Liigat

Video: Oilers vahvistuu tehohyökkääjällä – Sihvonen liittyy valmennusryhmään

19.04.
2018
44 Kommenttia
5
Liigat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Viime kaudet Rauman SalBaa edustanut Jani Lehtoniemi, 22, liittyy Esport Oilersin vahvuuteen. Oilers julkaisi keskiviikkona myös Jussi Sihvosen valmennussopimuksen.

Lehtoniemi pelasi kuuden viime kauden ajan Divaria ja Salibandyliigaa SalBassa. Liigassa runkosarjan otteluita kertyi 97 ja laituri iski niissä peleissä tehopisteet 76+43=119. Menneellä kaudella SalBa putosi liigakartalta.

Sihvonen liittyy Heikki Luukkosen johtaman valmennusryhmän osaksi Hämeenlinnan Steelersistä. Steelers säilytti menneellä kaudella liigapaikkansa karsintojen kautta. Sihvonen kuuluu myös Suomen U23-maajoukkueen valmennusryhmään.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
ErVi4ever
19/04/2018
Toi noi, toi noi, toi noi

Kyllä raumalainen on raumalainen muuallakin, Lehtoniemi saa 2min haastikseen 10krt TOI NOI.
UGI
19/04/2018
Lehtoniemi on kyll Ugist!
Ylärivi
19/04/2018
Ketkä ei päässeet enää lerssien piip testiin?
Öljyputki
19/04/2018
Aiemmin Oilersissa on kehuttu öljyputkea jolla omia junnuja nostetaan edariin. Taitaa olla putki poikki? Juu, ymmärrän että pelipaikka pitää ansaita, mutta nyt rosterissa on kymmenkunta nuorta pelaajaa jotka on haalittu muualta. Ja kun vielä peluuttamisessa suositaan näitä maju-tuttuja niin ei hääviltä näytä Oilersin omien junnujen tilanne. Hyvää joukkuetta Oilers on kasaamassa joka menee ehdottomasti plussa-sarakkeeseen. Nyt on valmennuksella näytön paikka
Arto Kilponen
19/04/2018
Ketä Oilersissa ylipäätään on näitä omia, kun rajaksi laitetaan se että on vähintään D-pojissa pelannut seurassa? Itse en ole C2-poikia nuorempia nähnyt koskaan, niin en tiedä yhtään ketä siellä on.
kova paikka
19/04/2018
Mielenkiintoinen valinta Oilersilta palkata Sihvonen. Itse olisin uskonut siirtyvän junioreihin- näytöt muutamalta viime kaudelta umpisurkeat liigajoukkueessa. Toki positiivista, että myöntänyt itsekin että huonosti mennyt ja epäonnistunut, eikä syytellyt muita tuloksesta. Hattua pitää nostaa siitä, että kantaa tulosvastuun kuten valmentajan kuuluukin.
Arto Kilponen
19/04/2018
Onko joku näistä pelannut Oilersin D-pojissa: Santeri Lindfors, Jesperi Lindfors, Severi Korhonen, Kristian Lamminen, Tommy Borg, Joona Salmi, Matias Kaartinen, Onni Piiparinen?
Espoo
19/04/2018
Molemmat Lindforsit ja Markelin ainakin Oilersin kasvatteja kerhoista saakka. Rasmuksen faija tais koutsata nippua josta runko sitten muodostui kun Oilers -92 ikäluokassa voittivat mm. molempina b junnu vuosina Sm-kultaa ja pari himmeempää Sm mitalia ennen b junnu vuosia...
no johan
19/04/2018
Melkein kaikilla oilersin hankinnoilla tosi törkeet leitit. Mielenkiintoinen skouttaus
Öljyputki
19/04/2018
Lamminen, Korhonen, Borg myös Oilers kasvatteja nassikoista lähtien. Kaartisella Loiske tausta, Piiparinen taitaa Pfitznerin tavoin aloittanut pelaamisen Stadin puolella.
Faktat kuntoon
19/04/2018
Piiparinen Ruokolahden Rajun kasvatti, Siirtyi A-ikäisenä Espooseen.
Arto Kilponen
19/04/2018
Oilersissa on varmaan joku luokkaa 15 muualta tullutta alle 25-vuotiasta. Ainakin nämä: Kaltiainen, Hopsu, Sipilä, Nyman, Storgårds, Markkola, From, Suomela, Rintala, Pesu, Remes, Holopainen, Markkola, Kainulainen, Keskitalo, Lehtoniemi, Laakso ja myös NG A:n ja NG B:n johtavista pelaajista useampi on muualta. Yritin tuohon listata näitä jotka ovat liigajoukkueen kokoonpanossa tällä kaudella käyneet.

23 täyttäneinä Oilersiin on siirtynyt Keskitalo, mutta onko muita?
HM
19/04/2018
Lisäksi Kaltiainen Oilersissa D-junnareista saakka. Raikamo ja Kaartinen tulivat C-junioreissa. Piiparinen jostain jumalan selän takaa (Ruokolahden Raju?). Myös nollanollat eli Sipilä, Laiti & Manninen taisivat pelata Oilersissa tuohon aikaan, C-junnuvaiheessa sitten jostain syystä vaihtoivat Graniin vain palatakseen takaisin. Saa korjata jos näin ei ollut.
Espoo
19/04/2018
Kaltiainenkin kyllä öljyputken kasvatti Artsi!
Arto Kilponen
19/04/2018
Niin joo, Meyer tietysti myös, Oli kai 26 tullessaan Oilersiin ensimmäistä kertaa.
Arto Kilponen
19/04/2018
Eikö Kaltiainen ole GrIFK:sta? Sitä en tiedä minkä ikäisenä Oilersiin tuli.
Arto Kilponen
19/04/2018
Tuossahan se lukikin. En tosiaan tiennyt Kaltiaisen taustaa noin tarkasti.

Pointtini tässä nyt oli kuitenkin se, että jo aiemmin Oilersin strategia on ollut hanikia nuoria muualta. Hyvä vai huono asia, en lähde arvioimaan.
Öljyputki
19/04/2018
@Faktat Kuntoon, kiitos korjauksesta.
Arton kommenttiin sen verran että Kaltiaisen voi kauniaislaisuudestaan huolimatta kyllä laskea 100% Oilers pelaajaksi siinä missä Borginkin. Ja mitä Sipilään tulee, on hänellekin GrIFK:ssa vietetyistä vuosista huolimatta kertynyt enemmän juniori kausia Oilers-pelaajana, joten laskisin hänetkin Oilers kasvaviksi.
MH
19/04/2018
Asiaa voi tarkastella myös toisin päin, keitä ovat ne Oilersin ex-junnut, jotka nykyään pelaavat isossa roolissa jossain muussa joukkueessa? Eli keitä ollaan hassattu muihin liigaseuroihin, kun pelipaikkaa / riittävää roolia Oilersista ei ole löytynyt?
HM
19/04/2018
Täysin luonnollistahan se on, että liigaseuroihin siirtyy junnuputken eri vaiheissa motivoituneita pelaajia pienemmistä seuroista. Ei se mikään strateginen kulmakivi varmastikaan ole.

Aika vähiin käy liigatasolla ne kaverit, jotka ovat ihan sieltä E/D - junnuista nykyisen seuransa riveissä pelanneet.
MH:lle
19/04/2018
Niitä on tasan yksi: Koskinen
Arto Kilponen
19/04/2018
Mielenkiintoinen nähdä sekin millaiseksi Oilersin kokoonpano muodostuu. Siellä on jo nyt julkistetuista hankinnoista hyökkäyspäähän tullut siis Lehtoniemi, Keskitalo ja Kainulainen ja voisi kuvitella, että näistä kaikille on kaavailtu paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Siellä on siis noin kuusi paikkaa vapaina, joihin on tyrkyllä käsittääkseni ainakin Holopainen, Markkola, Pfitzner, Korhonen, Piiparinen, Remes, Lindfors, Raikamo, Pesu, Meyer, Rintala, Laiti, Pekari, Hagberg ja Laurila. Joitain huhuja on kuulunut myös muista vahvistuksista.
Arto Kilponen
19/04/2018
Kai noita Oilersista muualle lähteneitä on myös Suomalainen ja Lamminen, joista toki Lamminen tuli takaisin. Siirtymisen syitä en lähde arvioimaan.
MH:lle
19/04/2018
Suomalaista vaan ei ole "hassattu" minnekkään. Ei ole vahvistus edes Kooveelle
Espoo
19/04/2018
Keskitalo varmaa luutii pakistossa ensi kaudella. Jos miettii ketä siellä tällä hetkellä on.
Lindfors, Markelin, Talvitie, Nyman, Storgårds, Suomela, Keskitali ja huhujen mukaan Kaartisen tilanne aika auki...
Öljyputki
19/04/2018
Keskitalo pelannut myös puolustajana, ja veikkaan että tulee luutimaan pakkina Oilersissa. Viimeiseksi mainitut Rintalasta eteenpäin ovat vielä A-junnu iässä, (niinkuin toki Kainu, Suomela, Nyman, Remes), mutta tuskin näitä tulevan kauden hankintoja olisi tehty jos mainitut "omat" juniorit olisivat lukinneet paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Oma veikkaus pelaavaan kokoonpanoon hyökkääjien osalta; Lehtoniemi, Kainulainen, Holopainen, M.Markkola, Pfitzner, Piiparinen, Remes, S.Lindfors, Pesu + Raikamo jos paikat kestää ja Meyer mikäli jatkaa liigatasolla. Hyvin kilpailukykyinen porukka, centteri-osasto ainoana kysymysmerkkinä, ja näyttää siltä että juuri nämä öljyputken kulkijat Lamminen & Korhonen saavat väistyä uusien tieltä.
Arto Kilponen
19/04/2018
Kuulostaa siltä, että tuolla kokoonpanolla on ihan mahdollista taistella taas playoff-paikoista.
Espoo
19/04/2018
Muuten samaa mieltä öljyputken kanssa, mutta jos huhut pitää paikkansa niin H.Iiskola heimosta tulee viemään vielä yhden pelipaikan jollain piiparinen/remes akselilta toinen varmaan tippuu 10 hyökkääjäksi.
torvi
19/04/2018
Lehtoniemi ollut Salban kantavia voimia jokaisella pelaamallaan kaudella liigassa. Rightin maalintekijä ja nuori kehittyvä pelaaja. Ei heikkoja kausia parin viime vuoden aikana.

Sihvosen pari viimeistä kautta, Lasb nousi divarin kärkijoukkueeksi, Erässä ASM kultaa, Steelers varmasta putoajasta suurimmaksi onnistujaksi jonka jälkeen tämän kauden suurimpia pettymyksiä. Lisäksi U23 valmentaja. Yksi heikko kausi parin viime vuoden aikana.

Molemmat Oilersin näköisiä ja kovia vahvistuksia. Aika näyttää miten onnistuvat uudessa ympäristössä.
Öljyputki
19/04/2018
Mielenkiintoista tulee olemaan myös se, mitä nämä 98-00 ikäiset oilerssilaiset tuumaavat siinä vaiheessa kun A-junnu ikä on ohi. Teoriassa ainakin mahdollista että vanhat SSV kasvatit jotka lähtivät ovet paukkue. Erviä karkuun Esposeen saisivat paremmat peli-mahdollisuudet juuri EV-paidassa, kun nykyinen EV-runko ikääntyy ja/tai siirtyy "kotiseutaan" pelaamaan.
Arto Kilponen
19/04/2018
Kyllä minä ihan tosissani uskon, että parhaat saavat paikkansa myös Oilersin edustuksesta. Siellä on toki kilpailu nyt kovaa, mutta on myös nähty että loukkaantumisia ja muita poissaoloja tulee. Se näkyi keväällä aika karulla tavalla. Oilersiin on haluttu leveyttä lisää ja sitä on myös saatu.

Minusta yhdelläkään pelaajalla ei tule olla mitään kausikorttia pelaavaan kokoonpanoon. Jos haluat jatkaa pelaamista, ole tarpeeksi hyvä. Jos pelaat huonosti, niin joku muu saa mahdollisuutensa.

Eiköhän tässä edelleen vain yritetä etsiä sitä runkoa, jolla Oilers lähtee tästä eteenpäin.
HM
19/04/2018
Edelleen huutaisi mielummin Astalaa kuin Iiskolaa tuo ryhmä. Toki voi olla että molemmat sieltä vielä tulee.
Öljyputki
19/04/2018
Taisi etenkin 98-00 ikäluokissa näkyä Oilersin sekasorto aikoinaan. 98 ja 99 ei tainnut pelata ikinä SM-sarjaa ja parhaat 00-pojat taisi lähteä juuri Graniin, josta ovat nyt kotiutuneet takaisin. Ilman muualta tulijoita saattaisi A-juniorit pelata tällä hetkellä divaria. Taitaa Laurilakin olla Oilers kasvatteja alunperin mutta siirtynyt SSV:hen ja myös Rintala espoolainen?
ARTOLLE
19/04/2018
Täysin samaa mieltä, että vain pelilliset avut saisivat painaa kokoonpanoa valittaessa. Mutta näen erittäin epätodennäköisenä kuluneiden kausien perusteella, että Lehtoniemellä, Pfitznerillä, Markkolalla, Holopaisella ja Kainulaisella taso notkahtaisi, pikemminkin päin vastoin. Sitten kysytäänkin tyrkyllä olevien junioreiden mielenkiintoa ja malttia toimia kirittäjinä, jos minuutteja olisi tarjolla muilla paikkakunnilla, esimerkkinä vaikka Ailio & Surakka tämän kauden Lasbissa. Lajille toisaalta hyväksi jos lahjakkuudet siirtyvät muualle pelaamaan, mutta tämä mainittu öljyputki kärsisi imagollisesti jonkinsortin kolauksen.
Ylärivi
19/04/2018
Taitaa olla putkessa aikamoinen Y-haara sivusta.
Katsoja
19/04/2018
Eipä taida olla sellaista seuraa salibandyssä tai palloilussa yleensä että edustusjoukkue olisi rakennettu vain omista kasvateista.
Oilerssilla on aina ollut hyvät juniorit ja näin näyttää olevan jatkossakin eli öljyputki takuulla tuottaa lahjakkuuksia edustukseen.
Arto Kilponen
19/04/2018
Tosiaan jos me halutaan puhua salibandysta huippu-urheiluna, niin kyllä sinne silloin pitää samat säännöt päteä kuin muihinkin huippu-urheilulajeihin, että parhaat organisaatiot hankkivat parhaita lupaavia pelaavia. Ne lupaavat pelaajat haluavat sinne myös siirtyä kehittyäkseen ja noustakseen lähemmäs huipputasoa.

Minulla ei mitään erityisen tarkkaa tietoa ole SalBan harjoitusolosuhteista tai seuran tilanteesta, mutta jotenkin on sellainen mielikuva, että tietyissä asioissa Oilers saattaa hyvinkin olla vähän edellä. Jos ei nyt missään muussa, niin vaikka siinä, että Oilersilla on joukkue korkeimmalla sarjatasolla. Oilersissa on Lehtoniemeä hankittaessa todettu, että nykyinen materiaali ei riitä (tavalla tai toisella) ja että siihen tarvitaan joku janilehtoniemi lisäksi. Kun tässä kohtasi sekä pelaajan että seuran tarve, niin minusta siinä on silloin saatu hyvä kauppa aikaan.

Mitä tulee seuran junioreiden tilanteeseen, niin tuo nykyinen taso ei vaan riitä. Turpaan tuli ikäluokassa kuin ikäluokassa Tampereen ja Turun joukkueilta ja esimerkiksi A-pojat, jossa on tietysti ne kaikkein lähimpänä liigapaikkaa olevat pelaajat, eivät ole käyneet ikuisuuteen edes mitalipeleissä. Milloin viimeksi on tullut Suomen mestaruutta missään ikäluokassa? Nytkin vedettiin B-pojissa jotain Kooveeta vastaan finaalisarja aivan vihkoon ja tehtiin kahteen vieraspeliin yhteensä käänteentekevät kolme maalia. Minusta tuo ei kuulosta siltä, että sieltäkään olisi ihan jumalaton tunku hyökkäysosaamista huipulle pyrkivään liigaseuraan. Toivottavasti olisi joskus tulevaisuudessa.

Toivottavasti silti pelaajille löytyy paikka jos ei Oilersin edustuksesta, niin sitten vaikkapa jostain naapuriseurasta. Indiansista nyt on turha puhua, kun siellä on kuulemma ihan jumalattoman kova taso ja äärettömän tukeva ote Espoon ykkösjoukkueen tittelistä, mutta jos nyt vaikka jonnekin Vantaalle?
Gubbe
19/04/2018
Sillä nyt ei ole mitään merkitystä, että ovatko edarin pelaajat pelanneet seurassa jostain D-junnusta asti. Tulkaa jo pois sieltä menneisyydestä papparaiset.
Artolle
19/04/2018
Taitaa olla koko uransa Oilerssissa pelanneet pelaajat tässä (viimekauden ryhmästä):
Lindfors X2, Markelin ja Salmi. Pfitzneristä en ole varma ja taisi Kaartinen ja Raikamokin muualta tulla. Toki Oilerssin kasvateiksi voidaan mielestäni laskea ainakin Pfitzner, Kaartinen, Raikamo, Korhonen, Lamminen, Kaltiainen, Borg, Manninen, Laiti ja Sipilä. Eri asia sitten on onko näillä listauksilla mitään väliä, mutta kyllä se jostain kertoo.
Arto Kilponen
19/04/2018
Tosiaan ainakin Oilersin sivujen mukaan Pfitzner ja Raikamo ovat Lauttasaaren Pallosta.
Tapiolan poika
19/04/2018
Sihvosesta ei juurikaan ole hajua valmentajana, mutta tällä hetkellä Oilers tarvitsee enemmän penkin taakse kunnon auktoriteettifaijaa, joka saisi pojat pois kapakasta takaisin treenaamaan. Taidot riittää nykyisellä nipullakin hyvin vääntämään kärkikastissa, kunto taas ei niinkään.
Arto Kilponen
19/04/2018
Mielestäni suurin ongelma Oilersilla on se, että vaihtuvuus on edelleen sitä luokkaa, että sillä annetaan valtavasti tasoitusta vastustajille. Toki nyt pysyy päävalmentaja ja luultavasti myös kapteeni, mutta kun sinne lyödään kentällinen uusia miehiä, niin se vaatii aika paljon aikaa saada kaikki ihan oikeasti samalle sivulle. En usko, että yksi vuosi riittää.
Kuikka
19/04/2018
Artolle sellainen sivuhuomautus, ettei ne junnumestaruudet ole välttämättömiä edustuskelpoisten pelaajien tuottamiseksi. Ei yksilölle ole merkitystä, kuinka hyvä joukkue siinä ympärillä on, tai kuinka onnistunut sen valmennus on yksittäisissä peleissä. Yksilönkehitys on junnuille se tärkein juttu ja sen pystyy saavuttamaan SM-sarjan jämäsijoilla, ja myös Divarin peleissä - miksei alempanakin joissain tapauksissa. Junnumitaleissa on monesti kyse kolmoskentän tasokkuudesta ja sen luovuuden tappamisesta, ei niinkään kärkikenttien supermiesten lukumäärästä.
The Voice of Arto Kilponen
20/04/2018
Ei käänny tuolit - haukkuu tuolla edellä omat ja vähättelee vaatustajaa (BSM). Päätä nyt kumpi on huono vai molemmat. Finaalisarja oli todella tasokas, ei ne maalikarkelot tee siitä parempaa, kuin vähämaaliset pelit. Arto olit nyt heikoin lenkki tässä sarjassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.