Liigat

Vänttinen ja Salin tulikuumina Espoossa – Classic haki jälleen voiton Indiansista

05.04.
2018
19 Kommenttia
2
Liigat

Keskellä näkyvät Eemeli Salin ja Lassi Vänttinen saldosivat kahdestaan yhteensä 11 tehopistettä torstai-iltana. Arkistokuva: Esa Takalo

Tampereen Classic teki selvää jälkeä Westend Indiansista voittamalla Salibandyliigan välierien toisen ottelun 5–11. Vierasjoukkueen tehomiehinä häärivät ykkösketjun Lassi Vänttinen ja Eemeli Salin.

Torstaina Indians ei päästänyt Classicia yllättämään heti alkuminuuteilla. Ottelu oli vanhentunut vasta kaksi minuuttia, kun Heikki Iiskolan tarkka rannelaukaus upposi takayläkulmaan kaukaa.

Classic meni kahden maalin johtoon Mikko Leikkasen, Eemeli Salinin ja Joonas Pylsyn osumilla. Tamperelaiset hyödynsivät kovalla prosentilla isäntien helpot virheet omassa päässä. Indians pystyi kuitenkin luomaan hyviä paikkoja läpi avauserän ja sai lopulta palkintonsa. Ensin Santeri Toropainen laukoi alakolmion pohjalta pallon ylivoimalla maaliin, ja tasoituksen iski pienestä kulmasta Lassi Torisevan yllättänyt Kaarlo Mahlberg.

Vierasjoukkue palasi erätauolta silmin nähden ärsytettynä, sillä sen verran vahvasti se otti kamppailun hallintaansa. 3–4-johtomaalista vastasi jälleen Leikkanen.

Meno ei näyttänyt hyytyvän, kun Asser Jääskeläinen ja Lassi Vänttinen veivät Classicin jo kolmen maalin karkumatkalle. Valtteri Kainulainen tälläsi kavennuksen Torisevan jalkojen välistä, mutta erän päätteeksi Joona Rantala iski 4–7-osuman, ja siitä tilanteesta lähdettiin myös päätöserään.

Kolmannen erän alussa Indians pääsi ylivoimalle Janne Jaanuksen mainion liikkeen ansiosta, mikä pakotti Jussi Pihan rikkomaan maalin edessä. Ylivoiman loppusekunneilla Iiskola syötti pallon läpi löysästi puolustaneen Classic-nelikon ja Teemu Venäläinen pääsi kaikessa rauhassa tykittämään kavennuksen.

Hurjassa vireessä torstai-iltana ollut Classicin ykköskenttä kuitenkin ratkaisi ottelun pian kavennuksen jälkeen. Lassi Vänttinen sinetöi hattutemppunsa kahdella peräkkäisellä maalillaan ja summasi koko pelistä tehot 3+3. Viimeisen osuman tyhjiin laukonut laituripari Salin kirjautti tilastoihinsa 2+3-pisteet.

2–0-tilanteessa oleva välieräsarja siirtyy lauantaina jälleen Tampere Areenalle.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Arto Kilponen
05/04/2018
En nyt ihan varsinaisesti ole nähnyt mitään millä perusteella Classicilla olisi yhtään hankalampaa välierissä kuin puolivälierissä.
JANIINPÄ
05/04/2018
Seurasin kuinka Indians onnistui kerran karvaamaan kolmella äijällä pallon pois Savoselta.
Seurauksena tietysti Classicin vapaalyönti.
ON se kumma kun ei molset vieläkään tiedä mihin Vänä vetää kun on avopaikka.
Äläs ny
05/04/2018
Laiskahkoa rutiinia c:ltä, näyttää riittävän, päästäkää pojat harjoittelemaan huomenna.
Hmmm
05/04/2018
Näissä pitäisi varmaan olla varovainen, mutta kyllä näyttää että tämä sarja on taputeltu, 4-0. C on rutinoitunut ja tuskin Indians niitä enää yllättää missään vaiheessa. Toisesta parista tulee jompi kumpi, joilla mahdollisuus yllättää C yhdessä pelissä.
Arto Kilponen
05/04/2018
Siitä on nostettava Indiansille hattua, että aiheuttivat Classicin ensimmäisen tappioaseman tänään. Toki päättivät sen jälkeen ottaa omiin 11 maalia kotonaan, mutta silti.
Noh
05/04/2018
Ennustus. Finaaleissa Clasu Krp, mestaruus Clasulle. Pronssi Inkkareille. Saa käyttää mut ei ol pakko hei.
Jep
05/04/2018
Tää nyt oli ihan selvä. Valitettavasti heikoin 4 jatkajasta! Ja niin ois ollut ervikin. 7 pelin sarja jo näytti ettei kumpikaan riittävällä tasolla plaijareissa. Ens kaudella uus yritys pääkaupunkiseudulla
Tanpere
05/04/2018
Enpä tiedä onko Indians heikompi kuin Happee tai Krp.

Jätskitikut nyt ovat vain aika ylivoimaisia ja rutiini on äärimmäisen kovalla tasolla, että ei tule luultavasti kokemaan tappiotakaan pudotuspeleissä.
Tampereelle
05/04/2018
Voipa olla. Mutta maailman huipulle on vielä matkaa, sen todisti Falunin selkeä paremmuus viime vuonna. Yksilöt eivät ole ihan yhtä hyviä eikä valmennuskaan vakuuttanut. Sen skaban kun voittavat, niin hattu lähtee meikäläisen päästä.
Minäpahoitinmieleni
05/04/2018
Falun nyt saa muutenkin kovempaa haastetta koko kauden niin ei mikään ihme että kehittyvät. Clasulle siitä pisteet että ovat kestäneet hyvin ennakkosuosikin paineet, eikä ihmeellisiä sulamisia ole näkynyt. Tänään kun ei kakkoskenttä osunut oikein niin ykkönen ja kolmonen osu. Veikkaan että taas seuraavassa pelissä kakkonen osuu hyvin jne. Nyt pitäisi toivoa ettei clasu tule tästä tulevina kausina huononemaan vaan että muut ottavat kiinni :)
Heh
05/04/2018
Hyvä Vänä!! Vie niitä!!
Klässik
05/04/2018
Classic on nykyajan Punakone, pelaajat eivät enää edes riemuitse maaleista, painavat vaan hymyttöminä voitosta voittoon, niinkuin tänään nähtiin. Ehdotan että he alkaisivat pelaamaan neljällä. Tai Ruotsin liigaa.
tylsistynyt
06/04/2018
Tässä välieräparissa ei ole mitään kiinnostavaa. 4-0 Classicille. Onneksi toinen pari on sitten sitäkin jännittävämpi.
Heh
06/04/2018
Kyllä Classic-pelaajat tykkää maaleja tehdä.Voit mennä ihan rauhassa hymy/seiska-lehteen hymyilemään.Tai katselemaan mallien kuvauksia.Mainoksissa hymyillään myös paljon.Ainoa vika vaan että ne ovat esitettyjä hymyjä eli teennäisiä.Voit olla varma että kun Classic voittaa mestaruuden ja pelaajat hymyilevät niin ne hymyt eivät ole teennäisiä.
Slight
06/04/2018
Classic voisi tehdä superfinaalin jälkeen superyllätyksen ja tekisivät jokerit, siirtyisivät pelaamaan Ruotsin liigaa, jotta saavat kunnolla vastusta ja uusia haasteita.

Pakkohan se on myöntää että tällä hetkellä toi nippu on hieman jopa liian ylivoimanen suomen liigaan, toki heitä pystytään haastamaan ajoittain, mutta sitten se materiaali ja voittamisen rutiini vain puskee läpi. Ruotsissa uskoisin että nuo huippupelaajat kehittyisivätkin vielä tuosta enemmän. Tällä hetkellä varmaan yksittäisen pelaajan kehityskaari on aika loiva suomen liigassa.

lisäksi oma mielipide on että Nykyn pitäisi ehkä valita, joko classic tai maajoukkue, ei molempia. Vaikkakaan sillä ei ehkä niin väliä ole lopputuloksiin :)
Hmm
06/04/2018
Mukavahan se on leikitellä ajatuksella "ylikansallisesta" säbän Nordic-liigasta, jossa kovimmat Suomen ja Ruotsin jengit voisivat pelata vastakkain. Mutta eipä taida näillä näkymin toteutua edes naapurimaiden välillä, koska tässä lajissa nyt ei varsinaisesti raha liiku, ja kotimaan matkailun kulutkin ovat tapissa resursseihin nähden. Nykyinen "Euroturnaus" lienee toistaiseksi ainoa mahdollinen tason mittari. Pitäähän tällaisesta ylivoimasta tietysti olla huolissaan, ei se oikeasti kuuluisi ylimmälle sarjatasolle. Sama naisten liigassa, jossa kaksi erottuu selvästi muista. Mutta dynastiat kestävät aikansa (kuten esim. SSV), jonka jälkeen tilanne tasoittuu ja muuttuu. Toivottavasti niin, että muut menevät eteenpäin eikä C taannu.
Heh
06/04/2018
Muistaakseni joku sanoi edellisellä kaudella että haalareita päälle vaan.Siitä se lähtee.:-)
JANIINPÄ
06/04/2018
"Eurotasoiset" floppiturnaukset näkee lätkän CHL-liigasta.
Siellä suurimmalle osalle joukkueista tarkoitus on päättää se mahdollisimman nopeasti, kuitenkin joten kuten tyylikkäästi. Jypikin taisi napata siitä tappiota, vaikka voittikin.
Slight
06/04/2018
Mikähän mahtaisi olla Classicille lisäkulu matkata ruotsiin peleihin verrattuna matka suomessa bussilla. Ehkä sieltä löytyisi sen verran lisää sponsorituloa että lentäminen omalla jäätelökoneellakin oisi mahdollista ja ruottalaisilla seuroillahan on pätäkkää millä tulla suomeen pelaamaan.
No ei, tuskin tuo on realistinen ajatus, mutta olisihan se aika hienoa jos classic olisi säbän Jokerit =)

Sitä odotellessa...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.