Huhumaa: Naisten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2018-19

Veer (vas.) ja Oona Kauppi siirtymässä Ruotsin liigaan? Se on yksi mahdollisuus tällä haavaa. Kuva: Esa Takalo

Veer (vas.) ja Oona Kauppi siirtymässä Ruotsin liigaan? Se on yksi mahdollisuus tällä haavaa. Kuva: Esa Takalo

Naisten Salibandyliigan Huhumaa tulee tässä. Oheen on listattu seurojen varmoja lähtijöitä sekä tulijoita, ja mahdollisia siirtohuhuja.

Huhumaan listaukset elävät jatkuvasti ja oman asiallisen mielipiteensä siirroista tai kyseisen sarjan huhuista voi laittaa kommenttiosastolle – tai perusteluiden kera vaikka sähköpostitse osoitteeseen vihjeet(a)paakallo.fi. Twitterissä keskustelua aiheesta aloitellaan tagilla: #huhumaa.

Päivitetty 16.8.2018 klo 16.27

SB-Pro

Julkaistut
Uudet: Vesa Pulkkinen (PSS A, valmennus), Meri-Helmi Höynälä (LoSB), Jenni Rautanen (SB Vantaa), Nea Suominen (Jokerit), Niina Ahola (LoSB), Silja Eskelinen (Piranha Chur)
Lähtijät: Denisa Ratajova (Pixbo Wallenstam), Matti Kaipio (Karhukopla M 2. div), Marjut Kinnunen (Classic)

Huhut
Uudet:
Lähtijät: Elina Kujala (lopettaa?),

Classic

Julkaistut
Uudet: Michaela Sponiarova (Vitkovice), Denisa Ferencikova (Vitkovice), Pauliina Silvennoinen (Koovee), Emma Rantanen (Koovee), Meri Jokinen (Steelers), Annu Selinummi (Steelers), Aino Lahti (Koovee)
Lähtijät: Eliisa Alanko (lopettaa), Katri Luomaniemi (lopettaa), Sanni Nieminen (Piranha Chur)

Huhut
Uudet:
Lähtijät: Ella Alanko (lopettaa?), Nina Rantala (lopettaa?), Pauliina Hietanen (NST)

EräViikingit

Julkaistut
Uudet: Sara Suur-Hamari (NST), Jonna Virkkunen (SSRA), Laura Hämeen-Anttila (Northern Stars), Laura Still (TPS)
Lähtijät: Sara Piispa (UH Bernese Oberland), Iina Latvala (Pelicans), Laura Loisa (?), Nea Korhonen (?), Minttu Broström (Pelicans), Silja Stolpe (?)

Huhut
Uudet:
Lähtijät: Pinja Jaakkola (?)

PSS

Julkaistut
Uudet: Linda Törnqvist (UH Bernese Oberland), Fanny Holmberg (UH Bernese Oberland), Judith Hyvärinen (ÅIF)
Lähtijät: Krista Nieminen (UH Bernese Oberland), Mia Karjalainen (Pixbo Wallenstam)

Huhut
Uudet:
Lähtijät:

Koovee

Julkaistut
Uudet: Kari Lehtisalo (valmennus), Camilla Granqvist (ÅIF), Lyylimaija Toivola (Pirkat) , Katrin Krivirand (Pirkat),
Lähtijät: Senni Hietanen (UH Bernese Oberland), Tiina Röning (valmennus), Elisa Männistö (Pirkat), Marianne viteli (Pirkat), Emma Rantanen (Classic), Pauliina Silvennoinen (Classic), Aino Lahti (Classic), Henriikka Keinänen (SSRA), Veera Kauppi (IKSU), Oona Kauppi (IKSU)

Huhut
Uudet: Diana Klavan (Sparta, Viro)
Lähtijät: Emma Rantanen (PSS), Sara Aaltonen (lopettaa?)

TPS

Julkaistut
Uudet:
Lähtijät: Milla Nordlund (Endre IF), Inka Kuusisto (Loisto), Aino Paju (Loisto)

Huhut
Uudet: Juuli Hakkarainen (NST)
Lähtijät:

SSRA

Julkaistut
Uudet: Reetta Impiö (Santa’s United), Henriikka Keinänen (Koovee), Ella Karppinen (Santa’s United), Anna Ankudinova (Kekavas Bulldogs), Elizabete Pavlovska (Rubene)
Lähtijät: Jonna Virkkunen (EräViikingit)

Huhut
Uudet:
Lähtijät:

NST

Julkaistut
Uudet: Lotta Peedimaa (Eesti Maaulikooli SK)
Lähtijät: Milja Kiviharju (O2), Ida Suikka (Sveitsi), Sara Suur-Hamari (EräViikingit)

Huhut
Uudet: Pauliina Hietanen (Classic)
Lähtijät: Tiia Monola (alasarjat?), Venla Vainikka (alasarjat?), Juuli Hakkarainen (TPS), Nita Heino (?)

ÅIF

Julkaistut
Uudet: Satu Pekkarinen (Northern Stars), Sara Sarkomaa (Northern Stars), Laura Karppinen (Blackbirds), Judith Hyvärinen (PSS)
Lähtijät: Emma Hartwall (UH Bernese Oberland), Annika Hautojärvi (Pelicans), Camilla Granqvist (Koovee)

Huhut
Uudet:
Lähtijät: Kia Lehmusvuori (Sveitsi)

Pelicans

Julkaistut
Uudet: Iina Latvala (EräViikingit), Juulia Kataja (Steelers), Ira Töyrylä (Pelicans A), Annika Hautojärvi (ÅIF), Minttu Broström (ErVi)
Lähtijät: Minttu Virtanen (Sveitsi), Roosa Virtanen (Sveitsi)

Huhut
Uudet:
Lähtijät:

107 comments

  1. On se kumma kun ei klaani Peltola saa siskoksia Clasuun sitten millään.

  2. Classic tyhjenee. Pelkkiä lähtijöitä ja PALJON. Onneks junnut jää.

  3. Ei tuo Kooveen tilanne nyt ihan katastrofilta näytä. Kauppien poistuminen pudottaa toki sarjan hännille, mutta sarjapaikka voi säilyä jos muita ei lähde.

  4. Kauppien mahdollista lähtöä isompi ongelma KooVeelle on uusi surkea valmennus 🙁

  5. Kooveesta lähtijöitä myös männistö ja viteli. Pirkkojen tiedotteessa julkaistu. Tosin eivät olleet kooveen vastuunkantajia viime kaudel.

  6. Alangon ja Rantalan lopettaminen olisi järjetön tappio maajoukkueelle.

  7. KooVeen tilanne on surkea. Seuran A&B tyttöjä ei ole ensi kaudella ja naisissa pelkkiä lähtijöitä.

    Ainoa perinne mitä voidaan vaalia on vieraspelien ruokailut motarin levähdysalueella. Tietenkin niistä pahvilautasista !

  8. Koskas tulee top 5 pelaajat naisten/miesten liigas ja divarista?

  9. Mistä päätelmä et alanko ja rantala lopettamassa ?Kai he voivat seurajoukkueessa jatkaa vaikka eivät maajoukkueessa pelaisikaan enää??

  10. Videohuone menee kohta hukkaan, jos edari tippuu B-liigaan, ja A+B tyttöjä ei oo. Samoin salaattibaari.

  11. Internetissä lienee turhan helppoa huudella nimimerkin takaa hölmöyksiä. Yllä olevan kommentin olisi voinut esittää fiksustikin, mutta tuollainen muka-piilovittuilu on vain lapsellista. Hölmöt huutelijat pysyvät varmaankin aina hölmöinä huutelijoina, mutta sitä toivoisi, että edes joku joskus ymmärtäisi jättää tyhmät ja turhat kommentit kirjoittamatta.

    On mielenkiintoista nähdä, minkälainen ensi kaudesta tulee, kun Classicin ”pajatso” tyhjenee noin roimasti. Erot joukkueiden väleillä ainakin tasoittuvat hieman.

  12. Mihin salibandyn kultasormi, jokaisen äidin unelmavävy, iki-ihana Matti Kaipio menee?

  13. En haluaisi olla ilkeä, mutta kyllähän KooVee on itse ajanut homman tuohon tilanteeseen.
    Viimeiset viisi vuotta on eri internetpalstoilla (pääkallo ja tyttösalibandy) on heitelty juttua että KooVee = kaupit. KooVeen puolelta on taas väitetty toista ja kehuttu kuinka seurassa on muitakin hyviä pelaajia. No nyt kun kaupit poissa junnupeleistä niin joukkueet pysyivät kasassa yhden kauden! Vieläkö joku KooVeesta kehtaa väittää että nämä internetin irvileuat olisivat olleet väärässä?
    KooVee on hyvä esimerkki siitä kuinka kahden superlahjakkaan pelaajan avulla saadaan koko seura nousuun. Muutama hyvä pelaaja kasvoi siinä siivellä (Vallenius ja Salmela) mutta kun muiden kohdalla unohdettiin perustyö ja patsasteltiin kahden hyvän pelaajan kanssa kilpaa niin lopputulos on nyt tässä.
    Jos joku olisi väittänyt kolme vuotta sitten että naapuri Classicissa tehdään laadukkaampaa juniorityötä tyttöpuolella niin hänelle olisi naurettu päin naamaa. Nyt Classicin A-tytöt oli mitalipeleissä ja hyviä junnuja on tulossa lisää.

    Laitetaan nyt sitten yksi siirtouutinen kun aloitettu kirjoittamaan.
    Emma Rantanen KooVee -> PSS

  14. SB-Pron osalta 3.3.2018 julkaisu: Meri-Helmi Höynälä (LoSB –> SB-Pro)

  15. Vaan ja muista lajeistakin voi rekrytoida vrt. Marion Jones juoksija vaihtoi koripalloon.

  16. On kuitenkin aivan eri asia kirjoittaa sinun viestisi kaltaista asiallista kritiikkiä kuin ilkeyksiksi tarkoitettuja viestejä vailla asiasisältöä.

    On aivan totta, että Kooveessa ei ole hoidettu asioita kovinkaan fiksusti, mutta ei ole naapuriseura Classickaan ihan liikaa antanut peliaikaa junioreille viime vuosina.

  17. Kommentoinnin taso taas sillä tasolla, että ei pidä ihmetellä miksi esimerkiksi junnuosioihin on kommentointi estetty. Parasta oli estää kaikkialle. Hävettää jos aikuiset ihmiset kyseessä.

  18. Mene takaisin akateemiseen kirjaseuraasi, jos et kestä kommentointia internetissä.

  19. Juu sitä varten keskustelupalstat on, että voidaan jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseenki. Ei pidä olla liian herkkä. Toisaalta henkilökohtaisuuksiin ei parane mennä, eli kunnioittavasti pitää keskustella. Miesten puolella kommentointi on huomattavasti ronskimpaa, joten eiköhän me naisetkin vähän kritiikkiä osata ottaa vastaan! Asiallisesti tottakai! Oma kommentti näihin siirtohuhuihin on se että sarja näyttäisi tasoittuvan joka on hieno juttu. Vähän mietin sitä että onko classicin kohdalla nyt ns sukupolvenvaihdos käynnissä, ts vanhat konkarit haluavat lopettaa nyt huipulla ja antaa nuoremmille tilaa. Tottakai kolmenkympin lähestyessä alkaa elämään hiipiä myös perheen perustamis, ura ym asiat. Veikkaanpa että esim alanko ei halua hommaa tehdä puolivaloilla vaan kaikki tai ei mitn mentaliteetilla.

  20. Taitaa Pirkanmaan kakkosseura kohta olla Pirkat. Siellä tehdään laadukasta työtä tyttöjen puolella ja kohta se näkyy naistenkin edustusjoukkueen menestymisessä. Koovee alkaa tuleen selkä edellä vastaan kovaa vauhtia

  21. SB-PRO
    SB-Pro voitti yksittäisen Superfinaalin ja miettii nyt mikä olisi sopiva aika alkaa nuorentamaan omaa rosteria, vielä muutama vuosi pitäisi mennä Kujalat-Hietamäet-Lirkit ja nämä kokeneet ja hyvät pelaajat. Omilla junioreilla ei juuri pärjätä pitkälle ja tämä ei johdu juniorien tasosta vaan enemmänkin materiaalin laajuudesta, eli Sotala, Lindh, Torkki yms. kantavat joukkuetta tulevaisuudessa, mutta muitakin tarvittaisiin. Katseet on omissa 2003 tytöissä, naapuriseurojen, kuten LoSB:n, SCH ja Pantherin yhteistyössä sekä tietenkin paluumuuttajissa. Joukkueesta teki mielenkiintoisen Matti Kaipio ja vieläkin mielenkiintoisemman seurata Vesa Pulkkinen. Rauha palaa taustojen elämään, mutta löytyykö riittävä terävyys? Kausi 2018-2019 pitäisi kuitenkin vielä matkata menestyksessä.

    CLASSIC
    Classicista on lähtijöitä, mutta siitä huolimatta on varmasti kärkikastin joukkue. Classicilla on vahvoja junioreita, joita yleensä onnistutaan vähättelemään, mutta Ella Salonen, Julia Woivalin sekä Jenna Ruokostenpohja ovat liigatason pelaajia ja lisää on mitä ilmeisemmin tulossa naapuriseurasta, tosin ehkä enemmänkin kasvamaan korkoa vielä enemmän kuin varsinaisesti murtautumassa liigaan. Classic nuorentaa väkeään seuraavan 2-3 vuoden aikana radikaalisti. Samoin varmasti on SB-Pron pakko tehdä.

    ERÄVIIKINGIT
    EräViikingit luottaa kahteen innovatiiviseen ja energiseen valmentajaan ja he ovatkin saaneet kerättyä aikamoisen setin 98, 99 ja 00 ikäluokan pelaajia, joten EräViikinkien nuorennusleikkaus oli jo käynnissä kaudella 2017-2018 ja voisi kuvitella, että ErVi on seuraavan 2-7 vuoteen kasvamassa kestomenestyjäksi jos vain näiden muutamien 98 tyttöjen egot mahtuvat samaan seuraan. Eli pelilliset esitykset ja osaaminen on varmasti huippuluokkaa mutta miten sitten seura onnistuu ryhmädynamiikan rakentamisessa ja kun sitten PSS ja/tai SB-Pro tarvitsevat pelaajia, niin miten onnistuu ErVi pitämään huippujunnunsa. ErVin tulevaisuus on myös hyvin 02 ja 03 ikäluokan leveyden varassa, vaikka muutamia hyviä 01 yksilöitä on kasvamassa

    PSS
    Porvoolla on jonkinasteinen YYA Sopimus Sveitsissä vaikuttavan Miki Strömbergin kanssa. Välillä BEO ottaa ja BEO antaa. vielä odotellaan että missä vaihessa Berner Oberlandin sveitsiläisistä pelaajista joku tulee Porvooseen. Varmaan tämäkin on jossain vaiheessa edessä. Porvoossa on vuosia luotettu omaan tekemiseen ja löydetty joka vuosi hyviä pelaajia joukkueeseen. Aina kun huhuilaan PSS:n heikentyneen, niin yllättäen aina löytyy uusia kortteja hihasta. Myös seuran juniorituotanto on ollut aina maailmanluokkaa, joten sieltä tulee uusia Levälampia

    KOOVEE
    Niin pääkallo kuin tyttösäbä on ollut täynnä Koovee sitä ja Koovee tätä. Pitkän linjan Tiinat ovat siirtyneet valmennuksistä syrjään ja mitä ilmeisemmin kaikki odottavat innolla mihin Kaupit päätyvät. Olisi varmaan aika hämmentävää jos kaiken tohinan jälkeen eivät päätyisikään Kais Moraan pelaamaan, eli todellinen ylläripylläri olisi Classic, mutta ei nyt väännetä veistä Kooveen punaisessa sydämessä. Akatemian tilannetta ei kannata lähteä arpomaan mutta hivenen erikoiselta näyttää Kooveen junioritoiminta, jos yhdessäkään tyttöjuniorien SM-karsinnassa ei ole Kooveen joukkueita. Classic tuskin pystyy tarjoamaan aivan kaikille paikkaa. Uusi valmennus ja uusia pelaajia, joten joka tapauksessa kaudelle 2018-2019 tulee jollain lailla uudistunut Koovee. Jos joukkue löytää iloisen pöhinän niin silloin kaudesta voi tulla ihan kelvollinen ilman Kauppejakin

    TPS
    TPS:n ensimmäinen kausi Vilanderin kanssa on takana. Joukkueen pelaaminen muuttui radikaalisti Matti Kaipion torpedo-lähdöistä enemmän maltillisempaan ja kurinalaisempaan suuntaan. Jonkin verran menetystä tuli Millan siirtyessä EndreIF:ään, eli pääsee tutustumaan saarimaahan. Ja Turussa on Aurajoen rannoilla huudeltu eräidenkin hammaslääkäreiden perään jo pidemmän aikaa, mutta voi olla että tuota joutuu odottamaan kuin Jeesuksen toista tulemista.

    SSRA
    Rankat Ankat onkin mielenkiintoinen setti. Jos menettävät yhden pelaajan, on Ankoissa kuitenkin kasvamassa muutamia 2001 syntyneitä pelaajia jotka ovat ottaneet jo vahvan aseman pelaavassa kokoonpanossa. Ehkäpä pohjoisen sijaintinsa ansioista tai takia ei Oulu oikein kiinnosta pelaajia? Muuta kuin sitten paluumuuttajia ja joitain mahdollisia opiskelijoita. Mihin mahtaa mennä Cirilla Mäkelä Porvoosta. Ken tietää, tokkopa se torin poliisikaan.

    NST
    Huhujen mukaan jonkin verran lähtijöitä. Vielä ei ole omat A- tai B-junnut ehkä tukemaan nakkisormia. Jos pelipaikkaa on tarjolla, niin löytyykö alasarjoista lähialueelta kasvavia vastuunkantajia?

    ÅIF
    ÅIF on Vikin johdolla tekemässä jonkinasteista nuorennusleikkausta ja onhan se käytännössä pakko. Hivenen samoilla markkinoilla pelaajien osalta kuin PSS ja muutama junnu päätyi kuitenkin muihin ratkaisuihin, joten jonkin verran on tarjolla vastuunkantajan viittaa, mutta mukava pöhinä, taustat kunnossa ja positivinen ympäristö varmasti ovat plussaa… ja sitä plussaa tarvitaan kun varmaan voittoja ei vielä ole aivan tungokseksi asti odotettavissa.

    PELICANS
    Nousijajoukkue sai riveihinsä 2001 kärkiveskan, Juulia Katajan, jolle myös löytyy lempeä lempinimi. Samoin myös Iina Latvala sekä Ira Töyrylä ovat läytäneet Pelicansin ensikaudeksi. Mukava positiivinen pöhinä joukkueen ympärillä ja tätä nousua vielä täydensi hyvä menestys A-tytöissä.

    Voisi sanoa, että monessa joukkueessa on nyt joko nuorennusleikkaus käynnissä tai sitten nuorennusleikkaus on tulossa muutaman vuoden sisällä. Tämä on tietyllä tapaa 1998-2001 tyttöjen kulta-aikaa, sillä pelaajistosta tuntuisi nyt yllättävän moni olevan lähdössä, joten pelipaikkoja avautuu ja jotenkin trendin mukaista on, että nuoria otetaan mukaan kasvamaan, kuin että alasarjoista haetaan vanhempia pelaajia.

  22. Mittentag oli jo kuluneella kaudella naisten sopimuspelaaja, joten kyseessä on jatkosopimus…
    Lisäksi uutena:
    Annika Hautojärvi ÅIF -> Pelicans SB

  23. Olipa outo kommentti PSS:aa kommentoiden (tulee uusia levälampia????). Ihmekös tuo kun mamma ja pappa ”hoitelee” seuraa, erittäin sisäänlämpeävä seura kuten juuri naisten edustus osoittaa. Kielenkäyttö ja asiaton huutelu koko valmennusportaalla hyvin outoa ja järjetöntä. Onneksi on ns. terveitä seuroja joissa päätkin pysyy kylminä vaikka menestystäkin on tullut ja tulee, esim. ErVi, Classic……….. Hyviä junnuja muutamia Porvoossa on mutta siihen se jää, sekä poikien että etenkin tyttöjen puolella.

  24. Kylläpäs on hiljaista. Eikö mitään siirtohuhuja tai uutisia ole enempää ?

  25. Ervi ja Pro ensikaudella kärkijoukkueita ja ehkä PSS , valmennus jatkaa ja laadukkaita junnuja tulossa, Yksi asia ihmetyttää, mitä varten julkaistaan ja mitä käyttöä on SB Pro n liiganaisilla Vesa Pulkkisella? Eikö täällä pitäisi huhuilla pelaajista ja valmentajista, saako laittaa huoltajakin?

  26. Diana Klavan (Sparta, Viron liiga) -> KooVee. Sparta julkaissut jo tämän uutisen Virossa.

  27. Halleilla huhuiltu et Loisa Eräviikingeistä lopetti liigatasolla pelailun, oks kellään tästä faktaa?

  28. Kaupeilla MJ-leirillä Oxdogit käsissä, pitääkö laskea 1+1 = Classic?

  29. Ei taida isukki päästää sisaruksia Classiciin vaikka se palvelisi heidän kehitystä parhaiten…

  30. Ei siirry Kaupit todellakaan Classiciin, ja nimenomaan tuosta syystä.

  31. Michaela Sponiarova (Vitkovice), Denisa Ferencikova (Vitkovice) eivät ole enää huhuja Classicin kohdalla. Sopimukset julkaistu.

  32. Erviin sisään hämeen-anttila ja suur-hamari, loisa ulos.

  33. Kaupit aivan satavarmasti Classic. Ja koutsina MyCoazh

  34. Klaukkalassa näyttää aikaansa viettävän useina iltoina Silja Eskelinen ja Nea Suominen

  35. Nea Keihäs, divarin paras pakki,huhut vievät Pirkkalaan?

  36. No tuo Nea huhu ei ikävä kyllä pidä paikkaansa. Nea on MM kisojen jäljiltä edelleen loukkaantuneen ja on vielä pitkään poissa. Kun palaa kentille, pukee päällensä Loistopaidan.

  37. Kyllä Keihäs todennäköisemmin naapuriseurasta vihdoin lähtisi hakemaan liigapelejä, siis jos kunnossa sekä vaihtamassa olisi

  38. Classicin uusituilla kotisivuilla naisten rosterista ainakin löytyy Rantala sekä molemmat Alangot.

  39. Edittiä edelliseen viestiini: Eipä sinne närmmä ole uusiakaan pelaajia päivitetty, joten turha huomio itseltäni oli tuo.

  40. Jokos Kauppien osoite on selvillä ? Ovat Ruotsissa vissiin kiertäneet katsomassa useampaakin vaihtoehtoa, mutta opiskelupaikan saaminen lienee tärkeä tekijä. Voivat siis jäädä Tampereelle

  41. Entäs jos saa opiskelupaikan mutta aloittaa opiskelut vuoden / kahden päästä?

  42. ”Entäs jos saa opiskelupaikan mutta aloittaa opiskelut vuoden / kahden päästä?”
    Nykylaki antaa käytännössä kaksi mahdollisuutta siirtää opintojen aloitusta: raskaus tai armeija. Se, että haluaa pelata muovipallon kanssa ei ole kenellekään pätevä syys saada opintojen aloitusta lykättyä.
    Tampereen yo sivuilta seuraava: ”Pääsääntöisesti opintojen aloitusajankohtaa ei voi siirtää. Yliopistolain (2009/558) mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissa olevaksi lukuvuodelle ainoastaan, jos hän:
    suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
    on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
    on oman sairautensa tai vammansa vuoksi.”

  43. Ruotsin mestari IKSU odottaa edelleen kolmen heidän avainpelaajansa päätöksiä jatkosta. Iza Rydfjäll on ilmoittaut seuralle, että hänen jatkonsa on noin 50/50, vaihtoehtona lopettaminen. Samoin seura odottaa Frida Norströmin ja Julia Nordin päätöksiä.

    Samalla kertaa IKSUssa on odotettu Kauppien vierailua kuin kuuta nousevaa, koska heidän avullaan saisi pidettyä laadukkaiden pelaajien määrän korkealla, mutta toki ovat Kaupit muuallakin käyneet tutustumassa. Eli Umeå mahdollistaa opiskelun ja onpahan Uumajassa (Umeå) myös tuo Ruostsin salibandyn tutkimus- ja kehityskeskus, jonka sinne perustivat yhdessä yliopiston kanssa 2012, eli ei tuo olisi huono opiskelupaikka tuokaan ja pelipaikkana IKSU tarjoaa varmaan riittävät haasteet, ehkä enemmän kuin mitä Tampereella voidaan tarjota?

  44. Kuulin, että steelersissä viime kaudella pelannut Meri Jokinen treenaisi classicin kanssa

  45. Eiköhän valmentajienkin siirtymiset ole siirtoja, ja valmentajilla lienee joku vaikutus joukkueiden peliin ja voimasuhteisiin

  46. KooVeella taitaa käydä perinteiset eli joukkue tyhjenee entuudestaan:
    Milla Vähälä ->?, Hanna Puolakka ->?, Sara Aaltonen ->?, Henriikka Keinänen -> SSRA?.

  47. Ei ole tyhjenemässä vaan päinvastoin, joutuu hätistelemään ylimääräiset pelaajat pois ettei tule liian isoa rosteria.

  48. Vahvistettuja:

    Emma Rantanen, Koovee —> Classic
    Pauliina Silvennoinen, Koovee A —> Classic
    Aino Lahti, Koovee A —> Classic
    Meri Jokinen, Steelers —> Classic
    Annu Selinummi, Steelers —> Classic
    Marjut Kinnunen, SB Pro —> Classic

  49. Ketä jää kooveesee? Taitaa tulla piiiitkä kausi. Mielenkiinnolla odotan ella alangon ja rantalan päätöksiä jatkon suhteen. Aika kato käy classicissakin, tulijapuolella ei varsinaisia vahvistuksia.

  50. Varmistunut myös:

    Nina Rantala —-> Rantanen. Eli on mennyt naimisiin 🙂

  51. Ei ole vissiin vielä virallisesti julkaistu J.Torkin siirtoa Erviin missään?

  52. Kooveen SoMesta poimittua:

    Johanna Homi, jatkosoppari
    Camilla Granqvist, ÅIF —-> Koovee

  53. torkin siirto prohon on kyllä siirtolistalla. ja muutama muu uusi nimi.

  54. Siirtolistalta:
    Jenni Rautanen SB Vantaa->Sb-Pro
    Nea Suominen Jokerit->Sb-Pro
    Niina Ahola Losb->Sb-Pro (tytöt ja naiset?)
    Henriikka Keinänen Koovee->Rankat Ankat
    Katrin Kivirand Pirkat->Koovee
    Lyylimaija Toivola Pirkat->Koovee
    Reetta Impiö Santa’s United->Rankat Ankat
    Ella Karppinen Santa’s United->Rankat Ankat
    Inka Kuusisto TPS->Loisto
    Aino Paju TPS->Loisto
    Milja Kiviharju NST->O2
    Laura Karppinen ÅIF->Blackbirds
    Satu Pekkarinen Northern Stars->ÅIF
    Sara Sarkomaa Northern Stars->ÅIF
    kasa pelureita 2.divarista->ÅIF
    Roosa ja Minttu Virtanen Pelicans->Sveitsi
    Diana Klavan Sparta (Viro)->Koovee
    Siirtolistan ulkopuolelta ”varmat” :
    Ida Suikka->Sveitsi
    Sara Aaltonen Koovee->lopettaa

  55. Kooveen Facebook-sivuilta luettua:

    Ellinoora Huotari, jatkosopimus
    Lyylimaija Toivola, Pirkat (1.div) —> Koovee

  56. PSS on lisännyt Judith Hyvärisen nettisivujensa pelaajaluetteloon joten tämän huhun voi muuttaa vahvistetuksi.

  57. Reetta Impiö on todella mielenkiintoinen nimi Ankkojen hyökkäykseen, on dominoinut divaria. Samaten on hauska nähdä, miten nuori taituri Meri-Helmi Höynälä pärjää liigassa.

  58. Classicin pajatso tyhjenee. Ketä viime kauden 1 ja 2 kentistä jatkaa näillä näkymin(classic pelasi 2 kentällä käytännössä)? Woivalin, Ruokostenpohja, kauppila käytännössä. Lopettajia/muualle siirtyviä (ilmeisesti): alangot,rantanen, sipiläinen, luomaniemi, nieminen, uotila. Ei paljon jää jäljelle. Sääli. No nuorille avautuu nyt mahdollisuudet.

  59. Åifin kohalla taitaa nyt kaks vikaa nimeä olla livahtanut väärään kohtaan 😅

  60. ErVin pajatso tyhjenee myöskin. Siirtolistoilla suurin häviäjä muutenkin. Nyt jäisi tilaa nostaa pelaajia edustukseen mutta Juniori puolella meneekin yhtä heikosti, kun yhteensä pari joukkueellista pelaajia on jo tässä vaiheessa lähetenyt. Mistä löytyy sille puolelle lisää pelaajia? Viimeisin menestys on sysännyt suurseuran pahempaan ahdinkoon kuin luulisi. Viikengeille hyvä fuusio kun konkurssi uhkasi ja Tapanilan Erälle uskomattoman huono fuusio kenenköhän vastuulla sekin oli.

  61. Onko Missukkalla mennyt mies/poika-puoli sekaisin naisten/tyttöjen kanssa?

    Ei tuolla siirroissa nyt niin suurta miinusmerkkiä ErVin kohdalla ole.

  62. Turha kai se täällä on huudella ketä vahvistunut ketä heikentynyt katsotaan tilanne keväällä. Ps. Sama se montako tähteä joukkueessa jos ei roolitus oikea, joukkue laji on aina joukkue laji yksilöillä ei pitkälle mennä

  63. taitaa olla puuhastelu menny nextille levelille naisten sählyssä, ei vieläkään otteluohjelmaa julkaistu

  64. Ei ole kyse puuhastelusta. Käsittääkseni siellä käydään keskusteluja pelin/pelien siirtämisestä toiseen ajankohtaan. Lisäksi Liiton ihmiset lomailleet, joten asiat ovat senkin takia junnanneet paikoillaan. Alustava ohjelma kyllä lähetetty joukkueille! Eiköhän se virallinenkin sieltä pian ulos tule 🙂

  65. No siinä mielessä ettei tuota olla saatu tehtyä vaikka ennen lomakautta… kun esimerkiksi miesten ohjelma tehtiin. Nimittäin pitäähän joukkueiden osata suunnitella toimintansa ajoissa: harjoitusohjelma, markkinointi…

    Jotenkin väittäisin, että tämmöistä tilannetta – että otteluohjelma ei olisi selvillä kuukautta ennen sarjan alkua – ei syntyisi koskaan jos kyseessä olisi miesten liiga…

    Eli puuhastelu on oikea termi tässä tapauksessa.

  66. Naisten Salibandyliiga 15.9.2018 22.12.2018 12.1.2019 9.3.2019

    Alustavat tiedot löytyy ja joukkueet tosiaan ovat saaneet lähes valmiin otteluohjelman, jonka mukaan pystyy rakentamaan treeniä ja markkinoimaankin. Toki olisi kiva, että otteluohjelmat sekä miesten että naisten liigaan saataisiin samaan aikaan ulos.

  67. Jenna Viljakainen O2 II –> Pelicans, pelannut vasta yhden kunnon kauden, vähintäänkin mielenkiintoista nähdä miten pärjää

  68. ”Alustavat tiedot löytyy ja joukkueet tosiaan ovat saaneet lähes valmiin otteluohjelman, jonka mukaan pystyy rakentamaan treeniä ja markkinoimaankin.”

    No, pienellä piirillä tiedossa oleva _alustava ohjelma_ ei nyt vielä auta. Ja tässä on kyse myös niistä ulkopuolisista tahoista jotka eivät kuulu tähän pieneen piiriin, ja joille olisi ensiarvoisen tärkeää saada _varmat_ tiedot.

    ”Toki olisi kiva, että otteluohjelmat sekä miesten että naisten liigaan saataisiin samaan aikaan ulos.”

    Tämän ei pitäisi olla ”kiva” vaan itsestään selvä asia. Väitän edelleen, että vastaava tilanne ei syntyisi miesten liigan osalta, ja tämä(kin) asia kertoo liiton panostuksesta että arvostuksesta naissalibandya kohtaan. Toki sitten ollaan tehty ”hieno salibandytyötä”, kun joka toinen vuosi julkaistaa MM-hopeauutinen.

  69. No voi yhyy ja byhyy. Laita Liittoon palautetta asiasta, niin voisi ehkä tapahtuakin jotain! Ei se täällä keskustelufoorumilla itkemällä parane mitenkään päin.

    On totta, että tietyt asiat pitäisi olla itsestään selviä, mutta kun emme tiedä tasan tarkkaan mistä asia on jäänyt junnaamaan ja viivästynyt, niin on paha täälläkään lähteä asiaa ruotimaan. Ihmisiä ne on Liitossakin, ihan kuten seuroissa ja siellä ruutujen toisella puolella.

  70. Ollos huoleti. Liitolle on annettu palautetta tästä(kin).

    Antaa vaan amatöörimäisen kuvan, ettei pystytä kertomaan otteluohjelmaa kuukausi ennen suunnitellun sarjan alkua. Toisekseen en näe enkä koe, että yllä olevat kommentit meni yhyy-habyhyy itku-kategoriaan.

    Kai asioista saa edelleenkin asiallisesti puhua?

  71. ”Kai asioista saa edelleenkin asiallisesti puhua?”

    Tietenkin saa puhua, muttei se edelleenkään johda mihinkään. Hyvä, jos palautetta on annettu, toivottavasti sillä on joku vaikutus jatkossa.

  72. Naisten liigan otteluohjelma on julkaistu melkein joka vuosi elokuun puolivälissä. Selailin uutisia ja viime vuonna 18.8. Naisten liigajengit eivät valitettavasti ole yhtä hyvässä tilanteessa miesten kanssa kun salivuoroja peleille varaillaan. Moni joukkueista pelaa kunnallisissa halleissa missä hallivuoroja jaetaan vasta kunnan liikuntavastaavien tultua kesälomilta. Tälle eivät paljoa joukkueet tai liitto voi mitään. Kunnallisissa (halvoissa ja hyvissä) halleissa kun on aika paljon kilpailua vuoroista.

  73. Hirveästi puhetta tästä Otteluohjelmasta. Onko mihin joukkueeseen siirtymässä?

  74. Kyllä ainakin ”meidän” joukkueen otteluohjelma on jo jonkun aikaa ollut tiedossa. Joillain jengeillä vissiin säätämistä edelleen. Jännä muuten, että naisten otteluohjelma kiinnostaa, mutta kun pelit alkaa niin täällä ollaan vaahto suussa kertomassa kuinka naissalibandy ei kiinnosta ketään.

  75. Täällä ihmisiä kiinnostaa vaan haukkua toisia, vähätellä toisten tekemisiä, kostaa ninettömänä koetut ”vääryydet” tai ihan muuten vaan mässäillä jatkuvalla negatiivisuudella. Kirjoittajien lisäksi osa hölmöistä lukijoista vielä uskoo tyhmiä provoja. Tai heittää uunona vettä kiukaalle. Tässä lajissa harrastetaan omiin muroihin pissimistä ihan liikaa. Ajatella missä oltaisiin jos koko lajiväki vetäisi yhtä köyttä? Ehkä mallia koriksesta ja kulttuurista siellä.

  76. Samaan kategoriaan menee myös se, ettei useakaan joukkue ole julkaissut joukkuettaan. Montako pelaajaa koovee sai kasaan? Entä classicin laita?

  77. Jos katsoo classicin pelaajalistaa heidän nettisivuiltaan, niin joukkue ei ole viime kaudesta muuttunut. Taitaa olla päivityksen puutetta. Ehkä asia korjaantuu nyt kun heillä on oma markkinointikoordinaattorikin.

  78. Näyttäs Sara Aaltonen siirtyneen Lappeenrantaan 2 divariin…

  79. Ei pitäny classic lupaustaan. Lupasi netisså julkisesti julkaista ELOKUUN aikana joukkueen. Ei julkaissut.

  80. Liekö sama Sara Aaltonen? Siirtolistoilla ei ainakaan ole tästä siirrosta mitään.