Nimekkäät seurat fuusioituvat – HIFK:n ja Bluesin salibandytoiminnat yhdistyvät

HIFK ja SBS Blues yhdistävät voimansa salibandyn saralla. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

HIFK ja SBS Blues yhdistävät voimansa salibandyn saralla. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

HIFK Salibandy ja SBS Blues tiedottivat aiemmin viikolla, että nimekkäät salibandyseurat lyövät hynttyyt yhteen.

Yhdistyminen tapahtuu siten, että SBS Blues siirtyy HIFK:n alaisuuteen. Toistaiseksi yhdistymisestä on kerrottu se, että organisaation ja yhdistymisen kehittymisestä kerrotaan lisää kevään ja kesän aikana.

HIFK oli salibandyn menestysseura varsinkin vuosituhannen vaihteen tienoilla. Se voitti miesten Suomen mestaruuden vuonna 2000 ja Euroopan Cupin vuonna 2001. Joukkue kahmi SM-pronssia 1998 ja 2003. Naisten joukkue juhli Suomen mestaruutta 2001 ja 2002. SM-hopeaa joukkue saalisti vuonna 2000 ja pronssia 1999. Salibandyseura SBS Blues perustettiin vuonna 2016 ja seura esiintyi jääkiekosta tutun Bluesin logon alla.

HIFK miesten joukkue pelasi kaudella 2016-17 valtakunnallisessa Divarissa ja molempien seurojen miesten edustusjoukkueet pelasivat viime kaudella kakkosdivisioonassa. Molemmilta joukkueilta löytyy junioritoimintaa sekä muita aikuisjoukkueita. Tuoreimman lisenssimittauksen mukaan SBS Bluesilla on 174 jäsentä ja HIFK:lla 163 jäsentä.

17 comments

  1. Millä perusteella nimekkäät? Hifk ehkä on, SBS Blues täysin tuntematon.

  2. Nyt jää Campossa muut jalkoihin, mutta villiä huhua et siellä muut haluaa junaan mukaan.

  3. Luulenpa, että ei tuo HIFK:n nimi pelkästään pelasta tuota seurakombinaatiota niin kauan kuin Lehtimäet siellä taustalla huseeraa. Itä-Helsingistä löytyy myös pitkäjänteistä ja laadukasta (juniori-) työtä tekeviä seuroja.

  4. Mahtaa nyt kyllä muita Campon seuroja harmittaa kun brändivahva ifk saa bluesin loistavan valmennusosaamisen alaisuuteensa. Lehtimäet varmasti saavat tuolla nipulla ohjattua pojat suoraan nousuun divaria kohden. Tässä on kyllä vantaan kovinta sählyä tarjolla ja isosti.

  5. Mahtavat IFK:n porukat nauttia kateellisten huuteluista. Campossa ollut pitkään fuusio yrityksiä kaikkien joukkueiden osalta. Fiksu muuvi.

  6. ”Bluesin loistava valmennusosaaminen”?? Ketä nämä ovat? Janne Tähkä, joka lähti HIFK:stä kauden päätteeksi ovet paukkuen? Ihan höpöhöpö -fuusio tämä.

  7. Espoolainen ja helsinkiläinen seura yhdistyvät ja pelaavat Vantaalla säbää, anna mun kaikki kestää!

  8. Lehtimäet, Marat, Martsat, Tähkät ja keitä näitä nyt oli. Kaikki samassa seurassa ei parempaa voisi kukaan pyytää. Vielä ku Husen saavat takasi nii kauden päätteeksi ei muuta voi odottaa kuin nousua miesten divariin ja A poikien SM sarjaan!!

  9. Tähkän valmennuksessa ei ainakaan voi puhua mistään pelaajan kokonaisvaltaisesta pelaajakehityksestä. 😀

  10. Saa nähdä, onko hakista/jokereista liikehdintää uuteen ifk:hon, varsinkin junnujen osalta. Saattaa olla ihan houkutteleva mahdollisuus campon muiden seurojen paremmille junnuille jos valmmenus on osaavaa kaartia ja 2dirrejoukkueesta tulee kilpailukykyinen tulevaisuutta ajatellen

  11. Seurojen paremmille junnuille? Eihän Campossa ole ”parempia” vaan huonoja junnuja. ”Paremmat” ovat jo paremmissa seuroissa. Sama koskee valmentajia. Mitä bluesin ja IFKn valmentajat osaavat tai mitä meriittejä heillä on? Täysin puuhastelijoita koko porukka.

  12. Kyllähän siellä muutamia on keillä voisi olla oikeassa ympäristössä enemmän potentiaalia. ”Osaamisella” tarkoitin pääosin kokemusta, tähkällä nyt nimi tuo joidenkin silmissä kunnioitusta. Hakin/Jokereiden mahdollisuudet A1Divariin ovat rajalliset ja ainakin henk.koht uskon että nämä muutamat yksilöt olisivat saattaisivat olla kiinnostuneita ifk:n meiningistä jos saavat kohtuullisen porukan a:han

  13. No. Hyvä on täällä huudella. Eiköhän siellä joku isompi ajatus ole takana kun tollanen päätös tullut. Kumpikin taho varmaan hyötyy pmalla tavallaan. Aika näyttää. Niinhän tossa tiedotteessakin mainitaan..

  14. Kun nyt näitä alemmuuskomplexi-seuroja (HIFK, ”Blues”, ”Jokerit”) katsoo, niin harvemmin näissä touhuissa mitään oikeasti isompaa ajatusta ole takana. Pieni piiri joka haluaa harrastaa seuran pyörittämistä, jotka ottavat nimensä jostain muualta jotta saisivat ilmaiseksi ohuen brändipohjan touhuilleen.