Puolustaja tasoitti trillerin historian nopeimmalla hattutempulla – Happee jatkoaikavoittoon

Veli-Matti Hynynen (edessä) kuului Happeen parhaimmistoon, kun jyväskyläläiset tasoittivat välieräsarjan. Kuva: Esa Jokinen

Veli-Matti Hynynen (edessä) kuului Happeen parhaimmistoon, kun jyväskyläläiset tasoittivat välieräsarjan. Kuva: Esa Jokinen

Maanantai-iltana Jyväskylässä nähtiin huikea välierätrilleri, kun isäntäjoukkue Happee voitti Nokian KrP:n jatkoajalla 8–7 ja tasoitti ottelusarjan 2–2:een.

Kolmen maalin tappioasemassa lopussa ollut KrP esitti huiman nousun puolustajansa Mikko Revon johdolla ottelun lopussa. Sen ilon pilasi kuitenkin jatkoajan voittomaalilla Happee-puolustaja Asko Huisman.

Vauhdikkaan kamppailun avausmaali oli silmänruokaa katsojille. KrP-puolustaja Morics Krumins hassutteli harhautuksillaan näyttävästi Happen pelaajien ohi laidasta ja tarjoili pallon takatolpalle. Henri Johansson pääsi puttaamaan pelivälineen tyhjiin.

Happee kuitenkin tasoitti välittömästi. Paul Kotilainen syötti avauskuviossa pallon veljelleen Peter Kotilaiselle, joka lähti kokeilemaan melko kaukaa laukaustaan. Se kannatti, sillä pallo upposi maalivahti Santtu Pohjosen käsien välistä maaliin.

Kummankaan joukkueen puolustaminen ei ollut aivan parasta maanantai-iltana ja sama meno jatkui toisessa erässä. Asko Huisman ja Veli-Matti Hynynen pääsivät niittamaan Happeen 3–1-johtoon viidessä minuutissa.

Sen jälkeen Krumins–Johansson-duo iski uudestaan. Komea seinäsyöttökuvio ylempänä olleen Johanssonin kanssa vapautti latvialaispuolustajan avopaikkaan. Kova laukaus upposi aivan ylähyllylle.

Hetkeä myöhemmin Krumins laitettiin istumaan välieräsarjan toista viisiminuuttistaan jäähypenkille korkeasta mailasta. Happeen ylivoima oli kuitenkin tukkoista, ja lopulta heikon pyörityksen jälkeen KrP pääsi koettamaan tasoitusta rangaistuslaukauksesta rikkeen päätteeksi.

Johansson käänsi nopeasti rystyltä kämmenelle ja laukoi pallon Markus Laakso selän taakse.

Lopulta Happee sai palkintonsa ylivoimalla. Peter Kotilainen näki vaihdosta kentälle juosseen Hynysen. Hyvä syötti taskuun löysi konkarin, joka tinttasi pallon voimalla maaliin.

Päätöserää ehdittiin tahkota reilut neljä minuuttia, kun ”Hirvivaara” alkoi jälleen soida Monnarin kaiuttimista. Happee riisti pallon omalla kenttäpuoliskollaan, ja siitä aukesi 2-1-vastahyökkäys. Loistovireeseen välierissä äitynyt Hynynen jakoi poikittain ja Janne Hoikkanen viimeisteli yhdellä kädellä 6–3-osuman.

KrP kavensi eroa maalilla, mutta ratkaisu alkoi leijua ilmassa 7–4-maalin myötä. KrP nukahti omassa päässään ja Petri Kauko pääsi kaikessa rauhassa viimeistelemään jyväskyläläiset karkumatkalle.

Jarmo Härmän luotsaama nokialaisjoukkue kuitenkin näytti aikalisän jälkeen, ettei se ollut vielä luovuttanut. Puolustaja Mikko Repo iski kahdesti pallon Happeen verkkoon KrP:n pelatessa ilman maalivahti, ja peli olikin kaksi minuuttia ennen loppua 7–6. Jälkimmäinen osuma syntyi hurjasta lämäristä.

Vieraiden nousu huipentui käsittämättömään yhden miehen show’hun. Repo nappasi pallon kanttiin ja laukoi tarkan rannelaukauksen yläkulmaan ja tasoitti ottelun ajassa 58.57. Aikaa hattutempun syntyyn meni ainoastaan minuutti ja 43 sekuntia, joka on uusi Salibandyliigan pudotuspelien ennätys.

Edellinen ennätys, 1.46, oli vuodelta 2004. Silloin SSV:n Markus Neimo iski hattutempun Oilersin verkkoon.

Jännittävässä trillerissä siirryttiin jatkoajalla, ja peli ratkesi ajassa 76.58 jyväskyläläisille. Käännön jälkeen Peter Kotilainen teki erinomaisen työn laidassa karistamalla KrP-pelaajat kannoiltaan. Laituri heitti rystypuolelta ilmasyötön maalille ja puolustaja Huisman iski pallon viimeisen kerran maaliin.

Happeen tehokkaimpia olivat kolme pistettä saldonneet Hynynen (2+1) ja Peter Kotilainen (1+2). Revon hattutempun lisäksi Johansson (2+1) ylsi KrP:n puolelta samaiseen pistemäärään. Ottelusarja jatkuu perjantaina Tampereen Raholassa.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen twiittasi maanantaina, että Jyväskylässä pelattava kuudes välierä siirtyy todennäköisesti tämän viikon lauantaille ja pelipaikkana olisi silloin Jyväskylän jäähalli.

Ottelutilastot

46 comments

  1. Olipa tosiaan jännä ottelu. Tämä on sellaista salibandyviihdettä, jota kansa haluaa. Onneksi ei myöskään pitänyt rankkareille mennä.

    Classic ja Indians toki kiittävät, sillä mitä rajummin tämä pari vääntää finaalipaikasta, sitä helpompaa kauden viimeisestä pelistä levänneelle joukkueelle tulee.

  2. Ei keltään mitään pois Happeelta, tänää keskitty molemmat enempi pelaamiseen kun suunsoittoon ja hyvää vääntöö kokoajan. Harmittavaa että tuomarit pasko jatkoajalla housuun, kun varsinainen peliaika varsin hyvin sujuikin. Voittomaalia edeltäneessä tilanteessa(kin) viitakoskea rikottiin, sitä ennen lukuisat mailarikkeet Happeelta viheltämättä, toki osa myös Krp:n puolelta, ja jos joku tulee ulisemaan että tossa vaiheessa peliä ei niitä pitäs viheltää niin kai samat säännöt tarviis olla koko pelin ajan. Noh, perjantaina taas traktorimarssi jyväskyläst raholaan ja näädälle kolmas täppä.

  3. Tuomari farssi taas kerran .kyllä happeen filmit nähdään mutta ei toisinpäin kun oikeasti osuu. Happee suoerfinaaliin tuomarien avulla. Ei olisi ensimmäinen kerta

  4. Löytyykö näistä nopeimmista hattutempuista jne. Listaa/luetteloa?

  5. Tuomala ei kyllä saanut mitään kiinni sekä törmäsi hirviöön nimeltä Repo. Kannattaa happeen äijien sanoo Tuomalan muijalle että sulkee sen puolesta oven kun se tulee kotiin…

  6. Onneksi kristilliset palloilijat hävisi. Olis ollu vääryys jos olisivat voittaneet jatkoajalla kun Happee oli lakonu jo monta kertaa tolppaan.

  7. Olipa hyvä ottelu molemmilta joukkueilta! Sarjan ensimmäinen peli jossa tuomarit eivät viheltäneet näätien pussiin koko aikaa (jatkoerää lukuunottamatta).
    Ei ensimmäinen voittomaali riittänyt jatkoajalla vaan niitä piti tehdä kaksi, mutta lopputulos sama joka tapauksessa.
    Toivottavasti nämä tuomarit osaavat pitää tämän suht hyvän linjan loppusarjan ajan, näädät saivat kolmessa ensimmäisessä pelissä aivan tarpeeksi apuja.
    Onnea nää sille seuraavaan peliin kun Happee tulee rikkomaan kotitaian!

  8. 😀 😀 tuomarit vihelsi Krp:lle jep..Ja ylempänä olevaan kommenttiin tolppalaukauksista, jos tolpat laskettas, olis aika moni mestaruus menny eri osotteeseen. Ja olihan Näätä selvästi parempi vikat 2 erää, vielä kun olis jatkoilla paikat käytetty.

  9. Aivan sairas fiilis. Voin rehellisesti sanoo, että jännitti jatkoilla niin paljon, ettei henki meinannut kulkee. Kolme tolppaa, kahesti pallo happeen maaliviivalla, revon hattu, Happeelta missattu korkea maila(kyllä, se oli femman paikka) jne. Sellanen kokovartalo helpotus Huismannin maali notta heihei. Krp oli tänään todella vaarallinen mutta jotenkin tosta jäi Happeelle sit täppä. Empähän tiiä, Näädät on kyl todella hyvä joukkue, kumpi vaan tän hoitaa niin hirveen duunin joutuu tekeen. Ens viikonloppua odotellessa, tulee varmasti huikeeta. Ja hyvä buugie supporterssilla, maanantaina noin paljon jengiä messissä.

  10. ”Happee oli lakonu jo monta kertaa tolppaan.”

    Tuskin aikamies sentään salibandymaalin tolppaan lakoo vaikka törmäisi. Jalkapallossa lakoo sit jo helposti kun tolppa ei anna periksi. Tai jos jalka alkoi painamaan niin sitten eri asia.

  11. Noh, tylsän tästä tekee sen ettei kummallakaan palaa superissa. Classic taas käveli sinne…

  12. Siellä yritti vähän Repo hiillostaa vastustajia mutta aika pellemäistä touhuahan tuo näytti olevan ku ei sitä osaa oikein tehdä 😀 hienot kaksi maalia teki mutta kannattaa ne roustaamiset pois kokonaan ku ei sitä osaa olleskaan

  13. Lopettakaa pellet molemmilta puolilta jatkuva tuomareiden syyttely ja muutkin! Ihan hyvin vetivät ja kyllä ottaa päähän lukea näitä jatkuvasti ja näin nollataan hyvä peli ja hyvä voitto.

  14. Siinäpä se, Classic käveli sinne. Peli ei ole heti tämän sarjan loputtua, joten palautumisaikaa on riittävästi. Varmasti saavat tehdä täyden duunin, olipa kumpi vaan vastassa. Taas tämä Dick Steel täällä urpoilee; jos 2 erä meni kotijoukkueelle 4-2, niin mitenhän Krp hallitsi 2 vikaerää? Sulla taitaa oikeasti olla lepakoita tapulissa!! Haetaanpa nyt sieltä ladosta sitten se kolmas täppä, niin pääsee kumikalossipojat keskittymään ronssipeliin!!

  15. Peter K alkaa todella näyttämään kykyjään. Tekee asioita jotka plänää etukäteen. Vielä maaliin tekoon rentous niin …

  16. Mielestäni jatkoeräkin on erä, eikö vaan? 😀 En sitten tiedä osataanko teillä siellä maalla laskea, että 3 erää + 1 jatkoerä (ja jotta ei tule väärinymmärryksiä, pyöristetään yhdeksi eräksi koska ei kamalasti ollut jäljellä kellossa), on yhtä kuin neljä, josta siis kaksi viimeistä ovat 3. ja 4. erä. Mutta tervetuloa, puoliltapäivin varmaan kannattaa lähtee valtralla ajeleen niin ehtii ajoissa ja jopa nauttia vaikka yhden makkaran ennen peliä?

  17. Nollapelien veskareita ja torjuntoja löytyy liiton sivuilta vain kaudesta 2013-2014 lähtien. Alla listattu nollapelien veskarit, joilta löytyy 20 tai enemmän torjuntoja kyseisestä nollapelistä.

    30 TORJUNTAA TAI ENEMMÄN:
    30 torj. Pohjonen Santtu, NST-KrP (0-5), 2015-2016 runkosarjassa

    20 TORJUNTAA TAI ENEMMÄN:
    28 torj.Tuomaala Miro, Happee-KrP (9-0), 2017-2018 pudotuspeleissä
    27 torj. Kosonen Eero, Happee-SSV (6-0), 2013-2014 pudotuspeleissä
    25 torj. Hannula Hannes, SPV-Salba(7-0), 2015-2016 runkosarjassa
    24 torj. Öige Marek, Indians-KooVee (6-0), 2016-2017 runkosarjassa
    22 torj. Luukkonen Pyry, TPS-Welhot (4-0), 2014-2015 playout ja karsinnat
    21 torj. Ikonen Tomi, Oilers-SPV (1-0), 2013-2014 pudotuspeleissä
    20.torj. Mestari Ville, OLS-Salba (6-0), 2015-2016 runkosarjassa

  18. Hieno matsi ja upea sarja meneillään. Tänään oli hyvät tuomarit ei valittamisia. Kärki äijjät keskittyivät pelaamiseen joka oli hieno huomata.

    Ensimmäisen pelin teema toistui. Vierasjoukkue nousi takaa tasoihin ja lähes voittoon. Repo koitti kuumottaa playoff tyyliin ja iski kaiken päälle hatullisen. Ikinä kaverista kuullutkaan.

    Raholasta pitäisi voitto hakea. Näin keväällä miettii aina sitä kotietua ja sen merkitystä…

  19. Ottelu kestää 3 erää jonka jälkeen pelataan ekstra-aikaa, jatkoerä. Hallinta on suhteellinen käsite: mielestäni kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia sekä 2., 3. että jatkoerässä. Noin 3-4 epäonnista putkea jatkoerässä. Pohjosella oli joulu!! Noi Mitro Revon maalit tuli Happeen alokasmaisista virheistä. Kyllä tollaiset kusikaarikantit pitäisi pystyä blokkaan pois. Valtra on kunniakas vientituote, jopa kunniakkaampi kuin Nokian kumisaapas. Ei siinä mitään häpeämistä ole. Tehdään muuten Suolahdessa, osta sieltä sinäkin oma. Kyllä se aina jonkin amis-karvanopparitsan voittaa. En tiedä vielä millä tullaan, mutta kyllä me tullaan.

  20. ”Näin keväällä miettii aina sitä kotietua ja sen merkitystä…”

    Niin, kuinka iso se merkitys sitten on, kun puhutaan ”tolppa sisään, tolppa ulos”-tilanteista tai siitä, että vierasjoukkue pääsee jatkoajalle pelaamaan vitosen ylivoimaa, en osaa sanoa.

  21. Kyllä teki hyvää tuo tuomareiden vaihdos loppu matseihin. Silti jäi viheltämättä korkeamaila josta olisi voinut sen femman happeelle antaa. Toki ihmisiähän nekin vain on

  22. Kyllä oli putket kovilla tässä pelissä. Ei siinä mitään häpeämistä ole, että putket kolisee.. Enemmän toistoa vaan niin kyllä se oikea osoite verkon perille löytyy jossain vaiheessa. Maalejakin syntyy urakalla, jos veskat ei ota koppeja. Pohjosella pikkujoulut, isommat lahjat vielä avaamatta…

  23. Saisko saman kommentin ilman happee laseja? Haikee koko kommentti ihan hirvenp*skalta

  24. Happeen tukkoisen ylivoiman syy on se, et sama kenttä jauhaa 4,5min saamatta mitään aikaseks. Olisko muiden mielestä mahdollisuus kokeilla myös muita YV kenttiä? Vai eikö Happeen rosterista muka sellaista löydy?

  25. Mahtava salibandyottelu Hirviteatterissa. Koko rahalla viihdettä kaikille katselijoille. Peter Kotilaiselta huippu ottelu ja oli selkeästi Happeen paras pelaaja, keskittyi pelaamiseen ja loi hienoja paikkoja muille. Manniselta meni peli puskemiseksi. Happeen ei kannata saada ylivoimaa, taitaa yv-tilasto olla pakkasella. KRP:n Johansson viimeisen päälle pelimies, aina vaarallinen hyökkäyspäässä. Repo mussuttaa, mutta tekee tärkeitä maaleja. KRP:n fanit hyvällä meiningillä luomassa tunnelmaa. Miksei salibandyottelut voi aina olla vaan tälläsiä.

  26. Ei sitä kommenttia saa ilman Happeelaseja. Sen on tarkoitus nimenomaan olla puolueellinen. Vai että haikee hirven…pskalle 🤣 Kumpi muuten haisee pahemmalta, hirvenkakka vai näädänkakka? Meinaan kun olet ilmeisesti asiantuntija….

  27. Nokialaiset pääsevät haistelemaan näädänpaskaa omista housuistaan seuraavan ottelun jälkeen, jossa tapahtuu sarjan ensimmäinen ja ainut ryöstö.

  28. Huikea porukka tuo krp supporters! Maanantai ottelu ja n13-15 nuorta kloppia saapunut jyväskylään! Tuollaista fani kulttuuria lisää salibandyliigaan! Respect

  29. Taitaa olla pelkkää unta toi kommenttis 😂 game seven ja näädät finaaliin, ellei happee maksa tupla rahaa tuomareille niinkuin ovatkin jo tehneet…

  30. Johanssonin kroppa näyttää olevan täysin jumissa koosteesta päätellen. Takareidet tai alaselkä? Nyt Salmelan kannattaisi käytättää kaveria parhaalla ammattilaisella mitä rahalla saa ja laittaa kaverin lihaksisto kuntoon heti.

  31. Ainoa joka voi tehdä ryöstön seuraavassa ottelussa on Santtu Pohjonen. Ei olisi ensimmäinen kerta näissä välierissä.

  32. Ei näitä enää: ”Voittomaalia edeltäneessä tilanteessa(kin) viitakoskea rikottiin”. No ei rikottu. Varmaan on kauheeta olla jorma. Toivottavasti sulle edes maksetaan siitä että olet Krpn oma jorma.

  33. Asiaa! Taitoa, tahtoa, tunnetta, niitä tässä sarjassa riittää. Varjoon jää superfinaali ja supertaitava mutta ilmeetön Classic.

  34. Miksi aina pitää etsiä virheiltä? KrP:lle 3x5min aiheesta. Harmi että kahdessa viime pelissä vastustajan korkea jäi näkemättä. Näitä sattuu. Paska homma.

    Nautitaan nyt hienosta ja tiukasta sarjasta. Hyvää hypeä molemmilla kannatjaryhmillä.

    Toinen voittaa ja toinen häviää. Tuolla määrällä pelejä ja tiiviillä temmolla ihme että on jalat jumissa.

  35. Aina voi keksiä kaikennäköstä foliohattujuttua jos haluaa 🙂 Ja olihan siinä rike, kattoo miten päin vaan.

  36. Olipa huima peli. Kaksi kertaa vaihdoin striimin naisten lentopallon lopuotteluun (ihan totta!), kun HAppee oli repinyt kolmen maalin kaulan, ja ”se peli on tässä”. Kurkistin aina välillä, ja kaksi kertaa tuo kolmen maalin ero kurottu kiinni.
    Jotain tapparamaista, ajattelin… Repo osoitti ei olevansa kaikkien parjaama rotta, vaan kunnon näätä. Kolme byyria on pleijareiden ennätys tuossa ajassa.
    Kentän kunkku oli Kotilainen P, joka jakeli sellaisia namupasseja tyhjiin, että oksat pois
    Paras oli yvsyöttö Hynyselle,. jooka jolkotteli vaihtoaitiosta suoraan vetopaikalle ja poks.

    Ja nyt pelattiin eikä mussutettu tai esitetty Tsaikovskia.
    Ja niin, naisten peli on kaikin puolin kauniimpaa…

  37. Upea sarja menossa parhaillaan. Harmi miten KrP jäi telineisiin jatkoerässä ja pystysyöttö laitaa pitkin Viitakoskelle oli luettu pois jo useaan kertaan mistä Happee käänsi monta vaarallista vastahyökkäystä ja olisi voinut aiemmin ja erässä jo ratkaista. Toki KrP oli myös paikkansa, mutta rehellisyyden nimissä oikea joukkue voitti ja erän. Onneksi Jamo on hereillä ja KrP tuuttaa seuraavat kaksi peliä varmasti maaliin.

  38. KRPn nuoret veijarit ovat mainioita pelimiehiä. Joukkueessa yhdistyy hyvin nuoruuden hurjuus ja ikämiesten taito. Happeen Peter Kotilainen oli pelin kuningas. Peter tekee töitä nyt molempiin suuntiin ja ei puske älyttömiin vetopaikkoihin, vaan jakaa namupasseja. Hyvä ja viihdyttävä ottelusarja menossa. Ei taida superfinaalissa nähdä yhtä viihdyttävää meisinkiä. Saisi mennä tämä sarja seiskapeliin saakka.

  39. No jos jotain saisi toivoa näin Happeen kannattajana, niin yv ei vieläkään ole ihan kondiksessa. Ok, tuli 5 min aikana maali (vain 1!!), mutta myös omiin! Siinä ei mielestäni ole välttämättä oikeat äijät oikeilla paikoilla, tai sitten se on liian ennalta luettavaa. Pieneen päähäni ei mahdu, miksi palloa ei pelata välillä maalin takaa. Se antaisi paljon uusia mahdollisuuksia. Ja kaikella kunnioituksella, alimman miehen nopeusominaisuudet eivät anna anteeksi syöttöhasseja sillä kohtaa, kuten eilenkin nähtiin. Varmaan yv-tilastot kaudelta eivät ole huonoimmasta päästä, mutta näissä peleissä nämä vaan olisi hyödynnettävä paremmalla prosentilla. Ja taisipa siinä lopussa Repo yllättä koko joukkueen housut kintuissa, valmennusta myöten. Olisihan se kai aikalisän paikka viimeistään siinä vaiheessa, kun sama karju tekee pelin loppuvaiheessa samoilta tonteilta 2 alle minuutin… Teki sit kolmannenkin kun ei rauhoitettu ja kerrottu kuinka se kantti otetaan pois. Kyllähän noissa on pakko antaa pallolliseen aktiivinen paine eikä koomailla, kyykkiä ja seurata katseella kun se kanttaa ja vetää rauhassa kauhean maskin takaa. Hereillä siis pitää olla summerin soittoon saakka.

  40. Varta vasten menin tämän kuuluisan krpn fanijoukon katsomoon, mutta olivatpa tylsiä pojat eilen. Edes meidän provoista eivät syttyneet. Kukkahattutädit 1 – krp fanit 0. Loppua kohti saivat vasta menon päälle kavennus- ja tasotusmaalista. .

  41. Onkohan koskaan pelattu samojen joukkueiden välillä neljää peliä, joissa olisi osunut yhtä useasti maila päähän? Vaaralliselta näyttää.

  42. Happeen yv:ssä pallo pysähtyi lähes poikkeuksetta joka kerta aina kun pallo oli Tikalla, Mannisella tai Kotilaisella. Yv:ssä pallo pitää saada liikkumaan nopeammin ykkösellä tarkoilla syötöillä (edellyttää myös yv-pelaajien aktiivista liikettä), muuten av-joukkueen on liian helppo peittää laukaisupaikat. Maanantaisen pelin Happeen yv oli KRPlle aivan liian helppo lukea pois hitauden ja liikkumattomuuden vuoksi.