HäSa: Sihvonen ei jatka Steelersin ruorissa – ”Kyllä tämä oli mun viimeinen peli”

Jussi Sihvonen ei jatka Steelersissa. Kuva: Esa Takalo.

Jussi Sihvonen ei jatka Steelersissa. Kuva: Esa Takalo.

Hämeenlinnan Steelers varmisti sarjapaikkansa Loviisan Toria vastaan voitoin 3-0. Samassa Jussi Sihvonen ilmoitti, ettei hän jatka Steelersin peräsimessä ensi kaudella. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Steelers voitti kaikki ottelut selvästi. Ensimmäisessä kamppailussa Tor kaatui 9-4, toisessa 5-1 ja ratkaisevassa ottelussa 8-2. Sihvonen oli viimeisen kamppailun jälkeen tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Oikea joukkue voitti tämän ottelusarjan, eikä meitä oikeastaan edes uhattu missään vaiheessa. Mitä tulee itse otteluun, saimme sen mitä haimme, päävalmentaja Jussi Sihvonen luonnehti ottelun jälkeen Hämeen Sanomille.

Päävalmentaja paljasti Hämeen Sanomille samalla, ettei hän tule jatkamaan Steelersin päävalmentajana.

– Kyllä tämä oli mun viimeinen peli, liikuttunut Sihvonen sai sanotuksi kyyneleitään pidätellen Hämeen Sanomille.

Sihvosen mukaan hänelle tarjottiin jatkosopimusta, mutta matka jatkuu valmennusuralla toisaalla.

– Se oli kuitenkin oma päätös, siihen voi olla tyytyväinen. Jatkan valmentamista liigatasolla. Osoite on selvillä, Sihvonen kertoi.

– Valmentajan järkevä ikä joukkueessa on 2-3 vuotta. Työt jäivät kesken, mutta oli suuri kunnia valmentaa omassa asuinkaupungissa. Tämä oli henkilökohtainen päätös. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, olen kerran Trackersista lähtenyt ja tullut takaisin.

Steelersille säilyminen Salibandyliigassa vähimmäistavoite, muttei se, mitä ennen kautta lähdettiin hakemaan.

– Päällimmäinen tunne on nyt, että minimitavoite saavutettiin. Kauden isossa kuvassa runkosarja oli iso pettymys. En saanut täyttä potentiaalia irti tuosta joukkueesta kauden aikana, Sihvonen myönsi rehellisesti.

Sihvonen puhui Hämeen Sanomille avoimesti myös raskaan kauden ongelmakohdista.

– Rehellisesti sanottuna lähdimme liian tyytyväisinä kauteen. Me emme olleet niin valmiita pelillisesti mitä kuvittelin. Vaikean syksyn jälkeen jouduimme lopettamaan kehitystyön ja keskittyä pisteiden raapimiseen, Sihvonen pohti.

– Tämä oli siltä osin todella vaikea kausi. Saimme täksi kaudeksi vahvistuksia, mikä loi valheellisen kuplan mikä puhkesi syksyllä.

Linkki:
Hämeen Sanomien artikkeli aiheesta.

10 comments

  1. Hehkutuksista sylkykupiksi. Raadollista on valmentaminen. Onnea ja menestystä jatkoon!

  2. Taisi ennemminkin todellinen osaaminen paljastua ja kupla puhjeta. Tuskin liigassa vastuutehtäviä tarjotaan. Kakkoseksi johonkin

  3. Sihvonen on pelaajien arvostama ja hyvin pidetty valmentaja joka vaatii paljon. Aina löytyy arvostelijoita kun mahdollisuus siihen tulee mutta tuskin kelpaisi mihinkään jos olisi huono valmentaja. Valitettavaa ettei jatkanut Hämeenlinnassa ja toivottavasti löytyy uusi hyvä päävalmentaja.

  4. Toivottavasti Järvinen palaa penkin taakse, niin saadaan paletti kunnolla sekaisin ens kaudellakin. 😉

  5. Ei ole tietoa uudesta valmentajasta. Mutta Kannosto tai Mäkilä remmiin. Ei olisi ainakaan kenenkään pelaajan saunakaveri. Ja vaatimustaso löytyisi.

  6. Tietäjä, meinaatko esim sillä perusteella, että kulki tänään Areenalla öljymiesten takki päällä?