Loisto voitti A-tyttöjen Suomen mestaruuden – ratkaisumaali syntyi 22 sekuntia ennen loppua

FBC Loisto on A-tyttöjen tuore Suomen mestari. Kuva: FBC Loisto.

FBC Loisto nappasi A-tyttöjen Suomen mestaruuden, kun se voitti kotikentällään viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa Pelicansin niukasti 7-6. Koko sarjan Loisto vei siis 3-2.

Ottelun avauserässä Pelicans oli selvästi parempi, sillä se johti 4-1, eikä vieraiden maalivahdille kertynyt kuin kaksi torjuntaa.Toisen erän alussa Pelicans siirtyi jo 5-1 -johtoon, mutta Loisto kavensi kahteen otteeseen toisen erän aikana.

Kolmannen erän alkuun onnistui jälleen Pelicans, kun erää oli ehditty pelaamaan vain seitsemän sekuntia. Ajassa 41:27 Loisto kavensi kuitenkin tilanteeksi 6-4 ja seitsemän minuuttia myöhemmin se tuli maalin päähän.

Vain kolme minuuttia ennen loppua tulleen tasoitusosuman jälkeen vierasjoukkue otti aikalisän. Ottelun ratkaisu syntyi vasta 22 sekuntia ennen loppua, kun Maija Väätäjä onnistui Sini Niinikosken syötöstä.

Niinikoski oli Loiston tehokkain yhdessä Laura Pakarisen kanssa. Molemmat tekivät pisteet 2+1. Koko ottelun tehokkain oli Pelicansin Veera Vilenius, joka onnistui pistein 3+2.

Ratkaisevaa finaalia oli seuraamassa Turun Sport Gardenilla 220 silmäparia. Edellistä peliä Lahdessa seurasi huimat 512 katsojaa.

A-tyttöjen SM-pronssia voitti viikko sitten lauantaina Porvoon Salibandyseura. PSS kellisti Tampereen Classicin pronssipelissä niukasti 4-3.