Liigat

SB-Pro ja Classic voiton päässä Superfinaalista

08.04.
2018
38 Kommenttia
8
Liigat

Classic oli jo toistamiseen askeleen edellä EräViikinkejä. Kuva: Jarmo Koskela

PSS ja SB-Pro mittasivat toisiaan sunnuntaina naisten Salibandyliigan välierissä. SB-Pro oli kamppailussa vahvempi loppuluvuin 3-2.

Ottelun avauserä oli maaliton ja ensimmäisen osuman naulasi SB-Pron Jaana Lirkki ajassa 33.36. PSS tuli kuitenkin tasoihin vielä samassa erässä. Mirja Hietamäki vei vieraat takaisin johtoon kolmoserän alussa ja viimeisen kympin alussa Ina Leminen iski 3-1-osuman.

Noin viisi minuuttia ennen loppua Annina Levälampi kavensi siirretyn rangaistuksen aikana, mutta Pron johto piti päätösvihellykseen asti. Pro johtaa välieräsarjaa voitoin 2-0 ja joukkueella on mahdollisuus varmistaa paikka Superfinaalissa ensi keskiviikon kolmannessa kohtaamisessa.

Toisessa välieräpelissä ErVi ja Classic mittasivat toisiaan Helsingissä. Classic oli ottelussa parempi maalein 9-3.

Ottelu oli alkuun sangen tasainen ja peli oli 1-1 vielä kamppailun puolivälissä. Kolmanteen erään mentiin kuitenkin Classicin 4-1-johdossa ja viimeisen erän mylly toi tamperelaisille lopulta selkeän voiton.

Classicin teholinkoja olivat eritoten Eliisa Alanko (3+1), Kristiina Kauppila (0+4) sekä Katri Luomaniemi (3+0). ErVin suorituminen ei jäänyt maalivahdista kiinni, sillä Laura Loisa pysäytti 29 laukausta.

Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0 ja sillä on mahdollisuus edetä Superfinaaliin ensi keskiviikkona pelattavassa kolmannessa välieräpelissä.

Naisten Salibandyliigan välierät
PSS-SB-Pro 2-3 Ottelutilastot SB-Pro johtaa sarjaa voitoin 2-0.
ErVi-Classic 3-9 Ottelutilastot Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Justiina
08/04/2018
No voi dam! Mitä ihmettä ajatteli Laitinen kun otti 20+5 PR1 ihan selvässä pelissä? Olisi pysynyt voittavassa joukkueessa :D Vielä yksi kova peli hyvää PSS vastaan ja Pro on taas superfinaalissa!
noniin
08/04/2018
Laitinen ei ajatellut mitään, kasetti oli jo tyhjä.
Harmittaa
08/04/2018
Miksei Pro-Pss vääntöjä näytetä miltään kanavalta?Miesten pelejä on tarjolla kaiken maailman divareita myöden...
Valo
08/04/2018
Mitäs Laitininen törkeili? Onko videota saatavilla?
Koska ketään ei kiinnosta
08/04/2018
Viime vuonna liitto maksoi 3000 egeä naisten pelin monikameraisesta tuotannosta ja katsojia oli 300. Hinta 10 egeä per katsoja. Siksi. Tasa-arvosta turha puhua jos ketään ei vaan kiinnosta.
Kebab
08/04/2018
Laitinen kaatui ja tästä noustessaan monotti Alangon Ellaa pään seudulle, kuvottavaa kun kasetti ei kestä ja hänellä käy näin vielä usein!!!
Näkemys
08/04/2018
Laitisen kohdalla wanha suomalainen sananlasku pitää hyvin paikkansa. Turha on kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu!
Pelissä paikalla ollut
08/04/2018
Kannattaisi ensin tutustua siihen mitä punaisen kortin tapauksissa on tapahtunut, ennen kuin lähtee täällä nimettömänä huutelemaan ja tuomitsemaan. Päivänselvää, että tämänpäiväisessä ei todellakaan ollut kyse muusta kuin puhtaasta vahingosta. Tätä alleviivaa vielä se, että kuulemma Laitinen oli heti käynyt kentän ulkopuolella pahoittelemassa tapahtunutta. Epäonnekas tilanne, jollaisia käy silloin tällöin väistämättä.
Katsoja
08/04/2018
Ihailtavaa logiikkaa tuo "ei voi olla tahallinen kun kävi pyytämässä anteeksi"...
Cheyenne
08/04/2018
Sellaiset voimafantasiat sieltä, jos tuon pystyt vahinko näkemään niin suosittelen poistumaan fantasiamaailmastasi.
jep
08/04/2018
Ervin pelaaja oli pääsemässä vetopaikalle pallon kanssa , kun Classicin kaksi pelaajaa kaatoivat ja kaikki kolme kaatuivat pinottain kentälle. Heikoin jäin kasan alle ja sai osumaa jostakin. Edes tuomarit eivät nähneet mitä tapahtui mutta antoivat summassa rangaistuksen.
Punainen, keltainen, sininen
08/04/2018
Hohhoijaa, naisten liigassa jaetaan todella harvoin punaisia, ei niitä anneta todellakaan ilman syytä.
PeräViikinki
08/04/2018
Pelaajat törmäsivät, kun alanko ja laitinen olivat nousemassa niin laitinen kumautti jalallaan istuvaa alankoa naamaan, hävytön teko ja toivottavasti näkyy nauhalla!!!!
Kyllä kiinnostaa
09/04/2018
Kyllä naisten pelit kiinnostaa.Väsynyttä vedota johonkin yksittäiseen viime kauden peliin.Naisten MM-finaali oli todella viihdyttävää ja sen jälkimainingeissa olisi suonut panostusta myös liigapeleihin.Kustannusrakenteitakin on tarjolla erilaisia.Tässä kohtaa isot kiitokset Kooveen suuntaan jonka ansiosta naisten pelejä näkyi Fanseat Go-palvelun kautta useampia.
VIDEOSTA VEIKATTUA
09/04/2018
Kun videota katsoo hidastettuna, näkee että kyseessä on Classicin rike, eli kyseisessä tilanteessa EräViikinkien pelaaja lähtee pallollisena keskialueen ylittämisen jälkeen keskustaan. Liikkuessaan keskustaan hän menettää pallon ja kaksi Classicin pelaajaa estää häntä kontaktilla. Tuomarit eivät tuohon ehdi reagoimaan, mutta olisivat todennäköisesti reagoineet, sillä kontakti tuli pallottomaan pelaajaan. ErVin pelaaja pyrki liikkeellä palloon, kun puolestaan Alanko pyrki estämään pelaajaa. Sekä Alanko että Laitinen kaatuivat. Alanko kaatui takapuolelleen, selkä menosuuntaan, istuvaan asentoon, kun Laitinen puolestaan kaatui vatsalleen. Kääntyessään kentän pinnasta vasemman kautta ympäri, Laitisen katse oli kohden omaa alueetta, joten hän ei nähnyt mihin jalkansa siirsi. toisaalta nousemisen kannalta ehkä jokin toinen tapa olisi ollut tehokkaampi nousta ylös. Toinen tuomari oli tilanteessa noin 8 metrin päässä, lähellä Classicin vaihtoaitiota. Kontakti ei ollut kova, mutta oli kontakti kasvoihin kuitenkin. Alanko ei maannut maassa vaan istui maassa. Toki Alanko kontaktin sai ja reaktiosta päätellen osuma sattui sillä hän kaatui kentän pintaan kyljelleen samalla kun Classicin vaihtoaitio reagoi voimallisesti tapahtumaan, joten tuomarilta aivan luonnollinen reaktio antaa kova tuomio. Kasvoihin osunut jalka on aina huono asia, vaikkakaan kontakti ei ollut kova. Laitisen jalka oli ehkä tarkoitettu antamaan pieni kontakti jälkipelin merkiksi, mutta tuskin oli erikseen tähdätty päähän, sillä se olisi vaatinut tiedon siitä, missä Alangon pää sijaitsi. ja Alanko toisiaan osuman hetkellä istui, joten sinänsä tietämättä toisin, ei voisi kuvitella että siinä olisi tarkoituksellinen osuma päähän. Luonnollisempi olisi olettaa, että Alanko olisi myös niin ikään mahallaan ja noustessaan ylös olisi jalka osunut alaselkään ja reisien kohdalle.
Kyllä kiinnostaa
09/04/2018
Oisko videota Laitisen jäähystä.Vois lopetella spekuloinnin.Jos toinen osapuoli oli Alanko ni ei välttämättä täysin viaton ole vastapuolikaan...mutta videoltahan tuon varmaan näkis et kuka teki ja mitä.
Paikalla ollut
09/04/2018
Potkuosuma kurkkuun - ei päähän.
Paikalla ollut
09/04/2018
Alanko oksentaa yleisövessassa ja ambulanssi kutsuttiin paikalle kertonee tarpeeksi tilanteen vakavuudesta.
Dumaren
09/04/2018
Jos videolla oikeasti näkyy potku niin sitten on tapahtunut pieni tuomarivirhe. Tilanteesta olisi pitänyt tuomita PR3. Paikalla on ollut otteluvalvoja niin hänellä mahdollisuus viedä asia KuVan käsittelyyn jos näkee tarvetta.
Onks...
09/04/2018
... sitä videoo jossain? Eiks nää pitäis olla julkisia?
Nimetön
09/04/2018
"Eiks nää pitäis olla julkisia?"

Mitkä ihmeen "nää"? Oliko ottelusta jokin julkinen lähetys missä tuotetaan audiovisuaalista materiaalia yleiseen jakeluun? (Vastaus: ei ollut).

Sen sijaan otteluvideothan ovat yleisesti nähtävissä liitonpalvelusta käyttäjätunnuksen omaaville.
Repa
09/04/2018
Missä ErVin pressi?
Nimetön
09/04/2018
"Pressi" näyttäisi olevan tässä: eraviikingit.fi/uutiset.html?128460

"Yllättäen" ei sanaakaan oman pelaajan touhusta...
noniin
09/04/2018
Lämpimästi tervetuloa seuraavaan peliin :)
Katsoja
09/04/2018
Voi,voi toivotaan et paranee.Muuten ei kannata pitää kiinni vastustajasta.
Toope
09/04/2018
Maasta ylös ponkaisu, tahaton rike. Harmittavasti punainen pelaaja kääntyi samaan suuntaan ylös. Sininen ei edes nähnyt taakseen, kuin katse oli pallon suunnassa.
Nimetön
09/04/2018
"Maasta ylös ponkaisu, tahaton rike." ja "Sininen ei edes nähnyt taakseen, kuin katse oli pallon suunnassa."

Pelaaja on aina vastuussa mailastaan, käsistään ja jaloistaan.
Kaikkien kaveri
09/04/2018
Asia selvä. Eli pääkallo.fi:n konsensuksen mukaan tätä ei tulisi rankaista koska:

- puhdas vahinko.
- käynyt kentän ulkopuolella pahoittelemassa tapahtunutta.
- epäonnekas tilanne
- hän jota potkaistiin, niin hän teki alunperin virheet tai vaihtoehtoisesti ansaitsee potkun koska aiempi historia
- ei ollut tarkoituksellinen osuma
- tahaton rike

yms.

#JeSuisLaitinen
Hullu
09/04/2018
Vaikka tilanne näyttää vahingolta, voi se olla silti tarkoituksella tehty. Ja samoin toisin päin.
Kaikkien kaveri
09/04/2018
"Vaikka tilanne näyttää vahingolta, voi se olla silti tarkoituksella tehty. "

Kyllä juuri näin. Jos on riittävän huolimaton niin se lasketaan enemmän tai vähemmän tarkoitukselliseksi.
Värilasit
09/04/2018
Nyt kaikki eräviikinki(muovi)-lasit päässä huutelevat hereille. Vastuu teosta pelaajan ja tuosta tilanteesta olisi pitäny päästä ylös ilman, että jalka osuu istuvaa vastustajaa noin lujaa!!! Toivottavasti tulee pelikieltoa!!!!!
Huhhu
09/04/2018
Voisi kuvitella että tyhmempikin ihminen tajuaa kaatuneiden ihmisten ympäriltä lähtiessään katsoa, missä muut ovat, jottei astu raajojen päälle tai potkaise vaikka kaulaan. Oli vahinko tai ei.

Aivan naurettavaa selittelyä. Tuossa olisi ollut ainekset todella vakaviin seuruaksiin kun kaulalle potkaistaan. Toivon todella, että tulee isompaa rikettä, jotta osaa Laitinen jatkossa katsoa ympärilleen ylös noustessa ja liikkeelle lähtiessä. Joukkuepelissä ympärillä kuitenkin on muitakin kuin se oma napa.

Jännä kyllä, että tilanteesta on vaiettu kaikkialla täysin. Kiinnostaisi todella nähdä video tilanteesta.
Kyseenalaista
09/04/2018
Olisi kyllä todellakin kiva nähdä tuo tilanne. Voisiko pääkallo kaivaa jostakin tallenteen.
Erikoista
09/04/2018
Hieman mietityttää tuo kommentti että oksentaa yleisövessassa ja paikalle kutsuttiin lanssi. Potku kurkunpäähän, eikä päähän... Oksennus tullut pelästymisen vuoksi?
Putcola
10/04/2018
”Tilanne, ja ennen kaikkea sen seuraus harmitti tietysti kovasti, sillä tavoitteenani ei ikinä ole vahingoittaa vastustajan pelaajaa. Kuulin että Alankoa oli tilanteessa sattunut, ja kävin heti käytävällä pyytämässä anteeksi, kun kuulin että näin oli käynyt.viedään pelin jälkeen ambulanssiin.”

salibandy.fi/files/7315/2333/6557/Kurinpitjan_Pts_15.pdf
Kaikkien kaveri
10/04/2018
"Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin. Katson edelleen, että Laitisen jalan liike ei ole niin voimakas, että hän olisi tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan."

OK, eli oli "varomaton" ja "syyllistyi vaaralliseen fyysiseen peliin", kuitenkin tästä huolimatta ei rangaistavaa koska potku "ei ollut tarpeeksi luja".

Logiikka ja johdonmukaisuus kunniaan...
Putcola:lle
10/04/2018
Sehän olisikin ennenkuulumatonta että pelaajan omassa vastineessa lukisi, että "kyllä minulla oli tarkoits loukata toista siten ettei hän pysty jatkamaan peliä..."
Malachakala
10/04/2018
Eli tekoko nyt tulkitaan tahalliseksi ja varomattomaksi, mutta kun jalan liike ei oo tarpeeks kova niin ei lisäkakkua. Nyt en ymmärrä!
Mitähän jos tuomarit ois antanu suoran pr3 ni olisko kurinpitäjä ollun tätä vastaan????
Putcola hei tuskinpa kukaan myöntää tekoaan mut melkoista jeesustelua kyllä pelaajalta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.