Welhot menettää parhaan pistemiehensä – uusi seura Sveitsissä

Juha Rautiainen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kuva: Jari Turunen

Juha Rautiainen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kuva: Jari Turunen

Tällä kaudella miesten Salibandyliigaa SB Welhojen riveissä pelannut Juha Rautiainen siirtyy ensi kaudeksi uusiin maisemiin. Hyökkääjä allekirjoitti sopimuksen Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ticino Unihockeyn kanssa.

Etelä-Sveitsistä, Ticinon kantonista, tuleva seura julkaisi tuoreen hankintansa sopimuksen kotisivuillaan.

25-vuotias Rautiainen kuului kuopiolaisjoukkueen tärkeimpiin pelaajiin, ja hän myös nappasi sisäisen pistepörssin voiton tehoillaan 8+30=38. Lisäksi hän jakoi koko liigan syöttöpörssin ykköstilan yhdessä Happeen Jami Mannisen kanssa.

Sekä sentterinä että laidassa viihtyvä Rautiainen ehti edustaa Welhoja kolme kauden ajan. Uuden seuran mukaan hän muuttaa perheensä kanssa Sveitsiin elokuussa.

Ticino sijoittui tällä kaudella NLB-sarjassa 10. sijalle. Joukkueessa pelaa entuudestaa suomalaispuolustaja Matti Vapaniemi.

Linkki:
Uutinen Ticinon sivuilla

9 comments

  1. Miksi piti jonnekkin NLB:hen lähteä jäähdyttelemään? Olis varmasti pärjänny NLA:ssa. Sama vaikka Laxin kohdalla, en ymmärrä miksi maju tason pakki pelasi jossain Sveitsin divarissa..?

  2. Voisiko olla palkka, olosuhteet ja ulkomaan kokemus? Voihan NLB:ssä olla olosuhteiltaan liigaa kovempia seuroja.

  3. Kyllähän se on raha mikä ratkaisee kun tuonne lähtee. Kaunis ajatus että pelaajat tuonne menisi kilpailemaan NLA:han. Divariseura voi tarjota niin hyvän kokonaispaketin asuntoineen ja muide työsuhde-etuineen.

  4. Mielenkiintoista nähdä, että kenet Welhot löytävät korvaajaksi, vai tehdäänkö lasbit eikä hankita oikein ketään ja ollaan silti jäätävän paljon kovempia kuin 1. liigakaudella esim. pelaamalla myös kevätkausi.

  5. Joensuun suunnasta kuulemma olisi useampia lähtijöitä. Jos vaan Kuopiossa vastaanottavat.

  6. Joensuusta tosiaan on lähdössä ja kiitos valmentajan, onneksi sai kenkää

  7. Lasb ei hommannut oikein ketään? Voisin väittää, että Ailio&Surakka oli aika kovat ei ketkään ja toivat leveyttä, ettei pelkästään kainulaiset jyränneet.