Liigat

Tähtihyökkääjä valaisi suunnitelmiaan – Peter Kotilainen siirtyy ulkomaille

24.04.
2018
36 Kommenttia
6
Liigat

”Häviäminen sattuu joka kerta enemmän. Tänä vuonna se sattu enemmän kun koskaan”, Peter Kotilainen (edessä) kirjoitti sometilillään. Kuva: Anssi Koskinen

Tuore SM-hopeamitalisti Peter Kotilainen jättää Jyväskylän Happeen ja samalla myös kotimaisen Salibandyliigan. Kotilainen paljasti Instagram-tilillään suuntaavansa ulkomaille.

Lauantaina pelattu miesten Superfinaali päättyi Happeen osalta tappioon Tampereen Classicia vastaan. Tuoreimpaan maajoukkueeseenkin nimetty Kotilainen loukkasi finaalin avauserässä takareitensä, eikä pystynyt jatkamaan peliä.

Kotilainen kirjoitti pettymykseen päättyneestä Superfinaalista tiistaina julkaisemassaan Instagram-päivityksessä.

– Häviäminen sattuu joka kerta enemmän. Tänä vuonna se sattu enemmän kun koskaan. Tää yhteisö tulee olemaan aina isoin asia mun elämässä, viime MM-kisojen parhaaksi valittu pelaaja aloitti.

– Pelini suomessa ja @happeefloorball päättyy tähän mutta vain hetkeksi. Tulen takasin se on pomminvarma. Hirvirytke jatkuu jokatapauksessa ja hirvisydän sykkii sydämmessä. Uransa lopettaneen hienon miehen VM Hynysen sanat lauantaina pelin jälkeen ”pelatkaa jätkät aina faneille ne on tärkeimmät” pitää täysin paikkansa. Ilman heitä emme näitä hetkiä ja tunteita saada kokea, hän jatkoi.

Kotilainen ei kuitenkaan paljastanut vielä ensi kauden seuraansa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Arto Kilponen
24/04/2018
Miten minulla on sellainen mielikuva, että Peter Kotilaisen on uutisoitu siirtyvän Ruotsiin ennenkin?
Sirpa Kyrkkeli
24/04/2018
Osaako Peter englantia nykyään? #HotelSleepingNow
Timotei
24/04/2018
Peter olisi kyllä mukava nähdä Ruotsissa, mutta jotenkin veikkaan Sveitsin rahatukkojen houkuttelevan enemmän. Kotilaisen kielitaidolla olisi aika loogista siirtyä jonnekin suomalaisvalmentajan alaisuuteen, joten olisiko vanha tuttu Korsman onnistunut houkuttelemaan Peterin Köniziin. Iso menetys Happeelle joka tapauksessa ja mahdoton paikata.
Juujuu
24/04/2018
Vahva veikkaus Jokisen aisapariksi sveitsiin. Ei ainakaan ilman tulkkia tule pärjäämään.
Jep jep
24/04/2018
Se on nyt kasvun paikka Peterille. Sveitsi voisi olla hyvä paikka oppia kieltä - väkisin jotain tarttuu. Se on myös hyvä että pääsee täysin uuteen ympäristöön, jossa omaakin peliä täytyy ehkä monipuolistaa. Voisihan Ruotsikin toteutua kun oppii "maailmanmieheksi" Ehkä sitten joskus takaisin monipuolisempana pelaajana. Näin kävi mielestäni Mannisen Jamillekin. Hyvä ratkaisu.
Ihmettelijä
24/04/2018
Jaksan ihmetellä negatiivisuutta ja kateutta, mikä kommentoijien keskuudessa vallitsee. Kotilainen osaa pelata, käyttäytyminen ja kielitaito toissijaisia, joskin tärkeitä. Kaikessa voi kehittyä ja kaikkea voi oppia. Myötätuulta matkalle Kotilaiselle ja muille matkaajille !
NAISKATSOJA
24/04/2018
Onnea matkaan Peter! Ja vaikka todellakin on lähtökohtaisesti kivempi voittaa kun hävitä niin hopeamitali ei ole huono saavutus ja meni oikealle joukkueelle koska kuka ei voisi rehellisesti sanoa etteikö Happeen voitto olisi ollut tavallaan vääryys koska niin monta vuotta on Classicissa rakennettu tuota voittavaa joukkuetta ja pistetty rahaa likoon että saatu pari kentällistä ammattilaisia ja hyvät valmentajat niin kyllähän se näkyi tuossa sarjassa että mikään muu joukkue ei pystynyt samalle tasolle. Mutta niin varmasti sieltäkin niinkuin muualtakin pelaajia joskus lähtee tai lopettaa ja se on sitä luonnollista kehitystä ja joukkueet joutuvat ehkä tyytymään alempiin sijoihin kunnes tilalle taas kasvaa uusia tähtiä, näin se vaan menee. Mutta tosiaan tsemppiä Peterille ja muille ja katseet tulevaan!
#51
24/04/2018
Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että olisi ehdottomasti kannattanut lähteä jo vuosi sitten kun Peter breikkasi itsensä toden teolla läpi. Nyt takana vaikea kausi, eikä niin hyvät lähtökohdat lähteä uusiin haasteisiin. Tsemii Petelelle jatkoon!
Ketä
24/04/2018
Tilalle Mika Kohonen?
Putleri
24/04/2018
Mika Kohonen olisi kyllä kiva nähdä Happeessa. Joutuisi koko joukkue sopeutumaan Mikan pelityyliin. Hirvirytkeestä kävelyjoukkueeksi.
jees jees
24/04/2018
Täytyy tulevan seuran varmaan palkata 24/7 duunissa oleva tulkki Peterille, että saa kaupasta edes ruokaa.
.......
24/04/2018
Kaikki varmaan jo on kuullut, tai tietää ettei hän ole kielimiehiä. Turha sitä on toistaa ja sillä irvistellä. Annetaan jo sen asian olla ja ajatellaan niin, että tämä tosiaan on hyvä juttu kaikin puolin, varmaan myös kielitaidon kehittymisen kannalta. Ollaan vaihteeksi positiivisia, vaikka niin kiva onkin perisuomalaisesti irvistellä ja ilkkua toisten kustannuksella
Kuud Keim
24/04/2018
Positiivisa kommenttiosiossa?

Anna mä nauran
Hirvi
24/04/2018
Jatkoajan puolelta: Junkkarinen Sveitsiin, Hynynen ja Tikka lopettaa ja Hoikkanen pääkaupunkiseudulle. Siinä on toteutuessaan saappaita täytettäväksi.
Koti
25/04/2018
Kalmarsundiin näköjään. Mielenkiintoinen haku, hyvässä mielessä siis.
Jepeli
25/04/2018
Ei liene Peterille pelillisessä mielessä kuin hyvä juttu käydä katsomassa ulkomaita. Mahtava pelaaja mutta erilaisten toimintakulttuurien ja pelityylien näkeminen kehittää aina. Korsmanin alaisuuteen menenin olisi todella hyvä. Jyri osaa vaatia mutta ymmärtää myös taiteilijoita oikealla tavalla.
Minäpahoitinmieleni
25/04/2018
"Ollaan vaihteeksi positiivisia, vaikka niin kiva onkin perisuomalaisesti irvistellä ja ilkkua toisten kustannuksella." Kyllä. Tämä on vain suomalaisten juttu, eikä tätä tapahdu muissa maissa. Hohhoijaa.
.....
25/04/2018
Just niin. Täällä sitä pelätään Jumalaa, mutta rammalle saa nauraa!
Juu
25/04/2018
Peter kyllästyi tasoeroihin. Classic oli liian ylivoimainen.
Heh
25/04/2018
Miksi pitäisi olla kielimies?Suomella pärjää,elekielellä loput.Ei suomen kieli etene sillä että me nöyristellään ja puhutaan toisia kieliä.Opetelkoot muut suomea :-) Hyvä ratkaisu mielestäni Peteriltä lähteä nyt kun on vielä nuori ja piristää omaa peliä varmasti.
Pappa
25/04/2018
No vaikka siksi, että kykeniai haastattelijalle kertomaan, että seuraavaksi vuorossa on hotellille siirtyminen ja lepo.

Kielemme ei myöskään edisty sillä, että sitä puolustava henkilö ei osaa sitä näköjään edes kirjoittaa kommenttiosiossa.

Peterille joka tapauksessa onnea matkaan.
Palokan Orsi
25/04/2018
Hyvä homma, että Pete lähtee ulkomaille. Takuulla kehittävä ja opettavanen reissu edessä. Itselle oli kyllä yllätys siinä mielessä, että olisin olettanut veljeksistä vanhimman pitävän kaverin omassa seurassaan, mutta hienoa, että pääsee kokeilemaan. Tsemppiä ja eiköhän vielä joskus Monnari tai sitten uudistunut Hippos saa pojan jossain kohtaa takaisin kotiin.
JANIINPÄ
25/04/2018
Ruotsissa puhutuaan pääasiassa yhtä kieltä, kun taas Sveitsissä kolmea, sattuen mihin paikalliseen maakuntaan kuuluu.
Kyllä pelimiehet asettuvat varmaan sujuvasti, ei se niin pienestä kiinni ole.
Ja epäilen etteivät vaikkapa Suomessa lentopalloa hakkaavat brassit nyt kauheasti paikallista kieltä osaa. Taktiikkataulut osaavat.
JANIINPÄ
25/04/2018
Mutta ruåttiahan pitää jonkin verran myös osata :)
Kalmarsund har dock valt att inte gå vidare i kontakten med Kotilainen
Jåå
25/04/2018
"Kalmarsund har dock valt att inte gå vidare i kontakten med Kotilainen"

No ehkä Kotilainen on luullut saaneensa sopimuksen vaikka sanottiin nej?
Katsoja
25/04/2018
Jaahas, jos tuossa aiemmassa viestissä mainitut äijät (muita mahdollisia?) lopettavat/suuntaavat ulkomaille/suuntaavat kotimaassa muualle, niin aika haasteellinen tulee Happeen tulevasta kaudesta. Seurahan on luottanut "omiin" aika pitkälti eli pelaajia ei ole varsinaisesti ostettu muualta. Onko junnuista tulossa ensi kaudelle mitat täyttäviä liigapelaajia? Rahaa tuskin on edelleenkään täsmähankintoihin muualta. Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että JKL:n seurojen välinen eripura ei mietenkään palvele seutukunnan huippusalibandyn kehittämistä. Päinvastoin. Uhkana on se, että Josban tauti iskee tätä menoa myös Jyväskylään. "Nuorisoakatemia" toki tulee, ja junnuja sitoudutaan nostamaan liigaporukkaan x-määrä vuosittain. Ongelmana on vaan se, että A- ja B-junnujen taso ei edelleenkään ole lähelläkään takavuosien "pelaajatehtaan" tasoa. Tämän todisti mm. viimeisin B-junnujen valtakunnan ranking. Sotakirveet tulisi haudata, ja kaikki parhaat voimat pitäisi yhdistää tuon asian korjaamiseksi.
katsojalle
25/04/2018
Niin O2jkl yritti tuota yhteistyötä aikanaan rakentaa, mutta eräs herra halusi aina sooloilla nämä farmiseurat.. Suolahden Urho, Dux ja nykyään Steamers, heti kun O2 nousi divariin niin sieltä päin alettiin valittaa kun ei yhteistyö kiinnosta. Kyllä paras ratkaisu Jyväskyläläiselle salibandylle olisi tiettyjen/tietyn henkilön poistuminen, jolloin yhteistyö saattaisi jopa alkaa joskus toimimaan.
Manse
25/04/2018
Naurettavaa tuo Kotilaiselle ilkkuminen nimettömänä. Ei ole kaverin elämä ollut helppoa, mutta on yhdessä asiassa maailman parhaita. Ihan hyvä lähteä hakemaan arvostusta muualta, tulet varmaan pärjäämään ja opit uusia asioita. Tsemppiä Peter!
Katsojalle 2
25/04/2018
B-junnujen valtakunnan ranking olisi aika erinäköinen Jyväskylän osalta, jos nuo yhteistyötätekemättömien seurojen pisteet olisi yhdistetty. Tämä seura olisi sijalla viisi ja pojat saisi pelata melko varmasti ylimmällä mahdollisella tasolla.
Surkiaa seuratyötä, sanon minä.
Katsoja
25/04/2018
Niinpä, huomasin toki tuon. Tiedän kyllä, miten helppoa on alkaa pyöriä omien napojensa ympärillä ja olla näkemättä metsää puilta. Se nyt on vaan sillä tavalla, että nuo viestit (Junkkarinen > Sveitsi, Kotilainen > ? yms.) viestivät vahvasti siitä Happeen pajatson tyhjenemisestä ja mahdollisista vaikeuksista asemien säilyttämisessä. Ja kavereiden kauniista sanoista huolimatta, "eräänä päivänä jälleen tapaamme Suomen paras kotiyleisö", on suuri vaara, että tapaaminen voi olla vaikeaa, tai jopa jäädä toteutumatta, jos ei ole mitat täyttävää seuraa mihin palata. Tämä toki oli ennustettavissa: pelaajat ikääntyvät, lopettavat, eivätkä loputtomasti jatka joukkueessa pelkän seurauskollisuuden vuoksi. Jos tähän ei olla valmistauduttu ja varauduttu riittävästi, niin huonosti käy. Toki toivon sydämestäni, että näin ei käy. Tummia pilviä on kuitenkin näköpiirissä, ja kyllä, tästä pitää olla huolissaan! Kynnys palata on korkea, kun kerran alas ajaudutaan. Senpä vuoksi toivon seura-aktiiveilta viisautta, laajakatseisuutta ja kykyä sopia ristiriitansa.
Katsojalle 3
25/04/2018
eipä paljoo happee tee b poikien rankingilla kun ei ensi kaudella ko ikäluokassa ollenkaan joukkuetta vaan b ikäiset haluavat mielummin lähteä tavoittelemaan A divaripaikkaa
Jep
25/04/2018
Kovia menetyksiä happeelle jo kolme kappaletta. Sit jos huhut tikan lopettamisesta ja hullun häipymisestä pitää paikkaansa, niin alkaa jo olee paha paikata aukkoja.
Asiaa
25/04/2018
Toi on naurettavaa että aletaan miettimään Peterin kielitaitoa. Pelaamaanhan sinne lähdetään ja aina sitä jollakin tavalla pärjää kun on pakko. Ilkeetä tommonen toisen ilkkuminen. Opetelkaa itse pelaamaan noin hyvin salibandya ja huudelkaa sitten vasta
Nimenomaan
25/04/2018
Ja siinä on vissi ero puhua englantia tv-haastattelussa kun kaupan kassalla tai joukkuekavereiden kesken.
Ottakaa iisisti
25/04/2018
Onhan räikkösenkin, puljun ym. kielitaidolle ilkuttu. Kaikki kuitenkin tietää, että Peter on yks suomen parhaita hyökkääjiä.
AKi (Odessa 2019)
25/04/2018
Kyllä on helppo huudella täällä nimimerkkien takaa. Peter on aivan loistava pelimies ja suomalaisen salibandyn helmi kentällä ja kentän ulkopuolella. Vähän lähtee välillä laukalle, mutta nuori mies oppii ja kasvaa. Tämä laji tarvitsee persoonia, jonka kautta lajin tunnettavuus kasvaa. Nyt vaan luutimaan palloja pussiin Nilssonin passeista ja hyvä tulee. Tsemppiä Pete.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.