Liigat

Hirvi-invaasio Raholassa – Happee musersi KrP:n ja on voiton päässä Superfinaalista

13.04.
2018
30 Kommenttia
5
Liigat

Peter Kotilaisen hurja vire jatkui Raholassa. Kuva: Esa Jokinen

Nokian KrP ja Happee kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan viidennessä välieräpelissä Tampereen Raholassa. Happee voitti ottelun loppulukemin 9-3.

Happee ampaisi johtoon ajassa 1.37, kun Jami Manninen tarjoili loistosyötöllä Paul Kotilaiselle hyvän paikan ja sentteri laukoi pallon maaliin. Lisämaaleja ei nähty ensimmäisessä erässä, vaikka paikkoja piisasikin.

Peli oli pitkälti Happeen hallussa ja joukkue puolusti tarkasti, joten KrP ei päässyt juurikaan hyville maalipaikoille. Happee loi useita hyviä paikkoja, mutta enempää maaleja ei nähty, ja Santtu Pohjonen torjui kaikkiaan 11 laukausta.

Happee iski toisen osumansa ajassa 22.10 Eemil Ukkosen toimesta. Laukaus kimposi verkkoon hiukan yllättäen Pohjosen käden kautta. Happeen kolmas maali syntyi hyvin rakennellun vastahyökkäyksen kautta. Juuso Heikkinen ei saanut palloa maaliin, mutta Panu Kotilainen ”chippasi” pelivälineen paluupallosta taidokkaasti maassa maanneen Pohjosen yli. KrP käytti maalin jälkeen aikalisän ajassa 24.20.

Happeen 4-0-maali syntyi kun 25.02 oli pelattu. Happee pääsi ensin ylivoimahyökkäykseen, mutta Manninen ei saanut hyvästä paikasta palloa verkkoon. Pallo ajautui Peter Kotilaiselle, joka laukoi kuulan kotijoukkueen verkkoon.

Seuraava maali näki päivänvalon KrP:n ykkösviisikon ylipelaamisen ansiosta ja Veli-Matti Hynynen pääsi läpiajoon, josta konkari malttoi sijoittaa pallon verkkoon ajassa 26.49. Viidennen maalin jälkeen Antti Kortetmaa vaihdettiin kotijoukkueen maalin suulle.

Kuudennessa maalissa Panu Kotilainen teki mainion esityön ja pelasi Jonne Junkkariselle, joka taas löysi tarkalla syötöllä Heikkisen, jolla oli helpohko työ naulata 6-0-maali. Ajassa 35.28 Vertti Wigren sai erkoisen jäähyn osuessaan hyvin kevyesti Happee-vahti Miro Tuomalaan. Asiassa oli osuutta myös sillä, että Tuomala esitteli tilanteessa näyttelijänlahjojaan.

Vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Junkkarinen otti välieräsarjan tavaramerkkijäähyn eli viiden minuutin istunnon huitomisesta, kun puolustajan maila osui Henri Johanssonin kasvoihin. Kyseessä oli jo neljäs samasta syystä vihelletty viiden minuutin jäähy viidessä ottelussa.

Happee onnistui myös 4 vs 4 -pelissä, kun Peter Kotilainen iski vastahyökkäyksestä 7-0-osuman ja syötön tarjoili tutkaparina häärinyt Manninen. Happee pelasi hurmiossa toisen erän, iski erittäin taidokkaasti vastaan ja viimeisteli jopa epäreilun näyttävästi. Lähes jokainen maali syntyi nopeista vastaiskuista. Vieraiden puolustuskin toimi hyvin, sillä KrP ei päässyt juurikaan hyville maalipaikoilla.

KrP ei onnistunut maalinteossa kolmannen erän alkuun venyneellä viiden minuutin ylivoimalla ja Wigrenin kaksiminuuttisen sekä Mikko Revon käytöskympin (2+10) vuoksi vitosen aikana pelattiin paljon tasavoimin. 8-0-osumassa pelasi hyökkäyksen maltilla ja Otto Tikan nappisyöttö löysi Panu Kotilaisen, joka naulasi ottelun toisen kaappinsa maalin kulmalta.

KrP:n kuparinen meni rikki Valtteri Viitakoskin tarkalla kudilla ajassa 43.39. Viides ylivoimayritys tuotti Happeelle viimein myös ylivoimaosuman ja peli oli 9-1 Otto Tikan maalin myötä. Henri Mäenpää osui tasavoimin ja Jere Oksanen ylivoimalla ilman maalivahtia, joten peli oli 9-3 ajassa 50.36.

Happee-luotsi Mikko Lehto näki, että kahden kavennusmaalin jälkeen oli aiheellista käyttää vieraiden aikalisä. Tuomala poistui aikalisän aikana pukukoppiin ja Markus Laakso siirtyi tolppien väliin.

KrP pelasi kolmannessa erässä pitkiä pätkiä ilman maalivahtia ja varsinkin viimeisellä kympillä, jota kautta se sai pidettyä paineen vieraiden päädyssä. Happeen puolustus peitti laukauksia kuitenkin erinomaisesti ja Laakso toimi viimeisenä lukkona. Happeen 9-3-voiton myötä Happee johtaa sarjaa 3-2 ja joukkueella on mahdollisuus edetä Superfinaaliin huomenna Jyväskylän jäähallissa pelattavassa ottelussa.

Ottelun hahmoja olivat Happeen Peter Kotilainen (2+2) sekä kolme maalisyöttöä tarjonnut Manninen. Kotilainen on kerännyt tehopisteet 7+16 pudotuspeleissä ja jakaa pistepörssin kärkisijan KrP:n Johanssonin kanssa.

KrP:lla oli ennen ottelua alla yhdeksän ottelun voittoputki kotikentällään. Happee ei taasen ollut onnistunut voittamaan Raholassa viimeisessä viidessä kohtaamisessa.

Ottelua seurasi paikan päällä yhteensä 877 katsojaa ja vierasjoukkueen kannattajia oli paikalla joidenkin arvioiden mukaan noin 100, joka myös kuului ottelun tiimellyksessä.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
ROOSTERI
13/04/2018
En tiedä kumpi oli karmeampaa, Raholan näätätarhan homehöyryt, vaikko näädänpaskan haju, joka lemusi jo hallin parkkipaikalle saapuessa. Uneni toteutui, mutta täytyy myöntää, että en näin ihanaa unta edes osannut kuvitella. Jopen päiväunet sen sijaan kävivät selvästi toteen, kun paineet kasvoivat liian koviksi näätätarhan asukeille käsitellä.
Jeppe
13/04/2018
Happee oli kyllä tänään niin monta pykälää parempi, että eipä tartte jossitella mihinkään suuntaan. Murhaavaa hyökkäyspeliä. Huomenna katotaan, onko Krp:n ykkösen jalat syöty, tänään ei ehtinyt pelin päälle kuin hetkittäin.
Ihmettelijä
13/04/2018
Erittäin törkeää käytöstä Happee faneilta ( lapset) haistattelee ja v*****lee hallila ja supporters on muka paha ..... häpeällistä
Tekijä
13/04/2018
Missä vaiheessa ylemmän kommentin kuvaama tapahtuma on tapahtunut?
Jep
13/04/2018
No näin se menee sittenkin, että kaksi suurinta ennakkosuosikkia kohtaa superfinaalissa
Fakta
13/04/2018
Krp eväät nyt syöty. Finaalissa ei ole kuitenkaan kuin yksi suuri ennakkosuosikki. Happee oli tänään hyvä. KrP huono. Pallonmenetetyksiä, hukkaamisia, peittoihin vetelyä luvattoman suuri määrä ja omiin tulokkaan ei luonnistunut kotijoukkueelta. Lisäksi typeriä jäähyjä ja Repo koko pelin täysin kuutamolla ja lopussa vielä Revolta kärysi kasettikin.
No smoking team
13/04/2018
Ai Revolta menny kasetti kun oma jengi on tappiolla?!
Yllättyneitä olivat:
-
-
TP
13/04/2018
Hieno juttu että Game 6 pelataan jäähallissa, johon koko Jyväskylän säbäkansa mahtuu hyville paikoille, joista kaikista näkee pelin hienosti. Monnari on erätauoilla varsinkin tosi ruuhkainen. Kiitos Happee!
Palstalainen
13/04/2018
Näin puolueettoman silmin, todella hieno ottelusarja. Ikinä ei voi ennen peliä tietää mitä tulee. Juuri nämä ovat parasta playoffkevättä ja lajin suola. Kumpi ikinä finaaliin meneekään, niin toivon sydämeni pohjasta vievän mestaruuden. Vähissä on ollut kiinnostus täälläkin Classicin ottelusarjoihin verrattuna muihin. Enkä ihmettele.
jorma
13/04/2018
Kai sitä toinenkin ohipeli pitää antaa että maalaiset saa sitten edes salibandyturismista euroja kantamaan lähes konkurssikypsän maalaiskunnan menoja. 2 täppää helpolla ja farmarit kevätkylvöille.
Jorma
13/04/2018
Tänään Krp kärsi sitä paitsi kohtuuttomasti tuomaritoiminnasta. Ei voi käsittää minkälaista suositusta. Tuomalan sukellus ja Revon käsittämättömät pari jäähyä. Jönssiäkin rikottiin maalintekopaikoissa useamman kerran mutta tuomarit ei reagoineet mitenkään. Huomenna jos tuomaripeli on tasapuolista niin näätälauma tekee ryöstön ja saa lantavarpaiden puntin tutisemaan.
Jep
13/04/2018
Repo antoi yhden puoltoista minsaa näyttää olevansa pelimies, no tänään veti hienosti itseltään maton alta. Farssi
SarkasmiJorma
13/04/2018
Täydellinen analyysi pelistä. Happee oli alakynnessä koko pelin. Varsinkin toinen erä oli Happeelta ihan tolkuttoman huonoa kääntöpelaamista. Kaikki tilastotkin puoltavat Jorman analyysiä. Ilman tuomarien yllättävää vierasjoukkueen suosimista numerot olisivat toisinpäin.
Fiilistelijä
14/04/2018
Happee oli kyl selkeästi parempi . Ainoo negatiivinen mitä happeesta pysty sanomaan eilisessä mittelössä oli Tuomalan ällöttävä filmi. Ei kuulu urheiluun, noi ällötykset kuuluu jalkapalloon
Pelikirja
14/04/2018
Tuomalan noudatti Happeen pelikirjaa. Filmaaminen on osa Happeen pelikulttuuria ja se tehdään ylpeästi häpeilemättä. Jokainen yksittäinen filmi viedään loppuun asti. Puolivaloilla tehtyä filmiä ei tuomaritkaan osta.
Närästääkö
14/04/2018
Heh täällä Jorma kavereineen itkee,kun happee kävi ryöstään kotiedun itselleen. Ei voi kuin nauraa teidän typerille kommenteille.
Fakta
14/04/2018
Eihän tässä ketjussa ole nyt paljonkaan kommentteja. Happeen edellisen tappion jälkeen itkuketjuun tuli yli 100 komenttia. Siitä pystyy vähintään keskivertoälykkyyden omaavat kyllä päättelemään ketä täällä itkee. Pasi Kotilainen laajensi itkun soitteluihin ja tekstiviesteilyyn KrP:n hallituksen puheenjohtajalle kyseisen pelin jälkeen. :)
Jarmo
14/04/2018
Miltei tekis mieli onnitella teitä maajusseja! Miltä tuntu ryöstö oikeassa kaupungissa? Toivottavasti tänään table is set molemmille jengeille, myös tuomarien toimesta. Hirvenp*ska haisee pellolla tänään, näätä juhlii
Kalevi
14/04/2018
Onhan tuo KRP menetys ollut ilahduttavaa vaihtelua salibandyyn. Vähän sama kun joku Minardi otti aikoinaan jonkun 5./6. sijan formuloissa. Ja pienelle seuralle ja pienen seuran kannattajille varmaan ihan kiva, että pääsevät pelaamaan pronssista Raholassa.
Junnu#8
14/04/2018
En ota kantaa puoleen tai toiseen. Mutta ylläolevan tasoisia kommentteja voisi moderoida suoraan. Jos ulosanti on tuota luokkaa.
Junnu#8
14/04/2018
Siis tarkoitin tuota Jarmon kommenttia.
Kalevi
14/04/2018
"Miltei tekis mieli onnitella teitä maajusseja! Miltä tuntu ryöstö oikeassa kaupungissa? "

Sinänsä koomista, että kannattaja joka kannattaa Nokian KRP:tä huutelee jotain "maajusseista". Ja toisaalta olisi kiva jos ko seura pelaisi pelinsä omassa kotipitäjässään. Se on sitten erikseen nämä Superfinaalit missä pelamaan oman pitäjän ulkopuolella.
Fakta
14/04/2018
Mielestäni ylläolevissa taso pärjää varsin hyvin vaikkapa ketjun avanneen Roosteri:n kommentille.
Stadi
14/04/2018
Koomisnta on se, että maalaiset tulevat pelaamaan keskinäisen pelinsä Helsinkiin.
Kalevi
14/04/2018
"Koomisnta on se, että maalaiset tulevat pelaamaan keskinäisen pelinsä Helsinkiin."

Jos katso tämän kauden menestystä miesten, naisten sekä poikien että tyttöjen A-C:n osalta, niin ehkä kannattaisi stadissakin alkaa opettelemaan miten pelata maalaisten dominoimaa lajia.
Katsoja
14/04/2018
KALEVILLE, mitä tarkoittaa oman pitäjän ulkopuolella?
Kalevi
14/04/2018
"mitä tarkoittaa oman pitäjän ulkopuolella?"

Luulin, että ulosantini oli tarpeeksi selkeä mutta tarkoittaa sitä että joukkue ei pelaa pelejään omalla kotikunnallaan.
Maantiede
14/04/2018
Nokia, kaupunki Pirkanmaalla, 33 288 asukasta. Jyväskylä, kaupunki Keski-Suomessa, asukasluku 139 260.
Jep
14/04/2018
Salibandyn etu lajina olisi se, ettei seuraa pesiksen jalan jälkiä vain landelajiksi!
JNIINPÄ
14/04/2018
Joo sellainen peli, ihan paikan päällä. Kyllä Happee avroitteli heti pelin alusta mikä on homman nimi, alussa vain vedot hyökkäyksistä kilpistyivät maalivahtiin ilman maskia.
Toisessa erässä sitä perusHappeeta, suhtvarmaa passausta alhaalla, ja erittäin nopeat, ja nyt onnistuneet käännöt. Kooärpee ei pysynyt pallosnmenetyksissä ja riistoissa mukana lainkaan, ja palloa laitetiin lähes tyhjiin. KUn vielä Happeen puolustus ohjasi KrPn hyökkäyset kulmaan tai maalin taakse, oli aika toivotonta maalin yrittämistä.
Ja kun tuosta seuraa menetys, pari nopeaa syöttöä, ja verkko heiluu, se vähän syö moraalia. Happeelle onnistui toisessa erässä kyllä kaikki. TIkkain pois puoli erää, mutta ei tahtia haitannut. Tosin onni seuraa hyvää peliä, tehtyjä kaikki, ei rääpäisyjä. Molsen putoaminen persiilleen oli kyllä loistoteatteria, jonka tuomarit hyvittivät sitten vitosella.
Selvä peli. Paljon pitää tapahtua jos Raholassa vielä loppuottelupaikasta pelataan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.