Naisten Superfinaalissa tuttu parivaljakko – SB-Pro ja Classic selvittivät välierät kolmessa pelissä

SB-Pro kaatoi PSS:n keskiviikkona maalein 6-3 ja eteni naisten Superfinaaliin. Kuva: Anssi Koskinen

SB-Pro kaatoi PSS:n keskiviikkona maalein 6-3 ja eteni naisten Superfinaaliin. Kuva: Anssi Koskinen

SB-Pro ja PSS kohtasivat keskiviikkona naisten liigan kolmannessa välieräpelissä Nurmijärven Arkadia-hallissa. SB-Pro voitti kamppailun maalein 6-3 ja varmisti paikan naisten Superfinaalissa.

PSS aloitti hyvin, mutta avausmaalin iski Pron Laura Hietamäki, joka pääsi yksin läpi PSS:n harhasyötön avustuksella ajassa 5.05. Ajassa 7.38 Jaana Lirkin tarkka laukaus vei Pron 2-0-johtoon. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen PSS iski kavennuksen hieman varkain. Pitkän avauksen jälkeen maalille heitetty pallo löysi verkkoon Miia Murtorinteen toimesta.

Porvoolaisten tasoitus syntyi ajassa 11.23, kun Riikka Pohjola osui maalin edustalta. PSS onnistui erässä paremmin varsinkin pitkien hyökkäysten rakentelussa ja loi muutaman paikan enemmän kuin kotijoukkue. Ensimmäinen kaksikymppinen oli kuitenkin melko tasainen.

Pro vastasi toisen erän avausmaalista. Anu Raatevaara karkasi omalta alueelta vapaaseen paikkaan ja kiskaisi pallon vakuuttavasti PSS:n maalin etuyläkulmaan. PSS oli toisessa erässä vahvempi osapuoli varsinkin ensimmäisellä kympillä. Ennen erän puoliväliä vierasjoukkue sai ylivoiman ja sen loppuhetkillä Annina Levälampi iski 3-3-tasoituksen.

Pro sai myös erässä ylivoimansa erän loppupuolella, ja tilanne aiheutti PSS-leirissä parranpärinää. Denisa Ratajova naulasi Pron 4-3-maalin taidokkaan sommitelman päätteeksi. PSS pelasi todella vahvaa pallollista peliä toisessa erässä ja olisi voinut iskeä enemmänkin maaleja. Pro oli sen sijaan omissa paikoissaan tehokas ja hyökkäykset olivat pääsääntöisesti vaarallisia.

Ajassa 47.37 Karoliina Kujala sai avopaikan ja vei Pron 5-3-johtoon maalin edestä. PSS sai aikaiseksi hyvää pyöritystä ottelun loppua kohden ja pelasi pitkiä aikoja ilman maalivahtia. Pro ja varsinkin maalivahti Tiltu Siltanen kestivät kovan myllytyksen. Laura Hautamäki iski Pron 6-3-maalin tyhjiin viimeisellä minuutilla ja peli oli selvä.

SB-Pro eteni täten Superfinaaliin otteluvoitoin 3-0 ja samassa tempussa onnistui myös Classic ErViä vastaan. PSS ja ErVi kohtaavat pronssiottelussa.

HUOM: tulospalvelu ei toiminut julkaisuhetkellä, joten tarkempia tilastoja ei ollut tarjolla.

Naisten Salibandyliigan välierät:
Classic-EräViikingit 6-5 Ottelutilastot Classic Superfinaaliin voitoin 3-0.
SB-Pro-PSS 6-3 Ottelutilastot SB-Pro finaaliin otteluvoitoin 3-0.

14 comments

  1. Sitä mä vaan kauhiasti ihmettelen, että mitenkäs nämä maajoukkuepelaajat häviivät ihan kotimaiselle poruukalle tai no ohan siellä yksi tsekki, mutta eikös kahrella majukentällisellä pitäis ainakin Suamessa voittaa?

  2. Onks maajoukkueessa tullut muutoksia jos porvoolla 2 ketjullista mj-pelaajia?

  3. Eiks siellä seittemän ollu? Naisten ja tyttöjen majussa! Kyll siitä maalivahdin kanssa melkein kaks kentällistä tule ja viel se Ukkonen valmentamassa . – sehä se tärkiä kaveri on 😀

  4. Mikä juttu on tulla huuteleen hävinneelle joukkueelle?Hyvät matsit ja kunnioitetaan lopputulosta.Pron kannattajien kannattaa alkaa keskittyyn jo seuraavaan matsiin.Onkin vähä isompi mäki kiivettävänä.Isot kiitokset (en tiedä kenelle) että naisten välierät näkyivät Elisa Viihteessä!

  5. Lauralle olis pitänyt saada vähän apuja Ceetä vastaan.

  6. Ja vielä.Eipä löydy Pron penkin takaa Ukkosen pelikokemusta omaavaa tyyppiä.Uskon että vanhalla maajoukkuekapteenilla on paljon annettavaa liigapelureille ja ylipäätään tarvittaisiin lisää vanhoja pelaajia mukaan valmennushommiin.Eli joo, kyllä Ukkonen on taatusti Porvoolle ”tärkeä kaveri”!

  7. Eihän tässä Pessiä niin arvosteltu, vaan majuvalintoja 😀 Pessi pääsee jatkamaan pronssipeliin – onnea sinne! Ehkä se kokemus tässäkin veti pidemmän korren! Ja varmasti Pro on valmis finaaliin!

  8. Tänään oli kyllä hyvä meno Nurmijärvellä. Vähän huutoa suuntaan ja toiseen. Hyvin väänsi Pro voiton, hieno taistelu molemmilta! Mahtavaa menoa illasta toiseen.

  9. Keitä sinne majuun sitten olisi pitänyt ottaa?! Ei Prosta ainakaan ketään – koska tsekkivahvistus ei ole valittavissa. Hyvät maju-valinnat – uusia nuoria huippuja ja konkareista ainoastaan parhaat – kuten Pron Kujalat. Ei muille maskoteille sijaa eikä tarvetta, sorry vaan.

  10. Upea peli Ervi, vielä ei rahkeet riittäneet. Hienolta näyttää tulevaisuus.

  11. ja tässä vaiheesa kautta suurin osa majusta on kesälomilla 😀 Kovat pelaa kovia pelejä! Kyllä siellä aika moni majuvalinta kyykkäsi oikein huolella puolivälierissä ja välierissä – no onhan tässä vielä pari viikkoa kehittyä uudelle tasolle!

  12. Kuhan kurkkasin, mutta esim. viimeisessä tappiossa Pessiltä oli kentällä Pron kuudesta maalista viidessä nrot 5 ja 19. Karjalainen näyttää maajoukkuetasoa – muut vielä toivotaan, toivotaan osastoa ja tämä nro 5 on jo historian puolella! Mutta majutaival on vasta alussa ja potentiaalit pelaajat voivat sinne näyttöjä antaa ja toivottavasti ne otetaan huomioonkin 😀

  13. Edelleen karjalaiset, kujalat, alanhgot mennen talven lumia, rohkeasti lisää uusia kehiin. Eft:ssä onneksi onkin paljon nuoria.