Liigat

Pääkalloennakko: Nokian KrP-Happee – Hirvirytke raikaa näätärokkia kovempaa

03.04.
2018
14 Kommenttia
4
Liigat

Nuorten maajoukkuetasollakin torjuneet Santtu Pohjonen ja Miro Tuomala kohtaavat Salibandyliigan välierissä. Kuvat: Esa Takalo ja Jari Turunen

Kauden yllättäjäjoukkue Nokian KrP ei hyytynyt edes kokeneen SPV:n käsittelyssä. Se kohtaa välieräsarjassa Jyväskylän Happeen, joka pudotti jälleen kerran TPS:n jatkosta.

Lähtökohdat:
Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Nokian KrP kuuluu tämän kauden yllättäjiin. Uuden päävalmentajansa, Jarmo Härmän, johdolla joukkue pelasi tasapainoisen runkosarjan ja selvitti tiensä puolivälieristäkin jatkoon kokenutta Seinäjoen Peliveljiä vastaan. 4–1-voitoin tullut jatkopaikka ei jättänyt seliteltävää paremman joukkueen suhteen.

KrP:n tolppien välissä nähtiin mielenkiintoinen vaihdos puolivälierissä, kun paikoin erinomaisesti ykköstorjujana tuurannut Antti Kortetmaa sai väistyä Santtu Pohjosen tultua takaisin tolppien väliin. Pohjonen oli kuitenkin vakuuttava torjuen joukkueelleen kolme perättäistä voittoa, millä myös jatkopaikka irtosi.

Hyökkäyspäässä pirkanmaalaisjoukkueen vahvuus nähtiin jälleen. Päävalmentaja Jarmo Härmän lanseeraamaan ”näätärokkiin”, nopeaan suunnanmuutospeliin nojaava tyyli sopii hyvin erityisesti KrP:n kirkkaimmille tähdille, jotka ovat ykköskentässä. SPV ei onnistunut puolustamaan jo runkosarjassa hurjia tehoja tehneitä pelaajia pimentoon. Kovimmasta tehopotista vastasi luonnollisesti laitahyökkääjä Henri Johansson, joka takoi viiteen otteluun 9+9=18 tehopistettä.

Johanssonin takana tutkapari Jere Oksanen oli myös vireessä ja saldosi puolivälierissä 6+4=10 pistettä. Lisäksi hyökkäyksiä tukeva puolustaja Morics Krumins yltyi niin ikään kovaan tehovireeseen (7+3=10) SPV:tä vastaan. Alempien viisikkojen anti hyökkäyspäässä jäi vielä hieman vaisuksi, vaikka ykkönen kantaakin kaikkein suurinta tehovastuuta.

Jyväskylän Happee sijoittui neljänneksi runkosarjassa, mikä tarkoitti jo perinteeksi muodostunutta puolivälieräsarjaa TPS:aa vastaan. Sen Happee hoiti lopulta voitoin 4–1. Alkukankeuden jälkeen hirviryhmä sai vihdoin koneensa käyntiin jatkoajalle menneen kolmospelin jälkeen. Muun muassa Jami Manninen ja Peter Kotilainen saivat lisäpontta tehoihinsa sen voiton ansiosta.

Alakerrasta Happeelta löytyy kokenut ja rutinoitunut pakisto. Otto Tikka, Jonne Junkkarinen, Jaska Kunelius ja Eemil Ukkonen ovat esimerkkejä tasaisen varmoista suorittajista kevään tosipeleissä. Joukkue sai organisoitua puolustuspelinsä viisikkona hyvin TPS:aa vastaan, mutta haasteen voi odottaa kasvavan pelitavallisesti erilaista KrP:tä vastaan.

Hyökkäyskalustoa verrattaessa vaakakuppi kääntyy leveyden puolesta Happeelle. Ryhmästä löytyy ennen kaikkea kokemusta, mutta samalla myös huippuluokan taitoa muun muassa Kotilaisen, Mannisen, Juuso Heikkisen ja Veli-Matti Hynysen ansiosta. Pienenä vaikeutena on kuitenkin ollut saada hyödynnettyä aivan koko käytössä oleva materiaali tehojen muodossa. Pauno Kajoksinen, Lassi Kotovaara ja Hynynen istuivat pääosin penkkiosastolla puolivälierien ajan.

Vastustajana KrP sopii Happeelle TPS:aa paremmin. Molempien joukkueiden pelitapa tukee myös sitä, että välieräsarjassa voidaan nähdä hyvin erilaisia pelejä. Päivän kunto tehojen muodossa on ratkaiseva tekijä, sillä toinen nopeasti kääntävä joukkue ratkaisee ennen pitkää, mikäli toiselle ei maistu.

Knopit:
Runkosarjan jälkimmäinen keskinäinen ottelu päättyi selvästi Happeen nimiin, mutta sen ei kannata antaa liikaa hämätä. Nokian KrP:ltä puuttui ykkösketjusta Johansson ja Oksanen, mikä heikensi joukkueen iskukykyä huomattavasti. Kyseinen 10–5-tappio oli KrP:lle suurinumeroisin runkosarjassa.

Tulikuumassa vireessä puolivälierissä ollut Johansson voi nykyisellä tahdillaan olla jopa lähellä rikkoa pudotuspelien piste-ennätyksen välierävaiheessa. Yhden kauden piste-ennätystä pitää hallussaan Mika Kohonen tehoilla 11+21=32. Viiden ottelun jälkeen Johanssonilla on siis jo kasassa puolet tuosta lukemasta.

Taistelupari:
Santtu Pohjonen, Nokian KrP – Miro Tuomala, Happee

Kyseinen kaksikko edusti Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta kevään 2015 MM-kisoissa. Silloin Tuomala nousi jatkopeleissä kultaa voittaneen ryhmän ykköstorjujaksi. Nyt kaksikko kohtaa äärimmäisen tasaisessa välieräsarjassa toisensa.

Pohjonen löi tiskiin vakuuttavat tilastot SPV:tä vastaan, mutta on siitä huolimatta hieman katsomaton kortti kauden tärkeimmällä hetkellä. Ajoittain ylipelaamiseen sortuva veskari on ailahdellut tällä kaudella, mutta pystyy hyvänä päivänään kääntämään ottelun joukkueelleen. Isokokoinen Tuomala on torjujana rauhallisempi ja esiintynyt niin ikään hyvin kuluvana keväänä. Viimeisessä puolivälierässä tulleesta tällistä huolimatta hän on pelikuntoinen.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
7.12.2017 Nokian KrP–Happee 10–9 ja.
4.3.2018 Happee–Nokian KrP 10–3

Näin pelataan:
Ke 4.4.2018 18:30 Nokian KrP – Happee Rahola Areena Tampere
Pe 6.4.2018 18:30 Happee – Nokian KrP Monitoimitalo Jyväskylä
Su 8.4.2018 18:30 Nokian KrP – Happee Rahola Areena Tampere
Ma 9.4.2018 18:30 Happee – Nokian KrP Monitoimitalo Jyväskylä
Pe 13.4.2018 18:30 Nokian KrP – Happee Rahola Areena Tampere (tarvittaessa)
Su 15.4.2018 17:00 Happee – Nokian KrP Monitoimitalo Jyväskylä (tarvittaessa)
Ma 16.4.2018 18:30 Nokian KrP – Happee Rahola Areena Tampere (tarvittaessa)

Ruutu+ lähettää välieräsarjan kaikki ottelut suorana.

Kumpi voittaa:
Luvassa on todella mielenkiintoinen ja vaikeasti veikattava sarja. Happeen materiaali on leveämpi ja keitetty kovissa liemissä aikaisemminkin. Sen sijaan tehoja soisi syntyvän vielä enemmän. Vastaavaa ongelmaa ei ole ollut KrP:n ykkösvitjalla, jonka pysäyttämiseen jyväskyläläiset saavat tehdä kovan päivätyön. Siinä onnistuessaan Happee on vahvoilla, mikäli oman pään varjelu ei unohdu hyökkäysinnon lomassa.

Tällä kertaa ”hirvirytke” pauhaa ”näätärokkia” kovempaa. Happee matkaa Superfinaaliin 4–2-voitoin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Katsojat saa nauttia
03/04/2018
Tästä otteluparista on tulossa luultavasti todella katsojaystävällinen ja maalirikas. Odotan jokaisessa ottelussa lähemmäs viittätoista maalia ja todella viihdyttävää salibandya, joskin tilastojen pohjalta sarjan paras maalivahti (Tuomala) sekä playoffejen kaksi parasta maalivahtia torjuvat maaleilla joten helppoja maaleja ei silti saa tehtyä kumpaankaan päähän. Veikkaan itse game 7 jatkoaikavoittoa kummalle tahansa joukkueelle.
Psorde Oprttila
03/04/2018
Kyllä tässä jompikumpi voittaa. On niin tasainen pari.
Landefinaalista
03/04/2018
joskus puhuttiin. Veikkaan että näädät vievät tämän välierän 4-3 ja Hartwall Areena ammottaa tyhjyyttään kun siellä pelataan Pirkanmaan maakunnan mestaruudesta.
Edelliselle
03/04/2018
Kommenttisi Hartwall areenan tyhjyydestä pitää paikkansa. Classicilla vaikeuksia mansessakin saada ihmisiä katsomoihin. Johtuu pelien mielenkiinnottomuudesta, viimeisestä hankinnasta (Kivilehto), seura koetaan ylimieliseksi jne. Krp:llä hyvä mahdollisuus nousta syvien rivien joukkueeksi paikkakunnalla.
Mansester B
03/04/2018
Pahoin pelkään kokemattoman Pohjosen höntyilevän pahasti Nokian maalilla, toisaalta Kortetmaa pystynee paikkaamaan kokematonta virkaveljeään. Erittäin mielenkiintoinen sarja on luvassa!
Minäpahoitinmieleni
03/04/2018
Joukkue on ylimielinen jos hommaa lisää pelaajia kovaan kokoonpanoonsa? Hohhoijaa. Seuraavaks pitää varmaan pyytää anteeksi että voittaa vastustajan. Clasuhan nimenomaan nostaa sarjan tasoa sillä se potkii muita joukkueita pelaamaan paremmin että voittaisivat sen joskus. Ihmeellistä ajattelua taas kun joku menestyy ja panostaa siihen. Kohta varmaan pitää indianssillekin sanoa että olitte ylimielisiä kun tiputitte ervin jatkosta ja kehtasitte vielä tuulettaa sille. :D
Olli
03/04/2018
Tokkopa tuossa aikaisemmassa viestissä nyt sitä tarkoitettiin, että Kivilehdon hankkiminen, tai ylipäätään pelaajien hankkiminen tekee (mistään) seurasta ylimielisen. Tiedä sitten provositko tarkoituksella. No itse aiheeseen - jaksan uskoa että Krp menee finaaliin asti. Lehto Happeen valmentajana ei jotenkin vakuuta, alisuorittajia on ollut niin paljon tänä vuonna ja suhteessa materiaaliin joukkueen peli on suorastaan hävettävällä tasolla. Joko nykyvalmennus ei ymmärrä ihmisisten valmentamisesta - tai itse pelistä - tarpeeksi saadakseen hommaa toimimaan. Tähän tietävät tosin vastauksen vain Happeen pelaajat itse.
Olihan tarina eikä edes aprillipäivä
03/04/2018
Vai on Pohjonen katsomaton kortti tärkeimmillä hetkillä. Onko joku menneessä ajassa? Pohjonen kaiketi oli puolivälierien ykkönen ja antoi kauden tärkeimmistä peleistä hyvät näytöt. Ei muut pärjännyt ja heille pitää meriittiä etsiä vanhoista asioista. Kokematon tuskin on kun liigassa monta vuotta tahkonnut. Kaipa se krp 2-veskaansa peluuttaa jos katsoo että sillä voittavat. Onneksi joku muu tekee sen valinnan. Vertaus sekin että Happeen veska sentään toipunut mailaniskusta. Krpn veska aika nopeasti polvileikkauksesta maalille. Sehän nyt ei vaan riitä kun joku saa sentään mailasta. On mukava seurata miten yksi mv on kuin punainen vaate täällä kirjoittajille ja kommentoijille edelleen. Loppujen lopuksi voittamiseen tarvitaan koko joukkueen panosta. Kummallekin joukkueelle menestystä. Paremmassa iskussa oleva joukkue voittaa kevällä. Itselle sama kumpi. Oma suosikki ei näissä mittelössä ole mutta nauran jos Pohjonen nousee isoon rooliin voittokahinoissa. Saas nähdä mitä sitten kirjoitetaan, tuskin mitään mutta jos ei onnistu niin jutut sitten ai ai...sitäkin odotellessa. Kaikille 4:lle finalisteille menestystä peleihin.
Veskari vertailua
03/04/2018
Molemmilla kassareilla rikkonainen kausi. Pohjosella pidempi tauko polvi operaation takia ja Tuomalalla edelleen taitaa olla selkä vaivoja. Molemmat olleet erittäin kovassa iskussa pudotuspeleissä joten aika samalla viivalla ollaan. Kummallakaan ei ole paljoakaan pudotuspeleistä kokemusta joten molempien kuuppaa testataan. Pieni etu menee ehkä Pohjoselle. Ei vältämättä torjumisen suhteen, mutta Pohjosen pelisilmä ja avaukset ovat sillä tasolla että saa olla Happeen alakerta hereillä.
JANIINPÄ
03/04/2018
Pitänee mennä paikan päälle. Ei tää paperilla ratkea.
Jaahas
03/04/2018
Jostain syystä sellainen kutina, että Krp:n lento katkeaa tähän sarjaan.

Toivottavasti olen väärässä.
Junnu#8
03/04/2018
Hirviteatteri finaaliin! Kunnon rytkettä ja rytinää:D
Raholan teurastamo
04/04/2018
KrP:n n hullunhauska mediatiimi julkaisi eilisiltana hupaisan videon "Näädälle happee".
Nimetön
04/04/2018
"KrP:n n hullunhauska mediatiimi julkaisi eilisiltana hupaisan videon "Näädälle happee"."

Laitoit lainausmerkit väärään kohtaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.