OLS-kapteeni siirtyy Sveitsin liigaan – pääsee vanhan joukkuekaverinsa valmennukseen

OLS:aa tällä kaudella kipparoinut Mikko Saarnio lähtee pelaamaan Sveitsin pääsarjaan. Kuva: Juha Käenmäki

OLS:aa tällä kaudella kipparoinut Mikko Saarnio lähtee pelaamaan Sveitsin pääsarjaan. Kuva: Juha Käenmäki

Oulun Luistinseuraa yhteensä seitsemän pääsarjakauden ajan edustanut Mikko Saarnio, 26, siirtyy jättää kotimaan kentät taakseen. Puolustajan ensi kauden seura on Sveitsin liigassa pelaava HC Rychenberg Winterthur.

Saarnion uran tehokkain liigakausi oli 2013–2014, kun hän iski tehot 7+10=17. Yhteensä hänelle on kertynyt 146 Salibandyliigan runkosarjapeliä. Hän oli myös OLS:n kapteeni kuluneella kaudella.

Puolustaja pääsee Rychenbergissä suomalaisvalmennukseen, sillä oululaislähtöinen Jukka Kinnunen siirtyy liigajoukkueen päävalmentajaksi. Kinnunen pelasi urallaan samaan aikaan Saarnion kanssa OLS:ssa.

Rychenberg sijoittui tämän kauden NLA:n runkosarjassa kuudenneksi. Pelit päättyivät välierissä Wiler-Ersigeniä vastaan.

Sveitsiläisseura uutisoi Saarnion sopimuksesta kotisivuillaan.

7 comments

  1. Ketä olssiin oikeen jää? Kvisti? Vielä kun Nieminen ja Parviainen nii paljon liigatason pelaajia jää. Harmi, Merikosken noustessa Oulussa on kolme divaritason joukkuetta, pelipaikkoja ainakin tarjolla miesten peleihin a-junioreille, jotka puottivat joukkueen divariin.

  2. Toivottavasti ols saa uuden valmentajan avulla säilytettyä sarjapaikan, etelön joukkueet pääsee muuten liian helpolla kun ei tarvi pohjoseen tehä pelireissuja

  3. Luulen että Jani Lipsasen valmennuksessa. Olsin ei tarvitse jännittää ainakaan putoamista. Toki pelit sen näyttää mikä on taso. Ja mikä on joukkueen pelaajarunko tulevalle kaudelle.

  4. Ainakin laurila, turula ja niemelä ménossa liminkaan/muualle… heikolta näyttää OLS ensi kaudella

  5. Ei se Lipsane mikään sateentekijä ole ja paskasta saa hyvää tekemälläkään.