Liigat

Kotijoukkueen johto piti loppuun saakka Raholassa – KrP juhlii ensimmäistä SM-mitaliaan

20.04.
2018
14 Kommenttia
5
Liigat

Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Westend Indians kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan pronssipelissä. KrP voitti tiukan kamppailun maalein 5-4.

KrP aloitti pelin vahvasti. Henri Johansson ja Joni Henttonen veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon ennen kuin kymmenen minuuttia oli takana. Indians kavensi Mikael Sieväsen toimesta ajassa 11.41. Mikko Laakson kaksi maalia erän loppupuolella varmistivat kuitenkin sen, että erätauolle mentiin lukemissa 4-1.

Ensimmäinen erä oli sinällään tasainen, mutta Indians hermoili ja hölmöili pallollisessa pelissään ja puolustuspäässä. KrP-vahti Santtu Pohjonen pysäytti 10 laukausta ensimmäisellä kaksikymppisellä.

Toinen erä vanheni ainoastaan 1.11, kun Teemu Venäläinen toi vieraat kahden maalin päähän. Ennen ottelun puoliväliä Joona Föhrin maali toi Indiansin yhden osuman päähän. Ajassa 32.22 Indiansin Janne Jaanus otti hiukan hölmön jäähyn vihellyksen jälkeen ja KrP pääsi ylivoimalle. Kun ylivoimaa oli jäljellä viisi sekuntia Johansson laukoi KrP:n kahden maalin johtoon.

Toisen erän ensimmäisellä kympillä KrP:lla oli vaikeuksia puolustuspelissään, mutta otteet paranivat erän edetessä ja toinen kymppi oli varovaisempaa peliä. Eräänlaisena toisen kaksikymppisen käännekohtana voidaan pitää KrP:n ylivoimaa, jonka joukkue käytti tehokkaasti, vaikka Indians pelasi hyvän alivoiman. Toisessakin erässä Pohjonen torjui vahvasti maalillaan.

Indians aloitti kolmannen erän vahvalla pallonhallinnalla. Vahva jauhaminen tuotti tulosta ajassa 46.05, kun Otto Lehkosuo latasi pallon maaliin. Indians jatkoi vahvaa peliään erän edetessä ja KrP oli pinteessä kolmoserässä. Indians ei kuitenkaan saanut palloa verkkoon ja pelikellon näyttäessä 57.19 Indians käytti aikalisänsä. KrP kesti myllyn loppuun saakka ja juhlii seurahistoriansa ensimmäistä aikuisten SM-mitalia.

Nokialaisten tehopelaajia olivat Laakso (2+1), Johansson (2+0) ja Henttonen (1+1). Pohjonen pelasi vahvan ottelun maalillaan ja pysäytti yhteensä 28 kutia. Vieraiden pistemiehiä olivat Föhr (1+1) sekä Valtteri Kainulainen (0+2). Paikan päällä oli yhteensä 907 katsojaa.

Esa Takalon ottelukuvat
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Krp
20/04/2018
Hienoa Krp!!! Hyvää työtä Härmä ja koko porukka!!!
Mahtavaa
20/04/2018
Onnittelut KRP!
einari
20/04/2018
onnee Nokialle tosi paljon ja sama ralli jatkuu ens kaudella
onnittelut myös lakeuksilta
20/04/2018
Onneksi olkoon Nokialle mitalista! Pronssi on ansaittu.
ONNITTELUT JYVÄSKYLÄSTÄ
20/04/2018
Oman joukkueen jälkeen suosikkijoukkue liigassa. Oikeaan osoitteeseen meni mitali. Mielenkiintoista nähdä näätien otteita myös ensi kaudella. Onnea!
Makiata
20/04/2018
Huikea kausi Krp:ltä! Onnea pelaajisto, valmennus, ja tausta henkilöt mitalleista. Jatkoa luvassa ensi vuonna!
JANIINPÄ
20/04/2018
Pronssi on voitettu mitali!
Arto Kilponen
20/04/2018
Vihdoinkin Tampereella voidaan juhlia edes pientä salibandymenestystä!

Eiku.
MM
20/04/2018
Paljon Onnea KRP ja Härmä!
Arto Kilponen
20/04/2018
Onnea toki minunkin puolestani, se on KrP:ltä komea saavutus, vaikka onkin pieni askel taaksepäin runkosarjasta. Mitali on kuitenkin aina mitali!
Noh
21/04/2018
Missäs muuten luuraavat Härmän dissaajat? Tulkaa ny ihan ite kertomaan. Nokialle tuon mitalin suo heittämällä. Siellä taustaporukat tekee pyyteetöntä hommaa vuodesta toiseen vähän heikoissakin olosuhteissa. Pronssi on työn ja uskon voitto. Ihan kaukana ei ollu muutkaan mitalivauhtoehdot. Ja Indians. Loistavaa hommaa. Ei sanat toki lohduta neljänneksi jäänyttä, mutta kuka oikeasti olisi uskonut Indianssin pelaavan mitaleista (tai Nokian)? Jotenkin hienoa, kun nämä kaksi seuraa ovat nyt valokeilassa.
Osku
21/04/2018
Kuten jo ennen kautta kirjoitin, nyt on Härmällä näytönpaikka. "nyt Härmän pitää näyttää mikä hän on valmentajana ja luotsata Nokiaa nousujohteisesti, ja kausi 18-19 tulee olemaan aika tärkeä uran jatkon kannalta". No ei tarvinnut odottaa kauteen 18-19. Onnea Krp ja Härmä!
Koppakuoriainen
21/04/2018
Onnea !
Nonni. Nyt KrP on uskottava salibandyseura. Onnittelut vielä kerran.
Jep
21/04/2018
Hyvä KrP! Inkkarit yllättävästi jopa sai pelin tiukaksi. Ensi kaudella paluu arkeen, kun tärkeitä pakkeja lähtee 2 pois ja ketä hyökkääjiä jää? Ihmettelen jos esim Astalaa ei olisi kosiskeltu aikaisemmin menestyneimpiin etelän seuroihin, eli oilersiin ja erviin ja varmasti muuallekin

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.