Liigat

Kalmarsundin urheilupomo Kotilaisesta: ”Olisi ollut käytännössä parhaiten palkattu pelaaja koko Ruotsissa”

18.05.
2018
39 Kommenttia
2
Liigat

Peter Kotilaisen (oik.) Ruotsin siirto kariutui. Ruotsalaisseuran urheilutoimenjohtaja Per Viberg avasi tapausta Pääkallo.fi:lle. Kuva: Anssi Koskinen

Happeessa viime kaudella pelanneen Peter Kotilaisen siirto Ruotsin Superliigan FBC Kalmarsundiin ei mennyt ihan toivotulla tavalla, ja neuvottelut keskeytyivät ennen kuin lopullista sopimusta saatiin solmittua.

Lisämausteensa tapaukseen antoi Kalmarsundin urheilupomo Per Viberg, joka kommentoi seuraavanlaisesti viime viikonloppuna:

– Osittain meillä on Ruotsissa huonoja kokemuksia suomalaispelaajista. He ovat usein pallollisesti vahvoja, mutta pelitaktisella puolella on puutteita. Sen lisäksi Kotilainen puhuu vain vähän englantia, eikä yhtään ruotsia. Keskustelimme hänen agenttinsa kanssa hintalapusta, ja sen, sekä kokonaisuuden perusteella kyseessä oli iso riskihankinta. Hän oli kalliimpi kuin Ruotsin maajoukkuepelaajat.

Pääkallo.fi haastatteli alkuviikosta Kotilaista ja agentti Nisse Huttusta, jotka olivat sitä mieltä, että tapauksessa oltiin toimittu väärin ruotsalaisten puolelta ja Viberg oli heidän mukaansa toiminut tapauksessa epäkunnioittavasti. Tuo haastattelu kannattaa lukea ennen tämän haastattelun lukemista.

Nyt ääneen pääsee Viberg, jolla on oma, osittain eriävä kantansa tapahtumien kulusta. Viberg jätti kommentoimatta muutamaan olennaiseen seikkaan, mutta toisaalta teki selväksi, että kielitaidottomuudella oli paljon merkitystä kokonaisuuden kannalta.

Miten tämä Peter Kotilaisen siirtotapaus eteni sinun näkökulmastasi?

– Kotilaisen agentti Nisse (Huttunen) soitti ja kysyi onko meillä mielenkiintoa häntä kohtaan. Keskustelimme asiasta ja mielestämme se oli mielenkiintoinen idea. Sen jälkeen tarjosimme hänelle sopimusta, mutta kun selvisi, että hän ei puhu ruotsia eikä englantia, niin totesimme, että hänen on turhan vaikeaa pelata Ruotsissa, Viberg selvensi puhelimitse.

Yksi Kotilaista ja Huttusta närkästyttänyt asia oli se, että heidän mukaansa sopimustarjouksen rahamäärää pudotettiin yhtäkkiä puolella alkuperäisestä tarjouksesta.

Kotilainen ja Huttunen sanoivat, että he hyväksyivät alkuperäisen Kalmarsundin sopimustarjouksen, jonka jälkeen olit heidän mukaan todennut sen olevan liian kallis ja pudottaneesi sen hinnan puoleen. Pitääkö tämä paikkansa?

– En halua kommentoida tuota tarjoussumman pudottamista koskevaa väitettä.

– Annoimme ihan alussa heille tarjouksen, ja sen jälkeen juttelimme Kimin (Kalmarsundin tähtipelaaja Nilsson) kanssa, ja Kim yritti keskustella Peterin kanssa. He eivät voineet keskustella puhelimessa, vaan ainoa mahdollisuus kommunikoida oli tekstiviestitse, koska Peter ei puhu englantia. Sen jälkeen sanoimme Nisselle, että emme voi maksaa tällaisia summia pelaajalle, joka tulee Ruotsiin, mutta ei puhu ruotsia tai englantia.

– Sen jälkeen päätimme keskittyä muihin pelaajavaihtoehtoihin.

Huttunen ja Kotilainen kertoivat, että heillä on todisteita siitä, että he ovat suostuneet Kalmarsundin alkuperäiseen tarjoukseen. Tämän vuoksi olisi käytännössä mahdollista myös riitauttaa asia.

Kotilainen ja agentti sanoivat, että heillä on todisteita, että he hyväksyivät alkuperäisen tarjouksen, ja te pudotitte hinnan sen jälkeen puoleen. Pitääkö se paikkansa?

– Kun lähetimme alkuperäisen tarjouksen, niin ilmoitimme samalla, että haluaisimme vastauksen muutamassa päivässä. Heistä ei kuitenkaan kuulunut mitään muutamaan viikkoon. Sen jälkeen keskityimme tosiaan muihin pelaajiin ja hommasimme Kevin Björkströmin Karlstadista kahden vuoden sopimuksella.

– Kyseessä oli vain hyvin aikainen tarjous, Viberg kuittasi.

Viberg korosti aiemmissa ruotsalaishaastatteluissa Kotilaisen kielitaitoa ja on painottanut sitä myös tässä haastattelussa.

Olet sanonut haastattelussa ja tässäkin, että Kotilaisen kielitaidolla oli iso merkitys. Miksi sen merkitys oli niin suuri tässä tapauksessa? Oliko hänelle tarjolla myös töitä Ruotsissa vai mistä on kaiken kaikkiaan kyse?

– Hänen hintansa oli ruotsalaisia huippupelaajia korkeampi. Hän olisi ollut käytännössä parhaiten palkattu pelaaja koko Ruotsissa. Kun kielitaidottomuus selvisi, niin totesimme, että emme voi maksaa tällaisia rahoja, koska saamme samalla rahalla ruotsalaisen huippupelaajan. Riski oli korkea meidän kannalta, Viberg paalutti.

Huttunen totesi aiemmin haastattelussaan, että Viberg tiesi Kotilaisen kielitaidottomuudesta jo ennen kuin keskustelut Kim Nilssonin ja Kotilaisen välillä aloitettiin. Viberg ei antanut tuohon seikkaan selkeää vastausta.

Agentin mukaan tiesitte jo heti neuvotteluiden alussa, että Kotilainen on kielitaidoton. Pitääkö se paikkansa?

– En tiedä, en muista sitä seikkaa. Pyysin Kimiä soittamaan Peterille ja keskustelemaan joukkueesta, koska he olivat aiemmin kohdanneet maajoukkuetasolla. Peter ei kuitenkaan vastannut puhelimeen ja vastasi tekstiviestitse, että ei pysty puhumaan, koska ei osaa englantia. Sen jälkeen he siirtyivät viestittelyyn.

Kotilaisen ja Huttusen mukaan käyttäydyit heitä kohtaan epäkunniottavasti. Miten kommentoit asiaa?

– En halua kommentoida tuota väitettä.

Viberg kommentoi Innebandymagazinetille Kotilaisen kielitaidottomuuden ja ylihintaisuuden lisäksi siitä, että suomalaisten pelaajien pelikäsitys ei ole yhtä hyvä kuin ruotsalaisilla.

Miksi kommentoit julkisesti Kotilaisen kielitaidottomuutta, hintaa ja suomalaisten pelikäsitystä?

– Halusin kertoa siitä, että meille oli iso riski ottaa suomalainen pelaaja. Esimerkiksi Helsingborgilla on ollut paljon hyviä suomalaispelaajia, mutta heillä on ollut vaikeuksia sopeutua ruotsalaiseen pelitapaan. Päätimme keskittyä muihin pelaajiin. Muusta ei ollut kysymys, Viberg vakuutti.

Sanoit, että Kotilainen oli kalliimpi kuin Ruotsin maajoukkuepelaajat. Kuinka paljon hän oikeastaan pyysi palkkaa?

– En halua sen tarkemmin kommentoida asiaa, mutta ruotsalaiset parhaiten palkatut huippupelaajat saavat kaudesta suunnilleen 300 000 kruunua (n. 30 000 euroa) kaudesta.

Oliko Kotilaisen pyyntö sitten yhtä paljon vai enemmän?

– Hän pyysi jopa selkeästi enemmän, Viberg päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mukavuusalueen ulkopuolella
18/05/2018
Peter oli jäätynyt kun Nilsson yritti soittaa eikä vastannut.
Näin
18/05/2018
Peter kyllä väitti juttelleensa Nilssonin kanssa ja näin luuli Peterin agenttikin. Ensin panikoitu ja sitten asiaa pyritty peittelemään kertomalla muuneltua totuutta agentin suuntaan. Ja agentti varmaan sitten mennyt kertomaan Ruotsiin samaa tarinaa hyvässä uskossa ja ihmetellyt kun vasta pää ei olekaan messissä.
Melkoinen kokki
18/05/2018
Näyttää siltä, että Peter on sepitellyt tarinoita agentilleen, joka luonnollisesti uskonut miestä. Lopuksi Peter vielä maustaa tarinan nimittelemällä Kalmarin Herraa melkoiseksi sepäksi. :)

"Seuran kanssa sovittiin, että (joukkueen tähti) soittelee Peterille ja kertoo vähän lisää joukkueesta ja muusta. Sitä ei tapahtunut ihan heti, mutta kun kysyin kolmannen kerran asiasta, niin Nilsson oli soittanut ja kertonut seuran asioista Peterille, Huttunen selvitti."
Pjotor
18/05/2018
Tämä Peter on näköjään täys uuvatti, oppisi kieliä niin helpottuisi.
Nimetön
18/05/2018
" Kim yritti keskustella Peterin kanssa. He eivät voineet keskustella puhelimessa, vaan ainoa mahdollisuus kommunikoida oli tekstiviestitse, koska Peter ei puhu englantia. "

:D Voin jo sieluni silmin nähdä, kun Peter sai tekstiviestin Kim:ltä, niin on sitten pyytänyt kaveria käymään ja kysyy "mitä se sanoo mitä se sanoo?" :D
Katsoja
18/05/2018
Ruotsalaisten huippupelaajien parhaat palkat on n.30 000€/ vuosi ja Suomessa vastaavasti korkeintaan 24 000€/ vuosi.
Keskipalkka Suomessa on n. 39 000/vuosi.
Parhaat ansiot säbän kautta saa kun opiskelee kunnolla pelaamisen ohella ja siirtyy valmistumisen jälkeen hyvin palkattuun duuniin.
Huhumaahinen
18/05/2018
Menee kuulemma Saksaan ensi kaudeksi. Facebookissa uusi seura jo julkaissut tämän.
Suomenruotsalainen
18/05/2018
Eikö Kotilainen on lukennut ruotsia koulussa, meidän toinen äidinkieli??
Jaa
18/05/2018
Ensinnäkin Suomen keskipalkka ei todellakaan ole 39,000 euroa vuodessa.

Toiseksi, Ruotsin huippupelaajien ainoa tulonlähde ei ole seuran maksama palkka.
Keskipalkka vaiko yleisin kokonaisansio?
18/05/2018
Googlaamalla löytyy esim YLEn uutinen (syyskuu 2017) suomalaisten palkoista: ”Keskipalkka eli kokonaisansioiden keskiarvo oli puolestaan viime vuonna 3 368 euroa kuukaudessa. Täyspäivätyötä tekevistä palkansaajista 63 prosenttia ansaitsi tätä vähemmän. Tätä selittää se, että keskiarvoa nostavat suuret kokonaisansiot. —- Kokoaikatyötä tekevien palkansaajien yleisin kokonaisansio oli viime vuonna 2 500 euroa kuukaudessa, selviää Tilastokeskuksen palkkarakennetilastosta.”
12 x 3368e = 40416 e / v, keskipalkka.
12 x 2500e = 30000 e/ v, yleisin kokonaisansio.
Ylempänä joku kirjoittikin, että paras tie säbässä päästä palkoille on käydä kiltisti koulut ja mennä töihin ja harrastaa siinä sivussa vähän sählyä.
Kaupunkilainen
18/05/2018
Jaa, ei olekaan. Keskipalkka vuonna 2016 oli 40 416 e/vuosi Tilastokeskuksen mukaan. Löytyy kuukkelista.
Ei liity tähän mitenkää
18/05/2018
Mutta Kosos Eero kuulemma nyhtää Spveestä 50 kilogrammaa kaudesta.
Katsoja
18/05/2018
Keskiansiot yksityisellä sektorilla on tilastokeskuksen mukaan 43 152€/vuosi eli suuruusluokaltaan ok, kuten aikaisemmin kirjoitin. Vertaus noin yleensä on mielestäni paikallaan koska urheilu ammattina on hyvin harvoin mahdollista.
Opiskelun voi keskeyttää Suomessa ainoastaan jääkiekossa tai jalkapallossa vain äärinmäisen poikkeava lahjakkuus.
Salibandy sen sijaan kasvattaa lahjakkuuksia opiskelun ohella myös elämään urheilijauran jälkeen.
Niin
18/05/2018
Salibandyssa jos iltatreenit ja viikonloppupelit niin työelämässä näistä saisi ilta ja viikonloppu lisiä palkan päälle.
Jatkoa katsojan kommenttiin
18/05/2018
Tämä on mun mielestä just se paras juttu salibandyssä. Pääsarjatasolla pääsee pelaamaan kovia pelejä ja kilpailemaan lujaa, eli saa sen urheilun suolan mitä janoaa. Mutta kuitenkin pystyy opiskelemaan täysillä ja käymään töissä, ilman että tippuu kelkasta. Toki osa haluaa kehittää lajista ammattilaislajin, jolloin varmaan olisi vaikeampaa löytää tämän kombinaation toimivuus.

Sen vuoksi on mielestäni typerää, että tämä ammattilaistuminen tapahtuu siten, että pari isoa seuraa pystyy rahoineen haalimaan pelaajia, kun taas loput koittavat kilpailla ilman vastaavaa mahdollisuutta.

Mutta niin kauan kun laji on sellainen, että siinä ei miljoonia tienaa, pitäisi pysyä sillä linjalla, että panostetaan opiskeluun ja tulevaisuuteen urheilu-uran jälkeen, ja että se on mahdollista yhdistää huipulla pelaamiseen.
hmm
18/05/2018
Kotilainen ei siis pysty ymmärtämään minkä vuoksi seura pudottaa alkuperäistä tarjousta? Pelaaja on aina sijoitus ja pienentämällä tarjousta vähennetään riskitasoja. Täydellinen kielitaidottomuus on aivan hemmetin iso riski sopeutumisen suhteen, joten sehän nyt on täysin ymmärrettävää että Kalmarsund haluaa vähentää riskitasoa. Toisaalta kaippa tuon capin voisi jollain bonuksillakin hoitaa, jos Kalmarsund epäilee miehen sopeutumiskykyä.
Luottamus
18/05/2018
Eiköhän tuossa ole käynyt yksinkertaisesti niin, että Kotilainen ei ole kertonut agentilleen ihan koko totuutta Nilssonin puhelusta kaunistelemalla asiaa ja agentti mennyt saamilla väärillä tiedoilla neuvottelupöytäön ja vastapuoli on ollut ihmeissään siitä ja vetänyt johtopäätöksiä. Ruotsissakin arvostetaan rehellisyyttä.
ei näin
18/05/2018
No onko tuo nyt ihme jos tarjousta pudotetaan, jos jannu ei pysty edes puhelimessa keskustelemaan siirrosta ja tarjoukseen ei vastata ajoissa? Ja jos tarjoukseen ei olla vastattu tuohon määräaikaan mennessa, niin on aivan turha edes spekuloida jollain riitauttamisella, koska se tarjous ei enää yksinkertaisesti ollut voimassa.
Just
19/05/2018
Suomessakin voitaisiin aikuisten oikeasti vähentää riskitasoja.
JANIINPÄ
19/05/2018
Luulisi agenttien tietävän mikä ero on tarjouksella ja sopimuksella.
Ja ei se riitä, että vain toinen osapuoli hyväksyy tarjouksen. Kunnon kauppamiesten peli alkaa vasta tarjouskierroksesta. Siitä on soppariin vielä matkaa.
MH
19/05/2018
Melkoinen soppa. Kyllähän tämä valitettavasti kertoo lajin ammattimaisuuden puutteesta. Rekrytoiva seura ei selvitä kunnolla pelaajan taustoja ennen kuin laittaa tarjouksen. Agentti ei hoida tarjouksen hyväksymistä ajoissa vaan jahkailee tai etsii muita tarjouksia sivulla. Pelaaja ei ole kartalla mitä ulkomailla pelaaminen vaatii kielitaidon suhteen. Joku ihan käsittämätön kuvio jossa toista pelaajaa pyydetään soittelemaan rekrytoivalle. Ja sitten vielä jälkipyykki julkisuudessa. Puuhastelun osalta nappisuoritus kaikilta osapuolilta.
Niin
19/05/2018
Minullakin kahdesta lajista kokemusta ja tässä toisessa lajissa, kun huomattiin että olen hyvä pelaaja, mutta en seurassa pelaa niin kysyttiin pelaamaan ja vielä toisellakin kaudellakin kotiovelta tultiin kysymään. Salibandyssä ekalla kerralla yksi tuttu kysyi pelaamaan seuraan, kun oli huomannut että hyvä olen, mutta sen jälkeen hiljaisempaa eli toisella kerralla jo itse jouduin kysymään ja sen jälkeen sekään ei enää ole auttanut. Eli tässä toisessa lajissa suhteessa 2/1 paremmat kokemukset. Kyllähän se helpottaa lajin pariin tuloa jos joku paidan ihasta ottaa kiinni. Taisi lenkillä viikko sittenkin eräviikinkien pelaaja tulla vastaan eli jos se vaikka olisi kysynyt voisin jo olla treeneissä näin esimerkkinä, mutta jos kukaan ei kysy menee vähän hankalammaksi kaikki.
MHlle
19/05/2018
Se että joukkueen pelaaja soittaa mahdolliselle uudelle hankinnalle on lätkässä ja futiksessa normaalia. Maalaillaan vähän taivaanrantaa ja sil taval koitetaan helpottaa hankinnan kynnystä kirjoittaa soppari. Ja samalla se jota ollaan hankkimassa ni sillä on mahdollisuus kysyä joukkueessa jo olevalta esim valmennuksesta, pelitavasta jne.
Mutta muuten samaa mieltä puuhastelusta! Korsmanin jengiin Sveitsiin tai sit jengiin jossa on toinen suomalainen joka toimii samalla tulkkina
Sjarmo
19/05/2018
Tämän jutun jälkeen vanha "salibandyn seiska" -nimitys on lähempänä kuin koskaan. Hävetkää.
Kiukkupussi
19/05/2018
Menipäs Jarmolla kovasti tunteisiin.
007
20/05/2018
Haet töitä. Olet työssäsi maailman paras. Saat paikan. Palkaksi tarjotaan x määrä euroja. Hyväksyt tarjouksen ja odotat innolla uutta pestiä. Kerrot muihin firmoihin että ei kiitos. Työpaikka saa tietää että et osaakaan hyvin paikallisen alueen murretta/kieltä. Asia joka tulisi olla rekrytointia tehdessä aika helppo selvittää. Firma ilmoittaa sinulle että kiitos sopimuksesta mutta tässä uusi. Palkka x- puolet. Kättä pystyyn kuka hyväksyisi tarjouksen/ mikä firma toimisi näin. Syytetäänkö nyt sitten työnhakijan kieli- tai muita työlle sivuseikkaisia taitoja vai haukutaanko firma ja sen toimintatavat? Miten mikään firma /seura ensiksi tarjoaa pelaajalle jotain ja vasta sen jälkeen alkaa selvittämään asioita. Eikä missään sopimusneuvotteluissa vedetä hernettä nenään jos ei viikkoon vastata. Odotetaan ja annetaan vastatarjous. Mutta ei puoliteta omaa jo hyväksyttyä. Ihme touhua.
000
20/05/2018
Ongelmia lienee tullut siinä, että Kalmarin herra on Nilssonilta saanut raportin ettei se Peter vastannut puhelimeen ja Peterin agenttilta, että Peterillä ja Nilssonille on ollut nyt hyvä keskustelu. Peter vielä haastattelussa väitti ottaneensa puhelun vastaan vaikka näin ei ollut ja syytteli muita. Olisikohan Peterin katsottava peiliin ja otettava opiksi, että jatkossa kannattaa olla rehellinen ainakin niiltä osin mitkä kuitenkin tulee ilmi neuvotteluprosessissa. Ymmärrän, että kieltä osaamaton menee tuollaisessa tilanteessa paniikkiin, mutta paikkailu palturia puhumalla ei tulee jossain vaiheessa tien päätöksiin. Ei se Sopimus muutos tullut kielitaidon puutteesta vaan kielitaidon puutteesta ja taitamattomasta valehtelusta. Harva työnantaja haluaa palkata epäluotettavia yksilöitä markkinoiden kovimpaan hintaan.
Jpp
20/05/2018
Maailman paras huutelutkin kannattaa laittaa perspektiiviin. Viime kaudella Pörssi-Kotilainen oli runkosarjan pistepörsissä 37, eikä sarja ole edes maailman kovimmaksi arvostettu. Eli kannattaisi varmaan kallistaa välillä päätä ja valuttaa ylimääräiset nesteet ulos ja keskittyä kesällä vaikka siihen kieltenopuskeluun ja kesäharjoitteluun.
Juupa juu
20/05/2018
007 on joku vasaranheiluttelija ja esittää tietävänsä sopimusneuvotteluista jotain :D
Nimetön
20/05/2018
"Haet töitä. Olet työssäsi maailman paras. Saat paikan. "

Tämä Kotilaisen tapaus on paremminkin verrattavissa asuntokauppaan, missä esimerkiksi henkilö X lupaa ostaa asunnon pyydettyyn hintaan ja tarjous hyväksytään, kunnes selviää että henkilö X onkin maksukyvytön persaukinen tapaus.

Kotilaisen tapauksessa oli ensin kyse tarjouksesta kunnes selvisi minkälainen tapaus on oikeasti taustalla.
007
20/05/2018
Sopimusneuvotteluista tiedän jotain mutta kyseessä olevasta tapauksesta ainoastaan sen mikä täällä on uutisoitu. Olen vaan hämilläni että kommentoijat ovat täällä luottaneet täysin seuran omaan (häilyvään ) versioon tapahtumasta ja samalla haukkuvat pelaajan valehtelijaksi ja muuksi koska tuntevat henkilön ja tapauksen erinomaisesti. Itse epäilen kummankin esittävän asian itselleen etua hakien. Niin seura kuin pelaaja. Näin suomalaisena haluaisin vaan olla omien puolella. Mutta onpahan nyt löytynyt sekin missä useat ovat rakkaan naapurimme puolella.

Maailman paras kommentti perustuu todettuun tosiasiaan eli edellisen MM turnauksen paras pelaaja. Ei peteri ole paras juuri nyt mutta lähiaikoina ollut.

Asuntokauppa ontuu siinä mielessä että myyjä ei persaukisen ostajan kohdatessaan laske/nosta pyyntöä eikä se oikeastaan ole myyjän edes mahdollista selvittää vaan pankin. Niin ja työpaikka vertaus mielestäni kohdallaan siksi että työpaikkaahan tässä oltiin hakemassa.
Niin
20/05/2018
Henri Johansson nyt paras.
Niin
20/05/2018
Teemu Selänne sotsin kisojen arvokkain pelaaja joukkueelleen eli aika sama titteli, mutta tuskin oli sillä hetkellä läheskään maailman paras?
Niin
20/05/2018
Epäilen Sidney Crosbyn sotsin kisojen aikaan maailman paras olleen. Salibandyssa varmaan myös joku muu kuin Kotilainen, jos samalla tavalla ajatellaan viime kisojen aikaan.
Niin
20/05/2018
Tietenkin hyvät suoritukset voi nostaa ranking sijoituksia ja huonot laskea vähän kuin jalkapallossa.
Niin
20/05/2018
Connor Mcdavid voi nyt jääkiekossa olla maailman paras, mutta valitaanko MM-kisojen parhaaksi. Ei välttämättä.
Ismo
20/05/2018
Työnantajalla on oikeus kyllä alentaa/perua sopimus jos käy ilmi että CV:ssä on valehdeltu. Jos haet työpaikkaa ja sanot että puhut sujuvasti kolmea-neljää kieltä mutta se virkamiesenglantikin tuottaa vaikeuksia, niin voi olla että työnantaja katsoo vähän pahalla.

Kielitaidosta noin muuten, nykymaailmassa se taitaa olla aika normi että ainakin se englanti luonnistuu vähintäänkin ymmärtäen jos ei hirveästi puhuisikaan. Varsinkin alle nelikymppisten keskuudessa. Ei taida olla heti ensimmäinen juttu jota ajateltiin tässä tapauksessa se että kielitaito ei riitä, ja sitten kun kävi ilmi ettei sitä kielitaitoa *millään* yhteisellä kielellä ole, niin voi tietysti olla että hiukan tuli jarrua, varsinkin kun kalliista ja riskaabelista sopimuksesta oli kyse.

Kaikenkaikkiaan omituinen tilanne, molemminpuolin. Jos tästä jotain jää käteen jollekkin, niin varmaan hyvänä oppituntina nuoremmille säbäjannuille se että käykää nyt hyvät pojat/tytöt ne koulut kunnolla, vaikka mikä urheilu-ura olisikin mielessä.
Sopimuksesta
20/05/2018
Näillä kotilaisilla on aina vähän ollut uho päällä. Uhoa on vaikea lunastaa. Mä ymmärrän täysin seuraa. Itse en pistäisi kruunuja kiinni riskisijoitukseen. Täysin ymmärrettävä ratkaisu, nyt vaan Peter reenaa ja kasvaa ”korkoa” Happeessa, siitä parin vuoden päästä Sveitsiin jonkun
Suomalaisvalmentajan jengiin. Sillä välillä englannin kurssille ja saksan peruskursille. Se että nuorimies ei osaa jo nyt englantia on toinen tarina.
Niin
21/05/2018
Patrick Kane oli arvokkain jääkiekon MM-kisoissa eli oikein arvelin ettei Connor Mcdavid. Juhani Tammisen 60 minuutin paine mitä hän peluutti aikanaan aika hyvin kuvaa nykykiekkoa. Olisi hieno jos Suomen salibandymaajoukkuekin tuolla tavoin pelaisi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.