Liigat

Josba lähtee kauteen viiden valmentajan tiimillä – Ruokonen tekee paluun

24.05.
2018
19 Kommenttia
2
Liigat

Antti Ruokosen yli 20-vuotinen valmennusura piti päättyä keväällä 2017, mutta nyt kokenut kettu on jälleen mukana. Arkistokuva: Keimo Lehtiniemi

Divarin Joensuun Josba lupasi alunperin julkaista ensi kauden valmentajansa perjantaina 18.5., mutta julkistusta siirrettiin torstaille 24.5. Samalla julkaistiin tietoa joukkueen pelaajistosta.

Valmennusryhmä on melko laaja, sillä mukana ovat tämän päivän tiedon mukaan paluun penkin taakse tekevä Antti Ruokonen, Mika Muukkonen, Harri Leinonen sekä Janne Ruuskanen. Ruuskanen toimi viime kaudella seuran B-junioreiden pääluotsina ja Leinosen vastuualueena tulee olemaan fysiikkavalmennus. Valmennukseen liitetään vielä yksi tekijä syksyllä.

Samassa Josba tiedotti, että sillä on kasassa yhteensä 21 (3+18) pelaajasopimusta ensi kautta ajatellen. Uusin hankinta on LeBasta siirtynyt Jere Kaartinen. Jesse Reijonen, Juuso Lehtiniemi ja Eetu Lehtiniemi ovat tuoreimmat jatkosopimuksen allekirjoittaneet pelaajat. Omista junioreista edustusjoukkueeseen nostettiin Santeri Siponen, Tino Turunen ja Samu Karvinen.

– Josban edustusjoukkueessa on yli kolme kentällistä pelaajia, joilla on vankka useiden vuosien kokemus liigasta ja Divarista. Tällä joukkueella voidaan ottaa viime vuodesta steppi eteenpäin, Ruokonen kommentoi Josban tiedotteessa.

Josban joukkue Divarissa kaudella 2018-2019:
Auronen Joona
Eiserbeck Jere
Forsström Veikka, mv
Hämäläinen Aapo
Ikonen Elias
Kaartinen Jere
Karvinen Samu
Kettunen Jere
Kuittinen Eetu
Kosonen Miika
Lehtiniemi Eetu
Lehtiniemi Juuso
Naakka Veeti
Pesonen Joona, mv
Reijonen Jesse
Räty Niklas
Siponen Santeri
Sivonen Jere
Tokila Tuomas, mv
Turunen Tino
Väisänen Juho

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
ComeBack
24/05/2018
voi voi
Onkohan
24/05/2018
Kallis valmennus?
Täällä
24/05/2018
juu ei ois tarvinnut enåå palata
Onkohan
24/05/2018
Vuosi sitten nuoruus oli valmennuksen teema jos oikein muistan? Silloinkin Mika Muukkonen vähän yllättäen taustalla ja nyt vielä Antti Ruokonen eli linja muuttunut.
Ruu Ruu ja Laa Laa
24/05/2018
Ei tainnut vastuuvalmentajaa mainita tuossa jutussa? Siitä syystäkö "viiden valmentajan" tiimi? Nyt on vahvuutena vanhuus valmennuksessa ja todellakaan ei niin kokenut porukka, kuin annetaan ymmärtää. Ruuskaselle varmaan rooli löytyy, mutta olisiko se kuitenkin muualla kuin edustuksen valmennuksessa? Rosteri on todella pieni ja puolenkymmentä pelaajaa untuvikkoja. Saa Ruokonen heittää kaikki oppinsa, jis tuolla rosterilla selviää ilman putoamista / karsintaa. Sääli.....
Kalev Spordihall
25/05/2018
Ruokonen taas kaivannut hotelliaamiaisia
Niko Sorvali
25/05/2018
Hienoa
Kyllä
25/05/2018
Vanhassa vara parempi, ainakin viime kauteen verrattuna. Pelaajarosterissa ei taida olla luvattua liiga- ja divarikokemusta yli 3 kentän?
Fani
25/05/2018
Kokemusta tosiaan puuttuu, mutta jospa olisi sitäkin kehityskelpoisempi materiaali. Monesti on nähty, että joukkuepeli on mahdollista saada hyvään kuosiin, kun ns. tähdet puuttuvat. Vastuuta ja luottamusta annetaan tasaisemmin.
Onkohan
25/05/2018
Ainakin työelämässä kokematon edullisempi kuin kokenut eli kokemuslisät tekee tuon. Ehkä viime kaudella Perttu Puskan tuominen oli sen verran kallis, että otettiin edullisempi valmennus ja nyt palattiin vanhaan malliin?
Puuttuu
25/05/2018
Vielä puuttuu kommentti että nyt ollaan lähellä liiganousua!
Onkohan
25/05/2018
Katsoin myös dokumentin Tanskan jalkapallosta joka huipentui EM-92 mestaruuteen. Siinäkin Möller-Nielsenillä kun tuli kokemattomana kokeneen pitkään joukkuetta valmentaneen tilalle valmentamaan oli tosi paljon vaikeuksia pelaajien kanssa. Tuossa dokumentissa sodan takia Tanska sai Jugoslavian paikan kisoihin ja yllätti vaikkei pelaajien pitänyt olla parhaassa kunnossa. Eli yllätys mahdollisuus Josballa on tuon perusteella tälläkin porukalla.
Nuhainen
25/05/2018
Josba se siidä
KARJALANPIIRAKKA
25/05/2018
Kyllähän tuo valmennus ja pelaajarosteri näyttää juurikin niin heikolle kuin mitä ennakkoon oli pelko. Sillä on kuitenkin mentävä mitä kokoon saa - mielestäni parempi tuokin kuin että olisi tehnyt vaasat, ja jättänyt leikin kokonaan kesken.

Ja mitä tulee Ruokosen kommentteihin, niin eiköhän Anttikin vanhana kehäkettuna tunnista realiteetit, ja tiedosta että tuolla porukalla sarjanpaikan säilyttäminen olisi kova juttu. Mutta eihän sitä voi julkisesti äänen sanoa - uskoa parempaan on luotava niin pelaajille, sidosryhmille kuin yleisöllekin. Ja eihän se kuitenkaan mahdottomuus ole, etteikö joukkue voisi vaikka playoffeihin yltää, jos kaikki menisi kuin elokuvissa. Epätodennäköistä, mutta mahdollista.
Sähläri
25/05/2018
Muuten ihan käypä rosteri divariin avainpelaajien menetyksistä huolimatta, mutta hyökkäys kaipaisi taitoa sekä maalintekijöitä kipeästi lisää.Pelkästään puolustamalla pelejä ei voiteta yleensä.
AMPPEERI
25/05/2018
Huuh..mikäs mies tämä Ruuskanen, olen luullut että ihan joku isävalmentaja ilman taustaa, innokas toki, mutta riittääkö paukut divaritasolla?? Onneksi muukkonen jolla näyttöjä mm myöten
Köde
26/05/2018
Kymmenestä parhaasta pistemiehestä lähti rohee puolet ja nyt ymmärtää miksi. Muutamaa vahvistusta pahasti vielä huutais, mut jos ei tule, ainut realistinen tavoite on säilyttää sarjapaikka. Ennen ensipakkasia tuskin on enää viittä valmentajaa kelkassa.
Joona Kettunen
26/05/2018
Voin tulla.
Onkohan
26/05/2018
Aapo Hämäläinen ja Niklas Räty ykkösketjussa oli play-offeissa ja pakeista Veeti Naakka ja Juuso Lehtiniemi. Kakkosessa Eetu Lehtiniemi ja pakeista Juho Väisänen. Jotain runkoa siis jäljellä tosin Niklas Rädyn paikalla usein pelasi Perttu Puska.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.