Liigat

Video: Kiistelty vitonen ja jatkoaikaratkaisu ensimmäisessä välierässä – Mäkipäältä maukas soolomaali

05.04.
2018
5 Kommenttia
3
Liigat

Jere Oksanen iski voittomaalin jatkoajalla. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Happee mittasivat toisiaan keskiviikkona Tampereen Raholassa. KrP voitti dramatiikkaa sisältäneen ensimmäisen välieräpelin maalein 8-7 Jere Oksasen jatkoaikamaalilla, joka syntyi ajassa 60.05.

KrP näytti rallattelevan voittoon, kun joukkue eteni 7-3-johtoon ajassa 53.06. Aikavälillä 55.03-58.03 Happee maalasi neljästi ja toi pelin tasoihin. Väliin osui myös KrP:n Joni Henttosen saama viiden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta.

Ratkaisu nähtiin heti jatkoajan alussa, kun Matti Koskelan pitkä ”suuppisyöttö” löysi Oksasen maalilta, joka ohjasi pallon verkkoon. Ottelun hienoimmasta suorituksesta vastasi KrP:n Ilkka Mäkipää, joka taiteili komean alivoimamaalin kolmannen erän alussa. Maalin näet videolta kohdasta 5.15 eteenpäin.

KrP:n tehopelaaja oli kolmosvitjan Emil Eklund (1+2) ja Happeen Jonne Junkkarinen iski kolme maalia ottelussa. KrP:n Antti Kortetmaa pysäytti pelissä 21 laukausta, kun Happeen Miro Tuomala torjui vain 10 kertaa. Jokseenkin ottelun kulkua kuvaavia olivat laukaisutilastot, sillä Happee laukoi ottelussa 74 kertaa ja KrP vain 26 kertaa. Se kertonee jotain myös joukkueiden peitto- ja puolustuspelistä sekä siitä kuinka hyville paikoille hakeuduttiin tai päästiin.

KrP johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 1-0 ja finaaliin pääsy vaatii neljä voittoa. Seuraava ottelu mitellään perjantaina Jyväskylässä.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kysymys
05/04/2018
Mitä säännöt sanovat tuosta 7-5 maalista, miksei merkitty Junkkariselle? Ei muuten, mutta olisi historian nopeimmat 3 maalia playoffeissa samalta pelaajalta
VASTAUS
05/04/2018
Maali on tehtävä mailalla. Vartalon osalla sitä ei voi tehdä tarkoituksellisesti.
JANIINPÄ
06/04/2018
Mäkipään maali kuuluu sarjaan vuoden maalit.
Laskujeni mukaan hän hassutti kolme kertaa hirvitolpat, ja teki vielä maalinkin.
Korkea maila?
06/04/2018
Näyttääköhän toi Oksasen jatkoaikamaali korkealta edes happeelaisten fanien silmissä?
Näätä fani
06/04/2018
Kyllähä tuo korkeelta vaikuttais

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.