Ruotsi julkaisi maajoukkueensa Tshekin EFT-turnaukseen – kaksi pelaajaa debytoi

Ruotsin EFT-joukkue on julkaistu. Kuva: Anssi Koskinen

Ruotsin EFT-joukkue on julkaistu. Kuva: Anssi Koskinen

Ruotsin miesten salibandymaajoukkueen pääkäskijä Mikael Hill julkaisi tuoreimman maajoukkueensa 27-29.4. Tshekin Brnossa pelattavaan salibandyn EFT-turnaukseen.

Joukkueessa on kaksi uutta nimeä ja he ovat Mullsjön Kim Ganevik sekä Linköpingin Oskar Hovlund. Päävammoista kärsinyt Alexander Rudd palaa tauon jälkeen maajoukkueen vahvuuteen.

– Tässä joukkueessa rupeaa jo näkymään MM-joukkueen rakennetta. Olemme testanneet paljon pelaajia viimeisen vuoden aikana, mutta tässä ovat vankimmat ehdokkaat, Hill sanoi.

Aiempiin vuosiin nähden on se ero, että Suomi-Ruotsi -maaotteluita ei pelata syksyllä, joten huhtikuun EFT:n lisäksi pelataan samanlainen turnaus vielä lokakuussa, jonka vuoksi maaotteluita ennen MM-kisoja on jäljellä vain kuusi.

Ruotsi kohtaa EFT-turnauksessa Suomen, Tshekin ja Sveitsin. Suomen tuoretta maajoukkuetta ei ole vielä julkaistu. Joulukuun MM-kisat pelataan Tshekin Prahassa 1.-9.12.

Maalivahdit:
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Johan Rehn, IBF Falun

Kenttäpelaajat:
Jonas Adriansson, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Gustav Fritzell, Linköping IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Kim Ganevik, Mullsjö AIS*
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Oskar Hovlund, Linköping IBK*
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Johannes Larsson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Sebastian Palmqvist, Mullsjö AIS
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Lagnau
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

12 comments

  1. Sekä Suomella että Ruotsilla on liigojensa pistepörssin top 10:stä vain neljä pelaajaa kummallakin maajoukkueessa. Mielenkiintoista.

  2. Missä huutelut, että joukkue on liian vanha ja hidas? Galante ja Enström on hei jo melkein kolkyt, suomiraadin mukaan siis menneen talven lumia, vaikka omassaki liigassa yli kolmikymppiset vie aina börsät

  3. Melken kolmekymmentä vs lähes neljäkymppinen on er asia. Pelaajan on vaikea lopettaa rakastamaansa lajia ajoissa. Esimerkkinä Jager joka mielummin pelaaa kakkosdivarissa yli neljäkymppisenä.
    Salibandy on kehittynyt niin vauhdikkaaksi lajiksi, varsinkin kansainvälisellä huipulla että ei siellä oikeasti n. nelikymppiset pärjää. Kotimaisessa liigassa voi näköjään jäähdytellä mutta samalla voidaan viedä junioreilta mahdollisuus kehittyä omassa seurassa liigamiehistöön?

  4. Älä selitä täällä on huudeltu kyllä kolmikymppiset liian vanhoina! Älä muuta viestiä oman mielesi mukaan.

  5. Viimeksi kun Suomi voitti miesten maailmanmestaruuden niin ei siellä pelkkiä 20-vuotiaita nuoria ollu…Paljonko oli joukkeen keski-ikä?