Maajoukkuetähti Salo palaa Classiciin – Kuitunen korvaa Nykyn päävalmentajana

Odotettu sopimus varmistui, kun Classic julkaisi Nico Salon paluun kotiin. Kuva: Salibandyliiga

Odotettu sopimus varmistui, kun Classic julkaisi Nico Salon paluun kotiin. Kuva: Salibandyliiga

Hallitseva Suomen mestari Tampereen Classic tiedotti tiistaina kahdesta merkittävästä sopimuksesta. Suomen maajoukkueen tähtihyökkääjä Nico Salo tekee paluun Tampereelle, ja liigajoukkueen päävalmentajaksi nousee Samu Kuitunen.

Kolmen vuoden sopimuksen Classicin kanssa tehnyt Nico Salo palaa kotiin Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Salibandyliigassa maailman eliittiin noussut keskushyökkääjä lähti kokeilemaan taitojaan FC Helsingborgin Superliiga-joukkueeseen.

Kausi päättyi puolivälierissä, ja enimmäkseen puolustajan paikalla pelannut Salo ei Classicin tiedotteessa olleiden kommenttien perusteella saanut parastaan irti uudessa seurassa. Runkosarjan 31 ottelussa hän keräsi tehopisteet 9+15=24.

– Yksi unelma toteutui päästyäni pelaamaan Ruotsiin. Kuitenkin on todettava, että asioita hoidetaan eri seuroissa eri lailla ja Classicin organisaatio sekä joukkue ovat ehdotonta maailman huippua kokonaisuudessaan. Lisäksi Tamperetta parempaa paikkaa huippu-urheilun kannalta ei ole, Salo kertoi.

– Henkilökohtaisesti haluan nostaa omaa tasoa edelleen muutaman stepin ylöspäin ja omalla esimerkillä kehittää myös muiden tekemisen tasoa. Yksinkertaistettuna haluan seuraavien vuosien aikana voittaa kaiken mitä salibandyssa on voitettavissa.

Tuoreimmassa listauksessa Salo valittiin maailman viidenneksi parhaaksi pelaajaksi.

Classicin valmennuspuolella tapahtuu myös muutoksia, kun Petteri Nykky joutuu maajoukkuepestin yhteydessä tehdyn sopimuksen myötä jättämään Classicin. Hänet korvaa kolmen kauden ajan apuvalmentajana työskennellyt Samu Kuitunen.

Kuitusen tiimissä apureina toimivat Juha Jäntti ja Vesa-Matti Virtanen.

– Joukkueessa jatkaa vankka runko kokeneita ja menestyneitä urheilijoita joita haastaa jokapäiväisessä tekemisessä nälkäiset ja potentiaaliset nuoret. Kilpailutilanne on hyvällä ja terveellä pohjalla jokaisen haastaessa sekä kehittäessään itseään joukkueen eteen. Oppiminen ja itsensä kehittäminen niin yksilötasolla kuin viisikkotasolla tähtää menestymiseen Champions Cupissa Ruotsin Gävlessä tammikuun alussa, unohtamatta kotimaisen Salibandyliigan tavoitteita, Kuitunen pohti.

Lisäksi ykkösmaalivahti Lassi Toriseva solmi Classicin kanssa kolmen vuoden jatkon.

Tampereen Classicin sopimustilanne kaudelle 2018–2019:

Maalivahdit:
30 Joni Järviö
35 Lassi Toriseva

Kenttäpelaajat:
2 Eemeli Akola
4 Konsta Tykkyläinen
7 Albert Koskinen
8 Juha Kivilehto
9 Eemeli Salin
10 Oskari Heikkilä
11 Sami Johansson
12 Eetu Sikkinen
15 Aaro Helin
16 Jussi Piha
17 Janne Lamminen
18 Juuso Woivalin
19 Joonas Pylsy
20 Nico Salo
23 Juho Syvänen
45 Jere Pulkkinen
48 Hiski Kosunen
56 Krister Savonen
61 Tino Salminen
66 Mikko Leikkanen
72 Atte Eronen
86 Tino Lindstedt

Linkki:
Classicin tiedote

25 comments

  1. Aikamoisia hankintoja tarvis kärkipään jengien saada ettei classic juoksis enskaudellakin mestaruuteen..

  2. Mikä siinä on, että suomipojat eivät pärjää Ruotsin liigassa. Edelliset onnistuneet rekryt Kohonen, Öhman(?), Kivilehto ja Kukkola. Kaikki muut tulleet maitojunalla kotiin vuodessa vähintään kahdessa? Onko tämä sitä suomalaispelaajien taktisen osaamisen puutetta vai mitä? Kai tämä on tätä harrastamisen varjopuolia. Kotona kavereiden ja perheen luona on kivempi pelata kuin pienellä palkalla (jatkuvalla epämukavuus alueella) muilla mailla tuntemattomilla. Kumpi mahtaa pitkässä juoksussa edes auttaa maksimaalisen potentiaalin kaivamista pelaajasta ulos? Salolla (ja Savosella) hyvät saumat olla seuraavat 10 vuotta maailman kärkipelaajia. Toivottavasti onnistuvat tässä!

  3. Että Ruotsissa ollaan varovaisia suomalaisten kanssa, kun näitä tulee. Toki eipä varmaan Nicon vika, että joutuu pelaamaan eri roolissa kun luvattiin. Mutta kyllähän hänkin myöntää, että ei ihan samanlaista ole kun Suomessa.

    Joten koitappa sitten jollekin kielitaidottomalle lähteä iskostamaan paikallista pelityyliä.

  4. Toisaalta Classic näyttää olevan oikeesti kilpailukykyinen seura ruotsalaisiin ja sveitsiläisiin nähden mitä tulee kentän ulkopuolisiin asioihin. Ja kyllähän Cn ensi kauden ykköstavoitteena on Champions Cupin voitto (ainakin fanin näkökulmasta), jota Nicokin haluaa. Nähdäkseni siihen on ens vuonna toistaseksi parhaat mahdollisuudet.

  5. Kokemusta siitä ettei sellaista hyvää roolia saanut mitä olisi ajatellut. Siinä joukkueessa saattoi isossa roolissa sellaisia olla joita ei pitänyt niin hyvinä pelaajina. Mutta kun et itse pysty asiaan vaikuttaa minkä teet? Harmittaa jälkeenpäin jos joku kuittailee tehoista, mutta mitä pystyt vaikka minuutin peliajalla tekemään? Salolta saattoi Mika Kohonen viedä sen sentterin paikan, jos toinen sentteri oli ajateltu Ruotsalaiselle esim.? Ennen viime kauden alkua ihan kuin Mika Kohonen olisi puhunut alemmistakin ketjuista itselleen, mutta jos tuo suunnitelma muuttui?

  6. Ite olisin Salona mennyt Wileriin Sveitsiin. No mukava palata tuttuun ja turvalliseen:D

  7. Jaahas kaudesta toiseen samat äijät istuvat classicin penkillä. -99 syntyneet Helin ja Akola kolme viime kautta istuneet penkillä ja sama meno jatkuu…onneks Rantala tajus sentää vaihtaa jengiin jossa saa pelata…ikäluokan kovin lupaus ehkä koko maailmassa ja pelasi viime kaudella jämäminuutteja classicin kolmoskentällä ja istui penkillä.
    Ei oo muuten hirveen epäselvää kuka on ens kauden mestari salibandyliigassa. Välillä vois tulla vaihtuvuutta, että mielenkiinto kestää.

  8. Maitojunista kovasti jutellaan, mutta suurena syynä taitaa olla joukkueella penkin alle mennyt kausi. Vaivoin pleijareihin, 4-0 ulos ja valmentajalle kenkää. Kivilehto, Hakonen ja Salo kaikki kolme valittivat pelityylistä, joka ei sopinut niin suomalaisille kuin ruotsin liigaankaan, ihmekös sitten kun nyt tuli valmentajanvaihdos. Tutussa ja turvallisessa on hyvä kyllä pelata, varsinkin kun menestystä tulee ja seurassa hoidetaan asiat kunnolla. Itse en ihmettele Nicon paluuta ollenkaan, varmasti ihan helppo päätös.

  9. Vänttinen ja Jääskeläinen pois. Kaksi suurta persoonaa seurassa ja koko liigassa. Värittömäksi jää classic ja liiga.
    Kausikortti jääköön ostamatta.

  10. Jos kausikortti jää ostamatta kahden pelaajan lopettamisen takia, niin kannattaa katsoa peiliin ja miettiä, että onkohan tullut kehitettyä kunnon ’mancrush’.

  11. Näiden Pääkallo-uutisten kommenttien perusteella voisi kuvitella salibandyn olevan suosittu yleisölaji… niin usein tulee tämä ”kausikortti jää ostamatta” viestit tänne.

  12. Itse fanina harmi kyllä, jos kaksi Classic ikonia lopettaa, mutta ei se minun kausikortin ostoon vaikuta. Eikä jääskeläisestä ainakaan mitään lopettamista ole uutisoitu? Jos näin, kiitos ja tsemppiä molemmille jatkoon!

  13. Pakko kompata nimetöntä, en olisi tähän maitojunaa uskonut! Luulis että ois vielä kokeillut uuden valmentajan alaisuudessa toisen kauden. Uusi dynastia voi jo painattaa mestaruuslippikset.

  14. Kehityksen kannalta Classic ei välttämättä paras mahdollinen seura – en tiedä kuinka kehittävää pelata ”amatööri”sarjassa arkikotipelejä ”täysammattilaisena” Welhoja sun muita häntäpään joukkueita vastaan ja painaa kaksinumeoriset taululle kahdessa erässä.

  15. Mitä noi Syvänen ja Kosunen kuvittelee saavuttavansa tuolla, ei ainakaan pelillisesti mitään. Siistiä tuuletta mestaruuksia ku oot pelannu 2 vaihtoa.

  16. Salon kihlattu sai jonkun ”unelmaduunin” Tampereelta ja palasi kesken kauden Suomeen, eiköhän tämä ole iso syy miksi Nicokin saapui.

  17. Hyvää syy tulla pois jos näin, Salo elää vieläkin sählyllä ja jos muijllakin työ asiat järjestyksessä. Todellakin elänyt monta vuotta ja tuskin tili pieneni!

  18. Näinhän tuo valitettavasti mennee useasti. Akat määrää missä ollaan:D

  19. Kuitunen Classicin päävalmentaja ja maajoukkueen valmentaja. Jäntti Classicin virallisessa tiimissä ja maajoukkueen team manager. Eikö tässä ole mitään ristiriitaa?
    Nykky maajoukkueen päävalmentaja, ei virkaa Classicissa, mutta mahtaako herätä ihan pienen pieni epäilys, vaikuttaako taustoilla? Korvausta ei tietenkään voi siitä saada.

  20. Ristiriita? Toivottavasti vaikuttaa taustoilla, Classicissa pelaa kuitenkin 5-8 kisakoneeseen melko varmasti valittavaa pelaajaa (ansaitusti) niin hyvähän se on olla ukoista kunnolla perillä, hauska että Amua ei piirileikeistä syytelty kun majun ja ssv.n penkin takana heilui