SB Vaasalle uusi päävalmentaja seuran sisältä – toiminnanjohtaja hyppää Divari-joukkueen luotsiksi

SB Vaasa joutui käynnistämään uuden päävalmentajan etsinnän pikavauhdilla. Kuva: Ari Honkonen

SB Vaasa joutui käynnistämään uuden päävalmentajan etsinnän pikavauhdilla. Kuva: Ari Honkonen

Miesten Divarissa pelaava SB Vaasa nimitti uudeksi päävalmentajakseen Jukka Leinon. Seura kertoi asiasta perjantaina tiedotteessaan. Leino työskentelee myös seuran toiminnanjohtajana.

Valmentajanhakuprosessi käynnistyi nopeasti, kun maaliskuun lopussa seura kertoi, ettei Jani Lipsanen jatka edustusjoukkueen päävalmentajana. Lipsanen muutti perheineen Ouluun, ja hän valmentaa jatkossa OLS:n Salibandyliiga-joukkuetta.

Seuran hallitus antoi tukensa Leinon valinnalle. Ensi kauden ajan hänellä on siis tuplarooli, kun hän jatkaa toiminnanjohtajan tehtäviä.

– Onhan tässä vähän sellainen Pentti Matikaismainen olo, kun ensin etsin uutta valmentajaa ja lopulta hyppään itse puikkoihin. Vaikka tämä ei olekaan ideaalitilanne lähtökohdiltaan, niin missään nimessä ei ole mistään välikaudesta kysymys. Joukkue pyritään rakentamaan mahdollisimman iskukykyiseksi ja tahtotila on tälläkin kaudella menestyä Divarissa ja rakentaa pitkäjänteisellä otteella seuran tulevaisuutta, Leino sanoi SB Vaasan tiedotteessa.

Vaasalasseura aikoo käynnistää seuraavan kauden päävalmentajan etsinnän hyvissä ajoin tulevan sesongin aikana.

Tekstiä muokattu 21.4. klo 10.28. Jani Lipsanen muutti perheineen Ouluun, ei Jukka Leino.

8 comments

  1. Porin Karhuveljet tämä mies pudotti aikoinaan jo 2 divariin, mahtaa SB Vaasalle käydä kuin Wasalandille???

  2. Leino muutti perheineen Ouluun ja aloittaa olsin valmentajana? Mitäää?? Valmentaa sekä Vaasaa että olsia?? Ja eikai oo edes perheellinen

  3. Muistan hyvin kauden 13-14, jolloin Karhuilla oli paperilla tosi kova joukkue divariin ja Leino onnistui pudottamaan jengin kakkoseen. Ei se tietenkään sataprosenttisesti valmentajan vika ole, muttei kyllä mikään erinomainen meriittikään ole.

  4. Oli myös yksi niistä, ketä oli nostamassa Rauman Salba kohti liigaa. Meriitti se on sekin.