Juniorit

Ruotsista U19-tyttöjen maailmanmestari – Suomi putosi kelkasta kolmannessa erässä

06.05.
2018
42 Kommenttia
2
Juniorit

Ruotsi juhlii U19-tyttöjen maailmanmestaruutta. Kuva: IFF

Suomi ja Ruotsi mittasivat toisiaan sunnuntaina U19-tyttöjen salibandyn MM-finaalissa St Gallenissa. Ruotsi voitti MM-finaalin maalein 7-2 ja juhlii MM-kultaa.

Suomi sai finaaliin komean startin, kun Julia Woivalinille pedattiin hienolla kuviolla loistopaikka, josta maalipyssy ei erehtynyt. Maalisyötön tarjoilijana kunnostautui Milja Saarikoski ja ottelun avausmaali syntyi ajassa 2.16. Ruotsi sai kuitenkin normaalin pelivaihteensa päälle ja ajassa 11.37 Cajsa Elm naulasi pallon Suomen verkkoon maalin edustalta.

Erän viimeisellä minuutilla suomalaispelaaja rikkoi maalipaikassa ja Ruotsi sai rankkarin. Frida Swahn jätti turhat kiemurat pois ja latasi pallon Suomen maaliin, joten tilanne oli 2-1 55 sekuntia ennen erätaukoa, ja niistä lukemista mentiinkin toiseen erään.

Ruotsi hallitsi ensimmäistä erää ja Elsi Kangasharju torjui jälleen hyvin maalillaan. Hyvän alun jälkeen Suomen paikat olivat kortilla.

Ruotsi aloitti toisen erän räväkästi ja kolmas osuma syntyi keskialueen riistosta. Lisa Svarfvar purjehti Suomen maalille ja sijoitti pallon taidokkaasti takayläkulmaan ajassa 23.28. Vain 59 sekuntia myöhemmin Suomi pelasi hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Jasmiina Järvinen latasi sinivalkoisten toisen osuman komealla kudilla. Maalin syötti Maura Paajanen.

Ruotsin neljäs osuma syntyi komea sahauksen päätteeksi. Ellen Bäckstedtin tarkka laukaus upposi vastustamattomasti Suomen maalin ylähyllylle ajassa 26.58. Ruotsi oli edelleen niskan päällä erän loppua kohden, mutta lisämaaleja ei nähty. Suomi oli kahdessa ensimmäisessä erässä erittäin tehokas maalipaikoissa ja Ruotsin maalivahdille kertyi vain kolme torjuntaa.

Ruotsi iski kolmannen erän ensimmäisen osuman ajassa 44.03 ja sen syntyi jälleen keskialueen riistosta. Bäckstedt iski ottelun toisen osumansa varmalla sijoituksella. Vain 42 sekuntia myöhemmin Ruotsin vapaalyöntikuvio toimi ja Swahnin tarkka kuti upposi Suomen maalin takayläkulmaan.

Ruotsin seitsemäs maali syntyi maalin edustalta, jonne Wilma Johansson sai maukkaan syötön Bäckstedtilta ajassa 48.06. Ruotsi jatkoi vahvoja otteitaan, eikä Suomi saanut missään vaiheessa oikein minkäänlaista kiriä aikaiseksi.

Ottelun tehopelaaja oli 2+1 naulannut Bäckstedt, joka oli myös turnauksen paras maalintekijä 12 osumallaan.

Maailmanmestaruus oli Ruotsin kolmas perättäinen. MM-pronssin nappasi Tshekki, joka kaatoi Puolan pronssiottelussa maalein 3-1.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
voi voi
06/05/2018
Ei ollut kyllä Suomella pahemmin saumaa, kun Ruotsi alkoi pelata. Maalipaikkoja viimeisessä erässä ihan muutama. Ehkä seuraavissa kisoissa sitten...
Raimo
06/05/2018
Suomen kapteenilla huikea syöttöprosentti! 9/10 ruotsalaiselle.
Salla Nieminen
06/05/2018
Hienoa Elsi Kangasharju! Voitit ansaitusti parhaan maalivahdin palkinnon. Olisit ansainnut parhaan pelaajan palkinnon monessa aikaisemmassakin pelissä. ”Seivasit”” Suomelle monet voitot ja finaalissakin annoit mahdollisuuden voittaa.
ja näin
06/05/2018
Oli Suomelta todella hengetön esitys. Oliko Suomella joku taktiikka tähän peliin ? Ei oikein suorituksesta käynyt ilmi, että oliko sellaista laadittu lainkaan
Fakta
06/05/2018
Ja Näin. Suomella sama taktiikka kuin kooveella koko kauden ja loppu onkin historiaa. Sillä koovee nyt tyhjenee ens kaudeksi. Et kuinka kauan näiden samojen annetaan leikkiä.
III
06/05/2018
Suomen peli näytti tosiaan siltä, että tytöt on kerätty kasaan ja sanottu, että pelatkaas. Ei mitään kontrollia tai yhteistä taktiikkaa. Viisikkopeli heikkoa, pakkien avaukset vielä heikompia. Pelissä ei yhtään itsevarmuutta muutamaa yksilöä lukuunottamatta. Kangasharju antoi mahdollisuuden voittoon, mutta kahdella maalilla ei Ruotsia voiteta. Kolmas erä ihan hengetöntä. Kyllä tässä täytyy Suomen tehdä töitä, jos haluaa joskus voittaa. Ruotsi on niin monessa asiassa edellä. Ja valmennukselta liian hidasta reagointia. Ruotsi karkaa ja Suomen peliä ei saada enää kuriin. Ei näin. Onnea tytöille kuitenkin hopeasta! Jaksakaa harjoitella kovaa, niin varmasti se kulta tulee naisissa joskus.
Nimeton
06/05/2018
EIköhän vastaus ole Röningmäinen, että "pitää muistaa että meillä on nuori joukkue, ja nämä pelit olivat monelle mukana olleille ensimmäisiä tällä tasolla..."
Malta Kutti
06/05/2018
Helmikuussa halleilla kiersi huhu että Matti Kaipio olisi ottanut tyttöjen maajoukkueen valmentajan paikan. Jos tämä huhu olisi toteutunut niin olisiko tytöt nyt Matti kaipion kultasuihkun alla?
Voitto Kultanen
06/05/2018
Matti voisi olla mutta ei kalpio, Turussa olisi yksi joka on voittanut hiukan enemmänkin. Rönninki ei ole vaihtoehto.
Malta Kutti:LLE
06/05/2018
Tähän voin todeta, että halleilla riittää aina puhetta mutta tämä mainittu tapaus ei ollut missään vaiheessa eikä koskaan yhtenä vaihtoehtona koutsiksi tälle keväälle.
ja näin
06/05/2018
Seurajoukkueissa voi selitellä kliseillä; "meillä on nuori joukkue", "tärkeintä on yhteinen matka" ja muuta soopaa, mutta maajoukkuetoiminnassa pitää valmennukselta vaatia edes jonkinlaista osaamista työssään.
Posin kautta
06/05/2018
Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? ... ja vastaus että taisi monella jäädä miettimättä... toisaalta jos on lusikalla annettu kotikatsomoon, niin eipä sitä voi oikein kauhalla vaatia. Salla Nieminen on piristävä poikkeus.
Nimeton
06/05/2018
Joo, ei anneta sen häiritä että Suomi oli joka osa-alueella naapuria perässä. Pääasia että kaikilla on kivaa ja tytöt saivat kivan ulkomaan reissu tähän kevääseen. Posilla mennään.
Katsoja
06/05/2018
ONNEA TYTÖILLE!
Hohhoijaa
06/05/2018
Jee hyvä tytöt vaikka ei kultaa tullukaan! Ja hyvä valmennus, todella hieno projekti takana. Aina ei voi voittaa, ei se mitään. Oli onneksi niin hienot ja mahtavat kisat, ettei voi kuin hymyillä!! Tottakai kannatta pitää linja positiivisena, mutta jos epäkohdista vain hyssytellään, tulee tulos olemaan tällainen jatkossakin.
Odotettua
06/05/2018
Olisi niin kivaa vetää #posinkautta, mutta mielestäni on ikävää se kuinka potentiaalia hukataan. Tämä kausi on osoittanut kuinka kyseinen valmentaja on kyvytön mittaamaan joukkueesta täyttä potentiaalia, edes puolikasta. Tälloin on käytännössä aivan sama kuka sielä penkin takana seisoo. Odotetut vastustajat on kaatunut, mutta mihinkään muuhun ei ole pystytty yltämään. Sen jälkeen keksitään käsittämättömiä selityksiä ja ollaan aina sitä mieltä, että vastustaja nyt vaan oli parempi. Joukkueelta ei mitään pois. Upeita yksilöiden esiinnousuja. Hopea saavutus, mutta odotettua.
Hopea ei ole häpeä!
06/05/2018
Kyllä Ruotsi oli vaan parempi tänään ja ansaitsi mestaruuden. Suomen avaus pelaaminen vähän ihmetytti ? Ajo keskustaan pudotus tuelle levitys laitaan aikaa kului vartti. Itse olen tottunut suoraviivaisempaa peliin. Missä oli nopea kääntö peli? Onnea hopeasta koko tiimille !!
pekko
06/05/2018
Miten on voitu luovuttaa edellisen maailmanmestaruuden jälkeen, silloin homma näytti hyvältä. Missä on menty pieleen, eikä siitä ole montaa vuotta?
ja näin
06/05/2018
Hopeasta saa kiittää Suomen maalivahtia. Hän piti kirjaimellisesti Suomea pystyssä Tsekkiä vastaan. Välierässä kenttäpeli oli todella purjeessa, mutta onneksi loistava maalivahti "voitti" pelin.
Tarttis
06/05/2018
tehrä jotain. Hieno saavutus tytöiltä, mutta kyllä Ruotsi oli omassa luokassaan, eikä Sveitsi ja Tšekki kaukana hengitä. Pallonhallintaan perustuva tekeminen ei kyllä riitä, varsinkin jos avauspelaaminen/hyökkäyksen päättäminen päättyy liian usein pallon menettämiseen. Pelin nopea virtaaminen pallottomasta pallolliseen ja päinvastoin, käännöt ja hyökkäyksen päättäminen maalitilanteisiin ja yleensä pelinopeus näyttää olevan kanssakilpailijoiden tekemisessä pidemmällä. Miksi?
Täällä kun on..
06/05/2018
...vähintäänkin kourallinen loistavia penkkivalmentajia, niin miksi me emme hyödynnä heitä missään?!? Menee tämä potentiaali hukkaan niin miesten kuin naistenkin liigassa sekä molemmissa maajoukkueissa tyttöjä ja poikia myöden! Olisi salibandyn saralla monta mitalia tullut enemmän, jos nämä kyvykkäät valmentajat olisi valjastettu hoitamaan homma kotiin. Tulkaa esiin ja näyttäkää kykynne!

Onnea tytöille hopeasta!
Nimeton
06/05/2018
"..vähintäänkin kourallinen loistavia penkkivalmentajia, niin miksi me emme hyödynnä heitä missään?!?"

Tämä kysymys kannattaa osoittaa salibandyliiton suuntaan, sillä he tekevät valmentajavaliinnat.
Täällä kun on..
06/05/2018
Yhtälailla tämä teidän kritiikki tulisi osoittaa samaan osoitteeseen, he kun tekevät ne valinnat.
Kulta hopea hopea hopea hopea
06/05/2018
Aivan, nyt vedetään se "tee ite paremmin" kortti esille. Vaikka kritisoin, en olisi itse valmis hyppäämään päävalmentajan paikalle. Ja miksikö? Siksi, ettei tieto- ja taitotasoni riittäisi kultaan. Ja siksi olen tällä puolella, enkä tuolla puolella häviämässä Ruotsille. Olen epäpätevä siihen. Ja niin on moni siellä ollut myös. Toivottavasti ensi kisoissa voittaminen ei jää käskijän takia ainakaan kauas. Tytöissä olisi ollut enemmän potentiaalia, kuin tämän päivän esityksessä oli.
Timanttia
07/05/2018
Tyttösäbä on kyllä aivan hirveää kuraa katsella. MM-kisoissa taso vastaa about D-poikien sarjaa ja sitten ihmetellään kun yleisö ei viitsi maksaa.
Nimettömät selkäänpuukottajat
07/05/2018
Menkää pois täältä huutelemasta, ilma pilaantuu.Hyvin kuvaavaa että voittopelien jälkeen palstalla ollut todella hiljaista ja kun hävitään ennakkosuosikki Ruotsille niin tässä on keskustelun taso.Mitäs jos jokainen keskittyis tekemään oman hommansa siellä omassa poterossaan vähän paremmin niin ehkä saadaan kehitettyä peliä eteenpäin.Se on varma että tämmöseltä omaan pesään pissimisellä ei ole mitään positiivista vaikutusta mihinkään, ainoastaan tehdään Ruotsille hommat entistäkin helpommaksi tulevina vuosina.Että lopetellaas se kivien ja tikareiden heittely ja keskitytään enempi tekemiseen.Joukkueelle onnittelut MM-hopeasta!
Katsoja
07/05/2018
Täysin samaa mieltä edellisen kanssa.Suomalaiset ei osaa antaa positiivista palautetta,mutta nekatiivista kyllä .ONNEA TYTÖT!!!
Nimetön
07/05/2018
".Se on varma että tämmöseltä omaan pesään pissimisellä ei ole mitään positiivista vaikutusta mihinkään, ainoastaan tehdään Ruotsille hommat entistäkin helpommaksi tulevina vuosina"

Kyse ei ole omaan pesään pissaamisesta vaan realiteeteistä. Pitää muistaa se, että salibandy on siitä poikkeuksellisessa asemassa, että tällä hetkellä ikäluokasta riippumatta on jonkinlainen pettymys jos maajoukkue ei pelaa finaalissa. Joten pelkkä finaaliin pääseminen ja hopean voittaminen on minimitavoite joka saavutettiin nyt. Eli missä tahanssa muussa lajissa MM-hopea on kova juttu - salibandyssä se on minimi (kunnes laji saa enemmän vakavasti otettavia maita mukaan).
ROTUAARI
07/05/2018
Kyseinen maalivahti Kangasharju sai lähteä rumalla tavalla Oulusta. Tää managerispede Laukko heitti tytön suoraan ulos seurasta ja piti heikommat veskarit listoilla. Kukapa tämän napoleonin kanssa tulisi toimeen. Kangasharjun uralle napakymppi päästä pois ja lassikkiin!
Tuloksia
07/05/2018
Kilpaurheilussa tavoitteiden saavuttaminen mittaa onnistumista. Tavoitteita ohjaa joukkueen materiaali ja valmentajan kyvyt käyttää tätä materiaalia. Odotettu minitavoite oli luultavasti finaali, mutta joukkueen oikea tavoite oli toivottavasti mestaruus. Valmentaja valmensi siis maajoukkueen ehdottomaan materiaalin osoittamaan minimitavoiteeseen. Liigassa valmentaja valmensi joukkueen alle materiaalin osoittamaan tavoitteeseen. Voidaan siis pohtia mitä tämä valmentaja kykenee saamaan joukkueen materiaalista irti. Onnea tytöille he sen mitalin saavuttivat.
Minäpahoitinmieleni
07/05/2018
Valitan negatiivisesta kommentoinnista kommentoimalla negatiivisesti. Perus kuplassa eläjän elämää.
Kaikkien kaveri
07/05/2018
Pitää muistaa, että nyt oli nuori joukkue ja he pelasivat ensimmäistä kertaa maailmanmestaruudesta. Jos runko pystyy kasassa niin tuolla joukkueella voi hyvinkin voittaa tyttöjen mestaruuden kahden, viimeistään neljän vuoden päästä.
Minäpahoitinmieleni
07/05/2018
Kaikkien kaverille: ja pitää muistaa ettei ole enää itsestäänselvyys että nuoret harrastavat jotain. Nykyään on in notkua jossain kauppakeskuksen pihalla ja kokeilla kaikkia aineita. Siitä iso käsi näille nuorille. En vain ymmärrä tätä kitinää mikä kohdistuu negatiiviseen palautteeseen. Varsinkaan kun se on asiallista ja faktaa. Hyviä pointteja tullut tossa esille ja jengi vaan pahoittaa mieltänsä. Kai se on tämä nykyajan trendi.
Kaikkien kaveri
07/05/2018
"Kaikkien kaverille: ja pitää muistaa ettei ole enää itsestäänselvyys että nuoret harrastavat jotain. "

Kaunis ajatus, mutta nyt on keskustelun aiheena oman lajinsa ja ikäluokkansa maailmanmestaruuskisoista mikä on kilpa-/huippu-urheilua.
Nimetön
07/05/2018
"Kaikkien kaverille: ja pitää muistaa ettei ole enää itsestäänselvyys että nuoret harrastavat jotain. Nykyään on in notkua jossain kauppakeskuksen pihalla ja kokeilla kaikkia aineita"

Tosissaanko tässä käytetään "pääasia että kaikki harrastaa" argumentointia MM-finaali uutisen kommenttiosiossa? :D

Ei ihmekään ettei naisurheilu saa ansaitsemaansa arvostusta....!
Minäpahoitinmieleni
08/05/2018
Sähly ei ole huippu-urheilua ei miehissä eikä naisissa vaan amatöörilaji. :D Se, että on mm-laji ei tee siitä mitään huippu-urheilua. Yhtä paljon arvostan naisia ja miehiä tässä lajissa. Eli kiva että harrastavat.
Minäpahoitinmieleni:lle
08/05/2018
Kiitos panoksestasi asiakeskusteluun. Harmi vaan ettet saanut ketään mukaan provosointiisi mutta ihan ok yritys.
Nimettömälle
08/05/2018
Oletko sattumoisin ikinä kuullut sarkasmista? Jos (ja kun) et, niin suosittelen tutustumaan.
Nimettömälle:lle
08/05/2018
Sarkasmi vaatii taitoa ja osaamista. Se, että kirjoittaa tyhmiä ei vielä täytä sarkasmin kriteereitä.
Minäpahoitinmieleni
08/05/2018
Tytti vaihtanut nimekseen nimetön? :D
KV
08/05/2018
No niin. Kooveen naisten valmennus vaihtuu ensi kaudelle, joten seuraavaksi voittekin alkaa haukkumaan Röningiä ihan muuten vaan. Ja Kooveeta nyt aina voi haukkua muutenkin, koska se täällä tuntuu mieluisa harrastus olevan.
Haters
08/05/2018
Haukkumisella ja kritiikillä on suuri ero. Kritiikki perusteltua. Niinkuin täällä useassa kommentissa on. Jos ei tykkää kritiikistä, ni on vaikee kehittyä. Tuloksilla saa usean suut suppuun. Ei täälläkää varmaan mestaruuden jälkeen moni ois tullu kommentoimaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.