Liigat

TPS:n tehohyökkääjä ei saanut sopimusta ja jatkaa Divarissa: ”Aluksi oli aika kova shokki”

26.04.
2018
21 Kommenttia
4
Liigat

Jani Hyytiäinen palaa FBC Turun paitaan. Kuva: FBC Turku

FBC Turku julkaisi keskiviikkona hyökkääjä Jani Hyytiäisen, 27, pelaajasopimuksen. Hyytiäinen siirtyy FBC:n riveihin Turun Palloseurasta, jonka paras pistemies laitahyökkääjä oli kahdella edellisellä kaudella.

Hyytiäisen sopimusta ei kuitenkaan haluttu jatkaa TPS:n puolelta.

– Viime viikolla kun puhelin soi ja ilmoitettiin, että ensi kauden TPS:ssä ei ole roolia tarjolla, niin kyllä se aluksi oli aika kova shokki. Elettiin kuitenkin jo huhtikuun loppua ja oma-ajatus oli lähteä hakemaan ensimmäistä SM-mitalia ensi kaudella.

– Ei siinä kauaa mennyt kun Ande (Antti Vääri) soitti palaveriin ja saatiin asiat liikkeelle. Oma siviilielämä keskittyy kuitenkin Turkuun niin, ajatus muualle lähtemisestä ei tuntunut ajankohtaiselta. Tulevan kauden joukkue on kaiken lisäksi kilpailukykyinen niin näen että meillä on mahdollisuudet mennä ihan päätyyn asti, Hyytiäinen kertoi FBC Turun tiedotteessa.

Hyytiäinen on FBC Turun kasvatti ja pelasi seuran väreissä Divaria vuodet 2009-11. Viimeisen viiden kauden aikana hyökkääjälle kertyi TPS:ssa ja Viikingeissä runkosarjassa sekä pudotuspeleissä 137 liigapeliä tehoin 88+43=131.

– Aika nopein kääntein tämä nyt tuli kaiken kaikkiaan ja luonnollisesti kun tämän tason pelimies tulee tarjolle ja vielä kun oma kasvatti, niin kaikki kivet käännettiin jotta saatiin nyt kotiutettua Jani meille. Joukkueen rakennus on muutenkin hyvällä mallilla ja lisää julkaisuja on luvassa lähipäivinä, FBC Turun manageri Antti Vääri sanoi.

FBC Turun päävalmentaja Perttu Kytöhonka kommentoi hankintaa seuraavanlaisesti.

– Aikamoisen spesiaali tilanne, että saadaan Janin tasoinen pelaaja meitä vahvistamaan. Hän on pelaaja parhaassa iässä ja kun kyseessä on vielä kaveri, joka on vasta vähän kypsemmällä iällä lyönyt läpi, hänen kehityskaarensa on kaikkea muuta kuin lopussa.

– Jani on ollut tuossa kaksi kautta peräkkäin TPS:n paras pistemies Salibandyliigassa, painanut kahteen viime kauteen 50 runkosarjan pelissä 43 maalia. Jani tuo meille tosi ison uskottavuusbuustin lisäksi luonnollisesti ison hyökkäyspään aseen, Kytöhonka kommentoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Sisäpiirikö määrää uutisoinnin
26/04/2018
Eikös tässä se suurin uutinen olisi se, miksei TPS halunnut parhaan pistemiehensä jatkavan?
Seppä
26/04/2018
Eikös se tossa selvästi lue. Ei ollut roolia tarjolla.
Kurre ja naava
26/04/2018
Nyt isoa pahvia tarjoamaan!
JiiK
26/04/2018
Oliko Hyytiäinen yksi niistä pelaajista, joita kapteeni melko suoraan syytti putoamisesta kauden vikassa haastattelussa?
Vellihousut?
26/04/2018
Mietin itsekin, että onko hän nyt yksi niistä vellihousuista, jonka kapteeni Laine mainitsi putoamisen jälkeen. No nämä asiat tietää vain sisäpiiri, ja aika selkeästi TPS:n omassa sopimuskatsausuutisessa painotettiin sitä yhteisen tavoitteen eteen työntekoa. Onko kaveri sitten luistanut jostain, vaikka pisteitä on tullutkin. Vaikea sanoa miksi muuten paras pistemies ei mahdu, kun että syystä tai toisesta halutaan tuulettaa ilmapiiriä.
Nådendahl
26/04/2018
Itse "kapteeni" suurin syyllinen putoamiselle. Pari ylintä nappia pitäisi paidasta avata, niin ylimielinen poika on nykyään. Joukkoja johdetaan edestä, eikä suolata omia pelureita. Stenfors kapteeniksi ensi kaudelle ja Laine rivimieheksi, niin kauaksi kadonnut nöyryys mahdollisesti löytyisi...
Turkkusest
26/04/2018
Onhan toi Hyytiäinen aikamoinen kitisijä. Jos TPS haluaa viedä toimintaansa ammattimaisempaa suuntaan, niin kyllä tälläset jätkät jätetään ekana pois.
Manse
26/04/2018
Kapteeni Laineella noussut keltainen päähän, mutta miksi, on vain rivipelaaja ja vellihousu. Ei osannut edes kapteenina hoitaa hommaa.
Rohkea seppä
26/04/2018
Tää Lainehan onkin aika seppä, stenukin on hiljaa kun poika puhuu. Ei siinä tehoilijat juhli ja saa erivapauksia! Hieno signaali tepsiltä, se on nykyään Laineen joukkue! Ens keväänä kairaa kultaa!
JJ
26/04/2018
Katsojan roolissa seuranneena. Hyytiäinen ei pelaa joukkueelle, vaan itselleen. Mm. todella tyhmiä jäähyjä useamman kerran pelin viivyttämisestä.
Jep
26/04/2018
Tästä syystä Hyytiäinen Amun kouluun, niin loppuu kukkoilu ja homma toimii!
Tieto
26/04/2018
Tilaa kailialle ja hautaniemelle
Terhi
26/04/2018
Pudotuspeleissä näki selvästi, että ei vaan ollut Hyytiäisen asenne kohdallaan. Ei pelaa joukkueelle. Muutenkin Tepsin hyvä vähän tuulettaa rosteriaan ja tehdä tilaa isommille kaloille. Sieltä voi pari tosi isoa vonkaletta vielä tarttua verkkoihin.
Terhi
26/04/2018
Oho, Tieto meni jo pilaamaan koko yllärin, ennen kuin kerkisin edes lähettää omaa viestiä.
Jep
26/04/2018
Eikö sitä Kailialaa puhuttu lerssiin? No jotenkin Turkuun paluu kuullostaisi järkevämmältä ja voi toivottaa hyvää jatkoakin.
t.
26/04/2018
tietoa ei ole, mutta kutkuttava ajatus kailialan ja hautaniemen paluusta tepsiin...
Sisäpiiri
26/04/2018
Mika Kohoselle on tarjottu pahvia Tepsiltä.
Terhi
26/04/2018
Kohoselle pahvia? Juu, ehkä just pahvia. :D
Capitan
26/04/2018
Joukkueena voitetaan ja hävitään.
Jep
26/04/2018
Sorry tyhmyyteni, kuka tää hautaniemi on? Itselleni täysin tuntematon suuruus. Ilmeisesti ei ihan turha äijä.
Jäitä hattuun
02/05/2018
Malttia kirjoitteluun kiitos. Jos tosiaan huhut pitävät paikkansa ja töpsi saamassa pari todella kovaa laituria niin tuo "ei roolia" tukee tätä. Hyypiäisestä ei kolmosketjun grinderiksi kuitenkaan ole.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.