Vahva avauserä ei riittänyt – Sveitsi höykytti Suomea ennätyslukemin

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska

Suomen ja Sveitsin miesten salibandymaajoukkueet kohtasivat perjantaina Tshekin Brnon EFT-turnauksessa. Sveitsi kaatoi Suomen loppulukemin 10-6.

Suomi johti ottelua parhaimmillaan 4-1 ensimmäisessä erässä Krister Savosen, Sami Johanssonin, Ville Lastikan ja Juha Kivilehdon maaleilla, mutta Sveitsin viimeisen sekunnin kavennusmaalin myötä erätauolle mentiin lukemissa 4-2. Toinen erä olikin sitten sveitsiläisten, sillä viimeiselle kaksikymppiselle mentiin Sveitsin 6-5-johdossa.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä Sveitsi osui kahdesti ja naulasi vielä kaksi osumaa Suomen tyhjään maaliin. Johansson kavensi vielä viimeisillä minuuteilla. Suomen pelaajista tehokkaimpia olivat Johansson (2+0) ja Jami Manninen (0+2). Sveitsin Manuel Maurer ja Jan Zaugg iskivät hattutempun mieheen.

Kyseessä oli Suomen kaikkien aikojen suurin tappio Sveitsiä vastaan salibandyssa. Aiemmin Suomi on hävinnyt Sveitsille kaksi kertaa kolmella maalilla. Myös päästettyjen maalien määrä oli kaikkien aikojen suurin sveitsiläisiä vastaan.

Suomen seuraava ottelu on lauantaina klo 13, jolloin vastassa on Ruotsin maajoukkue.

Ottelutilastot

26 comments

  1. Surkea tulos, jotenkin en vaan usko Nykkyyn ilman, että hänellä on ylivoimainen kattaus muihin nähden.

  2. Noloa,
    vaikea sanoa muuta kun peli ei näkynyt fanseatin kautta, herättää kysymyksen miksi yritetään painostaa elisan asiakkaaksi yhden viikonlopun takia,

  3. Olet oikeassa. Ne kerrat ku suomi voitti Ruotsin mm-finaalissa niin Suomella oli aivan älytön materiaali verrattuna Ruotsiin. Sveitsi meinasi myös älyttömällä materiaalilla tiputtaa Suomen mm-finaalista vuonna 2013 ja voitti lopulta pronssia sillä porukalla. Huono valmentaja.

  4. Riossa vastus oli kovaa, sieltä ei Nykyn valmennettaville mitalia tarttunut. Ei ollut kai edes lähelläkään.

  5. Kyllä Nykky hommansa osaa. Kova kattaus jolla pärjää mutta veskaosastolla ei riitä nimi ja se, että olet joskus ollut maailman paras mv..Taisi olla Kososen viimeinen peli näissä riennoissa.

  6. Olis kiva tietää mistä nämä pelit jatkossa tulee? Nyt ne näkyi tuolta EV(VK), mutta ei Fanseatilta. Mistä tuli muuten mieleen, että sen Fanseatin vois taas lopettaa. Tää pelien sikinsokisin lähettäminen on ihan perseestä!

  7. Mielestäni myös liigapelit pitäisi tuoda yhteen paikkaan.. Kuka jaksaa monesta eri palvelusta maksaa..

  8. floorball.org/news.asp?kieli=826&id_tiedote=5810, sieltä niin ilmaset linkit livestriimeihin.

  9. Aivan samaa mieltä. Lähetyksistä. Pitäisi koettaa keskittää yhteen paikkaan. EIkä hajauttaa Fanseattia, Elisaa, ISteeveetä, Ruutua, Veikkausteeveetä ynnämuuta.
    Ei ole kiinnostusta maksaa enää useaa kanavaa. Talve meni fanseatilla ja Ruudulla.
    Ruutuhan menettää kiekon Telialle, joka ei siten muuta lähetäkään.
    Ja mun kanavat on katsottu, jos ei säbä keskity yhteen kanavaan, Fanseatti tai Ruutu. Joka siis, Ruutu, menetti eniten, kun lempilapsensa kiekko meni hurreille, jotka kohta ihmettelevät mitä tuli hankittua ja mihin hintaan.
    Fanseatti olisi pieni ja kiva.

  10. Sama kuin ylemmät, toki veikkaustv jos näyttää toisena niin se ois ok ja yle sen pari matsia, nämä kun ilmaisia. Mutta usean maksullisen lähettäjän systeemistä eroon ja nopeasti. Mulle sama onko ruutu vai fanseat.

  11. Ei oikein löydy sählyllä halukkaita kanavia helposti kun niitä pelejä ei katso juuri kukaan. Miesten superfinaalin keskikatsojaluku oli 55 000. Se on surkea määrä.

  12. Periaatteessa ihan tervetullut tulos. Näitä kansainvälinen salibandy kaipaa. Kahden maan dominointi ei ole pidemmän päälle mielekästä seurattavaa. Vielä kun muutama muu maa nousisi todelliseksi uhkaajaksi neljän koplalle. Ja huom. tämä oli yksittäinenpeli, ei ehkä kannata suolata meritoitunutta valmentajaa tämän perusteella.

  13. Supetfinaalia ei Ylellä ennakoitu mitenkään ja ainoastaan sekavassa mestaruusputken mainoksella ”houkuteltiin” katsojia. Tämä mestaruusputki on esimerkki miten kaukana Yle on 2020 luvun kuluttajista, tasoltaan ja tyyliltään jostain 90-luvulta. Eli 50 000 oli ansaittu tulos.
    Toivotaan että säbä saa tulevaisuudessa mediapartnerin joka osaa myös markkinoida.

  14. Tässä on tulos kun Mika Kohonen ei ole joukkueessa.

  15. Kuka oli kakkosselostajana ottelussa? Kuulosti ihan Kummelin säämieheltä.

  16. Ei nuo katsojaluvut johdu Ylen markkinoinnista. Samalla tavalla YLE markkinoi salibandyn finaaleja kuin muitakin urheilulähetyksiään. Syy on yksinkertaisesti vähäinen kiinnostus. Ongelma on se, ettei lajin omatkaan harrastajat katso pelejä tai käy liigapeleissä katsojina.

  17. Kyllä Yle markkinoi muitakin kotimaisia palloiluilun finaalisarjoja teemalla mestaruusputki ja katsojatulokset on ollut tähän menessä yhtä huonoja kuten superfinaalissa eli aika surkeat.

  18. Hiihtoa ja lätkää katsotaan ja siihen se sitten jää. Ja toki maajoukkueita silloin kun satutaan pärjäämään. Pienempien lajien, siis koris ja lentis suomen mittakaavassa, pitäisi duunata juttuja yhdessä, jos meinaisi saada katsojia. Esim yhteinen Suomen cup tapahtuma yli laji rajojen.

  19. Mistä muka tiedätte paljonko on katsojia missäkin?Mahdoton seurata….

  20. Siis tv:ssä.Ei se ole mikään reaaliaikainen seuraus ihmisten telkkareista vaan sinnepäin tutkimus joka saattaa heittää vähän hitosti.

  21. Ja vaikka vastaanottimissa olisikin jokin mittari mikä mittaisi mikä kanava on päällä niin tarvittaisiin lisäksi kamera joka katsoisi onko tv:n takana 1 vai 8 ihmistä katsomassa.Ihan pelleilyä.Voi hatusta vetää katsojamäärät.Tai lobata niitä itselleen edulliseen suuntaan.

  22. Finnpanel on näitä tv-katsoja mittauksia tehnyt ja tuloksia käyttävät esim. sponssorit, Yle ja muu media. Lajeja arvotetaan, laitetaan järjestykseen näiillä tuloksilla. Puhutaan suosiosta joka on suomeksi rahaa jota menetään tai saadaan.
    Kun ei ole muita mittareita niin näihin luotetaan, liikaakin.

  23. Jos sanotaan mittaus se kuulostaa tarkalta.Jos taas sanotaan hatusta vedetty arvio niin ei kuulosta enää niin tarkalta.