Juniorisarjoissa nähdään 25 yhdistelmäjoukkuetta – tässä listaus

Kuvituskuva: Esa Takalo

Kuvituskuva: Esa Takalo

Salibandyliiton kilpailuvaliokunta on hyväksynyt syksyllä alkavalle kaudelle 25 A-C -junioreiden yhteisjoukkuehakemusta. Yhteisjoukkueet olivat ensimmäistä kertaa mahdollisia kaudella 2017-18, ja sarjoihin osallistui tuolloin 20 yhteisjoukkuetta.

Ensisijaisena tavoitteena on mahdollistaa entistä useamman joukkueen osallistuminen sarjatoimintaan ja toiseksi yhteisjoukkueilla on mahdollista tavoitella paikkoja eri juniorisarjojen valtakunnallisista sarjoista.

– Sarjatoiminnan palautekyselyssä yhteisjoukkueiden osallistuminen sarjaan todettiin onnistuneeksi uudistukseksi, ja on hienoa, että yhteisjoukkueita osallistuu niin alueellisiin sarjoihin kuin valtakunnallisten sarjojen karsintoihin tasaisesti lähes kaikilta alueilta, iloitsee kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

Hyväksytyt yhteisjoukkueet kaudelle 2018-19:
Northern Stars/ÅIF A-tytöt 1. div.
SB-Pro/LoSB A-tytöt SM-karsinta
SBS Wirmo/SBS Masku A-pojat Länsirannikko
Happee/Urho B-pojat SM-karsinta
LASB/SCU B-pojat SM-karsinta
SB-Pro/SCH musta B-pojat SM-karsinta
SB-Pro/SCH punainen B-pojat Etelä-Suomi
SBS Wirmo/SBS Masku B-pojat SM-karsinta
SBS Wirmo/SBS Masku B-pojat Länsirannikko
VarTa/HuPa B-pojat SM-karsinta
LoSB/VSS B-tytöt SM-karsinta
GrIFK/Northern Stars C-tytöt SM-karsinta
KalvKe/SCU C-tytöt SM-karsinta
RSS Panthers/FoSu C1-pojat SM-karsinta
SBS Masku/SBS Wirmo C1-pojat Länsirannikko
SPV/NJ C1-pojat SM-karsinta
SPV/NJ C1-pojat Pohjanmaa
TuSBy/Panthers C1-pojat Etelä-Suomi
ÅIF/PSS C1-pojat SM-karsinta
ÅIF/PSS C1-pojat Etelä-Suomi
O2-JKL/MuurY C2-pojat SM-karsinta
SB-Pro/SCH C2-pojat Etelä-Suomi
SBS Masku/SBS Wirmo C2-pojat SM-karsinta
SBS Masku/SBS Wirmo 2 C2-pojat Länsirannikko
TuSBy/Panthers C2-pojat Etelä-Suomi

Teksti: Salibandyliitto

35 comments

  1. B-pojissa mielenkiintoisia yhdistymisiä. Erityisesti ihmettelen miksi viime vuoden SM-joukkue Happee on päätynyt yhdistymään pienen Urhon kanssa. Lasbin ja Scu:n yhdistelmäjoukkue puolestaan näyttää jopa potentiaaliselta suomenmestarilta.

  2. Happeella oli viime kaudella 2 -01 pelajaa ja 2 -02 pelaajaa joukkueessa se voi kertoa miksi joukkuetta ei tule. Ja tämä -02 pelaajista toinen huhujen mukaan siirtyi classiciin pelamaan

  3. Ihmettelen miksi turengista on lyhyempi matka lahteen kuin hml? Steelerssin organisaatiossa luulisi olevan osaavaa valmennusta ja resursseja, vai onko se ”vika” scu:n päässä? Harmittaa etenkin pelaajien puolesta, jos meinaan opiskelet vaikka hml, asut janakkalassa ja reenaat lahdessa… tässä nähdään loppuun palamista jo ennen 20 ikävuotta! Kyyd luck!

  4. Yhteistyötä tehdään niiden kanssa, jotka ovat yhteistyökykyisiä ja -haluisia.

  5. Lahessa LASB on parhaat valmentajat ja organisaatio

  6. Oli niitä -01 syntyneitä viime vuoden Beessä useampi kuin kaksi.
    Kuusi tai seitsemän, riippuu milloin laskee
    Mutta ei muuta tosiasiaa muuksi.

  7. NUARI KOUTSI: lle

    Ehkä turengista on henkisesti lyhempi matka Lahteen kuin Hämeenlinnaan. Ja toki jokainen juniori tekee päätöksen edustamastaan seurasta omista lähtökohdistaan – varmasti moni painottaa opiskelut sählyn edelle.

  8. Täytyy nyt muistaa sekin, että se, että joukkueen kotipaikka on X ei tarkoita sitä, että sen omat junioripelaajat asuisivat paikassa X. Joillekin pelaajille Lahti voi hyvinkin olla lähempänä kuin Hämeenlinna.

    Ja ei, minulla ei ole harmainta aavistusta ketä joukkueessa pelaa, puhumattakaan siitä, että tietäisin mistä he ovat kotoisin. Tämä vain noin yleisellä tasolla.

  9. Steelerssin ja Urbanssin välit ovat olleet lievästi tulehtuneet aina ja minkään valtakunnan yhteistyö ei tule onnistumaan näiltä kahdelta seuralta. Sääli pelaajapolun kannalta, mutta näin se on. Ja vatipäitä sekä asiansa hyvin hoitavia kavereita löytyy molemmista seuroista.

  10. Happeella oli 6+1 01-02 syntynyttä pelaaja viime kaudella.

  11. A junioreissa 50 pelaajan rinki, mutta ei B junioreita. Tämä siksi, että C juniori ikäiset saadaan pysymään seurassa, sillä O2 houkuttelisi monia. Mutta eivät lähde kun pääsevät A junnujen rinkiin. Niin moni B junnu myös halusi mielummin lähteä A junnujen kakkosjoukkueessa tavoittelemaan mielummin paikkaa A jun divarissa kuin B sm sarjaan, joten siksi B junnut kuopattu.

  12. Onkohan tuo ajatus c-junnujen osalta ihan loppuun mietitty noin pelaajanäkökulmasta. Toki b-yhdistelmäjoukkue on niille fiksumpi nopeasti ajateltuna, mutta urho kanssa Sm-karsintaan?

  13. LaSB/SCU
    Oilers NG
    SC Classic
    Tiikerit
    OLS
    SPV
    Eräviikngit
    LNM
    Steelers
    SC Hawks
    Josba

    Mielestäni Karhut olisi Josbaa ja Hawksia parempi mutta joutuivat vaikeampaan lohkoon karsinnoissa.

  14. TPS siis Limingan jälkeen, jäi vahingossa pois

  15. Mestaruus on aivan selvästi menossa classicille! mutta tiikerit on kova vastus

  16. Jonkun verran asiaa sivusta seuranneena pari kommenttia steelersin ja scu:n yhteistyön syntymättömyydestä. Tiedän, että neuvotteluja oli taas pitkästä aikaa käyty.

    Urheilullisesti olisi ollut mahdollista saada huippukova b-junnu jengi. Mutta….

    Steelersin kannalta olisi ollut vaarana, että -02 ikäluokan muutama huippuyksilö olisi jäänyt kehityksen kannalta liian pieneen rooliin, kun edessä olisi ollut oman seuran -01 ikäisten kova ykköskentällinen ja scu:sta olisi tullut pari kentällistä ikäluokan kärkinimiä. Ja varmasti steelersin halukkuutta vähensi se seikka, että pitkästä aikaa pelaajavirran suunta on kääntynyt Turengista Hämeenlinnan suuntaan. Varmasti a-junnujen sm paikan ansiosta.

    Scu taas olisi uskoakseni halunnut jatkaa omalla laadukkaalla valmennuksellaan, mutta en usko, että se olisi onnistunut steelersissä. Ja nähdäkseni heillä oli enemmänkin tarvetta saada laajuutta materiaaliin ja jatkuvuutta pelaajapolulle. Joten siinä mielessä lasb on heille mielestäni ihanteellinen kumppani. Joukkue tulee olemaan taas yksi sarjan kovimmista joukkueista varsinkin, jos huhut Lahden suunnalta tulevista vahvistuksista pitää paikkansa.

    Lasb taas hyötyy yhteistyöstä saamalla muutaman huippuyksilön junioripolulleen ja myös b-juniorit sm sarjaan.

  17. C junnarit olisivat menny O2 b koska C valmennustiimi on mitä on

  18. Ei tuossa joukkueessa ole kuin neljä aidosti taitavaa sm-tason pelaajaa. Ja kaikki tulee Jyväskylästä. Alueellinen sarja kutsuu. Toivottavasti ulkopuolelta löytyy pojille hyvä joukkue, jossa voivat pelata B-sm tasolla.

  19. Liiton sivulla.
    Kilpailu, valtakunnalliset sarja.
    Sieltä löytyy been esikarsintalohkojako ja C1 ja C2 lohkojaot.

  20. Scu/lasb
    classic
    eräviikingit
    steelers
    tiikerit
    lnm
    hawks
    tps
    oilers
    ols
    josba

  21. B 17-18 -> jatkavat Bjoukkueessa 18-19 ; Koovee 3+1 pelaajaa, Hawks 7+1 pelaajaa, GrIFK 7+2 pelaajaa, TPS 8+1 pelaajaa, Oilers 5+0 pelaajaa, ErVi 10+0 pelaajaa, Tiikerit 11+2 pelaajaa, Classic 13+1 pelaajaa, NST 5+0 pelaajaa, SPV 10+1 pelaajaa, Happee 4+1 pelaajaa, SCU 12+2 pelaajaa. Eli aika paljon muutoksia ja yllätyksiä tulossa?

  22. tuossa ei varmaan yhtään mene oikein….

  23. Myönnän, että on hirman teoteettinen lähestymiskulma. Todellisuudessa ainkin osa luvuista on hieman pienempiä:-)

  24. On huvittavaa seurata aina, kun on puhetta B pojista niin yksi suurimmista puheenaiheista on Happee. Kuluneella kaudella sen ei pitänyt päästä SM sarjaan, mutta menikin sinne suoraan puhtailla voitoilla tiputtaen jopa varman SM sarjajoukkue ErVin. No kun se ”vahingossa” pääsikin SM sarjaan niin sehän varmasti taistelee sijoista 11-12 eikä missään nimessä pääse pleijareihin. No pojat kuitenkin pelasivat itsensä pleijareihin. Toki karsintojen kautta ja taas oli vastassa ErVi joka ei tälläkään kertaa ollut parempi.

    Mielenkiintoista on jälleen lukea eri ”ammattilaisten” varmoja tietoja tulevasta kaudesta. Muistakaa kuitenkin pitää järki mukana kaikissa kirjoituksissa ettei taas sulkeudu juniorijuttujen kommentoinnit.
    Ei muutakin mukavaa kesää ja kovia treenejä kaikille joukkueille.
    Syksyllä nähdään kuka asiantuntija osui tällä kertaa oikeaan.

  25. Missä ols a junioreissa kun ei näytä ensi kaudella pelaavan a poikien ykkösdivisioonassa?

  26. Ols ei saanu A-junnu joukkuetta kasaan nii eivät pelaa tulevalla kaudella

  27. Suuri ihme ettei ole vielä sulkeutunut, mutta vain ajan kysymys….

  28. Lohkojakojen seurauksena täytyy vähän muuttaa veikkaustani, niin tässä uusi
    Oilers NG
    LaSB SCU
    Classic
    Tiikerit
    SPV
    OLS
    EräViikingit
    TPS
    Steelers
    SC Hawks
    Josba
    NST

  29. Mitä veikkauksia mitkä joukkueet menee a poikien 1 divariin?

  30. Et ole tainnut lainkaan tutustua SM-karsintakaavioihin. Tiikerit, SPV, ErVi, LNM ja Steelers eivät voi kaikki millään päästä SM:ään, koska ne joutuvat luultavasti kaikki lohkoon 4 SM-karsinnoissa. Oilersin sijoittaminen sijalle 10 on aika outo veto. Joukkueessa on kuitenkin 1 U19-maajoukkuerinkiin kuuluva pelaaja ja 3 U16-maajoukkueessa pelannutta pelaajaa. Lisäksi materiaali on varmasti yksi laajimmista.

  31. Huhutaan että Oliver Sillanpää ja Jasper Auvinen olisivat siirtyneet ÅIFista Tiikereihin. Varsinkin Sillanpää olisi melkoinen vahvistus ja Tiikereitä olisi syytä onnitella heidän kannaltaan hienosta naarauksesta. Tietääkö kukaan, että löytyykö näille huhuille katetta?

Comments are closed.