Divarit

Seinäjoella vaihdettiin maalivahdit keskenään – liigatorjuja Jymyn maalinsuulle

12.04.
2018
4 Kommenttia
2
Divarit

Julius Kivimäki torjuu ensi kaudella Nurmon Jymyssä. Kuva: Juha Käenmäki.

Nurmon Jymy ilmoitti Facebook-sivuillaan tehneensä kaksi uutta sopimusta. Julius Kivimäki siirtyy Nurmoon Seinäjoen Peliveljistä ja Joonas Viitala jatkaa joukkueen toisena maalivahtina.

Kivimäelle, 27, on vuosien saatossa kertynyt jo 180 liigapeliä SPV:n paidassa. Hänet valittiin viime syksyn Champions Cupin parhaaksi maalivahdiksi ja tililtä löytyy kolme SM-kultaa. Maalivahtikaksikon täydentää jo pidempään Jymyä edustanut Joonas Viitala.

– Innolla odotan itselleni ihan uudenlaista haastetta. Ykkösdivaria olen pitänyt maalivahdille tietyiltä osin jopa haastavampana kuin liiga, ja on mielenkiintoista nähdä millaista se oikeasti on. Jymy on itselle tuttu seura muistakin lajeista kuin salibandysta, mutta viime vuodet olen kyllä tiiviisti seurannut sitä erinomaista työtä jota seurassa on tehty. Itse tahdon jatkaa tuota hyvää työtä, ja olla auttamassa Jymyä ottamaan seuraavaat askeleet eteenpäin, Kivimäki kommentoi Jymyn tiedotteessa.

Maalivahdit vaihtuivat Seinäjoen seudulla siis molempiin suuntiin, sillä jo aiemmin julkaistiin uutinen, jonka mukaan kaksi edellistä kautta Nurmon Jymyn tolppien välissä torjunut Rasmus Hasu edustaa ensi kaudella Peliveljiä.

Linkki:
Nurmon Jymyn Facebook-päivitys

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Arvostan
12/04/2018
Hyvä asenne vaikuttais ainakin olevan! Maalivahdin näkökulmasta liiga vs divari, jos ykkösveskana pääsee pelaamaan ni ei urheilullisesti hirveästi eroa, joten hyvä kun saa mies pelata.
James
12/04/2018
Kovempi haaste syntyy varmaan siitä, että edessä oleva puolustus on heikommin organisoitu ja materiaaliltaan kapeampaa kuin liigassa, mutta vastustajien hyökkäysvoima ei välttämättä divarissa jää juurikaan liigatason joukkueista.
Ja
12/04/2018
Ja ylipäätään peli on avoimempaa Divarissa jolloin tilanteita tulee veskarille asti enemmän. Liigassa peli on lähtökohtaisesti organisoidumpaa eli tarkempaa.
JZ
13/04/2018
Niin, sählyssä jopa tavallista suurempikin osa (pallopeleihin yleisesti verrattuna) maalivahtipeliä on pelin lukeminen. Toiminta selkeytyy korkeammilla tasoilla, ja silloin on rauhallisella ja hyvin sijoittuvalla veskarilla paremmat edellytykset pysyä tilanteissa mukana (oletuksella että taitotaso riittää). Kivimäki mielestäni menee tähän kategoriaan. En siis lähtökohtaisesti näe, että sarjatason vaihto itsessään, alaspäin, ainakaan nyt helpottaisi Kivimäen hommaa.

En tiedä mitä "hyökkäysvoimalla" ylläoleva kommentoija tarkoittaa, mutta kyllä minun mielestäni Divarin porukat ovat tällä osastolla merkittävästi köyhempiä kuin liigassa. Toisaalta samoin viisikkona puolustaminen on haavoittuvampaa. Jymy kuitenkin taas käsittääkseni on Dirren parhaita sisältä tiiviisti puolustavina porukoista, joten summa summarum - uskon Kivimäen pärjäävän tuolla varsin hyvin, pienen totuttelun jälkeen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.