Divarit

Pääkalloennakko: EV Akatemia-Tiikerit – vantaalaisten visiitti jää ranskalaiseksi

02.04.
2018
11 Kommenttia
2
Divarit

Petri Kuitunen ja Tomi Palin ovat tämän playout-sarjan taistelupari. Kuvat: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarin playout-karsinnoissa kohtaavat EräViikingit Akatemia ja Tikkurilan Tiikerit. Sarja pelataan paras kolmesta -systeemillä.

Lähtökohdat:
Lähtökohdat sarjaan ovat sinänsä varsin erikoiset, että EräViikingit Akatemia sai jo runkosarjan päätteeksi kertaalleen juhlistaa suoraa säilymistä sarjassa, kun viivan alle jäi pisteen erolla sen sijaan O2-Jyväskylä. Sopupelijupakassa pisteen menettäneen O2-Jyväskylän tuomiota kuitenkin valituksen jälkeen lievennettiin ja menetetty piste palautettiin kauden jälkeen. Näin jyväskyläläiset nousivat tasapisteisiin EV Akatemian kanssa, mutta ”akateemikot” putosivat viivan alle reippaasti huonomman maalieron myötä. Tiikerit oli alun perinkin kaksi pistettä karsintaviivan alapuolella.

Sen lisäksi, että EV Akatemian valmistautuminen sarjaan on varsin erikoinen, on erikoista myös se, että karsinnat pelataan kaikkiaan kolme viikkoa runkosarjan päättymisestä, mikä on melko pitkä aika. Oletettavaa on, että Tiikerit on harjoitellut kauden jälkeen koko ajan karsintoja varten, EV Akatemia puolestaan on saattanut jo tuudittautua kohti ensi kautta.

Pelillisesti playout-sarjassa kohtaa kaksi hieman erilaista joukkuetta. Nuorien pelaajien miehittämä EräViikingit pyrkii hallitsemaan pelivälinettä hieman enemmän kuin vastustajansa Tiikerit. Tiikerit pystyy prässäämään korkealtakin, sen se osoitti jo kauden aikana, mutta eritoten sen vahvuus on vastaiskuissa.

Joukkueet keräsivät kumpikin yhtä paljon voittoja runkosarjassa, mutta kahden jatkoaikatappion myötä EräViikingit nappasi niistä tulleet kaksi pistettä enemmän. Maaleja Tiikerit tekivät 140, eli 11 osumaa enemmän kuin EV Akatemia, mutta vastaavasti päästettyjä oli 9 enemmän kuin helsinkiläisillä.

EräViikinkien kohdalla Divaria on viime kausien aikana pidetty oivana kasvupaikkana nuorille pelaajille miesten tasolle, joten sinänsä sarjatason vaihtuminen porrasta alemmas olisi varmasti kolaus Suomen suurimmalle seuralle. Tiikereiden visiitti pääsarjassa jää ranskalaiseksi, mikäli se putoaa. Junioripuolelta olisi jo tämän kauden perusteella kasvamassa uusia vastuunkantajia, joten mielekästä ei varmasti olisi vantaalaisille organisaationa yhtään sen kummemmin tippuminen kakkosdivariin.

EV Akatemian joukkueesta neljä pelaajaa teki yli 20 tehopistettä, joista tärkein pistelinko oli Joonatan Lindholm, joka sijoittui koko sarjan pistepörssissä 39 tehopisteellään kahdeksanneksi. Juho Niinikoski ja Petri Kuitunen rikkoivat myös 30 pisteen rajan.

Tiikereiden rosterista yli 20 pisteen ylsi viisi pelaajaa. Yli 30 pistettä takoivat Ville Pousi (34 pistettä) ja Tomi Palin (33), mutta vasta B-juniori-ikäinen Joakim Lund onnistui tekemään 24 pistettä ainoastaan 15 ottelussa.

Keksinäiset kohtaamiset runkosarjassa menivät molemmat EräViikingit Akatemian nimiin. Toisen se voitti kuudella maalilla ja toisen vain maalin erolla.

Knopit:
EräViikingit Akatemia esiintyi viime kautta ja fuusiota nimellä Erä Akatemia. Viime keväänähän EV Akatemia tippui vasta välierissä, mutta kahdella aiemmalla kaudella Erä Akatemia oli viimeinen joka säilyi. Kohtalo meinasi olla sama siis tänäkin vuonna. Divarin tasaisuudesta kertoo kuitenkin se, että tällä kaudella Erä Akatemia keräsi selvästi enemmän pisteitä kuin kausilla 2014-15 (19 pistettä) ja 2015-16 (21 pistettä), kun se säilyi suoraan.Tasaisuudesta puheen ollen, tämän kauden perusteella Tiikereitä vastaan ei kannata joutua jatkoajalle tai rankkareille. Ainoastaan kolme vantaalaisten pelaamaa kamppailua tällä sesongilla päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tasan ja Tiikerit voitti ne joko jatkoajalla tai rankkareilla kaikki.

Yhtenä knoppina voi todeta senkin, että Tiikereiden joukkueesta löytyy pelaajia, kuten Tomi Palin ja Lauri Lehtonen, joilla on todella vankka tausta nimenomaan Erän riveistä aikuisten tasolla. Mielenkiintoista on sekin, että EV Akatemian Sauli Taipale ilmoitti jo lopettavansa runkosarjan viimeiseen kamppailuun. Nyt Taipale tehneekin hyvin pikaisen comebackin kentille.

Taistelupari:
Petri Kuitunen, EV Akatemia – Tomi Palin, Tiikerit

Joukkueiden aikuispelaajista tämä kaksikko rikkoi kumpikin 30 tehopisteen rajan. Molemmilla on liigakokemusta. Palinilla sitä on toki paljon enemmän, sillä pelejä korkeimmalla sarjatasolla on kertynyt kaikkiaan 191 kappaletta. Kuitusella liigapelejä on vain reipas 20. Molemmilta löytyy kuitenkin SM-hopea palkintokaapista.

Mielenkiintoa tämän kaksikon välille tuo sekin, että he ovat pelanneet muutaman ottelun samassa joukkueessa (Erä Akatemia) toissa kaudella, mutta liigakannuksensa he ovat keränneet entisten rakkaiden vihollisten, nykyään fuusioituneiden Erän (Palin) ja Viikinkien (Kuitunen) paidoista.

Kuitunen ja Palin tuovat molemmat joukkueilleen pelaajina kokemusta ja pystyvät myös ratkaisemaan pelejä. Molemmat ovat osoittaneet kykenevänsä olemaan joukkueilleen johtavia pelaajia Divarissa ja heidän edesottamuksillaan on varmasti suuri merkitys tässä sarjassa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
10.1. EräViikingit Akatemia-Tiikerit 7-6
23.9. Tiikerit-EräViikingit Akatemia 3-9

Näin pelataan:
5.4. 19:00 EV Akatemia-Tiikerit Mosahalli
8.4. 19:00 Tiikerit-EV Akatemia Tikkurilan UT
9.4. 18:30 EV Akatemia-Tiikerit Mosahalli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa?
EV Akatemian erikoiset lähtökohdat toki voivat vaikuttaa voimasuhteisiin paljonkin. Miten motivoida ryhmä, joka on jo tovin ehtinyt ajatella kenties säilyneensä? Entä miten paljon A-junioreiden pudotuspelit vaikuttavat sen kokoonpanoon? Entä sitten B-junnujen jatkopelit Tiikereiden kokoonpanoon? Kysymysmerkkejä on ilmoilla, mutta pelillisesti ”akateemikoilla” lienee annettavaa tässä sarjassa ja tasaisten pelien jälkeen…

EV Akatemia jatkaa Divarissa ja tiputtaa Tiikerit voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ruunien ruuna
02/04/2018
ErVi tippui jo A-nuorissa, joten sieltä on saatavilla pelaajia kyllä. Toinen homma on, miten Rastas saa motivoitua pelaajat jatkamaan vielä näihin peleihin pettymyksen jälkeen. Toki pelaajat itse tietävät, että sarjapaikan säilyminen olisi tärkeää ensi kautta ajatellen heille.

Uskoisin kuitenkin, että ErVi akatemia tästä parista jatkaa pelejään ensi kaudella divarissa.
Johanna Tukiainen
02/04/2018
Aleksi Kanerva tulee ratkomaan tämän ottelusarjan clutchaamalla ErVin squadin soolosuorituksella ja pelkällä hakulla.
JJ
02/04/2018
Etelässä todella kova 2. divarin ylempi sarja kun mm. Tiikerit ja HaKi pelaavat siellä.
Voiko paatelaisen luontoon päästää?
02/04/2018
Toi Petri on tosi hyvä pelaa! Ja komeekin vielä
Arto Kilponen
02/04/2018
Saa nähdä miten vantaalaisille käy.
Farssi
02/04/2018
Tämän karsinnan runkopäivät oli ja meni, ErVi ei tuolloin suostunut pelaamaan koska heidän a-junnut (lähes samat jänät) silloin vielä pudotuspeleissä. Nyt kuitenkin pelit laitettu ajankohtaan jolloin Tiikereillä vastaava ongelma. Onko tasapuolista? Miten toinen voi siirtää ja toinen ei. Erville annettiin tässä mahdollisuus tulla parhaalla jengillä ja toiselta otetaan vastaava pois, käsittämätöntä.
Artikkelin alku on täyttä puppua, Ervin on koko ajan täytynyt ymmärtää että sopupelin ratkaisu hyvinkin voi muuttua ja että heidän tulee pelsta karsinnoissa ihan niin kuin heidän URHEILULLISESTI KUULUUKIN. Ihme itkemistä, miksi päättäjät menevät tämmöiseen lankaan?
Tässähän kärsii kovasti epäreiluudesta sellaiset seurat jotka eivät "sopuilleet", eiköhän tuota divaria pitäisi laajentaa yhden kauden ajaksi yhdellä joukkueella!
Juha
02/04/2018
Ihme touhua. Isot vie ja muut vikisee.
Ervi odotellut kevättä..
02/04/2018
Tiikerit odotellu 2 viikkoa alunperin sovituista peleistä, että millon maistuu Ervin taas alkaa pelaa..Ervi odottanut vissiin kevättä..Farssi!
Salipallo
03/04/2018
Ihan sama kumpivoittaa, molemmat 2divari tasoo.
Takapiru
03/04/2018
No kyllä 02 olisi voinut siirtää pelejä. Itse sopivat päivämäärät.
Hienoin seura ikinä
04/04/2018
Nyt olisi kerrankin toisaalta hyvä sauma saada ervi akatemia v*****n divarista. Muille vapautuisi paljon hyviä pelaajia eikä kukaan ny oikeasti voi edes pitää tuosta seurasta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.