Ulkomaat

Video: Ruotsissa meneillään uskomaton välieräsarja – 62 maalia neljään peliin ja voitot 2-2

11.04.
2018
4 Kommenttia
3
Ulkomaat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Storvreta IBK:n ja Mullsjö AIS:n välinen Ruotsin Superliigan välieräsarja on tarjonnut draamaa sekä maaleja koko rahan edestä. Joukkueet kohtasivat tiistaina neljännen kerran ja Mullsjö nappasi jatkoaikavoiton maalein 7-6.

Storvreta oli hyvin lähellä voittoa, mutta David Gillek toi kotijoukkueen tasoihin 12 sekuntia ennen loppua 1549-päisen yleisön riemuksi. Kasper Hedlund iski jatkoaikaratkaisun, kun pelikello näytti 69.37.

Mullsjön tehopelaaja oli rumista otteistaankin tunnettu Gillek, joka naulasi tehot 1+3 ottelussa. Vieraiden Nicklas Paulsson onnistui pistein 2+2. Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 2-2, ja joukkueet kohtaavat viidennen kerran torstaina. Finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

Maalitalkoita ja yleisöryntäyksiä

Sarja on ollut maalimäärien valossa uskomatonta tykitystä. Ensimmäinen peli päättyi Mullsjön jatkoaikavoittoon maalein 8-7, toisessa Storvreta oli etevämpi maalein 9-8 ja kolmas peli päättyi Storvretan 10-7-voittoon, joten viimeisin ottelu oli sarjan toistaiseksi vähämaalisin. Reppu onkin heilunut jo peräti 62 kertaa neljässä ottelussa eli maaleja on syntynyt keskimäärin yli 15 ottelua kohden.

Ruotsissa välierät ovat vetäneet mukavasti väkeä katsomoon. Storvreta-Mullsjö-sarjan katsojalukemat ovat olleet 1953, 1655, 2315 ja 1549. Falun-Linköping sarjassa määrät ovat olleet vielä korkeampia: 2331, 2018, 2300 ja 1554.

Vertailun vuoksi Classicin ja Indiansin välisen välieräsarjan yleisömäärät olivat 612, 611, 1421 ja 527. Edelleen jatkuva KrP-Happee -sarja on vetänyt väkeä toistaiseksi seuraavasti: 587, 938, 637, 888.

Vertailussa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että suomalaisjoukkueiden katsomokapasiteetit eivät ole läheskään yhtä korkeita kuin länsinaapurissa. Kuitenkin esimerkiksi Falunin Jalas-areenalla ei ole ollut tällä kaudella mitenkään tavatonta, että paikan päälle on ahtautunut 2300 katsojaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Sami Reijonen
11/04/2018
Mullsjöstä löytää myös parhaan tunnelman mitä salibandypeleistä voi löytää, varsinkin pudotuspeleissä on aivan uskomaton meno pelistä toiseen. Saisi moni jengi ottaa mallia, kun alle 6000 asukkaan kylässä saadaan keskelle ei-mitään pykättyyn halliin runkosarjassakin yli tuhannen keskiarvolla houkuteltua ihmisiä katsomaan salibandyä.

Storvreta-MAIS-välieräsarja on tähän mennessä ollut erittäin viihdyttävää seurattavaa. Ruotsille epätyypillisesti molemmat joukkueet karvaa korkealta ja vauhtia ja tunnetta peleissä riittää. Neljännessä pelissä Storvreta jäätyi täysin kolmannessa erässä ja jatkoajalla maalintekotilanteissa. Peliä kyllä hallittiin mielin määrin ja paikkojakin syntyi jatkuvalla syötöllä, mutta laukausten laatu vajosi jonnekin vitosdivaritasolle kun oli ratkaisun paikat.

Harmi ettei Ruotsissa ole isommin keskustelua finaalisarjaan siirtymisestä. Kun muutaman viime kauden yleisömääriä katsoo puolivälierä- ja välieräsarjoista niin voisi kuvitella että finaalisarjoihinkin saisi isommatkin hallit täyteen. Sen sijaan sitten tyydytään siihen että kerran täytetään Globen ja näytetään peli maksukanavalta niin asiat on hyvin.
JiiK
12/04/2018
Mullsjössä ei taideta kauhean korkealla tasolla pelata muita lajeja? Ei siis ole kovaa kilpailua siitä yleisöstä. Tietty hienoa, että saadaan porukka hallille.
Sami Reijonen
12/04/2018
Niin no, 30km päässä pelataan toki SHL:ää ja jalkapallon Allsvenskaniakin pelattiin vielä viime kaudella. Sama kuin jos jossain Hankasalmella olisi Salibandyliigajoukkue, toki nuo pienten paikkakuntien joukkueet varmasti hyötyvät siitä omasta tiiviistä yhteisöstään vrt. Suomessa vaikkapa Vimpeli tai Loimaa.
Hankasalmi
12/04/2018
Kyllä hankasalmella on salibandy joukkue mutta vain c1 sarjassa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.