Liigat

Hoikkanen esitti ”Hullun” soolon yli 3000 katsojalle – ”Tuli suonenveto maukkaaseen paikkaan”

14.04.
2018
34 Kommenttia
5
Liigat

Janne Hoikkanen hehkutti vuolaasti jyväskyläläisyleisöä, jonka kanssa yhteisöä on rakennettu vuosien ajan. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee juhli Salibandyliigan Superfinaali-paikkaa huiman kotiyleisönsä edessä kuudennessa välierässä. Raastajahyökkääjä Janne Hoikkanen räjäytti jäähallin riemuun ja katkaisi samalla Nokian KrP:n kirin kolmannen erän lopussa.

Jyväskyläläinen urheiluyleisö pääsi todistamaan hienoa tapahtumaa Hippoksen jäähallissa, eikä pelkästään ottelun takia. Loppukättelyiden jälkeen kuuluttaja kertoi, että yhdeksän kautta Happeeta edustanut ikoni Veli-Matti Hynynen pelasi viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä.

Yli 3200 katsojaa taputti seisaaltaan konkarihyökkääjälle. Hetki oli tunteikas myös Hoikkaselle, joka saapui haastatteluun vielä hieman kyyneliään pyyhkien.

– Aika hieno pelaaja lopettaa uransa. Hattua päästä, perheellinen mies, joka jaksoi vielä näin kauan pelata, Hoikkanen luonnehti pelitoveriaan.

Kuudes välierä oli ajoittain kovaa taistelua ja vääntöä. Happee oli hiukan hallitsevampi osapuoli, ja se sai puolustettua nokialaiset pois huippupaikoilta.

– Miro (maalivahti Tuomala) sai sen ainakin näyttämään siltä, että pelasimme hyvän pelin. Vaikea vielä näin kentän pinnasta analysoida, Happee-hyökkääjä jatkoi pelistä.

Hoikkanen jakoi kunniaa välierävastustajalle, joka jaksoi kerta toisensa jälkeen kerätä lisää vimmaa seuraaviin otteluihin.

– Tämä oli tiukka, vähämaalinen ja kaiken kaikkiaan todella hyvä vääntö. Näätälauma on hienosti pystynyt kokoamaan itsensä, vaikka olemme välillä ottaneet selviäkin voittoja. He pystyivät pelaamaan laajalla kokoonpanolla, eivätkä olleet yhden kentän varassa.

Hullu-lempinimellä tunnettu ikitaistelija astui kolmannessa erässä esille juuri silloin, kun Happee sitä eniten kaipasi.

KrP oli hetki sitten saanut kavennettua Valtteri Viitakosken osumalla tilanteen 2–1:een ja jatkoi pyörittämistä isäntien alueella. Hoikkanen sai riiston jälkeen syötön Hynyseltä ja leikkasi laidasta keskelle jättäen komealla soolollaan jälkeen koko vieraiden puolustuksen.

Viimeistely syntyi kämmenpuolelta oikeaan takanurkkaan, ja Happee johti 3–1 reilut kolme minuuttia ennen loppua.

– Olen varmaan seitsemän kertaa päässyt harjoittelemaan läpiajoa tässä sarjassa ja joka kerta vienyt pallon kulmapisteelle. Nyt tuli suonenveto aika maukkaaseen paikkaan.

Upea yksilösuoritus katkaisi samalla KrP:n kirin. Juuso Heikkinen viimeisteli 4–1-loppulukemat, ja Happee pääsi juhlimaan Superfinaali-paikkaa kaikkien aikojen runsaslukuisimman välieräyleisön edessä.

– Olihan tämä ihan älytön mesta. Kova osoitus siitä merkityksellisyyden rakentamisesta. Olemme rakentaneet tätä yhteisöä aika monta vuotta. Tässä on tulos.

– Jääkiekkoväen ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä näitä isoja yleisömääriä täällä Jyväskylässä. Kannattaa arvostaa sitä, koska pelaaminen näille on ihan upeaa, Hoikkanen hehkutti samalla vilkuillen jäähallin lehtereitä.

Happee sai samalla oivan kenraaliharjoituksen isojen valojen loisteessa pelaamisesta. Viikon päästä pelipaikka vaihtuu Helsingin Hartwall Arenaksi, kun edessä on Superfinaali Tampereen Classicia vastaan.

Siihen Hoikkasella oli ainakin yksi toive.

– En ole vielä kerennyt edes ajatella sitä peliä, mutta onhan se hienoa. Toivottavasti saamme paljon jengiä mukaan ja teemme siitäkin ”Hirviteatterin”, hän päätti ja suuntasi yhteiskuviin junioreiden kanssa.

Lue myös:
Happee kaatoi KrP:n neljännen kerran ja eteni Superfinaaliin – 3221 silmäparia näki kotivoiton

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jormalainen
14/04/2018
Aivan järkyttävä pelityyli. Hyi.
Oispa Jorma
14/04/2018
Hyvä Jorma! Oot päällikkö ku luot keskustelua, tarjoan sulle oluen jos käännyt nyt happeen leiriin ylivoimasta vastustajaa vastaan. Toivon että KRP vie sen pronssin, koska te ootte sen ansainnut.
Real Jarmo
14/04/2018
Mikä soolo?
Paco
14/04/2018
Missä Pauno Kajoksinen? Ei riitä rosteriin?
Pacolle
14/04/2018
Pauno pelaa kun pelaa ja kun pelaa niin riittää. Ei välttämättä nopein mutta yksi liigan älykkäismmistä pelaajista. Toivottavasti nähdään herra kentällä taas pian!
Penkkikoira
14/04/2018
Vihdoinkin rokkijuntti lopettaa. Saa keskittyä sorvaamiseen. Ei mitään annettavaa muutaku metsä hommii ja niiski täys paska
Rakki
15/04/2018
Voi, voi, onko penkki katkeroittanut, vai muutenko vain vihloo? Sun paskakommentilla mitään ei ole arvoo.
Just
15/04/2018
Lajikulttuuria! Oman kylän pojat vaan bussin alle! Kohonen tässä koki jo saman ja nyt Hynynen. Urpoa hommaa, hyvä jyväskylä hyvin te vedätte, tai siis ainaki yksi teistä!
VELI-MATTI
15/04/2018
Veli-Matti Hynynen!
- maalintekijä jumalan armosta
- hieno pelaaja ja hieno ihminen
- antanut Happeelle paljon ja siitä hän tulee vielä kiitokset myöhemminkin ansaitsemaan
- moni pitää pelkkänä maalintekijänä mutta myös tunnollinen puolustamaan
- yksi suurista pelimiehistä
Iso hatun nosto! Kiitos kaikista vuosista mitä olen saanut seurata otteitasi.

Antaa muiden puhua saissea!
Minäpahoitinmieleni
15/04/2018
Olisihan se kiva jos tämmöisissä uutisissa olisi video ko. tempusta..
JANIINPÄ
15/04/2018
Pääkallo jättää häveliäisyyssyistä kertomatta, että Hoikkasen lempinimi on "HulluHoikkanen" :)
Mamelukkikala
15/04/2018
Penkkikoiran kans samaa mieltä. Pelannut muiden siivellä ja kuka vaan osaa laittaa palloa tyhjään maaliin.
kuoma
15/04/2018
Hyvä HULLU-Hoikkanen! Sun peliä ja asennetta on aina ILO seurata. Olet liigan vahvin pelaaja. Iso arvostus täältä!
Joopa joo
15/04/2018
Ainahan sitä voi arvostella, joo. Kukapa koskaan kaikkien mieleen on, pelihommissakaan. Mutta, suurin osa peruspelaajista ei ikinä pääse/tajua mennä niihin paikkoihin mistä pallo tyhjiin putataan. Siinä se suurin ero profiilipelaajan ja ravipelaajan välillä eli pelikäsityksen ero. Rekordi taitaa sitä paitsi osoittaa aivan muuta kuin pelkkää snaipperipelaamista: 268 runkosarjan matsia tehoin 303 maalia, 153 syöttöä = 456. Play off: 74 matsia tehoin 53 maalia, 33 syöttöä = 86. Ei muuta kuin tekemään perässä, helppo homma!!
Jep
15/04/2018
Siitä vaan sitten liigaan pelaamaan, jos tyhjiin on niin helppoa tehdä! Nyt kaikki seurat herätys, täällä on sen verta kova maalitykki huutelemassa, kuhan vaan joku syöttää.
Heh
15/04/2018
Näin on.Varmaan sama kaveri joka huuteli Kohosestakin,että helppo se on ruotsin liigassakin 1000 pistettä tehdä kun saa takatolpilta putata sisään.Uskomaton pelle...
Katsoja
15/04/2018
Noi on niitä sohvilla lojuvia ihmisen kaltaisia olioita, jotka elävät halvalla keskioluella ja kommunikoivat örveltämällä. Ei ne tiedä mitään siitä maailmasta, kun pitää lähteä läpi kaamoksen toiselle puolen maata ja syttyä kerta toisensa jälkeen kaiken maailman ladoissa tekemään parhaansa joukkueen eteen. Hattu pois päästä niiden edessä, jotka vuosia, jopa toistakymmentäkin vuotta jaksavat tuota rumbaa tehdä, ja pahojen loukkienkin jälkeen jälleen palata. Tosi pelimannit tietävät homman nimen, ja tuskinpa koskaan toisiaan dissaavat. Ne ovat noita rääväsuita, trolleja ja pahantahtoisia ihmisiä, jotka eivät ole arvoisia edes solmimaan tosi pelijätkien tossujen nauhoja!!
Veikko Lavi
15/04/2018
".... jokainen elämä on tärkeää."
Vompatti
15/04/2018
Jokainen pelaaja pelaa muiden siivellä. Ei se Johanssonin Henkkakaan olisi tehnyt montaa pistettä tällä kaudella ilman Henttosta ja Oksasta.

Ja mitä Hoikkaseen tulee, niin roolissaan yksi Suomen parhaista.
Sokea Vompatti
15/04/2018
Ei kun Hynystähän ne tässä haukkuivat.

Kyseessä on puhdas snaipperi. Totta kai silloin pelataan "muiden siivellä", kun tehtävänä on laittaa se pallo maaliin, kun joku sitä tarjoaa.
Ei vai?
15/04/2018
Kylllä Johansson on toistaiseksi parhaan kautensa pisteiden valossa vetänyt ilman Henttosta ja Oksasta, joten tuskin se pariin pisteeseen olisi jäänyt jos siinä joku muu pelaisi. Kyllä pisteitä varmaan tulisi aika monessa muussakin ketjussa, Oksanen ja Henttonen on sit kyl parhaat pisteensä tehneet Johanssonin vanavedessä. Krumins saattaa olla tällä hetkellä olla se eniten lisäarvoa kentälliselle tuova pelaaja Johanssonin ohella Nokian ykkösessä.
Tomte T
15/04/2018
Mitä varten te ylipäänsä tartutte täällä noin vankasti joka ainoaan trolliin? Joku viisastelija haluaa härkkiä muurahaispesää ja siinä onnistuukin niin kauan kuin tällaisiin yksiselitteisiin hämmennysyrityksiin lähdetään mukaan. Hynyselle tyypillinen maali ei mielestäni ole niinkään putti takatolpalta vaan kova ja äärimmäisen tarkka onetimer tai ranne noin neljän viiden metrin päästä maalista. Tuskin nyt kukaan laji-ihminen voi kiistää, etteikö Velsa olis yksi liigan historian parhaista laukojista ja kliinisimmistä maalintekijöistä. Siihen päälle vielä erinomainen pelisilmä pallollisena ja pallottomana sekä Pulkkisen Sepon termein PAP-pelaajan henkiset ominaisuudet. Kokonaisuutena melko täydellinen oikean laidan laituri, joskin ikä ja loukkaantumiset ovat vieneet liikkeestä sen parhaan terän. Ei Hynysen liikkeestä silti vielä missään tapauksessa tule mieleen muutamat tälläkin palstalla liikkeestään paljon rapaa saaneet edelleen uraansa jatkavat ikämiehet. Salibandyliiga menettää Hynysen lopettamisen myötä ison persoonan, jolla olisi kaikista loukkaantumisista huolimatta vielä useita pelivuosia jäljellä. Iso käsi Velsalle a-luokkaisesta urasta.
Katsoja
15/04/2018
Niinpä, puhut asiaa. Kaikkihan tietää, että ne ovat trolleja, ja että menee vähän peruskoulutasoiseksi jauhamiseksi, kun niihin lähdetään. Mutta, pelaajat ovat julkisia eläimiä, joita haukutaan jatkuvasti täällä anonyymisti. Ikään kuin ikääntyminen, ja sen myötä fysiikan väistämätön heikkeneminen olisi kauhea synti ja ihmisen viaksi luettava. Se, että täällä molopäiset apinat voivat vetää ihmisen elämäntyötä lokaan, sillä osa elämäntyötähän peliurakin on, vaikka ei välttämättä ammattilaisena, mutta silti suurin uhrauksin, vaatii myös puolustavien puheenvuorojen näkyvyyttä. Se tuntuu oikealta perutellulta. Tästä trollailusta päästään, kun luovutaan nimimerkeistä. Keskustelun taso paranee väistämättä sen myötä.
TP
15/04/2018
Just noin Tomte T! Ja sitä paitsi takatolpilta tyhjiin -maalit on just parhaita, isot aplodit joka kerta kun joku siitä pääsee mättämään tyhjiin! Silloinhan on pelattu täsmälleen oikein, hassutettu sekä puolustus että maalivahti.
Anonyymi molopääapina
15/04/2018
Kyllä, vain todelliset idiootit esiintyvät idioottimaisesti omalla nimellään. Näitäkin toki löytyy. Kuinkahan moni näitäkin juttuja kävisi omalla nimellään kommentoimassa. Siinä saa nopeasti hörhön maineen vaikka kuinka asiallisesti komentoisi. Keskustelun taso ei tosin välttämättä paranisi vaan loppuisi kokonaan. Suomessahan on totuttu siihen, että tuijotellaan kengän kärkiin eikä ainakaan olla eri mieltä jos ylipäätänsä ollaan mitään mieltä.
Jep
15/04/2018
Katsojan linjoilla, yleensä trollit jätän omaan arvoonsa, mutta jossain typeryyden raja menee. Jos nää pellet oikeesti luulee olevansa pelaajina edes lähellä Hynystä tai kohos mikkoa, mitkä loattu viimesimpinä, niin tietää kyllä ettei järki luista. En ole happee fani edes lähellä, enkä todellakaan spv, mutta näitä titaaneja ei voi kuin arvostaa. Toivon että legendaarinen kauko-hynynen iskee vielä ainakin kerran superissa, tossa sitä taitoa mikä monelta puuttuu, itseni mukaan lukien, maagista!!
Pinokkio
16/04/2018
"En ole happee fani edes lähellä, enkä todellakaan spv, "

Minäkin olen kova valehtelemaan.
Minäpahoitinmieleni
16/04/2018
ANONYYMI MOLOPÄÄAPINAN kanssa täysin samaa mieltä. Se on nykyään vähän joka asiassa sama juttu että murto-osa kommentoijista on näitä trollaajia tai näitä jotka vinkuvat niistä. Ne ovat vain ne äännekkäimmät. Mielestäni täällä on paljon sellaisia kommentteja jotka ovat asiallisia ja myös totta, mutta siitä huolimatta olen varma että osa niistä jäisi pois jos kommentointia aletaan muuttamaan. Lisäksi en näe mitään väärää siinä, että jos joku pelaa tyhmästi tai huonosti niin siitä ei saisi kirjoittaa. Tietenkin törky haukkumiset voidaan jättää pois ja ne onkin helppo poistaa kommenteista. Ihmetyttää tää nykyajan meininki kun kenestäkään ei saa sanoa mitää negatiivista tai heti ollaan pahoittamassa mieltään. Ja luuleeko joku oikeasti etteikö pystyisi trollaamaan vaikka täällä pitäisi olla omalla nimellä :D ks. Esim. Facebook. Siellähän ei ole yhtään trolleja. Ainoastaan esim itse lopettaisin kommenttien laittamisen ja niiden lukemisen jos täällä siirrytään tähän mielensäpahoittajien toiveeseen, mikä nykyään on valitettavan yleistä Suomessa.
KP
16/04/2018
Siinä on pieni ero arvostella jotain pelaajaa pelillisistä suorituksista kun suoltaa näppäimistö sauhuten näädänpaskahirvenpaskatraktorinpaska-kommentteja.
Kuulepas mielesipahoittaja
16/04/2018
Jos se olisikin niin, että esimerkiksi Mikko Kohonen pelaisi huonosti, itsekkäästi, ylimielisesti jne, niin kritiikkiä saa toki esittää. Mutta kun se ei nyt ihan mene niin. Mikko Kohonen kun on vanha, hänellä ei jalka liiku, hänellä on vääränlainen hiusmalli ja hän pelaa väärässä seurassa, jossa kaikki tapahtuu uskonnon ehdoilla. Lisäksi hän käyttää väärin osaamistaan, kun tekee joukkueen roolituksen ja oman parhaan osaamisensa (ja fyysiikkansa rajoissa)sanelemana maaleja maalinkulmalta, lähietäisyydeltä jne. Samoin Hynynen, kun uskaltaa pistää sisään toisten syötöistä, eikä tee maaleja niin kuin ne pitää oikeasti tehdä: purjehtimalla 300 kertaa yksin läpi ja nostamalla kuulan yläpörsään! Tää on sitä totaalista skeidaa, jossa esiintyy kaikki mahdolliset ikärasismin ja muunkin rasismin lajit. Sellaisen kommentoinnin ei pitäisi näkyä missään, sellaiseen pitää mielestäni vastata ehdottoman tuomitsevasti, vaikka se monien mielestä olisikin tyhmää ja yksilön ilmaisunvapautta rajoittavaa. Varsinainen pelitapahtumien kommentointi on viime vuosina selvästi vähentynyt ja trollaus ja provoilu taas lisääntynyt.
Minäpahoitinmieleni
16/04/2018
Puhuinko äsköisessä kohosesta tai hynysestä? En puhunut vaan ihan yleisesti. Toi mitä äsken laitoit ko. Kavereista on juuri sitä trollausta mikä ei varmasti lopu vaikka täällä pitäisi olla "omalla nimellä" tänne jäisi vaan te ja ne trollit väärillä nimillä. Nykyäänhän kaikki negatiivinen jostain on rasismia ja sellaisen ihmisen kanssa on aivan turha edes yrittää keskustella joka näkee rasismia joka paikassa. Hyvää vaikeaa loppuelämää sinullekin.
Heh heh
16/04/2018
Elämäni on ihan kunnossa ja ok, ei se näistä trollauksista ja sun loppuelämän toivotuksista miksikään muutu. Hauska tuo "sinullekin". Oletko itse siis in vai out? Rasismi on mitä on, ehkä vahva termi näissä yhteyksissä. Mulle se kuitenkin passaa hyvin, keksi itsellesi sopiva termi. Voithan käyttää vaikka "kukkahattuilua" kun nimimerkkisikin pyrkii olemaan vähintään ironinen, ellei jopa sarkastinen.
Way to go
16/04/2018
Pääkallo on niitä harvoja foorumeja maailmassa (ellei ainoa) jossa ollaan huolissaan valkoiseen heteromieheen kohdistuvasta rasismista. Tätä trendiä täytyy tukea.
Itkuville
16/04/2018
Nautin tästä millaisen sekasorron yksi ihminen saa aikaan:DD

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.