Kirvesniemi oli Inkkareiden maalilla huikea ja valmennukselle peukku moken aikaiselle poisotolle.
    Torstain peli on kriittinen Heimolle, 2-0 voitoissa saattaa nuoren joukkueen selkäranka nitkahtaa mutta toisaalta Cee on nyt saanut pölyt rattaista ja torstaina saattaa askiin astella optimistinen Inkkarit mutta myös tavallaan ärsytetty (itse aiheutettua) Classic.

  8. Indiansin ainut toivo tässä sarjassa on et kivilehto saa pelata viel jatkossakin, oli nääs tänäpänä totutun huono. Muutama käsitön (=kädetön) kuningasharhasyöttö ja kynttiläpeitto joista indians ei vielä osannu rankaista, mut jatkossa takuuvarmasti kuittaa. Lisää vaan painetta niin tulee se seiskapeli tähänkin sarjaan.

  9. Olen valmis lyömään isolla panoksella vetoa, että Indians ei tästä sarjasta kolmea voittoa ota.

  10. …minä olen valmis lyömään isolla panoksella vetoa, että Oilers ei enää tänä keväänä voita peliäkään. Paitsi ehkä pikkupoikien peleissä.

  11. ”Kirvesniemi pelasti selkäsaunalta.”
    Ja tuomarit rökäletappiolta.

  12. Kyllä minä vakaasti uskon, että Oilers ottaa ihan tuolla B-poikien playoffeissakin ainakin vielä yhden otteluvoiton. En tosin sen kummemmin ymmärrä, että mitä tekemistä tällä tämän kanssa on, kuin sitäkään, että kuka on väittänyt jotain muuta.

    Mutta jos kerran tähän lähdetään, niin veikkaan ettei myöskään Jokerit voita tänä keväänä KHL:n mestaruutta. Sekään ei liity yhtään mitenkään tähän.

  13. No niin näyttää. Täällä on melkoinen liuta trolleja taas liikkeellä.

  14. Tohon kun Salo palaa niin terve, on siinä muilla tekemistä!

  15. Classicille ei löydy muista joukkueista vastusta, niin miten olisi Classic vastaan muu Suomi ottelu? Ketkä pannaan muun Suomen joukkueeseen, ja miten käy pelissä? Aloitetaan joukkueen kasaaminen vaikka siitä, että Henri Johansson ykköskentän vasempaan laitaan 🙂

  16. Jos laittaa Ervin,Nkrp:n ja Indianssin ykköskentälliset niin siinä on valmiit 3 kenttää.Muu Suomi United.

  17. Classic – Suomi United voisi saada ihmiset paremmin liikkeelle kuin itse superfinaali, kannatan!