Hattutempun tykittänyt Salin jälleen ratkaisijana – Classic lähellä Superfinaalia

Eemeli Salin (oik.) jatkoi siitä, mihin Espoossa jäi edellisessä välierässä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Eemeli Salin (oik.) jatkoi siitä, mihin Espoossa jäi edellisessä välierässä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic kukisti jännittävän kolmannen välieräkamppailun jälkeen Westend Indiansin. 6–4-voitto tarkoitti sitä, että tamperelaiset ovat enää yhden voiton päässä Superfinaalista.

Avauserän teema oli virheiden minimointi. Molemmat joukkueet pitivät palloa pitkiä jaksoja, mutta eivät lähteneet kovin hanakasti hyökkäämään. Näin ollen myös maaliverkot pysyivät puhtaana.

Toisessa erässä alkoi tapahtua, ja peliin tuli virtausta. Indiansin Heikki Iiskola unohtui Sami Johanssonin selän taakse ja karkasi läpiajoon. Iiskola ei epäröinyt vaan iski espoolaiset johtoon, kun toista erää oli tahkottu vasta reilu minuutti.

Classic vastasi kuitenkin pian, ja maalintekijänä kunnostautui Joonas Pylsy siirretyn rangaistuksen aikana.

Viisi minuuttia ennen erän loppua nähtiin Classicilta todellinen tehominuutti. 69 sekunnissa Eemeli Salin ja Oskari Heikkilä veivät isännät 4–1-johtoon. Salin vastasi kahdesta salamamaalista.

Indians sai kuitenkin äärimmäisen tärkeän kavennuksen erän loppuun. Otto Lehkosuo sai syötön ja kapteeni Valtteri Kainulainen kavensi.

Erinomaista kevättä pelaava Teemu Venäläinen löi lukemat entistäkin jännittävimmiksi kolmannen erän alussa. Indians sahasi ylivoimallaan Classic-nelikon halki, ja Venäläinen tykitti vasemalta laidalta 4–3-kavennuksen. Osuma oli puolustajalle jo pudotuspelien kahdeksas.

Classicin illan sankariksi nousi jälleen huippuottelun pelannut Salin. Viritys puolustajan jaloista, ja uusikaupunkilaisen hyökkääjän luja rannelaukaus upposi etuyläkulmasta sisään. Indiansille jäi aikaa tasoitukseen vain seitsemän minuuttia.

Edellisessä välierässä Espoossa Salin iski tehot 2+3. Lauantai-illan saldoksi jäi 3+1.

Tasoitusta ei nähty, vaan kapteeni Janne Lamminen iski tamperelaiset kolmen maalin karkumatkalle. Iiskola kavensi vielä kerran, mutta Indiansin kiri pysähtyi siihen.

Välieräsarja on maanantaina katkolla Classicille Espoon Otahallissa.

Ottelutilastot
Esa Takalon kuvat ottelusta

25 comments

  1. Voisko tuon klässik kommentaattorin jättää asemalle seuraavaasta lähetyksestä. Ei meinaa millään polla kestää jatkuvaa klässikin kehumista. Kommentit joltain 90 luvulta.
    Reponen tod. hyvä ja puolueeton selostaja jota on kiva kuunnella.

  2. Inkkarit tarvii maalillensa vahdin😊. Etukulmat PITÄÄ olla kiinni.

  3. Kyse ei ole pelkästään tästä pelistä, muut kommentaattorit olleet lajin todellisia tietäjiä tämä herra jädepuikko.

  4. Kyllä speven pelien selostaja ja Helanen on kaksikkona niin seinäjoelle vetävä ettei niitä pelejä voi äänet päällä katsoa ollenkaan, milloin kohonen on nopea, kiviranta herramiespelaaja ja milloin holopainen on maailman paras pallollinen pakki 🙂

  5. Toi ei pidä paikkaansa, päinvastoin antavat usein kovaa kritiikkiä omilleen. Toki jos erehtyy kerrankin kehumaan, niin mieli siitä pahoittuu

  6. Nää seinäjoen selostajat on parantanut kyllä huimasti! Ennen oli just omien ylistämistä, mutta nykyään on ollut ihan mukavaa kuunneltavaa.

  7. Onneks. noi selostajat eivät vaikuta peliin toisin kuin tuomari kaksikko joka koitti parhaansa mukaan tasoittaa peliä/sarjaa siinä onnistumatta . Parempi lopulta voitti

  8. Aikoinaan pesäpallossa kausi pelattiin ja lopulta Sotkamo voitti! Nyt näyttäis salibandyssä menevän samalla kaavalla…. kausi pelattiin ja Classic voitti…. se on classicin hyvyyttä, mutta meneekö mielenkiinto…?

  9. Haalarit päälle.Näin ei voi jatkua.Miksi loppuisi mielenkiinto?Jalkapallon mestareiden liigan pudotuspeleissä on aina vain kaikki suurseurat.Silti ihmiset katsovat vuodesta toiseen.Kumma juttu.Ei tylsistytä yhtään.Real Madrid on tainnu voittaa neljästä edellisestä finaalista 3.Ei ole hävinny miekenkiinto futikseen.

  10. Näin on.Haalarit päälle ja rahaa tiskiin.Sillä ne mestaruudet futiksessa otetaan.

  11. Tai bundesliiga, bayern vienyt 6putkeen, dynastia kuin ssvllä. Heh täysin oikeassa fudiksen suhteen, siellä enää ei edes barca voi puhua oman kylän pojista, kun rahalla ostavat kaikki pelaajat. Muutama vanha vielä jäljellä, kohta ei ketään. Toki esim mestareiden liigassa ei voi olettaa realin kävelevän mestariksi, kuten nyt clasu tekee, kun ervin jengistä lähti puolet pois.

  12. Älkää nyt sotkeko Mestarienliigaa tähän kun se on hieman eri tasoinen asia 😀 tietääkseni ssv:n ajoista suurin osa jengeistä oli aika surkeita mutta kehittyivät ja saivat ssv:tä kiinni. Toki ssv taisi itsekin huonontua mutta veikkaan että se jengi ei olisi enää niin ylivoimainen jos pelaisi nytten. Sama homma tulee pätemään clasulle vuosien päästä. Positiivista on että sarja tulee kehittymään. Tai ainakin toivon niin 😀 voihan se olla että aletaan vaan jankkaa paikallaan ja ku joku menestyy niin haukutaan sitä niin kauan että se huononee 😀

  13. Ensimmäistä kertaa ottelusta ison osan hallitsivat tuomarit.
    Onneksi välillä sai pelatakin, eikä ihmetellä kenelle jäähy tulee ja mistä.

  14. Tehään nyt se asia selväksi että se Seinäjoen pelien selostaja ja kommentaattori on oksettavinta selostusta mitä voi kuulla suomen urheiluselostajien saralla…
    niin puolueellista Seinäjokea kohtaan että oikein kuvottaa! Ja kaupan päällisinä lajitieto ihan nollissa.. En tiiä pitäiskö itkee vai nauraa toivottavasti eivät saa kauaa selostaa siellä..

  15. Seinäjoen selostaja vielä menettelee, mut kommentaattori on niiiiiiiin omiin vetävä, ettei mitään rajaa. Ja käsittääkseni on viel ite joskus pelannut, joten vois jotain ekstrainfoa tarjoillakin..? Ei ihan aukea se logiikka, että matsia, jota varmastikaan eivät omat fanit katso (ku ovat paikan päällä) kommentoi joku joka on näköjään ennenkaikkea fani.

  16. Kyse on siitä että suuret vie ja pienet vikisee.Jotkut väittävät että Suomen fudiksessa on huono taso.Ei ole.Rahaa ei vain ole tarpeeksi.Barcelona putoaisi La Ligasta jos pelaisivat HJK:n budjetilla.

  17. Kyllä sen ymmärtää että on punaisten puolella. Mikko Helanen pelasi monta kautta Spevessä liigaa. Holopaisen ja Ihmeen kanssa Oululaisia pelaajia Seinäjoella. Ei toki enää pelaa.

  18. Pääsarjoja pitäisi kehittää panostamalla enemmän seuratoimintaan liiton/liigan toimesta. Täytyy myös todeta, että sponsorihaku on muutaman vuoden takaiseen nähden olematonta. Ennen otettiin firmoihin yhteyttä ja ehdotettiin yhteistyökuvioita. Nykyään on todella hiljaista tällä rintamalla, salibandy yhteisössä varmaan ajatellaan, että raha ajelehtii syliin suuremmin rehkimättä.

  19. ”Tehään nyt se asia selväksi että se Seinäjoen pelien selostaja ja kommentaattori on oksettavinta selostusta mitä voi kuulla suomen urheiluselostajien saralla…
    niin puolueellista Seinäjokea kohtaan että oikein kuvottaa! Ja kaupan päällisinä lajitieto ihan nollissa.. En tiiä pitäiskö itkee vai nauraa toivottavasti eivät saa kauaa selostaa siellä..”

    Viimeksi Seinäjoen kotiyleisö oksetti ja nyt selostajat, joista toinen toimii aluevastaajana eikä vedä todellakaan ns kotiinpäin. Mistä tämä katkeruus johtuu? Et todellisuudessa ole edes kuunnellut selostusta. Relaa ja nauti keväästä.

  20. jooo ei jaksa kuunnella tota klässiks pelien kommentaattoria. ulos.

  21. Mikä lie syynä että juuri salibandyssä selostajat ja varsinkin kommentaattorit ovat selvästi yksipuolisia näkemyksissään. Osittain varmaan taloudelliset syyt on johtanut tähän erikoiseen ilmiöön?
    Kuulemma kotijoukkue valitsee selostajat/ kommentaattorit, ja tästä syystä ovat kallellaan kotiin päin. Luultavasti kuitenkin katsojat ovat pääosin vierasjoukkueen kannattajia joten rakennettu ristiriita tässä on..
    Vakkari katsojana toivoisin että olisi hyvä saada nuorempaa selostajaa ja komentoijaa ääneen. Nykyisillä on monella vielä liikaa rasitteena seurauskollisuus ja ylimielisyys muita kohtaan.
    Hyvä selostaja/asiantuntija kommentaattori osaa varmasti piiloittaa taustansa ja on aidosti puolueeton eikä myöskään korosta liikaa kotiseutuaan vääntämällä murteella tai pienen sisäpiirin jutuilla.

  22. Salibandyn nettistriimeissähän on nimenomaan todella kova taso selostajissa ja kommentaattoreissakin. Jokaisella on kova lajitausta ja siteet seuroihin on vain plussaa. Kyllä minusta ainakin on SPV:n pelejä pelejä mukava katsella Fanseatista ja Ruudusta Yli-Kortesniemen ja Helasen selostamina vaikka punaisten lasien läpi peliä katsovatkin. Sisäpiirin tietoa löytyy ja ainakin toinen joukkue tunnetaan läpikotaisin, en ymmärrä miten aikuiset ihmiset voivat pahoittaa mielensä siitä että paikallinen selostaja on hieman puolueellinen. Ruotsissa samat selostajat selostaa sekaisin kaikkien joukkueiden otteluita ja ne lähetykset on paljon tylsempää kuunneltavaa kun selostaja ei pysty tarjoamaan mitään ekstraa siihen mitä itse näkee kentällä tapahtuvan.

  23. Ei kelpaa vieraspelien kotijoukkueen kannattajat – oksettaa. Ei kelpaa vieraspelien Fanseatin selostajat – taas oksettaa. Ei saa kritisoida Krp:n omia faneja – ettehän te muut ymmärrä mitään fanittamisesta. Krpn fanit olisikohan peiliin katsomisen paikka?