Liigat

Seurapomo avasi Kotilaisen Ruotsin-siirron kariutumista: ”Kalliimpi kuin Ruotsin maajoukkuepelaajat”

14.05.
2018
38 Kommenttia
2
Liigat

Missä Peter Kotilainen pelaa ensi kaudella? Ei ainakaan FBC Kalmarsundissa. Kuva: Esa Jokinen

Suomalaishyökkääjä Peter Kotilaisen, 23, tulevaisuuden suunnitelmat ovat edelleen auki. Yhtenä vahvana seuravaihtoehtona oli ruotsalainen FBC Kalmarsund, mutta siirto kariutui erinäisistä syistä.

Superliigaan nousseen Kalmarsundin seurapomo Per Viberg kertoi Innebandymagazinetille oman kantansa siitä, miksi Kotilainen ei lopulta siirtynyt joukkueeseen.

– Osittain meillä on Ruotsissa huonoja kokemuksia suomalaispelaajista. He ovat usein pallollisesti vahvoja, mutta pelitaktisella puolella on puutteita. Sen lisäksi Kotilainen puhuu vain vähän englantia, eikä yhtään ruotsia. Keskustelimme hänen agenttinsa kanssa hintalapusta, ja sen, sekä kokonaisuuden perusteella kyseessä oli iso riskihankinta. Hän oli kalliimpi kuin Ruotsin maajoukkuepelaajat, Viberg avasi.

Kotilainen kertoi kauden loputtua Instagramissa, että hän ei pelaa seuraavalla kaudella Happeessa eikä Suomessa ylipäätään. Vaikka Kotilaisella on ollut Pääkallo.fi:n tietojen mukaan muitakin mahdollisia kohteita ulkomaille siirtymisen suhteen, tällä hetkellä näyttää todennäköisimmältä, että ura jatkuu sittenkin Happeessa.

Kotilainen oli menneellä kaudella Happeen kantavia voimia pudotuspeleissä. Hän on ollut vuosia joukkueensa ykköspelaajia ja kuuluu myös maajoukkueen tähtipelaajiin. Vuonna 2016 Kotilainen voitti MM-kisojen pistepörssin, kun Suomi juhli MM-kultaa Latvian Riiassa.

Kotilainen itse on kommentoinut sopimustilannettaan Twitterissä toteamalla, että lisätietoa menneistä tapahtumista ja tulevista kuvioista on luvassa ensi viikolla. Vibergiä hän luonnehtii ”melkoiseksi sepäksi”.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Palokan Orsi
14/05/2018
Jotenkin ei yllättänyt tuo, että rahaan kaatuu. Alkoi jo hiukan haiskahtaa siltä, että hintalappu aika korkealla, kun ei sopimusta tullutkaan. No, Happeelle hyvä juttu.
Ylärivi
14/05/2018
Ei tainnut mennä ihan putkeen tämä kuvio.
Mutta kertokaas nyt tietävät millaisista summista puhutaan mj tasolla, hyvä liigataso, 3-kenttä, junnut per kausi? Mahtavaahan olisi jos liiga julkaisisi kausi- ja pelaajabudjetit (eihän ne seurojen ilmoittamana oikein ole mutta eipä ole lätkässäkään).
Agentti
14/05/2018
Onkohan sielä käyty pikkasen ahneeksi
Jerry
14/05/2018
Ihan pikku kysymys. Mistäs pa Happee repii ne rahat tuohon hintalappuun? Jokohan Koponen Seinäjoelta on soitellut? Tai Basso Tampereelta? Ainoat Suomessa, joilla olisi varaa Kotilaiseen.
Palkkiot
14/05/2018
Majutaso statuksesta ja seurasta riippuen 15-50k. Hyvät liigapelaajat 10-15k. Kolmoskenttä 2-10k. Jotakuinkin näin.
JZ
14/05/2018
Jotenkin kuulostaa mun mielestä vähän erikoista, että noita mitä on puhuttu yms. vuodetaan julkisuuteen, siis tämän Vibergin toimesta.
Kuhis
14/05/2018
Eikös suomalaisen maajoukkuepelaajan pidäkkin olla svedupettereitä kalliimpi, kun on sentään hallitseva maailmanmestari. Kotilainen vielä pörssimestari ja kiukutteleminen on selvästi vähentynyt. Eiköhän Peterille ottajia löydy kovallakin hintalapulla, mutta junioreille tämä kielitaidon puute olkoon opiksi: pelkät hyvät pelitaidot eivät aina riitä.
Katsoja
14/05/2018
Salibandyssä parhaat ansiot syntyy kokonaisuutena eli jos palaajan toimeentulo katetaan ja pelaaja pystyy urheilu-uransa aikana opiskelemaan itselleen hyvän ammatin ja ansiotason.
Jos opikelu jää väliin on vaihtoehdot peliuran jälkeen vähissä ja ansiomahdollisuudet tulevat olemaan suppeat. Hyviä esimerkkejä salibandyn ja opiskelun yhdistämisestä löytyy jo.
Isipapa
14/05/2018
Saapa hyvän esimerkin omulle junnuille siitä miksi koulussa kannattaisi ainakin ne kielet opetella vaikka miten on ns. pelimies.
Nimetön
14/05/2018
Vaikka pelitaidollisesti kaverin kuuluisia pelata ulkomailla, niin se ei pelkästään riitä kun puhutaan kokonaisuudesta: alustavan kielitaidon lisäksi olisi hyvä jos olisi kyky perustavaan elämänhallintaan missä pystytään hoitamaan ne omat arjen asiat kunniallisesti.
Hmm
14/05/2018
Eihän tuo Vibergin analyysi ihan metsään mene. Kyllä taktisella puolen monilla suomalaispelaajilla todellakin on puutteita. Suomen liiga on heikkotasoisempi kuin naapurin, ja täällä voi olla kovakin jannu pelkän hyvän kudin avilla. Tuollaisia helmiä kuin esim. Aho lätkässä, kaipaisi säbäänkin enemmän. Eli pelaajia joiden pelikäsitys ja taktinen osaaminen tekee ketjukavereistakin parempia.
laske kymmeneen
14/05/2018
Kotilainen ennen kuin aloitat itkuraivarit. Se, että pelaaja lähtee julkisesti itkemään sopimuksen kariutuimisen perään ei ainakaan edesauta jatkossa että sinne avautuisi ovia. Eri asia on sopimus on tehty ja on mustaa valkoisella niin silloin tietenkin on ehkä hyvä avata asioita jos siltä tuntuu. Mutta kuten HMM tuossa laittoi niin eihän toi valitettvasti nyt ihan metsään mene, ruotsipomon arvio. Ehkä tämä case Kotilaiselle samanlainen kasvun paikka kuin että pitäisi kasetin ojossa myös kentällä..
Palkkiot
14/05/2018
Oli ylempänä puhetta palkkioista. Eipä voi oikein yleistää miten nuo menee. Jossain joukkueessa kukaan ei saa mitään, osa maksaa omat ruuatkin pelireissuilla. Toisissa taas maksetaan huonommillekin (esim. Krp). Sitten taas Spv maksaa vissiin aika koviakin summia parhaille. Riippuu täysin seurasta ja miten on rahoitus kunnossa. Löytyypä divaristakin jotain rahaa ansaitsevia pelaajia. Mutta voi varmaan suomesta yhden käden sormilla laskea pelaajat, jotka tienaavat edes keskitason työssäkäyvän palkan verran vain pelaamalla. Tosi moni saa ansiota myös vetämällä kerhoja ja leiriejä junnuille tms.
Kaikkien kaveri
14/05/2018
Jos pari vuotta sitten tapahtunut muutto pari sataa kilometriä etelään, jossa oli kuitenkin velipoika tukena ja puhuttiin samaa kieltä yms oli herralle kulttuurishokki, niin onko ihme ettei kasetti kestä olla kielitaidottomana ulkomailla, varsinkin kun ulkomaalaisvahvistukselta odotetaan viettävän nk. urheilijan elämää hänen viedessä pelipaikan joltain paikalliselta.

Parempi olla vaan "iso kala Jyväskylän pienessä lammissa". Siellä pääsee helpommalla, kun ei tarvitse antaa näyttöjä.
Nuari koutsi
14/05/2018
Tällä hetkellä Oilers maksaa n.10-15k ykköskentän jäbille plus autoetu, asunto ja työpaikka. Krp:ssä ainakin Johanssoni voi harrastella salibandyä päivätyönään kuten myös Classicista ainakin Salin. Luulisin että liigassa on tavoitteena joka pelaajalle tarjota sellaiset olosuhteet että harrastamisesta ei aiheudu kuluja pelaajalle.
Tässä voisikin verrata taas jääkiekkoon jossa liiga sopparin saanut A-jun. Tienaa n.2000€ / kk plus asunto, opiskelu-/työpaikka. Vaikka et pelaisi peliäkään liigaa.
Arto Kilponen
14/05/2018
"– Osittain meillä on Ruotsissa huonoja kokemuksia suomalaispelaajista. He ovat usein pallollisesti vahvoja, mutta pelitaktisella puolella on puutteita. Sen lisäksi Kotilainen puhuu vain vähän englantia, eikä yhtään ruotsia."

Eli siirto ollut käytännössä varma ja sitten joku huomaa tämmöisiä asioita?
Arto Kilponen
14/05/2018
"Tässä voisikin verrata taas jääkiekkoon jossa liiga sopparin saanut A-jun. Tienaa n.2000€ / kk plus asunto, opiskelu-/työpaikka. Vaikka et pelaisi peliäkään liigaa."

Tosin kiekossa liikkuu muutenkin aivan eritason rahat. Niin kauan kun salibandyssa väki jaksaa nillittää siitä, että liput maksavat 3 euroa eikä 50 senttiä voitte olla ihan varmoja, että tuota eroa jääkiekkoon tulee aina vain lisää.
Lippujalappuja
14/05/2018
Tuote arvoiseensa kuntoon, niin ihmiset ovat valmiimpia maksamaan.
Pörssipäivä/Tilipäivä
14/05/2018
Tää jannu meni jo aikoinaan classiciin. sai kymppitonnin ja hassas sen ennen joulua pitkävetoihin sun muihin.
Kuka Peter Kotilaisen agentti on
14/05/2018
Pasi Kotilainen?
Matti
14/05/2018
Tunnen Ervistä Soinin Jukan, hän opiskelee ja tienaa Ervistä opiskelijalle sallimat rahat, että tuet ei mene, joten se tarkoittaa noin 400-500€/kk. Tossa vähä osviittaa mitä Ervissä maksetaan ton tason pelaajalle.
Oisko
14/05/2018
Oisko mahdoton idea mennä Korsmanin jengiin Sveitsiin? Tai jonkun muun Jyväskylän tutun jengiin, on Savinaista ja Jokista. Kulttuurishokki ei ois ehkä niin suuri myöskään kielellisesti vaikka pelin taso heikompi. Askel kohti Ruotsia.
Nimetön
14/05/2018
Ehkä viisainta olisi miehistyä ihan koto-Suomessa ennen ulkomailla lähtöä.
Henkilöbrändi
14/05/2018
Niin tuo henkilöbrändi jonka mies on itselleen rakentanut ei ehkä ihan ammattimaisin ole, joten siksi mielestäni jopa röyhkeää ja ylimielistä lyödä kova hintalappu. Voi nuo pelleilyt mennä sisäpiirissä hyvänä läppänä, mutta saattaa hieman näitä isompien seurojen vetäjiä säikyttää. Kyllä kun rahaa laitetaan tiskiin, niin halutaan vastapainoksi ammattimainen, vakavasti otettava urheilija pistepörssiä katsomatta.
JKL
14/05/2018
Eikös se kuitenkin liene niin, että Peterillä on sosiaaliturvatunnus eli hän on sen mittapuun mukaan kelvollinen tekemään omat päätöksensä? Aina on lähdetty siirtolaisiksi, mainareiksi, duunareiksi, ja kieltä on oppittu kun on pakko. Sinne vaan rohkeasti mualimalle. Joku pelimanne sanoikin omasta tiestään: lähdin reissuun poikana ja palasin miehenä. Eli saattaa se kasvattaakin, ja kenties myös kehittää pelaajana.
Jep
14/05/2018
Eipä noilla liigan, siis lätkäliigan ansioilla eläkeelle asti pärjää. Jotain pitää senkin lajin jäbien uran jälkeen tehdä, jos ei oo tullut opiskeltua niin eipä hyvä heilu ammattilajissakaan ;-)
Jag heter
14/05/2018
Hahah, kun viimeisimmässä Kotilaista koskevassa uutisessa irvittii kielitaidosta, niin kommenttiosioo ilmestyi jyväskyläläisiä kertomaan kuinka se on typerää ja ilman kielitaitoakin pärjää.

Noh?
Kuhis
14/05/2018
@JKL: Tuskin Peter huolissaan maisemanvaihdoksesta on, epäröintiä saattaa tulla enempi seuran puolelta, jonka pitää maksaa repullinen rahaa ilman yhteistä kieltä. Peterille luulisi kuitenkin löytyvän seura ulkomailta, jossa suomivalkku tai suomipelaajia helpottamassa kielimuuria. Eiköhän se kielikin petraannu sitten omalla painollaan ajan kuluessa.

@HENKILÖBRÄNDI: Olen samaa mieltä. Varmaan helpottaisi seuran päätöksentekoa, mikäli julkisuuskäytös olisi edes välttävästi aikuismaista. Nää "läpällä ja kännissä" heitot muistetaan yllättävän pitkään, vaikkei sitä nuoruudenhuumassa uskoisi.
Opiskelupaikka sählyllä?
14/05/2018
"Tienaa n.2000€ / kk plus asunto, opiskelu-/työpaikka. "
Miten ihmeessä seura voi muka järjestää opiskelupaikan? Kertokaa? Jos on kyse yhtään halutummasta yliopiston tai AMK-opiskelupaikasta, niin sinne on valintakoe ja samassa auditoriossa voi olla 1000 muuta halukasta. Se, että osaa lyödä reikäpalloa maaliin tai omistaa tietyn seuran verkkarit ei niissä kisoissa auta yhtään mitään.
Opiskelupaikka
14/05/2018
Esimerkiksi niin, että maksetaan avoimen amk:n tai yliopiston kurssit tai sitten yhteistyössä esim Vierumäen tai muun urheiluopiston kanssa jotain puuhastelututkintoja liikunnan ohjaajaksi.

Eihän siis mitään oikeita opiskelupaikkoja saa joukkueet järkättyä, mutta noita ainakin.
Jep
14/05/2018
Ja tossa oli siis kyse lätkästä, ei sählystä. Joo Suomessa ei oo jenkki meno, että ku osaat vähä urheilla niin pääset huippuyliopistoon, mikä hyvä. Tosin ei meillä ole edes niitä huippuyliopistoja :-)
Salibandypappa
15/05/2018
Tässä tapauksessa agentilla tarkoitetaan edunvalvojaa? Vai mistä asti työttömillä ja kouluttamattomilla koululiikunnan harrastajilla on ollu agentit ? B-)
Mitä pahaa tossa oli?
15/05/2018
Peter on liian kallis riskiinsä nähden. Pelaajan kyky elämänhallintaan vieraassa ympäristössä on varmasti tiedostettu ja todettu että parempi jättää tämä kortti katsomatta. Järkevää toimintaa seuralta.
Kalmarin herra
15/05/2018
Melkoinen seppä tämä Peter Kotilainen.
Jep
15/05/2018
Nyt dissaajat vaan lukemaan Peterin vastine ja sovittelemaan aasihattua! Toki jos toi teidän näkemys siitä kuinka asiat hoidetaan, niin taitaa jotkut muut olla työttömiä tulevaisuudessa kuin Peter!
Luin joo
15/05/2018
On se melkoinen seppä tämä Peter.
Jukkisb
15/05/2018
"Esimerkiksi niin, että maksetaan avoimen amk:n tai yliopiston kurssit tai sitten yhteistyössä esim Vierumäen tai muun urheiluopiston kanssa jotain puuhastelututkintoja liikunnan ohjaajaksi.

Eihän siis mitään oikeita opiskelupaikkoja saa joukkueet järkättyä, mutta noita ainakin."

Juu liikunta-alan opiskelu ei ole oikeaa opiskelua ja ei ole oikeaa työtäkään...
Opiskelusta
18/05/2018
Kyllähän myös muun, kuin urheilualan opiskelupaikkoja saadaan järjestettyä. Kuten muuallakin, kyse on viimein vain joustamisen halusta puoleen tai toiseen. Ammattikorkeakouluissa on esimerkiksi polkuopintoja, jonka kautta voidaan rakentaa urheilijoille räätälöityjä polkuja. Yliopistotasolla myös joustavuutta löytynee, kunhan vain puhutaan hieman vähemmän hakijoita houkuttelevista aloista.

Mutta summa summarum: Urhelijoille voidaan kyllä järjestää opiskelupaikkoja heidän täyttäessä tietyt kriteerit.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.