Liigat

Kultasuihkusta kylmään suihkuun – valmentaja sai potkut Suomen mestaruudesta huolimatta

26.04.
2018
44 Kommenttia
9
Liigat

SB-Pro juhli lauantaina Suomen mestaruutta. Matti Kaipiolle ilmoitettiin tiistaina, että hänen palveluksiaan ei enää tarvita. Kuva: Anssi Koskinen

SB-Pro juhli lauantaina Suomen mestaruutta Helsingin Hartwall Arenan valoissa kaadettuaan Classicin maalein 3-2. Kyseessä oli Pron toinen Suomen mestaruus tällä vuosikymmenellä.

Pitkän päivätyön valmentajana tehnyt Matti Kaipio sai samalla eräänlaisen kruunun uralleen, sillä kyseessä oli Kaipion ensimmäinen Suomen mestaruus. Kaipio siirtyi nurmijärveläisten pääluotsiksi tämän kauden alla. Kaipio toimi naisten maajoukkueen päävalmentajana ja apuvalmentajana viime vuosikymmenellä.

Paluu arkeen koitti kuitenkin melko nopeasti, sillä Pääkallo.fi:n tietoihin kantautui viikolla, että SB-Pron ja Kaipion yhteinen taival päättyi Superfinaaliin.

Soitimme ensin SB-Pron puheenjohtajana toimivalle Janne Raatikaiselle asian tiimoilta.

Tietojemme mukaan Matti Kaipio ei jatka SB-Pron päävalmentajana. Pitää tieto paikkansa, SB-Pron puheenjohtaja Janne Raatikainen?

– Pitää.

Mikä oli syynä siihen, että Kaipion kanssa ei jatkettu enää?

– Se on meidän sisäinen asia minkä takia ei jatkettu.

Onko uusi valmentaja jo löydetty ensi kaudeksi?

– Tiedotetaan kyllä kun sen hetki on.

Ensi kautta oli varmasti osin rakennettu Kaipion kanssa. Miten tässä nyt toimitaan, kun muutos on melko iso?

– Toimitaan ihan samojen periaatteiden mukaan kuin aiemmin. Ei tässä ole mitään suurempaa muuttunut.

Ennen Superfinaalia Kaipio kertoi, että hänen ja Pron yhteinen tavoite on Superfinaalin voitto ja ensi kaudella Champions Cupin voitto. Pro voitti finaalin, joten se nähdään tammikuun alun huippujoukkueturnauksessa. Samassa haastattelussa Kaipio myös mietti tulevan kauden joukkuetta.

Soitimme myös Kaipiolle asian tiimoilta, ja mies oli sanalla sanoen hiukan häkeltynyt tilanteesta.

Kuulimme, että sopimuksesi ei jatku SB-Pron kanssa. Onko asia näin?

– Minulla oli kolmivuotinen sopimus SB-Pron kanssa ja nyt he ilmoittivat, että eivät halua palveluksiani enää.

– Kaksi vuotta oli siis jäljellä. Kova ratkaisu seuralta.

Mikä sinulle ilmoitettiin sopimuksen purun syyksi?

– Minun ja seuran toimintatavat sekä näkemykset eroavat.

Mikä on oma näkemyksesi sopimuksen purun syistä?

– Kaksi asiaa tulee lähinnä mieleen. Olisiko se Classic pitänyt voittaa finaalissa selkeämmin, että oliko tuo maalin voitto liian niukka seuralle. Tai sitten oli se, että olen tuota meidän puheenjohtajaa potkinut päähän koko kauden tuossa ja hänelle tuli mittari täyteen.

Onko salibandyn suhteen nyt mitään tulevaisuuden suunnitelmia?

– Olin varautunut kolmen vuoden projektiin Pron kanssa, että en ole hirveästi kerennyt tässä vielä tekemään. Tieto tästä tuli minulle tiistaiaamuna.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mr. Dimension
26/04/2018
Kenenkään muun mielestä otsikossa epäilyttävää aineistoa?
Jonsku
26/04/2018
Only in sähly ! Käsittämätön suoritus SB Pron seurajohdolta, mutta nyt olis kovan luokan valmentaja vapailla markkinoilla jollekkin joukkueelle. Varmaan Pron pelaajille "mukava" ylläri keskelle mestaruusjuhlia....juhlamieli varmaan korkealla.
Uskomatonta
26/04/2018
Naurettavaa. Ei voi muuta sanoa ku naurettavaa. Toivottavasti pelaajat äänestävät jaloillaan.
Ei yllätys
26/04/2018
Miksi äänestäisivät? Juuri pelaavathan tässä on kevään aikana myyräntyötä tehneet. Erilaisia pikku juttunahan on ollut runkosarjan jälkeen liikkeellä. Seurajohtajien heikkoutta mennä pelaajien kotkotuksiin mukaan. Kun tulee vaativa valmentaja niin ei muuta kuin roskikseen menestyksestä riippumatta.
Jukkka
26/04/2018
Voi luoja miten turha äijä. Jos syyt tulisi julki, yleisö ymmärtäisi.
Jonsku
26/04/2018
Ei olisi ensimmäinen kerta kun naisten sählyssä vaativa, mutta myös menestystä tuova, valmentaja savustetaan pihalle. Se leppoisa pullantuoksuinen arki on kuitenkin kivempaa, ja jos ei pärjätä niin valmentajan syy sekin.
Vanha Paarma
26/04/2018
Kaipio on erinomaisen hyvä valmentaja ja tuloksien osalta on kyllä vuosien mittaan näyttänyt taitonsa. Mutta kerta toisensa jälkeen joukkueet kypsyvät häneen. Kysymys ei liene pelkästään kovasta vaatimustasosta, vaan joukkueurheilulle olennaisesta sosiaalisesta ja kommunikatiivisesta osaamisesta. Tämä tulee esille erityisesti nais- ja tyttöurheilussa.
Kaipio on myös sen verran kallis mies, että seurojen vaatimustaso on hyvin korkealla. Se kun kovatasoisia koutseja on tarjolla paljon pienemmälläkin rahalla.
sohvaperuna
26/04/2018
Jutussa kaipio sanoo että hän on potkinut koko kauden seuran puheenjohtajaa päähän. Kuitenkin finaalin jälkeen tv haastattelussa kehui puheenjohtajan maasta taivaisiin. Joku ei nyt täsmää.

Miksi Kaipio on lähes kaikista seuroista joissa valmentanut saanut potkut tai sopimuksen päätyttyä niin että seurassa ei enää haluta nähdä koko miestä? Sattumaako?
Terhi
26/04/2018
Ei Kaipio sentään mikään Vilander ollut! Ihme homma.
Systerit
26/04/2018
Onhan toi naisten kanssa toimiminen ihan helvettiä! Kujalat tota laivaa kipparoivat ja ovat varmasti todenneet et masa ulos!!! Ikävä kohtalo noinkin kovalle koutsille mut seurajohto ei halua riskiä et johtopelaajat lähtis pois.
JANIINPÄ
26/04/2018
Opetus no #1
Jos haluat menestyä urallasi valmentajana. Älä koskaan, koskaan rupea valmentamaan naisia. Yli 75% ajasta menee sosiaaliseen ymmärtämiseen. Ja sekin väärin.
HAH
26/04/2018
Non niin punaniska sovinistit! Eipä aikaakaan kun syylliset löytyivät - naiset ! Vaikka herrat itse aika suoraan kertovat keskinäisestä skismasta :DDD
Jonsku
26/04/2018
Kovatasoisia koutseja ei todellakaan ole tarjolla naisten valmennukseen. Sitähän täälläkin valiteltu montakin kertaa. Tässä taas yksi esimerkki miksi ei meritoituneet valmentajat mene naisten joukkueisiin valmentaan. Jatkossa entistä harvempi haluaa mennä naisjoukkueisiin. Kai siellä on valmentajan tärkeintä olla kiva ja mukava, kuin vaativa ja pedantti.
Erkki
26/04/2018
Kukaan ei varmaan kyseenalaista Kaipion valmennustaitoja ja vähän vaikea on uskoa ettei juuri Suomen Mestaruuden voittanut joukkue ole motivoitunut harjoittelemaan eli jostain muusta nyt lienee kysymys!
Terhi
26/04/2018
Jollei homma toimi, hommatkaa Vilander puikkoihin!
Hmm
26/04/2018
Yhtään naisten peliä en ole nähnyt tällä kaudella ennen Superfinaalia. Ja se mitä siellä näkyi veti suuta ymmyrkäiseksi: oikeasti tuoko on taso valtakunnan huipulla!! Jos Kaipio - jota en nyt takavuosien omakohtaisten kokemusten perusteella ihan super-Hessuna pidä - on vaatinut liikaa, niin voi voi, herkässä on mielensä pahoittaminen. En tuohon usko, sosiaaliset taidot voi olla eri juttu. Se vaan on tosiasia, että ihan huikean isoja puutteita näkyy naispelaajien fysiikassa, juoksutekniikassa, rytminvaihtokyvyssä ja erityisesti laukaisutekniikassa. Paljon olisi kehitettäviä juttuja.
Järki hoi
26/04/2018
Ihmiset täällä huutelevat tietämättä taas faktoista mitään. Haastatteluista käy ilmi, että valmentajan ja johdon välillä ollut erimielisyyksiä, niin miten tähän vedetään mukaan A. pelaajien motivaation puute tai haluttomuus tehdä kovaa duunia :D Uskoisin ettei mestaruus joukkueella ole ongelmia noiden asioiden kanssa! B. naiset on herkkiä-valttikortti, aikamoinen loukkaus naisurheilijoita kohtaan. C. Että pelaajat olisivat päätöksen tehneet ja uhanneet vaihtaa seuraa mikäli Kaipio jää. Oman tiedon mukaan Kaipion vahvuuksiin ei kuulu sosiaalinen kanssakäyminen, mutta eivät pelaajatkaan niin tyhmiä ole, että kovaa työtä ja tulosta tekevä valmentaja savustettaisiin ulos.
Jep
26/04/2018
Savustettiin Kettunenkin miehistä mestaruuden jälkeen, varmasti vaati kultapojilta liikaa. Nykky sentään palautti neppailukulttuurin wg:ssä ja ei tarvinnut edes finaaliin mennä.
Loistokas
26/04/2018
Terhi, en ymmärrä näitä sinun Vilander-kommenttejasi.
Jo
27/04/2018
Only in sähly!
Minäpahoitinmieleni
27/04/2018
Tämän takia nämä just pitäisi kertoa, että mikä on oikea syy niin ei lähtisi kaiken maailman tornarit liikkeelle. Luulisi, että porukalla olisi sen verran munaa (anteeksi pyyntö pääkallon feministeille tästä kielikuvasta), että voisivat kertoa tällaisen syyn. Mutta ei tietenkään kun hyssytellään niin kuin aina.
Viki Alander
27/04/2018
Savustuspönttö kuumana Klakessa.
Vaasaan
27/04/2018
SB Vaasassa voisi olla sopiva kenttä täytettäväksi. Siellä tarvitaan valmentajaa, toki vaarana voi olla sama lopputulos vuoden päästä, vaikka miehiä ovatkin.
Vaasalaisille
27/04/2018
Kysykää nyt ensin vaikka blackbirdsistä, tepsistä tai prosta kuin soitatte!
arvaus
27/04/2018
Eiköhän potkujen syynä ole se kultasuihku mitä kaipio on tarjoillut pelaajille ja taustoille koko kauden.
Jules
27/04/2018
Classicin voittaminen ja superfinaalissa onnistuminen vaatii kyllä kaikkien kivien kääntämistä ja tosi kovaa työtä. Ja tässäkö palkinto siitä, ho hoijaa... Eipä ole SBPron taustat ihan kunnossa. Pelaajilta ja valmennukselta vaaditaa ihan maksimi suoritusta muut voi olla kuin ellun kanat. Nyt on J. Raatikainen sössinyt taas ja ihan kunnolla tällä kertaa. "Sisäinen asia" haiskahtaa vähän pahalta tavalta joka on pesiytynyt seuraan. Muutenkin kuppikunnat lisääntynyt viime aikoina. siihen pitäisi nyt saada muutosta ensin...
Palkkaturva
27/04/2018
No kahden vuoden palkat kuitenkin tulossa, kun haettiin 3 v sopparilla pitkäjänteistä kehittämistä.
Onneksi Turku pääsi eroon
27/04/2018
En kiistä Kaipion suorituksia, mutta en ihmettele potkuja, jos sama meno mitä teki Turussa jatkui SB-Prossa.
Kyselevä
27/04/2018
Onko Classic:n miehet jo löytänyt korvike-Nykyn?
Keke
27/04/2018
Johna artikkelista jo yksinkertaisempi säbäfani ymmärtäisi, että kyseessä ei ole Kaipion ja joukkueen välinen kitka, vaan juurikin taustaryhmien suuntaan oleva ongelma. Huhut kertovat, että "tiimipelaaminen" siihen suuntaan oli Kaipiolla vajaavaista. Huippusälibandyorganisaatio on työympäristö siinä, missä ns. päivätyöt. Jos yksi tästä organisaatiosta ei pysty noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä on lopputulos usein tämä. Harmi Kaipion puolesta, kun hyvä projekti jäi kesken ja harmi Pron puolesta, että joutuvat homman aloittamaan alusta.
Noniin
27/04/2018
"Voi luoja miten turha äijä. Jos syyt tulisi julki, yleisö ymmärtäisi.".

Kävikö mielessäsi, että mahdollisesti ei ole oikeutta tuoda syitä julki?
Minäpahoitinmieleni
27/04/2018
"Kävikö mielessäsi, että mahdollisesti ei ole oikeutta tuoda syitä julki?"

Siis seuran puheenjohtajalla ei ole oikeutta tuoda syitä julki?
Paarma
27/04/2018
Kun nyt soppari on kumminki useampivuotinen, niin eiköhän se oo mennyt niin, että molemmat osapuolet on sopinut, että oikeita syitä ei kerrota.
Jos syyt on ollu seurassa, niin Kaipio on maksettu hiljaiseksi (vaikka hulluahan se on käyttää rahaa muuhun kuin itse toimintaan).
Jos syy Kaipiossa, niin seura on luvannut olla hiljaa kunhan mies suostuu sopimuksen purkamiseen.
Sillai se yleensä menee.
Ei yllätys
28/04/2018
Jules haloo. Toki Raatikainenkin on sössinyt, mutta mites uusi pj? Kädet ranteita myöten paskassa. Tytär kun jäi vajaalle peliajalle. Kaikki pelaa.... tai sit ei.
Ei yllätykselle
30/04/2018
Eikös Raatikainen ole puheenjohtaja?
ja näin
01/05/2018
Pelaajisto ei kuulemma ollut tämän takana vaan yksi Pron johtaja sooloili omalle kaverilleen päävalmentajan paikan tällä tavoin.
Ja noin!
01/05/2018
Kukas tää uus päävalmentaja mahtaa olla?
jaahas
03/05/2018
Pääasia et naisten kultajoukkue menestyy.. not
Ei mikään yllätys
04/05/2018
Eikö tämä ollut enemmänkin odotettavissa kuin yllätys..Turkulaiset heittivät junnuista pois naisten iloksi. Ihmeen kauan sai siellä ollakin..kunnes noinkin laadukas joukkue miehen otti vastaan ( pula valmentajista?) Jännityksellä odottanut kuinka käy ja tässä lopputulos. Kaipion sosiaaliset lahjat on sitä luokkaa ettei ainakaan naisia sovi koutsaamaan
jep
13/05/2018
Miksiköhän vuosi sitten lähtivät nuoret lupaukset pois seurasta....joukkueen vanhukset ek:n johdolla aiheuttivat myllärryksen.
Ellu
13/05/2018
No on siinä pelaajilla aikamoinen valta jos Kaipion savustivat ulos seurajohdon avulla. Onkohan tässä ollut "mä lähen sit menee jos Kaipio ei lähe"-meininkiä? Sitten asiaa "hieman" sivuten.. miltä kylältä Kujalat on kotoisin? Väittelin siitä kerran enoni kanssa ihan periaatteesta kun hän on aina "oikeassa"? :D
qwerty
13/05/2018
Kaipio savusti itse itsensä ulos. Pelaajille ei ollut asian kanssa mitään tekemistä vaan kaipion oma toiminta aiheutti tilanteen jossa jatkaminen seurassa oli mahdottomuus.
Kaipio
21/05/2018
Ei ollut missään vaiheessa vaihtoehto Vaasan valmentajaksi,tiedossa on miehen kyvyt ja ei kyvyt.
Joo
22/05/2018
Käsittääkseni myös seuratyöntekijä ja valmennuspäällikö sai lähteä..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.