TPS:n tehohyökkääjä ei saanut sopimusta ja jatkaa Divarissa: ”Aluksi oli aika kova shokki”

Jani Hyytiäinen palaa FBC Turun paitaan. Kuva: FBC Turku

Jani Hyytiäinen palaa FBC Turun paitaan. Kuva: FBC Turku

FBC Turku julkaisi keskiviikkona hyökkääjä Jani Hyytiäisen, 27, pelaajasopimuksen. Hyytiäinen siirtyy FBC:n riveihin Turun Palloseurasta, jonka paras pistemies laitahyökkääjä oli kahdella edellisellä kaudella.

Hyytiäisen sopimusta ei kuitenkaan haluttu jatkaa TPS:n puolelta.

– Viime viikolla kun puhelin soi ja ilmoitettiin, että ensi kauden TPS:ssä ei ole roolia tarjolla, niin kyllä se aluksi oli aika kova shokki. Elettiin kuitenkin jo huhtikuun loppua ja oma-ajatus oli lähteä hakemaan ensimmäistä SM-mitalia ensi kaudella.

– Ei siinä kauaa mennyt kun Ande (Antti Vääri) soitti palaveriin ja saatiin asiat liikkeelle. Oma siviilielämä keskittyy kuitenkin Turkuun niin, ajatus muualle lähtemisestä ei tuntunut ajankohtaiselta. Tulevan kauden joukkue on kaiken lisäksi kilpailukykyinen niin näen että meillä on mahdollisuudet mennä ihan päätyyn asti, Hyytiäinen kertoi FBC Turun tiedotteessa.

Hyytiäinen on FBC Turun kasvatti ja pelasi seuran väreissä Divaria vuodet 2009-11. Viimeisen viiden kauden aikana hyökkääjälle kertyi TPS:ssa ja Viikingeissä runkosarjassa sekä pudotuspeleissä 137 liigapeliä tehoin 88+43=131.

– Aika nopein kääntein tämä nyt tuli kaiken kaikkiaan ja luonnollisesti kun tämän tason pelimies tulee tarjolle ja vielä kun oma kasvatti, niin kaikki kivet käännettiin jotta saatiin nyt kotiutettua Jani meille. Joukkueen rakennus on muutenkin hyvällä mallilla ja lisää julkaisuja on luvassa lähipäivinä, FBC Turun manageri Antti Vääri sanoi.

FBC Turun päävalmentaja Perttu Kytöhonka kommentoi hankintaa seuraavanlaisesti.

– Aikamoisen spesiaali tilanne, että saadaan Janin tasoinen pelaaja meitä vahvistamaan. Hän on pelaaja parhaassa iässä ja kun kyseessä on vielä kaveri, joka on vasta vähän kypsemmällä iällä lyönyt läpi, hänen kehityskaarensa on kaikkea muuta kuin lopussa.

– Jani on ollut tuossa kaksi kautta peräkkäin TPS:n paras pistemies Salibandyliigassa, painanut kahteen viime kauteen 50 runkosarjan pelissä 43 maalia. Jani tuo meille tosi ison uskottavuusbuustin lisäksi luonnollisesti ison hyökkäyspään aseen, Kytöhonka kommentoi.

21 comments

  1. Eikös tässä se suurin uutinen olisi se, miksei TPS halunnut parhaan pistemiehensä jatkavan?

  2. Oliko Hyytiäinen yksi niistä pelaajista, joita kapteeni melko suoraan syytti putoamisesta kauden vikassa haastattelussa?

  3. Mietin itsekin, että onko hän nyt yksi niistä vellihousuista, jonka kapteeni Laine mainitsi putoamisen jälkeen. No nämä asiat tietää vain sisäpiiri, ja aika selkeästi TPS:n omassa sopimuskatsausuutisessa painotettiin sitä yhteisen tavoitteen eteen työntekoa. Onko kaveri sitten luistanut jostain, vaikka pisteitä on tullutkin. Vaikea sanoa miksi muuten paras pistemies ei mahdu, kun että syystä tai toisesta halutaan tuulettaa ilmapiiriä.

  4. Itse ”kapteeni” suurin syyllinen putoamiselle. Pari ylintä nappia pitäisi paidasta avata, niin ylimielinen poika on nykyään. Joukkoja johdetaan edestä, eikä suolata omia pelureita. Stenfors kapteeniksi ensi kaudelle ja Laine rivimieheksi, niin kauaksi kadonnut nöyryys mahdollisesti löytyisi…

  5. Onhan toi Hyytiäinen aikamoinen kitisijä. Jos TPS haluaa viedä toimintaansa ammattimaisempaa suuntaan, niin kyllä tälläset jätkät jätetään ekana pois.

  6. Kapteeni Laineella noussut keltainen päähän, mutta miksi, on vain rivipelaaja ja vellihousu. Ei osannut edes kapteenina hoitaa hommaa.

  7. Tää Lainehan onkin aika seppä, stenukin on hiljaa kun poika puhuu. Ei siinä tehoilijat juhli ja saa erivapauksia! Hieno signaali tepsiltä, se on nykyään Laineen joukkue! Ens keväänä kairaa kultaa!

  8. Katsojan roolissa seuranneena. Hyytiäinen ei pelaa joukkueelle, vaan itselleen. Mm. todella tyhmiä jäähyjä useamman kerran pelin viivyttämisestä.

  9. Tästä syystä Hyytiäinen Amun kouluun, niin loppuu kukkoilu ja homma toimii!

  10. Pudotuspeleissä näki selvästi, että ei vaan ollut Hyytiäisen asenne kohdallaan. Ei pelaa joukkueelle. Muutenkin Tepsin hyvä vähän tuulettaa rosteriaan ja tehdä tilaa isommille kaloille. Sieltä voi pari tosi isoa vonkaletta vielä tarttua verkkoihin.

  11. Oho, Tieto meni jo pilaamaan koko yllärin, ennen kuin kerkisin edes lähettää omaa viestiä.

  12. Eikö sitä Kailialaa puhuttu lerssiin? No jotenkin Turkuun paluu kuullostaisi järkevämmältä ja voi toivottaa hyvää jatkoakin.

  13. tietoa ei ole, mutta kutkuttava ajatus kailialan ja hautaniemen paluusta tepsiin…

  14. Sorry tyhmyyteni, kuka tää hautaniemi on? Itselleni täysin tuntematon suuruus. Ilmeisesti ei ihan turha äijä.

  15. Malttia kirjoitteluun kiitos. Jos tosiaan huhut pitävät paikkansa ja töpsi saamassa pari todella kovaa laituria niin tuo ”ei roolia” tukee tätä. Hyypiäisestä ei kolmosketjun grinderiksi kuitenkaan ole.