Liiganousija hankki kaksi puolustajaa ja maalivahdin

Roope Mutka liittyy Karhujen maalivahtiosastoon. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Roope Mutka liittyy Karhujen maalivahtiosastoon. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Miesten Salibandyliigan Karhut julkaisi maanantaina kolmen uuden pelaajan sopimukset. Puolustaja Roni Tuomela siirtyy joukkueeseen Kooveesta ja maalivahti Roope Mutka sekä puolustaja Joonas Poutanen kakkosdivariin pudonneesta Blue Foxista.

Tuomela, 23, on pelannut miesten liigatasolla yhteensä 42 ottelua tehoin 3+10. Divarissa Tuomela on pelannut kaksi ottelua Karhuissa. Divarin kärkitorjujiin viime kausina kuulunut Mutka, 23, kuului nuorempana SPV:n liigarinkiin ja edusti viimeiset neljä kautta Blue Foxin Divari-joukkuetta. 21-vuotias Poutanen on kolmikon kokemattomin. Edellinen kausi oli puolustajan ensimmäinen Divarissa ja 14 ottelua tuottivat tehopisteet 0+6.

– Roni tuo puolustukseen paljon pallollista osaamista. Hän on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelaaja, jolla on kova halu kehittyä edelleen pelaajana. Roope puolestaan tuo kilpailua maalivahdin tontille. Hän on osoittanut näytöillään olevansa erinomainen maalivahti. Joonas on taas potentiaalinen nuori puolustaja. Hänen kehittymistä seurataan mielenkiinnolla, päävalmentaja Mikko Lehti kommentoi.

Karhujen sopimustilanne:

Maalivahdit (3)
Rasmus Österman, Tomi Bergendahl, Roope Mutka

Puolustajat (11)
Kalle Santanen, Tuomas Puisto, Aapo Tamminen, Joni Halminen, Roni Tuomela, Niko Järvenpää, Joonas Poutanen, Atte Ståhle, Jankke Virtala, Paavo Kankaanpää, Oskari Raittila

Hyökkääjät (13)
Benjamin Lepola, Ville Salonen, Antti Vuorinen, Markus Hautaoja, Tomi Jerkku, Eero Vanhatalo, Juho Myllyharju, Aaro Ollikainen, Eero Harjula, Petteri Santi, Janne Kuusiluoto, Elias Kauppi, Tuomas Huhtala

Karhujen uutinen

7 comments

  1. Suurin kiitos Poutasen urakehitykselle kuuluu sählyguru V.Niemelle. HÄN on kasvattanut Poutasesta ihmisen ja urheilijan, mikä Joonas nyt on. On aika poimia kovan työn tuottamat hedelmät ja lähteä #dominoimaan liigaan.

  2. Vähän tuossa jo mietinkin, että tuleekohan Karhuilla siirtomarkkinoilla ns. Mutkia matkaan. Näköjään ainakin yksi.

  3. Puolustus on rautaa ja maalivahti peli sai tärkeän vahvistuksen. Hyökkäyksessä on 1. kenttä kasassa (Lepola – Salonen – Vuorinen). Kyllä tästä vielä liiga joukkue saadaan.

  4. En usko että Karhut tulee putoamaan yhtään sen enempää 1. Liigakaudellaan kuin esim. Welhot, Steelers, LASB tai SalBakaan. Nämä ensimmäisen liigakauden joukkueet saavat jostain aina sen ylimääräisen puristuksen, jolla varsinkin kotona irtoaa tarpeeksi pisteitä.

    Eri asia sitten joukkueet, jotka ovat kaupunkiensa kakkosjoukkueita tai oikeasti jääneet siihen hissiin jo aiemmin.

    Toisen kauden jälkeen Karhut voi ihan hyvin pudota, ei sillä.

  5. Kyllä tässä pikku hiljaa näyttää siltä että karhut vahvistuu kokoajan, kun taas koovee, steelers, welhot heikkenee. Uskon että karhut lopettaa liigakauden runkosarjaan sijalla 10.

  6. Tuosta Roope Mutkasta kuullaan vielä. Todella potentiaalinen MJ- Ykkösveska tulevaisuudessa.