Liigat

Superfinaalista luovutaan – Salibandyliigoissa palataan finaalisarjoihin

23.04.
2018
95 Kommenttia
13
Liigat

Kuva: Anssi Koskinen

Miesten ja naisten Salibandyliigan mestaruudet ratkaistaan jatkossa finaalisarjoissa. Yksittäisten finaalien Superfinaali-konseptista luovutaan. Salibandyliiton hallitus päätti asiasta kokouksessaan.

Kaudesta 2018–2019 lähtien miesten Salibandyliigassa pudotuspelisarjat pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä – myös finaalisarjat. Naisten Salibandyliigassa puolivälierien ja välierien voittajat ratkaistaan paras viidestä -sarjoissa. Naisissa finaalisarja pelataan miesten tavoin paras seitsemästä -periaatteella.

Nyt tehty päätös pudotuspelisarjoista kattaa kaudet 2018-2019 ja 2019-2020.

– Oli rohkeaa lähteä kokeilemaan Superfinaalia. Se on ollut suurtapahtuma, joka on puitteiltaan ja sisällöltään poikkeuksellinen. Yhden päivän tapahtumaan on saatu Suomen ja salibandyn mittakaavassa suuri yleisömäärä, Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen kertoo.

Superfinaali-tapahtuma järjestettiin kolme kertaa Hartwall Arenalla vuosina 2016, 2017 ja 2018.

– Arvokasta kokemusta kertyi roppakaupalla ja tapahtumalla on paljon positiivisia piirteitä – mutta myös haasteensa. Lajiyhteisöä ei saatu riittävän hyvin mukaan tapahtumaan. Lisäksi Superfinaaleihin on liittynyt merkittävä taloudellinen riski, Kauppinen toteaa.

Superfinaali-tapahtumien järjestelyvastuu on ollut SSBL Salibandy Oy:llä ja Salibandyliitolla. Jatkossa finaalisarjojen sekä järjestely- että taloudellinen vastuu siirtyy finaalijoukkueille.

– Tarkoituksena ei ole palata vanhaan systeemiin, vaan tehdä finaalitapahtumista aiempaa näyttävämpiä ja viedä niitä isompiin puitteisiin, puheenjohtaja Kauppinen painottaa ja korostaa, että jatkossa liitto ja sen osakeyhtiö ovat entistä vahvemmin tukemassa tapahtumien onnistumista.

Superfinaalista vapautuvaa SSBL Salibandy Oy:n ja Salibandyliiton resurssia suunnataan muun muassa finaalisarjoihin, Salibandyliiga-kauden aikaisiin tapahtumaotteluihin sekä seurojen tukemiseen niiden järjestämisessä.

– Yksi tärkeä kriteeri finaalisarjapäätökselle oli se, että selkeä enemmistö liigaseuroista halusi palata niihin. Finaalisarjoilla saadaan luotua fanikulttuuria ja alueellista lajihuumaa.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
hyvä
23/04/2018
Täysin oikea päätös!
Jouko
23/04/2018
Asiaa! Nyt oli rohkee päätös!
Huuhailija
23/04/2018
Oikea ratkaisu!
Vikatimees
23/04/2018
Hyvä päätös.
Tosin tulevaisuudessa Classicin mestaruus miehissä on entistä varmempi. Pitkässä sarjassa ei enää yllätykselle ole juurikaan mahdollisuutta. Mutta niinkuin sanoin muuten loistava päätös.
Viktorimies
23/04/2018
Jihuu! Juhuu! tätä on odotettu.
Kauppiksen Kingit
23/04/2018
Superfinaali oli täysi vitsi. Muissa maissa kyllä tuntuu toimivan?
Jeps
23/04/2018
"Lajiyhteisöä ei saatu riittävän hyvin mukaan tapahtumaan."

Well, shit. Jos tapahtuma järjestetään maan isoimmalla areenalla ja sitten ihmetellään kun tapahtumaan ei saada ihmisiä, voi syynä tietysti olla että kyseinen halli on Helsingissä jossa lajikulttuuri ja katsojämäärät ovat aina olleet huonohkoja. Riippumatta siitä että Helsingissä oli aikaisemmin "dynastia". Nyt kun dynastia on ajettu alas/Vantaalle, ei lajikulttuuria Helsingissä enää ole. Liitossa ehkä vihdoin tämän viimeisen "super"-finaalin jälkeen on nyt herätty tosiasiaan että provinsseissa vaan pelataan parempaa sählyä, eikä sieltä helposti Jaffa-areenalle lähdetä, ei vaikka oma jengi pelaisi.
Sapsu
23/04/2018
Oikea päätös. Katsojasuuntaus mennyt alaspäin. Viime vuonna 9500 katsojaa ja tänä vuonna 7500!
Katsoja
23/04/2018
Oikea päätös. Uusia, isompia halleja tiedossa, samoin jäähallitapahtumat tullevat yleistymään. Jos liiton tukea tulee mainitusti seuroille, niin seurojen taloudellinen riskikin pienenee. Se mikä toimii Ruotsissa (13 590 katsojaa miesten finaalissa) ei välttämättä toimi meillä. Siellä lajikulttuuri voimakkaampaa, finaalia tullaan katsomaan vaikka "oma" joukkue ei pelaisi finaalissa. Meillä paikallisuus on voimakkaampaa, ja sitä taustaa vasten päätös lienee oikean suuntainen. Ja kaikki dynastiat murenevat aikanaan, joten ehkäpä lähivuosina saadaan tasaisempia ja mielenkiintoisia finaalisarjojakin.
Metrin Slerba
23/04/2018
Ihan hyvä ratkaisu. Finaalijoukkue on ansainnut saada vähintään kaksi kotiottelua finaalisarjastaan kotikentälle, omien kannattajien, perheenjäsenten ja ystävien, sekä yhteistyökumppaneiden eteen. Muutenkin pitkän pudotuspelisarjan jälkeen yhdessä ottelussa ratkaistu finaali on vähän väljähtänyt tapa ratkoa mestari.
JANIINPÄ
23/04/2018
Katsojamäärät ja lajin leviämisen kannalta aivan oikea ratkaisu.
Ja tosiaan niitä jäähalleja on keväisin vapaana muuallakin kuin Oulussa ja Tampereella :)
Kauppiaan poika
23/04/2018
Salba finaaliin
Follow the money
23/04/2018
Varmaankin liiton toimintakertomuksesta löytyy eriteltynä tämän superfinaalikokeilun hinta. Hinnan peittely olisi tavallisen härskiä.
Jeespoks
23/04/2018
Vaikeaa on saada porukkaa mukaam kun vielä osa sarjoista jollain tavalla kesken tai ainakin viikolla pelattu. Turnauksia päällekkäin. Moni olisi varmasti myöhemmällä ajankohdalla päättänyt kauden tuonne.
JiiK
23/04/2018
Ehdotan kompromissia, jossa pelataan finaalisarja Hartwallin hienoissa puitteissa!
Veikkaus
23/04/2018
Ensi kaudella finaalit nähtäneen Tampereella ja Seinäjoella.
...
23/04/2018
Mitä ihmeitä nää kaikki puolapuu jutut yms. nuhjuiset puitteet oikein oli jossain twitterissä yms.? Missää muuallahan ei voi olla hyviä puitteita kuin Helsingissä :D.
Jope
23/04/2018
Tykkäsin surperfinaali ideasta siis katsojana. Katsoja voi satsata yhteen peliin eikä tarvitse montaa kertaa maksaa pääsylippua paras seistsämästä sarjaan siis jos haluaa nähdä kaikki pelit.
Jep
23/04/2018
Kauhea yllätys, tämä nyt oli jo tiedossa kaikille, jotka katsoivat tvstä peliä. Liiton pomon haastattelusta ei tarvinnut edes kovin paljoa rivien välistä lukea. Ja Kukkolan kommentit myös kertoi, että päätös oli jo tehty. Oikea päätös, koska meillä ei ole olemassa mitään lajiyhteisöä, on vaan seuroja ympäri maata.
Jonsku
23/04/2018
Oikea ratkaisu. Sählyn katsojasuosio ei vaan riitä noin isoon halliin. Eihän v. 2010 mm-finaalikaan tarkkaan ottaen ollut loppuunmyyty, joten kuinka SM-finaali sen pystyisi tekemään.
Arto Kilponen
23/04/2018
Voisiko jatkossa Superfinaali sisältää miesten ja naisten Cup-finaalit? Sitä kautta voisi olla sekä finaalisarjat että Superfinaali.
Fanitus
23/04/2018
Tää on hyvä juttu. Jos missasit tänä vuonna superfinaalin, et nähnyt yhtään finaalipeliä. Ensi kaudella tulee varmasti katsottua vähintään yhdet finaalipelit niin naisissa kuin miehissäkin, vaikka oma joukkue ei pääsisi finaaliin. Todella hyvä muutos!
Harhaanjohtava
23/04/2018
Hienoin asia tässä on se että että ei tarvitse TYRKKY LÖTJÖSTÄ enään kuunnella. Aivan turha jätkä!
Katsoja myös
23/04/2018
Nyt siis päätettiin näin, kummarrettiin maakunnalle ja pyllistettiin pääkaupunkiseudulle, noin llievästi kärjistäen.
Vastakkainen ajattelu on todella ikävää kun jaetaan näin Suomea ja varsinkin salibändyssä joka oli kasvamassa juurikin pääkaupunkiseudella eniten. Helsinki on suurin kasvukeskus jossa salibandyn asema on sitten tämän päätöksen ansiosta laskussa ja koris voimakkaassa kasvussa.
Muut ns. landelajit kuten pesis ja lentis ovat olleet turhaan kateellisiä säbälle superfinaalista,
Oulu
23/04/2018
Tämä nykyinen päätös ei pyllistä tai kumarra kenellekään. Käsittääkseni tämä päätös ei estä jatkossakaan salibandyfinaalien pelaamista pääkaupunkiseudulla? Superfinaali ei tainnut kolmena vuotena ihan hirveästi nostaa salibandyn asemaa pk-seudulla. Ihmettelen, jos nyt muka sitten jotenkin laskisi.
MARKKU ROTH
23/04/2018
Päätökset on tehty ja pulinat pois. Nyt kannattaisi hetkeksi pysähtyä miettimään, miksi yli 57000 lisenssipelaajasta ja yli 400000 lajin harrastajasta huolimatta kauden päätapahtumaan ei saada kuin 7500 katsojaa. Ei tule olemaan helppoa paras seitsemästä sarjoissakaan ainakaan parissa ensimmäisessä pelissä. Ei ollut jääkiekon puolellakaan Raksilassa ja Hakametsässä. Olisi melkoinen peruskatsojamäärä, kun lajiväki edes kävisi peleissä. Melkoisen kristallipallon paikka !
Katsoja myöskin
23/04/2018
Millä perusteella nyt pyllistetään pääkaupunkiseudulle? Superfinaali oli rohkea kokeilu, ei toiminut, osataan analysoida ja tehdä oikea päätös. Katsojana suurin pettymys superfinaalissa (2016) oli todella laimea tunnelma. Paljon kommentoidaan että "salibandyväen" pitäisi liikahtaa peliä katsomaan. Kyllä se pääasiallisin katsojakunta kuitenkin pitäisi olla seuran omat fanit, jonka kautta saataisiin vähän tunnelmaa myös katsomoon. Joka taas voisi tulevaisuudessa houkutella enemmän "ei" salibandyväkeä seuraamaan tapahtumia. Puoliksi tyhjä Jaffa-areena ei vain aja lajin kulttuuria eteenpäin millään tavalla. En myöskään ymmärrä kommenttia että tämä nykyinen päätös heikentää salibandyn asemaa Helsingissä. Jos alueen suurin ja kaunein ei tällä hetkellä vedä kuin sellaisen 400-500 katsojaa peliin, on jossain muualla se työ tehtävä kuin yhtenä päivänä Hartwall-areenalla.
JANIINPÄ
23/04/2018
Laskin tuossa että Hakamettässä jos olisi kaikki finaalipelit käyny kattomassa niin noin 240 euroa oli maksanut. EI oikein repäise.
Äläs ny
23/04/2018
Ruotsissa toimii,upea tapahtuma kaikinpuolin, osaaminen eritasolla , lajikulttuuri
leviää hurjaa vauhtia svedujen myötä.
Pelaaja
23/04/2018
Kyllä se on varmasti urheilun ja pelaajien kannalta paras ratkaisu pelata sarjana. Pelaajat tätä pelaa ja heille ne mestaruudet ja pelit on tärkeitä, joten ei pitäis mennä yleisön ehdoilla. Kyseessä ei ole kuitenkaan jääkiekkoliigan tyylinen bisnessarja. Yleisö tulee sitten perässä kun tuote on kunnossa. En ymmärrä miten kuvitellaan että saatais Hartwall täyteen parin matsin takia, kun yleisökeskiarvot pyörii 600 luokissa. Muutenkin sitten ei edes rahkeet riitä KUNNON tapahtuman järjestämiseen vaan sielä on jotain hupijulkkiksia "kohottamassa" meininkiä.
....
23/04/2018
No ehkä se paikallisuus ei ole ihan hirveän negatiivinen asiakaan. Jos paikalliseen jäähalliin saadaan 3500-5000 katsojaa kannustamaan, niin tunnelma on hieno. Pääkaupunkiseutu on ongelma, sanotaan mitä sanotaan. Siellä olisi se yleisöpotentiaali superfinaaleihin, mutta kun ei kiinnosta. Nyt oli maakuntien finaali, 7 100 ei ole siihen nähden ihan huono luku. Edellisvuonna oli joukkuen pk-seudulta mukana, mutta silti se 2000 vaan enemmän. Näen sen seudullisena ongelmana; ei ole maakuntien vika, että lajin hallinta on nyt siellä ja pk-seutu on jäänyt junnaamaan paikalleen. Kyllähän runkosarja jo näytti karun totuuden yleisökadosta pk-seudulla.
Norsunluutorni
23/04/2018
Kyllä niitä katsojia saa otteluihin kun hieman viitsii panostaa. Liikaa mennään sillä mentaliteetillä että meillä on hyvä joukkue, maksakaa 20e pelistä. Koskee muitakin lajeja. Niin kauan kun katsojat nähdään pelkkänä tulonlähteenä seuroille, ei tunnelma halleissa tule paranemaan.
Jep
23/04/2018
Mistä yleisökadosta pk-seudulla? Eihän sitä yleisöä täällä ole koskaan ollutkaan! Ehken yksi ongelma, useat pk-seudun sählääjistä kotoisin muualta(prosentteja en tiedä mutta paljon on maalta muuttaneita), joten ei ole samaa tunnesidettä edes "omaan kaupunkiin" saati seuraan. Lätkässä hifk ja jokerit ainoita joissa stadilaista identiteettiä plus kannatusta koko uudellamaalla, sählyssä ei tätä samaa vain ole ollenkaan.
SP
23/04/2018
Olin Ruotsin ja käsittääkseni Sveitsin kokemusten perusteella täysin tuon kokeilun takana. Ei vaan ottanut oikein tuulta alleen ja siitä lienee syytä tehdä analyysit. Osansa on varmaan seuroillakin, jos eivät olleet satasella takana, niin vaikea on ollut tehdä tapahtumaa. Ehkäpä vaatisi sen, että runkosarjan peleissä olisi kunnolla katsojia ja syntyisi sitä tarvittavaa lajikulttuuria tällaisen tapahtuman läpiviemiseksi. Kokeiltu on ja toivotaan, että finaalisarjat repii nyt stadionit täyteen
Ari Baas
23/04/2018
Kaikki sekoilut päättyvät aikanaan. Missään muussa vanhemmassa ja perinteisemmässä palloilulajissa Suomessa ei ole tällaista edes ajateltu järjestää, vaan mestaruudet ratkotaan tänä päivänä yleensä paras seitsemästä sarjoina. Kuka uskaltaisi edes ehdottaa jääkiekossa, että pelataan superfinaali? Tuskin kukaan. Esim. Jyväskylässä finaalisarjoista on tehty onnistuneesti jäähallitason tapahtumia ja luotu sekä vahvistettu samalla paikallista lajikulttuuria. Muissa palloilulajeissa "superfinaalit" ovat olleet lähinnä Cupin puolen tapahtumia.
Heh
23/04/2018
Myykää kausikortteja jotka käsittää kaikki pelit.Playoff ja finaalipelit myös.Fanitkin ehkä kannustavat enemmän nähdäkseen kausarilla kaikki pelit.Joukkueen häviö on myös kannattajien häviö rahallisesti.Joukkueen voitto taas kannattajien voitto rahallisesti.
Heh
23/04/2018
Numeroidut paikat kausareille.Tulee ns.Isältä pojalle jatkumoa fanittamiseen.
First ever
23/04/2018
Oikea päätös, vaikka T.Lötjönen nostaa tuttuun tapaan itseään framille(toivottavasti läpällä) niin pelkästään jo se että ekalla kerralla ei ollu mökki täynnä kertoi jo mitä tulevan pitää. Eka kerta oli jo täysin farssi.
Monte
23/04/2018
Itselle Superfinaali oli salibandykauden kohokohta. Olen toki lajiniilo pahimmasta päästä. Oli mukava nähdä niin naisten kuin miesten parhaat joukkueet tositoimissa ja tapahtumassa, jossa pääsi muutenkin fiilistelemään lajia. Muun arjen ohessa finaalisarjojen seuraaminen paikan päällä/toisella puolella Suomea ei vain ole millään muotoa realistista. Nyt sentään tiesi, että tuona tiettynä päivänä panokset ovat korkeat. Pystyi hyvin ennakolta järjestämään asiat niin, että tuohon yhteen tapahtumaan pääsi.

Mitä tulee itse tapahtumaan; kaksi ekaa vuotta oli hieman laimeita tunnelmaltaan, mutta kyllä tapahtumissa oli selkeästi nähtävissä kehitystä parempaan. Tänä vuonna hallissa oli oikeasti hyvä tunnelma. Tämän luokan tapahtumissa on ihan ymmärrettävää, ettei heti alkuun kaikki voi toimia. Uskon, että ensi vuonna olisi taas itse tapahtumaa parannettu kaikilta osin ja tätä kautta menty eteenpäin.

Mietin vain, että eikö olisi vielä voitu kokeilla Superfinaalia jossain toisella paikkakunnalla?
Teme
23/04/2018
Hyvä, oli tätä odotettukin.
Koppakuoriainen
23/04/2018
Siinä meni sitten se osa nousevaa lajikulttuuria. Taantumus voitti.
Pikkukala
23/04/2018
Mitä huttua? Kolme vuotta meni ennen kuin pasha tunnustettin pashaksi. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan... Kaikkina kolmena kertana TV-kuvassa liikaa tummahkoa sinisen sävyä. Kenttä sininen, laidat siniset, katsomen penkit siniset ja vähintään toisella joukkueella peliasu kokosininen. Kas kun ei tapahtuman "visuaalikoordinaattori" mänbägeineen pyytänyt vielä sinistä palloa feng shuin nimissä. Sitten kun kerrankin saadaan koko kansan tavoittavaa näkyvyyttä lajille, niin sekin pitää ryssiä - KOLME KERTAA PUTKEEN!!! Ei se vielä mitään, jos ei satu olemaan penaalin terävin kynä, mutta näin huonoja päätöksiä tekevältä pitäisi valot sammuttaa yleisen edun nimissä.
Edelliselle
23/04/2018
"Kenttä sininen, laidat siniset, katsomen penkit siniset ja vähintään toisella joukkueella peliasu kokosininen."

Matto on joka paikassa sininen. Häiritseekö siis kaikki TV-ottelut sinua? On kyllä totta, että Classicin sininen pelipaita hyvin usein hukkuu kenttään (TV:n kautta katsoessa!). Laidat oli tänä vuonna ainakin oikeasti mustat, sitä en muista oliko ne sitä jo edellisillä kerroilla. Häiritseekö tämä sinua kaikissa TV-otteluissa? Miksi sinä et oppinut asiasta mitään? Olisit viimeistään nyt tällä kertaa tullut paikanpäälle katsomaan, niin ei olisi kyseiset asiat häirinneet katsojaelämystäsi 😉
Osku
23/04/2018
Hieno että palataan takaisin siihen, mistä joukkueurheilun fanittamisessa oikeasti on kyse. Meidän joukkue pelaa meidän hallissa meidän peliä! Aivan sama kuinka monta katsojaa sinne mahtuu, kunhan siellä on se palava tunnelma oman joukkueen puolesta. Sitä tunnelmaa ei voi siirtää liiton toimesta mihinkään Hartwall-areenaan. Sinne voi saada rumpuryhmän ja ne extremefanit, mutta sitä oman kotiluolan tunnelmaa sinne ei voi siirtää.
Jonsku
23/04/2018
Monenlaista syytä spekuloitu miksei Superfinaali onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa. Etunenässä Toni Lötjönen spekuloinut koko päivän. Minun mielestä syy on yksinkertaisesti se, ettei salibandy ole monenkaan mielestä kiinnostavaa katsella. Näkeehän sen kaikista lajin tunnusluvuista; katsojamäärät peleissä, katsojamäärät tv-lähetyksissä jne. Edes lajin omat harrastajat eivät viitsi katsella penkkiurheilijoina lajia. Tämä on perimmäinen syy pieniin katsojamääriin Superfinaaleissa.
Minäkin
23/04/2018
Katsoin tällä kaudella esimerkiksi yhtä Spv:n peliä eikä se heidän kannaltaan mennyt hyvin eikä jäänyt heidän toiminnastaan kentältä ihan ammattimaista kuvaa ja että kaikki olisi laitettu peliin. Tälläiset kuvat kun jää mieleen ei tee mieli uudestaan tulla katsomaan, muuten puitteet oli hyvät ja se pelasti osittain mielikuvia. Varmaan uudestaan olisi voinut mennä, jos se peli olisi itsestään antanut paremman kuvan ja siitä olisi voinut tulla tapakin.
Osku
23/04/2018
Mitä niille superfinaalin järjestämiseen palkatuille tyypeille nyt tehdään? Ei kai niitä hyvin tehdyn työn jälkeen voi poiskaan potkia?
Pikkukala
23/04/2018
Edelliselle edelliselle. Oletko värisokeuden lisäksi typerä? Laidat on kyllä takapuolelta mustat (kyllä, ihan tänäkin vuonna), mutta miten se vaikuttaa TV-kuvaan? En katsonut peliä laisinkaan, kun tiesin Classikin voittavan. Maalikoosteen sen sijaan katselin. Paikanpäältä katson noin 70-80 peliä vuosittain ympäri Suomea ja muutaman ulkomailla. Totta että kentät on sinisiä, mutta pitääkö olla tummansininen ja mikä yleensäkin määrää kentän sinisyyden juuri Superfinaaliin? On ne IFF:n matotkin vihreitä. Rutistaan ettei salibandy vedä katsojia ja pidetään peliä vielä vaikeana seurata TV:n välityksellä nopeutensa vuoksi. Sitten tehdään tällainen katsojakokemus kolmatta kertaa, kun tavoitteena on koukuttaa lajiniilojen ulkopuolisia katsojia. Facepalm...
Leif Boston
23/04/2018
Myöskään koko pudotuspelit paras seitsemästä -systeemillä eivät toimi. Pahimmillaan joku pelaa keväällä jopa sen 20-21 peliä, kun runkosarjassa vain 26.

Ja kylmä totuus on myös, että naisten finaalit paras seitsemästä -formaatilla ovat järkyttävän puuduttavaa seurattavaa, urheilullinen taso kun on mitä on. Vaikea nähdä, että neljä ensimmäistä peliä vetävät paikalle juuri ketään.

Paras viidestä. Kaikki.
Jep
23/04/2018
Naisissa voi olla paras viidestä jees. Miehissä paras7 parempi, kun väh 2kotipeliä. Ja älkää nyt alkoko itkee, kun tätä haluttu ja nyt sitten jo varma että tämä formaatti toimii ja jokaisessa finaalissa vähintään 3tonnia porukkaa!
Pikkukalalle
23/04/2018
Sinä luonnollisesti olet laittanut palautetta ko. aiheesta, joten silloin ymmärrän vinkumisen. Muussa tapauksessa on turha vinkua, kun kehitysehdotuksiakin on ymmärtääkseni pyydetty.

Sitä en tiedä mikä määrää maton sinisyyden, joissain paikoissa se on vaalean sininen, joissain tumman sininen. Tämäkin varmaan olisi hyvä saada yhteneväisemmäksi, tiedä sitten miten..
Osku
23/04/2018
Joskus ihmetyttää kuinka moni lajia ei-pääsääntöisesti seuraava voikaan päätyä tälle sivustolle kommentoimaan lajia, joka ei häntä oikeasti edes kiinnosta.
Arto Kilponen
23/04/2018
Ei missään tapauksessa paras viidestä systeemiä puolivälieriin. Sitä näin joskus aikanaan ihan tarpeeksi, että ensin joukkuee vääntää itsensä pudotuspeleihin ja koko vuoden työn tulos on siinä, sitten se pelaa _yhden_ playoff-kotiottelun ja kausi olikin sitten siinä.

Aivan ehdoton minimi on kaksi playoff-ottelua kauteen niille joilla niitä ylipäätään on. Jos se tarkoittaa, että välierät on paras kolmesta ja finaali paras yhdestä, niin tarkoittakoot.
Oulu
23/04/2018
En ymmärrä mikä ongelma on 26 runkosarjapeliä ja max. 21 pudotuspeliä per joukkue. En itse ainakaan kaipaa hirveää määrää merkityksettömiä runkosarjapelejä jääkiekon tapaan.
Zlatan
23/04/2018
Hienoa. Pitäiskö mennä takaisin perusasioiden ääreen. Miten esim. 2000 lisenssipelaajan seura saisi vaikka keskimäärin 1000 ihmistä kotipeleihin. Sitä en vielä ole ymmärtäny miten sitä omaa väkeä ei saada millään aktivoitua. Jalkapallopelissä näen satoja junnuja.
BACK TO HISTORY
23/04/2018
Palaamme takaisin kivikaudelle, vuodelle 2015. Salibandy sai mitä ansaitsi, matkan takaisin sinne, mihin kuulumme, luolapiirrustusten ja heimosotien tasolle. Meillä ei ole lajikulttuuria eikä sitä oikein halutakaan. halutaan näitä pitkäveteisiä, tuskallisia finaalisarjoja, joista ei innostu kuin muutaman sadan katsojan sonnilauma, joka pienessä simassa metelöi kun ei jaksa mennä pallokentän laidalle. Finaalisarjat ovat yhtä seksikästä ja mukavaa kuin juurihoito ilman puudutusta. Toisaalta jos päätöksiä kirjailee hampaattomat puudelit, niin eipä siinä paljon juurihoidot tunnu. Salibandy on ja tulee olemaankin kotikutoinen muovimailoilla pelattava parkettilattiapeli. Salibandy ei ole ollut eikä pysty olemaan edelläkävijä. Ei meistä vain löydy sellaista intoa viedä mitään eteenpäin. Kaikki sääntöuudistuksetkin on aika ahdistavia, joten miksi mitään pitäisi muuttaa tai kehittää. On varmaan innovatiivista naulata varpaat lattiaan että mikään ei liiku. Superfinaali, jota niin pelataan muualla maailmassa, ei vain "toimi" meillä. Me halutaan palata tuttuun ja turvalliseen. sinne kotikaupungin pikkuhalliin johon saadaan hyvä tunnelma. varmasti saadaan.

Tämä päätös oli urheilun voitto ja lajin tuho. Täällä on perusteltu sarjaa urheilullisin perustein ja nämä ovat vahvoja perusteluita, mutta lajin kohtaamispaikkana superfinaali alkoi jo toimia. Ensimmäinen Superfinaali oli sellainen yritys saada amanda harkimoa, ja karri koiraa ja kaikenlaista tekotaiteellista paskaa, että välillä unohtui ollaanko Superfinaalissa vai jollain kakaroitten messuilla.

Ja Superfinaalin paikka oli muutenkin ihan väärä. Hartwall arena on ankea mesta. Helsingin jäähalli tai Hakametsän jäähalli olisivat olleet paikkoja, jossa pääsee lähemmäs tunnelmaa. ei kenttä ei ole missään hiton kaukana. ja parkkipaikatkin on Hakametsässä paremmat (ja halvemmat).

Toivottavasti ne 1000 äänekästä finaalisarjojen kannattajaa käy sitten katsomassa kaikki naisten ja miesten finaalisarjat, pelattiinpa nämä missä kylässä Suomessa sitten. Epäilen kuitenkin, että näin ei käy, jos "väärät" joukkueet on finaalissa.
Jep
23/04/2018
Missä jalkapallo pelissä? Ei ainakaan klubin pelissä. Ylempi totta, ei ole suomalaisista säbäilijöistä ollut eikä tule olemaan yhteen hiileen lajin puolesta puhaltamaan. Veikkaan, että finaalisarjoissa ei yleisökeskiarvo yllä edes tuhanteen, viikolla pelattavissa peleissä hyvä jos yli 7sataa. Muilta paikkakunnilta on turha odottaa kovin montaa katsojaa. Etelässäkään ei espoosta mennä vantaalle, eikä toisinpäin, pari hassua jos vastakkain.
Junnu#8
23/04/2018
Hyvä että palataan ottelusarjoihin. Ja finaali sarjat. Jos niitä ei tuomarit pilaa. Tosin kuin jääkiekon liigan puolella. Tuntuu että voittajat päätetään kabinetissa.
Minäpahoitinmieleni
23/04/2018
NORSUNLUUTORNIN kanssa samaa mieltä. Jos halutaan amatöörilajiin enemmän katsojia niin sitten hinnat todella alas.
Arto Kilponen
23/04/2018
Ainakin itse voin sanoa, että tuo Superfinaali ei kahtena edellisenä kertana kiinnostanut yhtään. Naisten pelistä katsoin lauantaina tuloksen, miesten pelistä kolmatta erää jonkun verran.
Oulu
24/04/2018
Silloin kivikaudella 2015 neljässä finaalissa oli jotain 9000 katsojaa, joten kovia veikkauksia, että keskiarvo jää ensi kaudella alle tonnin :D
Menes nyt siitä
24/04/2018
No olisitte pronssikautelaiset käyneet siellä finaalissa ahkerammin, niin ei tarvitsisi palata vanhaan.

Ei minua suoraan sanottuna kiinnosta pätkääkään mennä jäähallille seuraamaan, jos siellä ei oma seura pelaa. Miksi kiinnostaisi?

Ja aivan turha lässyttää jostain seurojen rajat ylittävästä lajikulttuurista. Yhden finaalin systeemi on yhtä "innovatiivista" kuin tulen käyttämisen oppiminen. Siitä tosin oli/on jotain hyötyäkin.
Jep
24/04/2018
Artsia nyt tuskin kiinnostais finaalisarjatkaan, jos esport ei pelaa? Ja mitä tulee katsojiin, niin eihän toi meijän ammattilaji fudiskaan kiinnosta jengiä. Toki heillä kaudella kova kilpailu katsojista pesiksen kanssa. Hinnoista samaa mieltä,random katsojat ei maksa paljoa femmaa enempää, en maksais itekään paljoa enempää fudis tai lätkämatsista.
Arto Kilponen
24/04/2018
Näinhän se on, että en lähtisi paikalle katsomaan finaalisarjaa, jos Oilers ei siellä pelaisi. Minä tosin kävin tällä kaudella kolmessa ei-Oilersin liigapelissäkin, joka on kuitenkin suhteellisen paljon verrattuna vaikka aika moneen salibandyharrastajaan. Äkkiseltään sanoisin, että esimerkiksi vaikka EräViikinkien junioreista kohtuullisen harva kävi kolmella paikkakunnalla katsomassa ei-EräViikinkien pelin. Joku varmaan kävikin, en minä sillä.

Tästä huolimatta finaalisarjoja todennäköisesti katsoisin TV:n kautta.
Perun Inka
24/04/2018
En ole ollenkaan ymmärtänyt kuinka itseni kaltaista innokasta pelien seuraajaa saisi 600 kilometrin päästä Vantaalle katsomaan yhtä laimeaa finaalia. Joku sanoi yllä, että 240€ kendofinaalisarjasta oli liikaa maksaa, mutta tuonne superfinaaliin meno majoituksineen ja matkoineen ja lippuineen ja muine kuluineen maksaisi täältä aivan minimissään 300€, jopa enemmänkin. Tuolla yhden pelin hinnalla ostaa jo oman suosikkiseuran kausikortin ja jää vielä rahaa vähän taskunpohjallekin. Urheilua seuraan pääasiallisesti sen herättämien tunnereaktioiden takia, en siksi, että joku peli on "tärkeä".
Minäkin
24/04/2018
Kyllä ne markkinoijat noitakin kosiskelee varsinkin jos lajitaustaa. Aikanaan Joensuussakin oli maajoukkueturnaus ja kun oli toisella paikkakunnalla tuli tunne, että markkinoijat kohdisti ajatusta hotellimajoitukseen ja vihteelle ym. pelin lisäksi? Sen jälkeen taisi Otto Moilasen sopimus julkistaa Josbaan seuraavalle kaudelle. Ehkä joko tarttui tuohon ja sai vielä sopparin palkinnoksi? Jos rahaa on tuollaiseen tulee suhteita ja joskus noista voi tulla jotain itsellekin konkreettista? Minua kuitenkin häiritsee tuo jos kytketään sopimuksiakin pelaajille tuollaiseen ja jos et ole aktiivinen jäät ilman voin olla väärässäkin?
Arto Kilponen
24/04/2018
Tuollaisella 300 eurolla saa Kooveen kausikortteja vissiin seitsemän kappaletta ensi kaudelle? Ainakin jonkun 39 euron tarjouksen muistan viime tiistaina nähneeni, tamperelaiset kertokoot tarkemmin näinkö oikein.
Artolle
24/04/2018
Kyllä. Näit oikein. Kooveen Kausarikampanjassa miesten salibandyliigan kausikortti 39e.
Morkula
24/04/2018
Jos nyt totta puhutaan niin olen varmaan osa enemmistöä lisenssinomistajista, koska yksinkertaisesti salibandyn katselu ei kiinnosta, mutta pelaaminen on hauskaa.
Hyvä tietää
24/04/2018
”tuonne superfinaaliin meno majoituksineen ja matkoineen ja lippuineen ja muine kuluineen maksaisi täältä aivan minimissään 300€, jopa enemmänkin”

Tässä kohtaa olisi hyvä tietää puhutaanko monenko hengen perheestä ja siitä kuinka kaukaa ollaan tulossa! Meillä (2 aikuista) maksoi finaaliliput 30€ kpl (ostettiin ajoissa) ja Onnibussilla Meno-paluu Tampereelta 30€ yhteensä. Majoituksesta ei kuluja, kun yövyttiin sukulaisen luona. Lisäksi tietysti kaupunkiliikenteen liput, joten suunnilleen 100€ meni siihen. Ruoat erikseen.

Tietysti, jos haluaa odottaa loppuun asti, että pääseekö oma joukkue vai ei niin hintaa lipuille tulee. Tarjouksia kuitenkin oli, joten sen taakse ei voi mennä. Vaikka silti niissä lipuissa oli aika paljon ilmaa.
alakatsomo
24/04/2018
SPV: n kausikortti 49 euroa. Oliko muilla jotain kampanjoita kun Kooveella ja SPV:llä.
Yläkatsomo
24/04/2018
Ainakin nousijajoukkue Karhut julkaisi tänään kampanjansa. Kausikortti 45 euroa, josta vielä lahjoitetaan 5 euroa itse valitsemalleen junnujoukkueelle..
Junnu#8
24/04/2018
LASBILLA kun varasi kausikortin maaliskuun aikana. Niin hinta oli 49.90.
Väinö
24/04/2018
Kaikki lässyttää et hyvä päätös mut kuka kehittää tapahtumia? Laittakaa nyt ideoita mitä haluisitte hyvän pelin lisäks nähdä finaalitapahtumissa. Sirkustirehtööri ja junnujen väliaikapelit ei riitä. Onks mitään tuoretta ideaa?
Jep
24/04/2018
Seurat kehittää! Ottelutapahtumat seurojen vastuulla. Hyvä jos liito jotain tukee, mut ei voi kaikkea. Tuote kuntoon, 12 jengiä ja enempi kovempia matseja, niin eiköhän ala kiinnostaa pikkasen enempi.
Aina kantsii kokeilla
24/04/2018
Jep, hyvä kokeilu, heikko tulos. Mitä haettiin, sitä ei saatu. Superfinaalin erätauoilla Säbätaiturikisat oli melkeimpä jännempää katottavaa ku itse peli. Sieltä nousee loistavia, taitavia ja tahtoa puhkuvia uusia nuoria pelaajia!
Mitä itse tapahtumasta sanottavaa niin puitteet kohillaan, kuulovammasta saa kiittää sekä musan soittajaa että kuulutusta ☹️ Kuulee sen pikkasen vähemmälläkin ...
Oulu
24/04/2018
Väinölle: Itse en ainakaan elämäni aikana ole mennyt vielä yhteenkään urheilutapahtumaan jonkun oheisohjelman takia. Pelin takia sinne ihmiset tulee tai jäävät kotiin. Oheispalvelut kuntoon ja pallo keskelle. Ei esim. SM-liigassakaan ole oikeastaan mitään ihmeellistä. Alkushow:t ja kiekko jäähän. Erätauoillakaan ei muuta ohjelmaa ole kuin zamboni kiertää kenttää.
Koppakuoriainen
24/04/2018
Ottelulipun hinnaksi 5 e ikään katsomatta, niin paikan päälle saatetaan lähteä. Nyt näkee maksukanavilta niin paljon huikeata huippu-urheilua, ettei vaan viitsi vaivautua salibandypeliin paikan päälle, ja maksaa siitä yhden Viasat kuukausimaksun verran.
Paras kokemus on aina hyvä peli itse koettuna paikan päällä. Kaikki lähtee pelistä. Ei katsomosta.
Kun palataan Superfinaalista perinteiseen, palataan askel taaksepäin, kaupungista maalle.
Pikkukala
24/04/2018
Pikkukalalle:lle tiedoksi, että -16 jälkeen kirjoitin -17 jälkeen soitin itselleen päätirehtöörille asiasta. Soittaessa toki kerroin mielipiteeni koko Superfinaali tapahtumasta vs. finaalisarja, joten ehkä yleinen kriittisyyteni ylitti varsinaisen sanomani tärkeyden heidän silmissään. Vaikkei näin lajiniilona ja pelkästään lajille mitä parhainta menestystä toivovana pitäisi, niin tunnen kyllä väkisinkin pientä vahingoniloa tällä hetkellä. Mitä sitä vialliselle luonteelleen voi... Nyt kun sarjat on palanneet, niin voi taas mennä paikanpäälle katsomaan näitäkin pelejä ilman pelkoa muovi-ihottumasta.
Arto Kilponen
24/04/2018
"Ottelulipun hinnaksi 5 e ikään katsomatta, niin paikan päälle saatetaan lähteä." jollain varmaan niinkin, mutta väitän aivan tosissani, että hyvin harvalla sille oikeasti on mitään merkitystä maksaako lippu vitosen vai kympin. Enemmän kyse on siitä kuka sinne paikalle ylipäätään haluaa ja haluaa sijoittaa _aikaa_ siihen tapahtumaan.
Arto Kilponen
24/04/2018
Muutama esimerkki pohdittavaksi näistä lipun hinnoista on EräViikinkien juniorit ja toisaalta ilmaispelit. Jostain syystä sen kummemmin EräViikinkien edustuksen peleissä kuin myöskään ilmaispeleissä ei kuitenkaan ole tuhansittain katsojia. Joku viisaampi arvailkoot syytä.
Jep
24/04/2018
Mites Esportin katsojaluvut? Ei ne sen kummempia ole kuin ervin. Toki helpompi syyttää muita. Pk-seudun kaikki kolme seuraa aika heikkoa tekemistä yleisön suhteen. Kyllä edes jonkun pitäisi olla tuhannen keskiarvon kieppeillä.
Katsoja
24/04/2018
JEP, siis kaikilla on heikot katsojaluvut, jokainen seura voi katsoa peiliin. Potentiaalia on paljon parempiin tuloksiin jos tahtoa löytyy.
Puheista vaan tekoihin. Urheilullinen puoli toimii jo lähes kaikilla mutta markkinointi, myynti ja hallien palvelut vielä kehitysvaiheessa.
Hyi
24/04/2018
Kaikki "oheisohjelma" tulisi kieltää lailla. Ei kukaan täysjärkinen halua kuunnella mitään helv*tin Roope Salmista erätauolla. Ennemmin tosiaan katson sitä zamboonia kentällä kuin yritän larpata jotain Super bowlia.
Arto Kilponen
25/04/2018
Otin EräViikingit esimerkiksi siksi, että heillä se ero on varmaankin kaikkein räikein suhteessa lisenssipelaajat vs. yleisömäärä. En väitä, että Oilersilla tilanne on täydellinen.
Koppakuoriainen
25/04/2018
Kilposelle:
""Ottelulipun hinnaksi 5 e ikään katsomatta, niin paikan päälle saatetaan lähteä." jollain varmaan niinkin, mutta väitän aivan tosissani, että hyvin harvalla sille oikeasti on mitään merkitystä maksaako lippu vitosen vai kympin. "
Toki sillä on merkitystä, jos ja kun lähtijöitä on perhe, tai ainakin enemmän kuin 1 henkilö.
Sami
25/04/2018
Juuri niin kuin oletin. Suurin osa on tyytyväisiä. Sitten on joukko pääkaupunkiseudulla, jotka harmittelee kun lähijunalla ei pääse kerran vuodessa katsomaan salibandyä. Käykääpä ensi vuonna katsomassa finaalisarjaa, missä landella sitä ikinä pelataankaan. Ymmärrätte hyvin, että parempi tunnelma saadaan aikaseksi ilman puolen vuoden markkinointikoneistoa, 130db äänenvoimakkuutta ja muuta tekotunnelmaa. Classic taitaa olla ensi vuonnakin finaaleissa ja näyttää siltä, että SPV rekryää itsensä kärkikastiin. Eli ensi keväänä junalla Seinäjoelle. Saa sieltäkin chai-lattea.
Arto Kilponen
25/04/2018
Ainakaan minulle ei ole käytännössä koskaan ollut merkitystä lipunhinnoissa sillä lähteekö esim. vaimoni mukaan vai ei. Polttoainekustannukset minulle yleensä ne merkittävämmät ovat olleet ja toisena sitten esim. Oulusta paluumatkan ajaminen Espooseen.
Minulle
25/04/2018
Urheilullisena henkilönä aina etusijalla työssä tai muussa jos paikasta a paikkaan b pääsee jalan tai jos pyörä vaikka olemassa. Lipunhinnalla ei sen jälkeen merkitystä. Kyllä joskus vaikka joukkoliikenteelläkin voi mennä, mutta en jatkuvasti. Näiden takia tapahtuma pitää olla mielellään 4-5 km sisällä, pyörällä voi olla kauempanakin, jos sellainen saatavilla.
Jonsku
25/04/2018
Miesten superfinaalin keskikatsojaluku tv:ssä oli 55 000. Taitaa olla salibandyn yleisösuosio aikamoisessa pudotuksessa.
Minulle
25/04/2018
Katsoin että edellisenä vuonna 2,5 kilometriä oli Hartfall Areenalle kävellen missä asuin, mutta silloin en kyllä ehkä olisi sinne osannut mennä. Nykyisin kyllä, mutta vähän syrjemmässä asun. Edellisen vuoden tapahtumista ei muistikuvaa olenko seurannut edes tv:stä. Nyt kyllä vähän harmittaa ettei silloin paikan päälle mennyt, kun noin lähellä ollut.
Minulle
25/04/2018
Lisätään vielä, että vähän tuli jo suunniteltua miten tuonne olisi vuoden päästä voinut mennä, vaikka ei taida tapahtumaa siellä silloin olla. Myöhäisherännyt siis olen.
Minäkin
26/04/2018
Voiko yleisömäärän lasku johtua ensin SSV:n pelien loppumisesta Helsingissä ja voimistua vielä M-Teamin tiputtua divariin. Lajikulttuuri saattoi siirtyä Vantaalle ja nämä joiden helpoin saapua seuraamaan finaaleja eivät enää lajin parissa edellä mainituista syistä. Siinä mielessä lajikulttuuri voi entisestään kadota Helsingistä tämän päätöksen johdosta.
Katsoja
26/04/2018
Helsinkiläisenä olen havainnut saman ilmiön, salibandyn suosio on valitettavasti laskussa Helsingissä monesta syystä.
Liigaseurat joita nyt Helsingissä ei ole, luovat esikuvia nuorille joten harrastajamäärät ovat todennäköisesti laskussa.
Helsingissä ei ole yhtään palloiluhallia jossa voisi liigatasolla pelata, ongelma jatkuu siis vuosia ennen uutta hallia.
Jos et ole suosittu Helsingissä niin silloin lajin arvostus myös mediassa on erillainen, valtakunnallisestivoidaan verrata siis pesäpalloon ja lentopalloon eli jäädään paikalliseksi ilmiöksi.
Ovatko salibandyliiton päättäjät oikeasti kaikki maakunnan miehiä ja naisia mielipiteiltään. Tuntuu siltä että Helsinkiä ei suuremmin kukaan puolusta ja ollaan jäämässä vähenmistöksi vaikka n. 650 000 asukkaan kaupunki kasvaa n. 10 000/vuosi.
Koripallo on nyt täyttämässä tämän tyhjiön vauhdikkaasti jonka salibandy nyt toiminnallaan ja päätöksillään on tarjoillut.
Värillinen
27/04/2018
Mitäs jos salibandiväki kokeilis tämmöistä. Paikkakunnalta huippuartisti soitamaan ennen peliä. saatais tuvat täyteen ennen peliä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.