Liigat

Oilersilta jälleen kova kaappaus: Heikki Iiskola vaihtaa espoolaisseuraa

02.05.
2018
47 Kommenttia
3
Liigat

Esport Oilers nappasi naapuriseuran pistetykin, Heikki Iiskolan. Kuva: Esport Oilers

Päättyneellä kaudella miesten maajoukkueenkin mukaan noussut Heikki Iiskola vaihtaa seuraa. Aiemmin Salibandyliigaa Westend Indiansissa pelannut tähtihyökkääjä edustaa ensi kaudesta lähtien Esport Oilersia. Lisäksi Jesperi Lindfors ja Ilari Talvitie jatkavat ”öljymiehissä”.

Aikoinaan Tapanilan Erästä espoolaiseen Indiansiin siirtynyt Iiskola on lyhyessä ajassa noussut liigan tehokkaimpien hyökkääjien joukkoon. Menneellä sesongilla 19-vuotias nuorukainen iski runkosarjan 26 ottelussa pisteet 28+22=50.

Laitahyökkääjän pistetahti jatkui myös pudotuspeleissä tehoilla 8+7=15.

Vuosi sitten keväällä Iiskola oli myös mukana voittamassa alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruutta Suomen paidassa.

Samassa tiedotteessa Oilersista kerrottiin, että niin ikään miesten maajoukkueessa esiintyneet puolustajat Ilari Talvitie ja Jesperi Lindfors jatkavat joukkueessa myös tulevalla kaudella.

Talvitie, 27, debytoi liigamiehistössä syksyllä 2009, kun taas Oilers-kasvatti Lindfors, 24, sai ensimmäiset Salibandyliiga-pelit vyölleen kaudella 2011–2012.

Linkki:
Tiedote Oilersin sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Arto Kilponen
02/05/2018
Mielestäni ihan linjaan sopiva hankinta.
Noni
02/05/2018
Ostetaan muualta ku ei omilla pärjää
Ruunien ruuna
02/05/2018
Tämän tason hankinta nyt sopii linjaan kuin linjaan. Olisi mielenkiintoista tietää ne OIKEAT syyt tälle siirrolle. Iiskola kuitenkin kehittynyt Indiansissa isoin harppauksin, ja joukkuekin menestyi hienosti menneellä kaudella.
Arto Kilponen
02/05/2018
Niin jos Iiskolan hankintaa vertaa vaikka Holopaisen hankintaan, niin aika paljon yhtymäkohtia on. Sen sijaan tämmöisen pelaajan hankkiminen esimerkiksi Indiansiin olisi mielestäni aika poikkeuksellista (saa toki olla ihan esimerkkien kanssa eri mieltä).
Arto Kilponen
02/05/2018
Jatketaan nyt sillä, että myös Justus Kainulainen ja Jani Lehtoniemi ovat mielestäni pelaajaprofiililtaan suhteellisen lähellä Iiskolaa ja Holopaista.
Katsoja
02/05/2018
Molemmat epoolaiset joukkueet edustavat nuorta, modernia ja viihdyttävää salibandyä.
Oilerssilla on vähän leveämmät hartijat rakentaa tulevaisuutta mutta varmsti myös inkkareilla on loistavat mahdiollisuudet liigan kärkeen.
Espoolla olisi nyt tilaisuus nousta salibandykeskukseksi, harastajamäärissä jo ollaan kärjessä.
Kaupungin päättäjät pitäisi nyt herättää rakentamaan uusi palloiluhalli. Esport yhtiönä ei siihen yksin näytä pystyvän.
Arto Kilponen
02/05/2018
Indiansilla on vallan fantastiset mahdollisuudet liigan kärkeen. Viime kauden rungon pohjalle on hyvä rakentaa varsinkin kun A-poikien timanttisen kovasta ryhmästä nousee valtavasti pelimiehiä ja uusina hankintoinakin muualta näyttää olevan todella kovia nimiä, josta voi helposti nähdä, että imu Indiansiin on suorastaan valtaisa.
Viimeinen sammuttaa valot
02/05/2018
Mitä jää inkkareista jäljelle?
Syy siirrolle
02/05/2018
On se, että Heikin hyvä ystävä Justus pelaa myös samassa joukkueessa ja pojat varmaankin tulevalla kaudella operoi samassa kentällisessä.
Juppe
02/05/2018
Vaikutikohan hyvän kaverinsa kainulaisen siirto tähän keissiin
Muovia
02/05/2018
Niin, Espoon eikun siis Esportin Oilersilla on enemmän rahaa, mikä valitettavasti on se ratkaiseva tekijä. Kovasti hehkutetaan hyvillä omilla junnuilla, mutta edarin kokoonpano kasataan kuitenkin ostamalla kovia, valmiita liigapelaajia muualta.

Muovihan on tosiaan öljyperäinen tuote.
Timotei
02/05/2018
Oikealle laidalle ainakin kivasti tunkua, kun tarjolle on oletettavasti Iiskolan lisäksi Kainulainen, Holopainen, Piiparinen ja Lamminen. Jos Raikamo ja Pfitzner jatkaa niin kovan hyökkäyskaluston Oilers saa koolle ja puolustukseenkin on tärkeimmät palaset varmistettu.
Rahako ratkaisee?
02/05/2018
Minä kyllä veikkaan että öljymiesten officella on tarjottu sellaiset pahvit ettei nuoret miehet tuosta halua kieltäytyä. Pelailla sählyä ja nauttia elämästä.
Jeejee
02/05/2018
Nyt kun Vehkaoja törsää junnujen vanhempien rahat ostohankintoihin niin saisikohan Artsikin itkeä välillä ilosta eikä tappion tuomasta surusta kuten pari vuotta?
Jep
02/05/2018
Saas nähä ketä vanhasta kaartista jatkaa? Luultavasti liikettä on muualla näköjään näiden sainausten jälkeen. Omia junnua inkkareiden suuntaan?
Nuari koutsi
02/05/2018
Siis onhan se nyt selvää,jätkät tykkää pelata siellä missä on kiva pelata. Oilerssilla on nyt nuorta jätkää siel, hieman löyhempi pelitapa joka suosii peliälykkäitä lehtoniemeä,iiskolaa ja kainulaista. Ei tartte niin paljoa inttilomilta tullessa miettiä millä kuviolla vedetään peliin, kun voi vetää selkärangasta. Nykky linjalla jatkaa oilers, enemmän pääpuolen tukemista kuin kenttä tekemiseen puuttumista. Ei se oilerssin vika ole että muilta puuttu panostus pelaajiin.
Jep
02/05/2018
On tässä sitä kivaa ironiaa, kun pitkää huudeltu öljypoluilla yms omilla pojilla ja nyt kelkka kääntyy ;-)
Pentti
02/05/2018
Taas Oilers nappaa Indiansilta yhden joukkueen kovimmista pistenikkareista. Ei selkeästi ole Oilersin junioripolusta tekemään pelaajista liigaan valmiita ratkaisijoita tällä hetkellä. Nyt odotellaan että naapuriheimo kasvattaa ja kouluttaa pelaajista kovia liigapelaajia ja sitten Oilers poimii kypsät hedelmät koriin.

Kysymys kuuluu, mitä Indiansissa tehdään oikein, että ns. heikoista junioripelaajista/joukkueista (ei liiemmin juhli SM-sarjoissa) saadaan kasvatettua kovia liigapelaajia (Markkola, Iiskola esim.) kun taas Oilers joutuu nyysimään muilta nuo pelaajat, kun omia kasvatteja ei vaan nouse tähtikentille.
Mustaa kultaa
03/05/2018
Nopeasti veisteltynä kolme pelaavaa kenttää alkaa olla aika terävän näköistä:
Pfizner-Holpoainen-M.Markkola J.Lindfors-Talvitie
Lehtoniemi-Kainulainen-Iiskola Markelin-Suomela
S.Lindfors-Keskitalo-Piiparinen Nyman-Storgårds
Ja vielä kolme kykenevää veskaria maalinsuulle.

Pitkästä aikaa on myös hyvä määrä kirittäjiä, jos Pesu. J.Markkola, Raikamo, Remes ja omat 96-97 kasvatit jatkavat. Leveyden puute on ollut Akilleen-kantapää parina viime kautena.
Ikärakennetta katsoessa tulee Oilers Luukkosen johdolla olemaan ensimmäisten joukossa Classikin manttelinperijänä, ja valta voi vaihtua yllättävänkin nopeasti.

Vielä tuohon öljy-putki keskusteluun, jota parjattiin tällää jo kertaalleen, on minusta vain oikein että Oilerssin kokoiseen seuraan on muualta imua. Uudet 97-98-syntyneet kun ovat aivan eri puusta veistettyjä kuin omat ja pari vuotta vanhemmat oilers ikätoverit, joidenka ensisijainen valtti liiga-ympyröihin mukaan pääsemiseen on ollut seurauskollisuus.
Todettakoon lopuksi että uuden valmennuspäälikön otettua ohjat vaikuttaa seuran junioritoiminta paljon kokonaisvaltaisemmalta ja kattavammalta, joten veikkaan että seuraava rypäs öljyputken kulkijoita tulee lunastamaan paikkansa kuin herrat #27 ja #33 aikanaan.
Minäpahoitinmieleni
03/05/2018
Ihme kitinää tämä, että jossain on hyvä junnu niin sitä tavoittelee muut seurat :D muissakin lajeissa joukkueet kasvattaa hyviä junnujen mutta ostavat silti parhaimmat junnut muilta joukkueilta :D eihän lerssikään halua kaikkia indianssin junnuja vaan sen parhaan :D
hohhoijaa
03/05/2018
"Yhyy yhyy salibandy pitää ammattimaistua, mutta pelaajoen liikkuminen tulee estää" ja "omia junnuja pakko käyttää muiden junnuihin ei saa koskee"

Tulkaa jo pois sieltä menneisyydestä papparaiset.
Jep
03/05/2018
Sanotaanpa näin, että itse olen menneisyydestä poistunut jo silloin kun espoossa leveiltiin poluillaan, joten tyhmää ois olla muistuttamatta ;-).
Lerssi
03/05/2018
Eipäs taida Indianssilla olla yhtään parempaa juniori ikäluokkaa tällä hetkellä. Silti muka parempaa juniorituotantoa kuin Lerssillä?
Jep
03/05/2018
Ja nyt taas, tätä junnujen sainausta ja soittelua ei muka tee muut seurat? Päivän paras!
Pentti
03/05/2018
Kysehän nyt ei ollut siitä, että on väärin kaapata pelaaja. Kuten yllä mainitsin, oli kysymykseni se että, miksi Oilers ei saa A/B-junioreistaan samanlaisia timantteja tehtyä, kuin Indians on viime vuosina saanut.

Jos aletaan saivartelemaan, niin varmasti kaikki liigapelaajat on jossain vaiheessa "varastettu" joltakulta muulta seuralta. On kuitenkin selvää, että vaikka pelaajan A haalisi riveihinsä 14-vuotiaana, ei voi mitenkään olla varma että kyseisestä kaverista kehittyy iso tekijä liigaan. Tällä hetkellä Indians tekee paljon asioita oikein, kun oman A/B-juniorimyllyn pelaajista nousee isoja tekijöitä liigakentille. Tuo on tällä hetkellä ainut Indiansin valttikin, sillä muualta ei hyvät pelaajat joukkueeseen tule. Nyt on omalla työllä saatu tehtyä erinomaisia pelimiehiä liigajoukkueeseen, kuten näytöt osoittavat (Markkola, Iiskola, Kainulainen, Toropainen, Lehkosuo yms.) Se on ihan sama missä pojat ovat vääntäneet 10-vuotiaina, A/B-ikäisinä pelaajista joko tulee jotain, tai sitten alkaa muut asiat kiinnostamaan ja jäljelle jää sählypelaaja.
Oulu
03/05/2018
Kovaa nippua Espooseen kasataan. Hirveästi tuossa ei enää ole "oilerslaisuutta", vaan enemmän tuo on Espooseen kasattu U19-mestarijoukkue. Hirveästi ei kannata öljyputkea enää hehkuttaa, kun se näyttäisi olevan aika pahasti poikki. Oilersin identiteettiin on nyt vahvasti lyöty ostojoukkueen leima.

Joukkuekemian kannalta voi olla vähän ongelmallista pitää kaikki kaverit tyytyväisinä, kun joukkueeseen tulee paljon nuoria pelaajia, jotka ovat edellisissä seuroissaan olleet ns. kultapojan asemassa. Lisätietoa voi kysellä vaikka Classicista, että miten meni Rantalan kanssa.
hyvä pointti
03/05/2018
Oilersissa muutenkin harjoittelukulttuuri ollut erittäin heikolla tasolla, niin saa nähdä miten nyt isossa roolissa pelaamaan tottuneet innostuvat treenaamaan jos ja kun penkki kutsuu. Joukkueessa myös muutamia kovia kiukuttelijoita - mielenkiintoista nähdä miten sopeutuvat uuteen tilanteeseen. Valmentajalla erittäin iso painoarvo saamaan porukka yhtenäiseksi eikä esim. omia kuppikuntia U19 joukkueen ja vanhempien pelureiden välille. Potentiaalia on äärimmäisen paljon, mutta ainakin ensi kausi menee vielä opiskellessa uutta nippua.
Nimetön
03/05/2018
"Lisätietoa voi kysellä vaikka Classicista, että miten meni Rantalan kanssa."

Tietenkään tilannetta ei helpottanut sitä, että itsearvonsa tuntevan pojan lisäksi, taustalla oli liiton palveluksessa oleva ja isä + perhe joka pyrki pönkittämään pojan kuolemattomuuden tunnetta. Olikin sitten ikävä valkku joka pisti pojan ruotuun...

Mutta KRP:ssä homma tulee toimimaan, kun saadaan kaverit Kovanen ja Kekki samaan joukkueeseen ja lisäksi saa toimia ympäristössä jossa on nähty, että KRP:n arvomaailma on - näin kohteliaasti sanottuna - "huomattavan sallivampi", ja jossa arvot on erilaiset verrattuna vaikka huippu-urheiluun panostavalla ja ammattimaisuuteen pyrkivällä organisaatiolla.
Heh
03/05/2018
Ei kai siinä muuta kun öljyintiaanit-eräviikingit peliä odottamaan ;-)
Arto Kilponen
03/05/2018
Minkä verran Oilers on Indiansista muutenkaan hankkinut? 2016 keväällä kerran (joka toki oli kolme pelaajaa kerralla) ja nyt Iiskola. Muita?
Ruunien ruuna
03/05/2018
Kilponen siis on sitä mieltä, että neljä pelaajaa paikallisvastustajasta lyhyen ajan sisään ei ole paljoa?
Tulppu
03/05/2018
Puolustus vaikuttaa keveältä ja virheherkältä. Valmennus ei ainakaan viime kaudella vakuuttanut, ovatkohan ottaneet opiksi. Ja turha on Indiansia tässä vaiheessa aliarvioida, pelit on ensin pelattava.
Arto Kilponen
03/05/2018
Olen sitä mieltä, että kaksi hankintakertaa, mitä, ikinä (? <- Tuossa on kysymysmerkki, tarkoittaa sitä, etten ole asiasta varma) ei ole kovin paljoa.
Vesa Tulppu
03/05/2018
Westend Indians Salibandyliigan 4. Pääkaupunkiseudun paras. Ei kaipaa enempää kommentointia. Paitsi tietysti kateellisilta
Arto Kilponen
03/05/2018
Indiansin miesten edustusjoukkue sijoittui viime kaudella parhaiten. Se nyt on ihan fakta, samoin se, että yksikään PK-seudun joukkue ei sijoittunut paremmin. Samoin se, että mitalipeleissä Indians hävisi kaikki viisi peliään.

Se että tekeekö se seurasta sinällään parhaan edes sillä hetkellä puhumattakaan tästä hetkestä, on sitten taas aivan eri asia.
Oleo
03/05/2018
"Se että tekeekö se seurasta sinällään parhaan edes sillä hetkellä"

Onko nyt tosiaan niin, että pelatut pelit eivät edes juuri kyseisellä hetkellä määritä joukkueiden paremmuutta?? Tulevaan kauteen sen enempää kantaa ottamatta, kyseinen lause kuulostaa melko naurettavalta. Arto se ei vaan voi kehua indiansia edes tämän yksittäisen kauden menestyksestä ilman katkeruutta siitä, että oilers hävisi tuon viiden pelin lisäksi vielä muutaman lisää putkeen.
Arto Kilponen
03/05/2018
Onko OLEO:lla harmainta aavistusta siitä mikä on "miesten edustusjoukkueen" ja "seuran" ero?
Jep
04/05/2018
Täällä tosiaan todella useille seura = edustusjoukkue, niin ja siis vain miesten edustus!
Nolla
04/05/2018
Espoon Oilersin viimeiset vuodet seura oli aivan jäätävän huonosti hoidettu. Se heijastuu yhä noihin 90-luvun lopulla syntyneisiin ikäluokkiin. Vehkaoja/Myyryläinen on kyllä saanut tämän uuden seuran toiminnan varsin vakuuttavalle tasolle ja öljyputki alkaa kyllä virtaamaan vuolaasti lähivuosina.
Oulu
04/05/2018
"Täällä tosiaan todella useille seura = edustusjoukkue, niin ja siis vain miesten edustus!"
Oilersin tämän hetkinen pelaajapolitiikka näyttää vähän sille, että näin ajatellaan myös Espoossa.
Arto Kilponen
04/05/2018
Siis Oilershan on hankkinut useita pelaajia, joilla on mahdollisuus pelata myös A-poikien SM-sarjaa. Heitän veikkauksen, että niin koko kolmikko Iiskola-Suomela-Kainulainen tulee esiintymään Oilers NG A:n riveissä tulevalla kaudella. Monessako pelissä, niin se on sitten täysin eri asia.

Lisäksi, kuten on aiemminkin todettu, ei Oilersin omista junioreista nousemista edustukseen ole estetty. Se ei saakaan olla mikään automaatio. Toki tässä nyt pitää luottaa Luukkoseen - ja kyllä minä luotan - että siellä oikeasti peluutetaan parhaita edustuksessa. Jos jonkun Heikki Iiskolan taso ei riitä Oilersin edustukseen, niin sitten Iiskolan ei tule pelata edustuksessa (toki minä löisin rahat likoon sen puolesta, että Iiskola osoittaa olevansa niin hyvä, että pelaa edustuksessa - mutta ei se saa olla itsestäänselvää).
Ylärivi
04/05/2018
Toisaalta mitallipeleissä ervilla, lerssillä ja inkkareilla ihan yhtä monta voittoa ;-).
Mikä olisi mielenkiintoista tietää olisi sopimustilanteet voimassaolevat ja uusien kesto, noista voi pikkasen peilata näkymiä seuraavan kauden yli. Toki joissain seuroissa homma hoidetaan kovilla kaappauksilla tai #siirtojytkyillä.
Arto Kilponen
04/05/2018
Kun me puhutaan sarjasta, jossa hyvin harva on täysammattilainen, ei ne sopimusten pituudet kovin paljoa tarkoita. Lähinnä sitä, ettei siirrytä ilmaiseksi jonnekin. Ja sekin on lähinnä neuvottelukysymys. Salibandyliigassa hyvin harvoin esim. NHL-tyyliin vaihdetaan pelaajia tai jalkapallotyyliin ostetaan pelaajia. Joo, joku poikkeus voi olla, silti. Kun puhutaan yli vuoden päähän ulottuvasta tilanteesta, tämä on vielä hankalampi kertoa, että mikä se ihan oikea totuus tulee olemaan.

Mutta näistä huolimatta on se silti tietysti parempi tilanne saada värvättyä naapuriseuran paras pelaaja kuin menettää se paras pelaaja vaikka Turkuun.
Oulu
04/05/2018
Iiskola-Suomela-Kainulainen hankittiin kaiketi kuitenkin edustukseen?

Oilers junnujen nousemista edustukseen ei periaatteessa ole estetty, mutta siitä on tehty silti käytännössä mahdotonta. Luukkonen on hommannut luottopoikiaan maajoukkueesta ja ei varmasti ihan pelkillä verkkarisoppareilla, joten "omille" hankinnoille annetaan kyllä mahdollisuuksia lähes rajattomasti. Oilersin omista junnuista tuli mm. Kainulaisen sopparin julkistuksen yhteydessä sarkastisia twitter-viestejä seuran pelaajapolitiikasta , joten ei siellä ainakaan ihan tyytyväisiä olla valittuun linjaan.
Epsoo
04/05/2018
Eikö kilpaurheilussa kuitenkin ole aina tavoite voittaa? Ja voittamista varten kentälle yritetään rakentaa mahdollisimman hyvä joukkue.

Oilers rakentaa nyt selkeästi tarkoituksella kovaa nippua, jolla on hyvä mahdollisuus nousta ihan liigan kärkeen parin-kolmen vuoden sisällä, kun nämä junnutähdet vielä pari astetta kovemmiksi kehittyvät. Valitettavasti se voi tarkoittaa pelipaikan häviämistä jollekin nykyisistä tai mahdollisista tulevista pelaajista, mutta sellaista se kilpaurheilu on. Nykyporukalla Oilers oli suurinpiirtein sarjan 8. paras joukkue ja se ei varmaan pitkällä tähtäimellä ole tyydyttävä tulos Tapiolassa.
Arto Kilponen
04/05/2018
Oilersilla oli tuossa viime kaudella alisuorittamista. Mitalipeleihin ei ollut mitään asiaa, mutta kyllä sijoitus tyyliin kuuden joukkoon oli mielestäni ihan realismia.

Nyt on siinä mielessä parempi tilanne, että siellä on edes vuosi takana Luukkosen kanssa ja myös liigakokemusta on nuorilla pelaajilla edes yksi kausi.

Noiden Iiskolan et co. hankkimiseen oli varmasti ideana, että mahtuisivat edustukseen. En silti halua, että kukaan saa vanhoilla näytöillään paikkaa edustuksen pelaavasta kokoonpanosta ja uskon Luukkosen maajoukkuekokemuksellaan osaavan laittaa nimenomaan parhaat pelaamaan. Jos joku Oilers-junioreista ei pärjää Kainulaiselle, niin katsokoot peiliin. Sellaista se kilpaurheilu on.

Mitä tulee tuohon Twitter-viestiin (minä olen tuollaiseen sävyyn kirjoitettuja nähnyt tasan yhden), niin kannattaa pohtia kirjoittajan omia taustoja sekä sitä miten paljon hänen potetiaalisista pelipaikoistaan on kilpailua lisätty tälle tai viime kaudelle.
Oulu
07/05/2018
"Eikö kilpaurheilussa kuitenkin ole aina tavoite voittaa? Ja voittamista varten kentälle yritetään rakentaa mahdollisimman hyvä joukkue."
Joukkueenhan saa rakentaa miten haluaa, mutta kyllähän se vähän huvittaa, kun seura hehkuttelee omaa junnuputkeaan ja sitten hommataan muualta lahjakkaimmat junnut edustukseen.

Ja ainakin yhden sarkastisen viestin kirjoitti kaveri, jonka peliaikaan nämä hankinnat eivät ole vaikuttaneet mitenkään. Mutta eipä tästä tämän enempää. Oilers on linjansa valinnut ja kannattajillekin se tuntuu olevan ok, niin mitäpä tässä enempää jauhamaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.