Helsingborgin suomalaispelaajat eivät jatka seurassa – Salo solminut jo sopimuksen muualle

Nico Salon uusi osoite on jo selvillä. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsin salibandyliiga SSL:ssa pelaava FC Helsingborg on ilmoittanut, ettei kolmikko Mika Kohonen, Nico Salo ja Petri Hakonen jatka seurassa ensi kaudella.

Helsingborgista lähti kesken kauden jo Classiciin siirtynyt Juha Kivilehto. Suomalaisten lähdön on vahvistanut Helsingborgs Dagbladille seurapomo Fredrik Azelius.

Pelaajien uusista seuroista ei ole vielä julkaistu tietoa, mutta Nico Salo sanoo Helsingborgin tiedotteessa, että hänen tulevan kautensa seura on tiedossa.

– Olen tehnyt päätökseni tulevaisuuteni osalta. Valitettavasti en voi kuitenkaan sanoa tässä vaiheessa enempää. Uusi seurani julkistaa siirron sitten, kun he ovat valmiita.

Helsingborg tippui Ruotsin Superliigan puolivälierissä Storvretalle suoraan voitoin 4-0.

30 comments

  1. Mika Kohosella alkaa oleen vaikeuksia löytää joukkue. Siis ainakin sellaista joukkuetta joka on hänelle valmis maksamaan pelaamisesta. Tämän päättyneen sopimuksen sai kaveriltaan Kivilehdolta.

  2. Palaako ”Mihu” Suomeen ja Happeen organisaatioon johonkin tehtävään? Kunhan fundeerasin.

  3. Eikös jossain puhuttu että Salo palaisi Salibandyliigaan ja Classicin riveihin. Toivottavasti näin ei kuitenkaan ole.

  4. Salo -> classic. Mm vuosi ja valmentajat ovat maajoukkueesta . Kuitunen – Jäntti . (Nykky takapiruna muttei nimellisesti)

  5. Salo on kylläkin matkalla pääkaupunkiseudulle. Jokainen voi itse arvailla, että mikä seura kyseessä, mutta rahaa niillä on taustajoukoissa.

    Kohonen voisi kokeilla jo eläkettä.

  6. Nico Salo siirtyy kuulemma Divaria kohti nousevan Merikosken riveihin. Varma tieto.

  7. Minä en tiedä mihin nuo kyseiset pelaajat ovat menossa pelaamaan ensi kaudeksi.

  8. Mika Kohonen haluaa pelata ensi kaudella esikuvansa Eino ”mihu” Heinosen kanssa samassa ketjussa, joten matkaa Happee Steamersiin.

  9. Mihu pysynee ruotsissa perheensä kanssa. Todennäköisesti peliura saattaa olla ohi tai vaihtoehtoisesti vielä vuosi.

    Salo menee classicciin, sopimus tehty ja hakonen speveen takaisin. Nämä varmoja tietoja.

  10. Hullulta kuulostaa et Salo menis muualle kun Classiciin..jos suomeen tulossa? Ainut seura joka maksaa, et voi elää pelaamisella. Sitä kuulema tehnyt jo ennen ruotsiin menoo..hintalappu sen kun kovenee.

  11. Kohosen ensi kauden osoite on kyllä jännä nähdä. Mieshän on ilmoittanut että tähtää vielä 2020 kotikisoihin, joten jatkohaluja varmasti on, mutta mistä löytyy seura joka on Mihulle valmis vielä maksamaan täysammattilaisen palkkaa pelaamisesta. Helsingborgin UTJ:n mukaan Kohonen lähtee koska tahtoo perheensä luo Uppsalaan mikä kyllä rajaa vaihtoehdot aika minimiin. Olisiko Storvretassa sitten paikka jos Rudd palaa Faluniin?

  12. Koko Helsingborgin sakki maitojunalla kotiin. Suomalaisia taidetaan nähdä jatkossa vähenevissä määrin Ruotsin liigassa. Pelkäävät, että kaikista tulee Kivilehtoja ja Kohosia.

  13. Joo olisihan se kauheaa jos suomalaisista tulisi lisää pelaajia, jotka dominoisivat lajia vuosikymmenen.

    Way to go katsonut montakin Helsingborgin peliä tänä vuonna?

  14. Storvretassa Hannes Öhman taustoilla eli siinä voisi olla mahdollisuus. Ei Mikaa viimeiseen maajoukkueturnaukseen valittu missä olisi voinut antaa näyttöjä, mutta kenties seura ol i jo löytynyt ennen sitä? Storvretalla pelit jatkuu joten tuskin vielä tiedottavat uusia pelaajia. Onhan ensikaudella maajoukkueessa varmaan paremmat päivärahat kun kisavuosi ja jos se lämpöleirikin niin hyvät edut sielläkin on.

  15. Ensin dominoitiin ja sitten tuli rasite josta vaikea päästä eroon. Olen nähnyt Kohosen pelaavan tänä vuonna ja oli huono. Aika ajanut ohi. Joutuiko Kivilehto lähtemään seurasta kesken kauden, kun oli tehnyt virherekrytoinnin Kohosta koskien?

  16. Kritisoida saa ja pitääkin, mutta miten joku voi väittää jonkun joukkueen pelkäävän pelaajista tulevan kohosia tai kivilehtoja…

  17. Keitä voisi Mika Kohosen tilalle ehdottaa ehkä Eetu Sorvali vaikka Storvretalle, jos etsivät Suomalaista pelaajaa?

  18. Tiedolle tiedoksi… Kohonen Ruotsissa ensi kaudella ja E. Heinonenkaan ei välttämättä Steamersissa jatka.

    Kohonen toimii Happeessa menttorina tulevaisuuden pelureille. Että rooli Happeesta löytyy kylläkin.

  19. Nico Salostakin tuli mieleen tuotiinko Helsingborgiin kytkysopimuksella jossa oli lupaus Mika Kohosen jatkosta eli päästikö Classic sillä hänet Ruotsiin, että saatiin Mikalle seura täksi kaudeksi?

  20. Mitä kohosella on enää annattavaa, majussa täysin farssi jos sinne vielä yrittää, penkin lämmittäjiä on jo sielä. Ripustais jo liivit hyllyle.

  21. Hei ystavat hyvat,jattakaa nyt herrajumala Kohonen jo rauhaan ja keskittykaa johonkin muihin asioihin ,vai pitaa pahaa Han on teille tehnyt?!

  22. Ruotsin ibsillyssä eli huhumaassa Kohonen ja Salo menossa juurikin Storvetaan molemmat