Suomalaisduo joutui pettymään Ruotsin naisten finaalissa – Storvretasta miesten mestari

IKSU vei naisten mestaruuden. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan finaaliottelut pelattiin lauantaina Globenissa. Miesten mestariksi kruunattiin Storvreta, joka kaatoi Falunin finaalissa maalein 6-2. Naisten mestaruuden vei IKSU, joka päihitti KAIS Moran lukemin 4-2.

Naisten finaalissa nähtiin suomalaisväriä, kun My Kippilä ja Mira Wickman esiintyivät Moran paidassa. Puolustajana pelaava Kippilä vastasi hopeajoukkueen 4-2-kavennusmaalista. Ottelun tehopelaaja oli kahdesti maalannut IKSU:n Sofia Joelsson. Naisten finaalia seurasi paikan päällä yhteensä 10 898 silmäparia.

Kippilän maalin näet tästä:

Per Wiklundin kuvapaketti
Ottelutilastot

Miesten finaalin voittajajoukkueen riveissä oli suomalaisnimi, sillä Hannes Öhman toimii joukkueen apuvalmentajana. Storvretan onnistujia ottelussa olivat Valdemar Alroth ja Albin Sjögren, jotka naulasivat pisteet 1+1 mieheen. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Falun hävisi finaalissa. Storvreta juhli mestaruutta viimeksi vuonna 2016.

Ruotsin miesten Superfinaalia seurasi yhteensä 13 590 katsojaa.

Per Wiklundin kuvapaketti
Ottelutilastot

2 comments

  1. Oli kyllä mahtavaa olla paikanpäällä, ku kunnon tunnelmaa. naistenfinaalissaa semmonen 10 800, miestenfinaalissa semmoinen 14 000 katsojaa. kaduttaa että jätin aikaisempina vuosina väliin ja jäin Suomeen.

  2. Täysin samaa mieltä edellisen kanssa! Oon nyt parina vuotena ollut Ruotsin Superfinaaleja kattomassa ja tapahtumassa järjestelyt on menny myös nappiin vaikka väkeä on. Fanikulttuuri ihan erilainen kuin Suomessa ja tällaiset ei-niin-tosi-fanit saatu myös fiilikseen hyvin mukaan jännittämään pelejä. Jatkossa olen taas menossa paikan päälle Ruotsiin Superfinaalia seuraamaan, suosittelen myös muille!