Liigat

Yllätys naisten Superfinaalissa – SB-Pro juhlii Suomen mestaruutta!

21.04.
2018
8 Kommenttia
4
Liigat

Kuva: Jarmo Koskela

Classic ja SB-Pro kohtasivat lauantaina naisten Superfinaalissa Hartwall Arenalla. Pro voitti finaalin maalein 3-2 ja juhlii Suomen mestaruutta.

Classic oli kolmannen erän ensimmäisellä kympillä hallitseva osapuoli. Classic yritti rakennella hyökkäyksiä pitkän kaavan kautta, mutta varsinkin erän edetessä pystyi puolustamaan tamperelaisten hyökkäykset pääosin vaarattomina.

Ajassa 56.20 Pro oli pääsemässä vastahyökkäykseen ja Classic joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ajassa 57.10 Denisa Ratajova laukoi pallon vastustamattomasti Classicin verkkoon ja tilanne oli 3-2. Classic käytti aikalisän ajassa 57.31 ja pelasi rohkeasti ilman maalivahtia. SB-Pron johto kesti kuitenkin loppuun saakka.

Pro peluutti koko ottelun ajan kolmea kentällistä ja puolusti tiukasti. Pron avainpelaajia olivat kahdesti maalannut Jenni Torkki, kaksi maalia syöttänyt Jaana Lirkki sekä maalillaan kovissa paikoissa venynyt Tiltu Siltanen. Classicin Ella Alanko osui kahdesti.

Kyseessä oli SB-Pron historian toinen Suomen mestaruus. Edellisen kerran joukkue voitti SM-kultaa vuonna 2014.

Ottelua seurasi paikan päällä yhteensä 5170 katsojaa.

Ottelutilastot

Naisten Superfinaalin toisessa erässä nähtiin neljä maalia. Kuva: Jarmo Koskela

2. erä

Classic aloitti toisenkin erän vahvalla myllyllä. Ajassa 24.30 Classic sai rangaistuslaukauksen Pron Juulianna Sotalan pelattua korkealla mailalla. Ella Alangon laukaus suuntautui kuitenkin maalin yli ja peli jatkui Classicin ylivoimalla.

Alanko ei jäänyt pitkäksi aikaa harmittelemaan rankkarimissiä, sillä hyökkääjä laukoi Tamperelaiset 1-0-johtoon ylivoimalla ajassa 26.16. Classic sai toisen ylivoimansa vielä saman peliminuutin aikana, kun Nina Rantalaa rikottiin laukaisutilanteessa. Samaisessa tilanteessa Rantalan maila osui Pro-pelaajan päähän.

Jenni Torkin jäähy ehti juuri loppua, kun Ella Alanko iski toisen maalinsa tarkalla laukauksella ajassa 28.57. Erän puolivälin jälkeen Pro sai pikku hiljaa hyökkäyksiä Classicin päätyyn. Ajassa 34.05 Jenni Torkki laukoi tilanteeksi 2-1.

Pron painostus jatkui seuraavien minuuttien aikana. Torkki latasi tarkalla kudilla nurmijärveläiset tasoihin ajassa 36.06. Toisessakin erässä Pro paransi erän edetessä. Loppuminuuteilla Classicilla oli kuitenkin vielä maalipaikkoja, joista pallo ei sujahtanut verkkoon asti.

1.Erä

Kuva: Jarmo Koskela

Classic aloitti kamppailun vahvasti ja loi hyviä maalipaikkoja ensimmäisistä minuuteista lähtien. Pikku hiljaa Pro pääsi peliin mukaan ja sai luotua omia tontteja, mutta maalitili ei auennut kummassakaan päässä.

Ajassa 13.32 Classic koki kovia, kun tähtipelaajiin kuuluva Hanna Sipiläinen jäi makaamaan loukkaantuneena kentälle. Sipiläistä hoidettiin vaihtopenkillä erän loppuun saakka.

Classic oli hyvin lähellä maalia noin viisi minuuttia ennen erän loppua, mutta Eliisa Alangon laukaus suuntautui tolppaan. Ensimmäisessä erässä oli paikkoja molemmissa päissä, mutta maalivahdit onnistuivat tolppien välissä. Classic oli jonkin verran niskan päällä, mutta pääpiirteiltään erä oli lopulta tasainen.

Lue myös:
Pääkallotodistus: SB-Pron maalivahti, kakkossentteri ja hyökkääjälupaus liekeissä Superfinaalissa
SB-Pron juhlittu sankari ratkaisumaalistaan: ”Tunne oli aivan uskomaton, jopa euforinen”
Uransa päättävä Luomaniemi ironisesti karvaan tappion jälkeen: ”Olen nyt kokenut kaiken”
Sankarivahti Tiltu Siltanen päätti huiman vuotensa mestarina – ”Urani paras kausi”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Äläs ny
21/04/2018
Opetellaan laukomaan, kaupit c:lasuun, avot.
Jep
21/04/2018
Torkki osaa vetää ja eiköhän vetotaito tule paranemaan kunhan näitä nuoria nousee enemmän pääsarjaan! Clasu tasakentällisillä saanut mitään aikaan. Oikea jengi vei! Onnea sb-pro! Ja jos on Härmää haukuttu, niin mites nää J.Lirkin haukkujat? Joka maalissa suuressa roolissa!
Sekasin
21/04/2018
Sekasin näytti olevan classicin penkkikoutsaus. Hirvee määrä neuvojia
Tähdetkin on katoavaisia
21/04/2018
Classicin tähdet eivät pääseet yksilösuorituksilla esille. Taustalta olisi vaadittu enemmän. Taustoja kun ei ole, niin lopputulos on tämä. Onnea Pro:lle.
fakta
21/04/2018
Oli ikävä kuunnella Karosen ja Härkösen rupattelua ku peli oli jo käynnissä jokaisessa erässä. Maailmassa 9 parhaan joukossa oleva maalivahti ei tarvi tälläistä kritiikkiä mitä karonen suustaan päästeli. Ja oli harvinaisen paljon clasun puolella. Onnea PRO
JANIINPÄ
21/04/2018
Ei Clasun valmennus ainakaan Pääkalloa lue.
Kaipiohan saneli aika lailla tarkasti viikolla jutussa, kuinka Pro aikoo pelata.
Ja niin pelasikin. Ja voitti kuten kuvattu oli.

Classicissa alkaa olla nuorennuksen aika.
Fakta
21/04/2018
Mistä nuorennat kun kaikki kyllästyy istuu filessä ja lopettaa. Tänäänkin puhuttii studiossa omista pelaajista. Alangot TPS. Kauppila, suomela OLS. Linnoinen , Uotila .Koovee. Jne. Kovin on vähä omia
Eiköhän...
22/04/2018
Kaupit suuntaa ulkomaille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.