Tärkeä sopimus – maajoukkueessa debytoinut puolustaja jatkaa SPV:n riveissä

Matias Veikkola jatkaa lakeuksilla. Kuva: Juha Käenmäki

Matias Veikkola jatkaa lakeuksilla. Kuva: Juha Käenmäki

SPV tiedotti perjantaina, että puolustaja Matias Veikkola, 22, jatkaa joukkueen sotisovassa myös kaudella 2018-2019.

OLS:ssa liigataipaleensa aloittanut Veikkola on ollut SPV:n kantavia voimia viimeiset kaksi kautta. Menneellä kaudella Veikkola jakoi runkosarjassa puolustajien pistepörssin kärkisijan yhdessä Iiro Lankisen kanssa. Veikkola maalasi 15 kertaa ja tarjoili 21 maalisyöttöä. Veikkola oli Pääkallo.fi:n tietojen mukaan haluttua tavaraa siirtomarkkinoilla.

Marraskuussa puolustaja pelasi myös ensimmäiset maaottelunsa Suomen paidassa. Sittemmin kertyneet kahdeksan maaottelua ovat tuottaneet tehopisteet 3+7. Veikkola on pelannut viisi kautta miesten Salibandyliigassa ja otteluita on kertynyt 117 (44+54=98). Viime keväänä Veikkola saavutti pronssia SPV:n paidassa.

SPV:n kausi päättyi tiistaiseen puolivälierätappioon Nokian KrP:ta vastaan. KrP vei koko ottelusarjan voiton lukemin 4-1.

32 comments

  1. Olis Veikkolankin kannattanut siirtyä etelämmäksi pelaamaan mutta hatunnosto että jää uudelleen rakennukseen mukaan ja samalla käytännössä luovuttaa menestysmahdollisuudet pariksi vuodeksi muualle ja eihän se senkään jälkeen menestyksestä mitään takeita ole.

  2. Jos huhut Hakosen ja Kososen siirroista Seinäjoelle pitää paikkansa niin ihan kilpailukykyisen joukkueen SPV saa ensi kaudeksikin. Hakosen tulo toki saattaa tarkoittaa Veikkolan yv-vastuun pienemistä, mutta eiköhän Seinäjoella pelata ensi kaudella taas mitaleista.

  3. Jopas on äijillä jutut. Entäpä jos Veikkola ei olekaan menettänyt uskoaan, ja aikoo olla yksi Speven kulmakivistä jatkossa. Otteet siihen ainakin riittävät. Toki on ottajia, mutta kaikki eivät heti hyppää ja kumarra kun joku sattuu lupaamaan uudet vermeet.

  4. Jos jätetään Classic pois laskuista, niin missä joukkueissa on takeita menestyksestä? Siis sellaisesta ”SPV ei sinne asti yllä millään”-menestyksestä.

  5. Artolta hyvä Huomautus! Näitä SPV-vastaisia kommentteja on tullut monta vuotta! Kuitenkin mitaleita on 2000-luvulta useita! mm. 3 mestaruutta!! Se on kuitenkin totta, että uusiutua täytyy… jalka ei riittänyt tällä kaudella!

  6. Nyt tässä SPV analyysissä tuntuu, Ylijohtavaa myöten unohtuvan pari tärkeää seikkaa. Ilman loukkaantumisia tämän kauden joukkue oli käytännössä sama, joka edellisenä vuonna oli yhden jatkoaikamaalin päässä finaalista ja saavutti lopulta pronssia. Eli ei huono joukkue. Onnettomien loukkaantumisten (oli syyt niihin mitkä tahansa) vuoksi joukkue ei pelannut yhtään ottelua parhaalla kokoonpanolla lokakuun jälkeen. Pitkäaikaistoipilaiden lisäksi puolivälieräsarjan jokaisesta pelistä oli joku avainpelaaja pois eri syistä. Nyt SPV:n menestysmahdollisuuksia jatkossa, arvioidaan tämän kauden peliesitysten ja lopputuloksen perusteella. Vaikka ovi joukkueesta käy varmasti myös ulospäin, ensi kaudella toipilaat ovat taas mukana. Siihen pari kovaa vahvistusta, niin finaalipaikka ensi keväänä on täysin realismia Seinäjoella.

  7. Kyllä minäkin sanoisin, että SPV on täysin mahdollinen finalisti ensi kaudella. Ihan en vetoa löisi siitä, että SPV pelaa finaalissa, mutta en varsinkaan sitä vastaan.

  8. Tämän kauden, varsinkin loppukauden rosteriin tulee lisää Hankkio, Pelto-Arvo, Hakonen, Kosonen ja Hasu. (toki Koponen myös, mutta hänelle en nyt liikaa painoarvoa antaisi.) Lisäksi omista junnuista saattaa joku nousta myös rinkiin.

    Lopettajista ei ole varmuutta vielä, mutta todennäköisesti ei kovinkaan montaa, jos ollenkaan. Kiviranta ja Koski kysymysmerkkejä, mutta eiköhän ainakin Koski jatka.

  9. Eli SPV jatkaa käytännössö samalla rosterilla kuin tähänkin kauteen lähti johon yksi uusvanha pelaaja lisäksi ja mahdollisesti maalivahtiosastoa tilkitään? Riittääkö Kohosen taso edelleen joukkueen top-3 hyökkääjäksi vai alkaako ikä vähitellen hidastaa.

  10. Paljon on SPV:tä kritisoitu pelitavasta ja ikääntyvästä joukkueesta. Kyllähän joukkueen suurin murhe tällä kaudella on Hankkion ja Pelto-arvon loukkien lisäksi ollut maalivahtipelissä. Kumpikaan maalivahti ei ole ollut ns. voittava vahti. Mahdollinen Kososen tulo maalille tekee SPV:stä runkosarjan top-4 joukkueen jo sinällään vaikka mikään muu ei muuttuisi tämän kauden joukkueeseen verrattuna. Jos Hakosen tulo on totta, osakkeet nousevat entisestään. Ainakin Ruotsiin lähtiessään oli aivan mj-tasoa.

  11. Kyllä spv tarvii uuden valmentajan sitren voi taas nousta menestykseen. Tätä nousua ei tapahdu koposen pelikirjalla.

  12. SPV sopia joidenkin pelaajien kesken että testauttaavat arvonsa ja sen mukaan uusi sopimus määräytyy?

  13. Joo, aika köykäiset on Koposen näytöt 😄Viimeisen kymmenen kauden aikana SPV ei ole voittanut Koposen johdolla kuin 3 mestaruutta, yhden hopean, kolme pronssia ja yhden Suomen Cupin. Ei siis mitään kokemusta eikä tietoa valmentamisesta. Joukkue ei yksinkertaisesti voi menestyä tuollaisen valmentajan alaisuudessa. Mutta hetkinen…. mistä ihmeestä löydetään valmentaja, jolla on paremmat näytöt tältä vuosikymmeneltä..? Taitaa olla aika lyhyt lista.

  14. Täältä kans kannatusta koposen vaihtoon spv:n peräsimestä…aika ajanu ohi koposen pelikirjan.

  15. Pasi Peltolan roolia Koponen kokeilla sillä siinä mallissa voisi joku toinen toimia valmentajana?

  16. Samalla logiikalla menisi aika monta muutakin valmentajaa ö-mappiin Nykkyä ja Ahosta myöden. Kuinka ihmeessä Koponen ei voisi uudistua, jos muutkin voivat? Toisaalta, on Koposen pelikirjalla ennenkin menestytty. Kysymys on vain siitä, että nyt kun joukkuetta uudistetaan, siitä voidaan rakentaa sellainen että se toteuttaa menestyksekkäästi päävalmentajansa pelifilosofiaa, vaikka siitä ei kaikki pitäisikään. Eikös se riitä, jos pääomistaja Koposen, tj Koposen ja urheilutoimenjohtaja Koposen luottamus päävalmentaja Koposeen säilyy.

  17. Aina olisi hyvä olla tietyt tavoitteet ja jos ne ei täyty jonkun pitäisi kantaa siitä vastuu.

  18. Vastuunkantaminenko on sitä että annetaan potkut? Ajattelitko ettei Spevessä kanneta vastuuta?

  19. Tavoite voi olla vaikka kolmiportainen eli tänä vuonna siinä oli seurajoukkueiden turnaus se meni hyvin. Suomen Cup siitä minulla ei tietoa. Liigassa play-offit eli näistä muodostuu se mitä arvioidaan ja vastaako ne tavoitteita.

  20. Sen tiedän varmuudella, että Koponen SPV:n taustayhtiön pääomistajana ja toimitusjohtajana kantaa seurassa vastuuta kokonaisvaltaisesti, monella tasolla ja laajemmin kuin yksikään toinen liigavalmentaja Suomessa. On kohtuutonta, että häntä vaaditaan syrjään perustamansa seuran peräsimestä yhden mitalittoman kauden jälkeen. Eihän niin tehdän muidenkaan puolivälierävaiheessa pudonneitten joukkueiden valmentajille eikä edes sitä huonommin menestyneille.

  21. Yllätyin että tällainen tuloskeskeinen ajattelu uutta. Jos tällaista ei ole se voi johtaa heikompiin kausiin. En silti sano ettei Spv voisi menestyä ensi kaudella.

  22. Ei ei anneta potkuja valmentajille huonon kauden jälkeen?
    Dufva ja Virtanen lensivät kuin leppäkeihäät. Toinen Mestiksen mestari ja toinen Euroopanmestari.
    Tosin laji oli hieman eri. Tosiasiassa en ymmärrä Koposen mollaamista. Viimeisen kymmenen vuoden ajalta menestynein valmentaja. Se tietysti eräitä harmittaa.

  23. Fanien oikeus on arvostella niin omien kuin vastustajienkin toimintaa. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että ei SPV:n mollivoittoinen kausi kyllä Koposen syytä ollut. Hänellä vain ei ollut lopulta läheskään niitä pelinappuloita käytössä, joilla oli kauden alussa ajatellut pelata. Edelliskaudella oli lähes kaikki tarvittavat palikat käytössä ja silloin tuli pronssia. Tämä ei tarkoita, etteikö Koposta saisi kritisoida. En läheskään aika ymmärrä täysin hänen pelifilosofiaa ja ratkaisuja. Toisaalta, ei minulla myöskään ole kolmea SM-kultaa kaapissa.

  24. Aika hyvin pohjalaiset näyttää arvostavan Koposen pelikirjaa ja pelaajavalintoja. Vuosi vuodelta SPV on myytyjen lippujen tilaston kärkipäässä. Jotain Koponen & Co tekee oikein. Joka vuosi ei vain voi voittaa. Urheilu on sellaista.

  25. Paljastetaan että Seinäjoen kontakteiltani olen kuullut että Spv olisi hiipunut.

  26. Hiipunut… millä mittarilla mitattuna? Joo tänä vuonna ei välieriin, mutta katsomot täyttyvät edelleen Seinäjoella. Classicin ja TPS jälkeen kolmas katsojaluvuissa. Tosi lähelöä Tepsiä, paljon pienemmällä alueellisella yleisöpotentiaalilla. Yhteistyösopimukset ja kassa kunnossa. Kovat vahvistukset tulossa pelaajistoon yms. Voisiko Voisiko tarkistaa faktat Seinäjoen kontakteiltaan tai täsmentää mitä hiipumisella tässä yhteydessä tarkoitetaan,?

  27. Koppolan pelikirja riittää hyvin ja en Tommya vaihtaisi, MUTTA pietilä sivuun sieltä. Ja nopeasti. Kyky saada pelaajat pahasti alisuorittamaan. Kaikkea muuta kuin voittava valmentaja. Rohkeasti joku joka tuo sparraavaa ajatusta kehiin tai joku nuori ja nälkäinen sankari (Manner, Pollari, Peltola JP).

  28. Kyllä kontakteillani oli pari edullisempaa lippua Spv:n peliin eli johtuuko yleisö nousu siitä? Nyt ei tarkoiteta tulevaa kautta vaan arvioidaan edellisiä. Kyllä Mika Kohosen tulon jälkeen hiljaisempaa ollut. En muistanut edes tuota pronssia jos sellainen tullut. Mutta kyllä seura potentiaalinen on jos saa palaset kohdalleen voi edelleen menestyä.

  29. Aika paljon kertoo nimimerkki Voisiko:n säbätuntemuksesta ja kommenttien painoarvosta se, että ei muista viime vuoden mitalisteja.

  30. Kaksi ekaa helpompi muistaa kuin kolmas. En jääkiekossakaan muista kuka tuli pronssille.