2. divisioonajoukkueelta kovia kaappauksia – yli 600 liigapeliä pelannut kolmikko liittyy vahvuuteen

Perttu Pajukoski (kesk.) pelaa ensi kaudella kakkosdivisioonassa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Perttu Pajukoski (kesk.) pelaa ensi kaudella kakkosdivisioonassa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn miesten kakkosdivisioonan Etelä-Suomen lohkossa pelaava Loiske Kings julkaisi perjantaina kolme korkean profiilin pelaajasopimusta. Oliver Wardi, Perttu Pajukoski ja Severi Korhonen liittyvät joukkueen vahvuuteen.

Wardi, 31 ja Pajukoski, 28 eivät pelanneet enää viime kaudella Salibandyliigassa, mutta 21-vuotias Korhonen edusti Esport Oilersia. Viime kausi oli Korhoselle jo jonkinasteinen läpilyönti, ja nuori laituri iski pisteet 13+6 runkosarjassa. Kaikkiaan Korhonen on pelannut 60 Salibandyliigan runkosarjan ja pudotuspelien ottelua tehoin 18+12.

Wardi pelasi aktiiviurallaan yhteensä 315 liigapeliä Oilersissa tehoin 159+87. Palkintokaapista löytyy SM-kulta, SM-hopea ja SM-pronssi. Wardi on pelannut myös 13 maaottelua tehoin 6+5.

Pajukoski tunnettiin liigaurallaan kovana maalintekijänä. SPV:tä ja Oilersia edustanut laituri naulasi liigan runkosarjassa 300 (198+102) tehopistettä pelaamissaan 217 ottelussa. Pudotuspeliotteluita kertyi 55 ja niissä tehopisteet 22+23. Pajukoski saavutti liigaurallaan kaksi SM-pronssia ja yhden SM-hopean. Suomen maajoukkueessa hän esiintyi viisi kertaa.

– Vuoden verran olen herroja piinannut pelihommilla. Molemmat ovat tänä aikana aina välillä piipahtaneet meidän treeneissä, mutta nyt aika oli kypsä kiinnittää molemmat ihan kunnolla mukaan joukkueeseen. Todella kovia pelimiehiä kyllä ovat molemmat ja nostavat meidän joukkueen pykälää korkeammalle kun aletaan ennakkoarvioita sarjasta vääntämään, Loiske Kingsin manageri Jouni Olkkonen kommentoi kokeneempia hankintoja.

– Korhosen siirto tuli hieman puskista, oletin että hän jatkaa liigassa läpimurtokauden jälkeen, mutta ilmeisesti opinnot nousivat hänellä liigauraa tärkeämmiksi. Hieno saada myös hänet mukaan joukkueeseen. Heitän villin veikkauksen, että tässä saattaa olla ensi kaudella sarjan pistepörssin voittaja. Kova pistelinko on kyllä kaveri, Olkkonen sanaili Korhosesta.

Loiste Kingsillä ja Esport Oilersilla on farmisopimus ensi kaudella. Loiste Kingsissä pelaa myös muita nimekkäitä entisiä liigapelaajia. Mukana ovat muun muassa Markus Olkkonen, Sami Strömsten ja Petri Jalanko.

Artikkelia päivitetty 25.5. klo 20.15

15 comments

  1. Vähän harmittaa että nuori lupaava Korhonen meni pilaamaan uransa.

  2. No salibandy onkin vain harrastus.. ei siitä rahaa saa elättääkseen itsensä peliuran jälkeen. Harmi toki, mutta fiksu valinta panostaa opiskeluun.

  3. Miten se on uran pilaamista jos siirtyy 2. divisioonaan? Piiparinen oli viisi vuotta kokonaan pelaamatta ja nyt painaa taas liigassa. Eiköhän toi kakkosdivarissa kunnolla pisteitten makuun pääseminen ole parempi vaihtoehto ”uran” kannalta. Mikäli myöhemmin haluaa palata kovempiin ympyröihin.

  4. Korhonen ei ole sen tason lupaus, että olisi odotettavissa mitään ammattilaisuraa (huom: mielipide). Sinänsä olisin kyllä mielelläni nähnyt hänet Oilersissa ensi kaudellakin.

  5. Mukavaa varmaan mennä jengiin, joka ottaa illasta toiseen selkäsaunoja. Kauden todellinen yllättäjä tulee idästä…

  6. Jälleen esimerkki että salibandy on harrastus. Miksi riskeerata loppuelämä vetämällä ympäri vuoden 5 treeniä viikossa amatöörilajissa jos haluaa tehdä muutakin kun hanttihommia.

  7. En yllättyisi yhtään, vaikka tästä kolmikosta tulisi kevätkaudelle vahvistuksia Oilersille.

  8. Jaaha! Mielenkiintoista. Amatööri laji, totta juuri näin. En vaan löydä yhtäkään syytä ettei kuitenkin olisi kysymys urheilusta ja huippu-urheilusta.

  9. Joo näitä JM:n hanttihommaajia tulee niistä ammattilajeista, luuleeko jengi ihan oikeasti että jokainen liigapelaaja pärjää lopun elämää tuloillaan? Tämän perusteella pelaamattomuus typerää, etenkin kun sählyssä voi pelata ja opiskella ihan hyvin samaan aikaan.

  10. 2. divariin, pelaavat varmaan 1. divarin nousukarsinnoissa ensi kaudella. Ykköseen eivät kuitenkaan tule nousemaan, koska reissaaminen ympäri Suomea ei käy pelaajistolle.

  11. Eivät kyllä yllä millään karsintoihin asti, ellei tule vielä vähän lisää kiinnityksiä. On nimittäin jokseenkin kovia nippuja tuossa sarjassa, mm. AC Haki, Raseborg, PSS, Blackbirds, SBS Blues,, SB Vantaa, jne

  12. Tippuvat varmaan kolmoseen. Eihän ne pärjänneet tällä kaudellakaan ja nuo toiset joukkueet ovat ihan mielettömän kovia nippuja,

  13. Tosta 2a:sta tiputa kolmoseen, vaan 2b:n, mikä nyt ehkä voidaan kuitenkin laskea etelän kolmosdivariksi 😉