Liigat

VeikkausTV-ennakko: Karsintasarja katkolla – Steelers varmistaa liigapaikkansa

11.04.
2018
10 Kommenttia
1
Liigat

Steelersin ryhmä on tälläkin kertaa liian kova pala purtavaksi loviisalaisille. Kuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelers ja Loviisan Tor kohtaavat kolmannen miesten Salibandyliigan karsintaottelun merkeissä keskiviikkona. VeikkausTV lähettää ottelun suorana Hämeenlinnan Elenia Areenalta kello 18.30 alkaen.

Lähtökohdat:
Kolmanteen liigakarsintaotteluun lähdettäessä tilanne ei näytä hyvältä Divari-joukkue Torin kannalta. Steelers vei nimiinsä kaksi ensimmäistä kohtaamista ja on enää voiton päässä liigapaikan varmistamisesta ensi kaudeksi.

Tasoero joukkueiden välillä on näkynyt karusti. Steelers on kahdessa ottelussa mättänyt maaleja loviisalaisten verkkoon peräti 14, Tor ainoastaan viisi. Kotiottelussaan Hämeenlinnassa ”Teräsmiehet” olivat selkeästi dominoivampi osapuoli. Kaikkein tärkein mittelö olikin sunnuntaina pelattu kamppailu. Steelers selvitti niin sanotusti pakollisen pahan äänekkään loviisalaisyleisön edessä ja pääsee varmasti jo paljon vapautuneempana kolmanteen otteluun.

Kotikentällään Steelersin vahvuudet pääsivät parhaiten esille. Torin oli vaikea päästä luomaan organisoituja hyökkäyksiä Hämeenlinnassa, ja se keskittyikin omiin vahvuuksiinsa, eli kääntöpeliin. Steelersin ratkaisupelaajat ovat onnistuneet sarjan aikana hyvin. Tähtihyökkääjä Ville Lastikka on saldonnut kahteen otteluun tehot 6+2. Torilla on ollut vaikea saada pidettyä kurissa hänen ja Nico Jonaesonin tähdittämää kakkosketjua.

Loviisan Tor sai erittäin kaivattuja vahvistuksia sairastuvalta, kun Joni Niiranen ja kapteeni Jonas Hällfors palasivat kokoonpanoon. Molemmat ovat arvokkaita pelaajia hyökkäyspäässä, mutta myös joukkueen henkisellä puolella. Kokeneiden pelaajien tulisikin astua nyt vielä paremmin esiin, kun Tor pelaa selkä seinää vasten. Kotikentällä se ei vielä onnistunut.

Pienet huolimattomuusvirheet johtivat pahoihin takaiskuihin edellisessä ottelussa Torin kannalta. Ne on pakko minimoida, jos se vielä mielii taistella voitosta. Lastikka ja kumppanit ovat näyttäneet, kuinka kovalla rutiinilla liigajoukkueet hyödyntävät paikkansa.

Kuumat ja kylmät:
Jo edellä mainittu Lastikka on ollut ratkaiseva yksilö kahdessa aiemmassa ottelussa, mistä jo pelkästään tehot kertovat. Loviisassa 21-vuotias hyökkääjä oli mukana Steelersin kaikissa kolmessa ensimmäisessä maalissa. Konkari Timo Johansson pääsi puolestaan iskemään viimeisen naulan arkkuun kyseisessä ottelussa 0–4-osuman myötä.

Torin ylivoima oli tehokasta vielä karsintasarjan avauksessa. Kotonaan se sai kolme kertaa yrittää ja iski pallon verkkoon kertaalleen. Näin kovaa vastustajaa vastaan erikoistilanteiden arvo on huipussaan, joten ne myös pitäisi pystyä hyödyntämään keskiviikon taistossa.

Yhteinen historia:
Ennen tämän kauden liigakarsintoja joukkueet olivat kohdanneet toisensa Divarissa vuosina 2014–2016. Steelers on toistaiseksi voittanut kaikki kuusi mittelöä.

Taistelupari:
Ville Lastikka, Steelers – Jonas Hällfors, Loviisan Tor

Taistelupariksi valikoituu kaksi luontaista maalintekijää. Sekä Lastikka että Hällfors osaavat käyttää kovaa ja tarkkaa laukaustaan monipuolisesti. Lastikalla on huippupotentiaali, kun taas Hällfors on iästä huolimatta pystynyt pitämään kovan tasonsa vuodesta toiseen ja on Divarin parhaita hyökkääjiä.

Kokoonpanot:
Steelersilta poissa ovat koko sarjan ajan olleet Teemu Metsälä, Daniel Megyaszai ja Jarno Mäkinen. Torin kokoonpanosta uupuivat viime pelissäkin loukkaantuneina olleet Asko Santero ja Sami Aalto.

Edelliset ottelut:
Liigakarsinnat:
7.4.2018 Steelers–Loviisan Tor 9–4
8.4.2018 Loviisan Tor–Steelers 1–5

Tulosvetovihje:
Torin pyristely päättyy Hämeenlinnassa. Liiga- ja Divari-joukkueen välinen ero on käynyt aikaisempien otteluiden myötä selväksi. Surkeasta runkosarjasta huolimatta hämeenlinnalaisilla on kasassa laadukas ryhmä, eikä enää mikään viittaa siihen, että Tor pystyisi vieraskentällä yllättämään. Jos isännät saavat hyvän lähdön ottelulle, kasvaa paine samalla Torin riveissä, ja silloin paikkoja voi aueta vielä suurinumeroisemmalle voitolle.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus: Steelers 7, 8, 9 – Loviisan Tor 1, 2, 3

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Huom. Tulosvedon kohde aukeaa vasta lauantaina.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Ykä
11/04/2018
Torin pelaajista on pitkään ollut poissa myös Dan Forsström.
MYKÄ
11/04/2018
Nihkeää, että tulosvetokohde aukeaa vasta lauantaina.
Salipallo
11/04/2018
Loviisa, möi möi . Ja vanhat pierut eläkkeelle.
KAITSU
11/04/2018
Heti kun sarjapaikka on plakkarissa niin Sihvonen sivuun ja jostain joku oikea valmentaja tekemään ja vetämään hommaa. Näillä pelaajilla pitäisi olla pudotuspeleissä eikä karsimassa. Syy ei ole pelaajissa vaan valmentajassa. Sihvonen ei ole oikea valmentaja eikä nauti pelaajien luottamusta. Oikea valmentaja penkin taakse ja suunta vihdoin oikeille sijoille.
Arto Kilponen
11/04/2018
Ei ole Divari-seuroilla helppoa näissä peleissä. Joku yksittäinen otteluvoitto saattaa jostain löytyäkin, mutta milloin viimeksi olisi oikeasti ollut tiukka sarja näissä nousukarsinnoissa?
Arto Kilponen
11/04/2018
"Steelers on kahdessa ottelussa mättänyt maaleja loviisalaisten verkkoon peräti 14, Tor ainoastaan viisi."

Hienosti muotoiltu :)
Pekka
11/04/2018
Arto K. Ainakin silloin oli tiukkaa kun Loviisa viimeeksi nousi liigaan otteluin 1-3 ratkaiseva Oulussa..
Arto Kilponen
11/04/2018
Ja siitäkin on aikaa... kahdeksan vuotta tai jotain sellaista?
Fanittaja
11/04/2018
Onpa huima saavutus Steelersiltä pääsi karsimaan Torin kanssa joka oli Cupin finaalissa ja divari finaalissa ei se oli katastrofi vaikka tor ei nousisikaan nyt jo on ollut loistava kausi mielummin divarissa kärjessä kuin liigassa yhtä huono kuin Steelers
Qardiola
11/04/2018
Keltainen joukkue vetää tampereella kohtuullisen härskisti clle, ei tarvii auttaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.