Divarit

Shokkivetäytyminen – SB Vaasa jää pois Divarista

16.05.
2018
41 Kommenttia
4
Divarit

Kuva: Ari Honkonen

Salibandyseura Vaasa on päättänyt luopua miesten Divarin sarjapaikasta. Näin ollen SB Vaasan miesten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella kakkosdivisioonassa, jossa se ottaa Young Boysin sarjapaikan.

– Ensinnäkin, tämä ei varmasti ole kenellekään mieluisa päätös. Kukaan ei varmasti olisi halunnut seuran ajautuvan tilanteeseen, jossa sarjapaikasta joudutaan luopumaan. Tämä päätös on kuitenkin nimenomaan pitkän tähtäimen ratkaisu, SB Vaasan hallituksen puheenjohtaja Antti Stig toteaa.

Päätöksen taustalla ei ole yksittäistä syytä, vaan kyse on laajemmin monen asian summasta. Viime kauden ryhmä koki isoja muutoksia aina valmennusryhmästä pelaajiin. Jalkeille ei olisi saatu riittävän iskukykyistä joukkuetta. Lähtöpuolella on kovia nimiä, eikä omasta takaa vielä löydy tarpeeksi vahvoja paikkaajia. Sen lisäksi päävalmentajan ja toiminnanjohtajan roolien yhdistäminen olisi ollut varsin haastava yhtälö.

Pelaaja- ja valmentajatilanteen haasteiden lisäksi edustusjoukkueen taustoilla on ollut viime vuosina varsin ohut ryhmä ja tukitoimien ylläpitäminen ei ole ollut helppoa. Sarjatasoa alempana myös nimenomaan tätä puolta aiotaan kehittää.

– On huomioitava, että opiskelijoilla ja aiemmin esimerkiksi Seinäjoelta reissanneilla pelaajilla on merkittävä rooli sen suhteen, että Vaasassa on pelattu miesten Divaria pitkään ja hyvällä tasolla. Paikallisten pelaajien määrä on kuitenkin lopulta ollut aika pieni, toiminnanjohtaja Jukka Leino sanoo ja jatkaa:

– Meillä on tulossa hyviä junioreita omasta junioriputkestamme ja olemme saaneet joukkueita valtakunnallisiin sarjoihin viime vuosina varsin hyvin. Vielä muutamaan vuoteen ei ole kuitenkaan edessä sellaista tilannetta, että Divari-tason vastuunkantajia olisi edustuksessa omista nuorista enemmistö. Pelaajien ajattaminen muilta paikkakunnilta ei olisi tässä kohtaa kestävä ratkaisu.

– Kyse ei ole siitä, että edustus olisi talousvaikeuksissa. Menneen kauden tulos oli positiivinen. Resurssit joukkueen taustalla ovat kuitenkin olleet rajalliset, eikä tilanteelle ollut helpotusta näkyvissä. Seura haluaa kantaa vastuun jäsenistöstään niin, ettei talousvaikeuksiin jatkossakaan ajauduta, Stig kommentoi.

Päätös Divari-paikasta luopumiselle nähdään myös mahdollisuutena. Junioripuoleen tullaan satsaamaan entistäkin vahvemmin. Nousu takaisin pääsarjatasolle on tavoitteena, mutta sitä rakennetaan maltilla ja omien kasvattien kautta.

– Missään tapauksessa emme aio unohtaa edustusjoukkuetta, päinvastoin. Toiminta rakennetaan kakkosdivarissa mahdollisimman ammattimaiseksi ja ryhmä pyrkii menestymään sarjatasoa alempana, Leino muistuttaa.

Vaikka edustusjoukkue jatkaakin pelejään kakkosessa, tämä ei tarkoita, että seuratoiminnan kehittämistä hidastettaisiin. SB Vaasa aloittaa toisen työntekijän rekrytoimisen saman tien.

– Työntekijät ovat töissä seuralla, eikä siihen liity se, millä sarjatasolla edustus pelaa. Kaikkien yhteinen halu on, että Vaasassa pelataan pääsarjasalibandya tulevaisuudessakin ja juuri sen vuoksi seuran tulee satsata jatkossa entistä enemmän koko toiminnan kivijalkaan, eli junioritoimintaan, Stig painottaa.

– Vaikka tämä päätös kirpaisee jokaista tässä kohtaa, on meidän nähtävä realiteetit ja todettava, että seuraa on kehitettävä kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Jotta pelaaminen pääsarjatasolla on vakaampaa, kaikkien tausta- ja tukitoimien tulee olla kunnossa, Stig päättää.

SB Vaasan miesten edustusjoukkueen valmennus muuttuu samalla. Jukka Leino ei toimi edustuksen päävalmentajana, vaan keskittyy jatkossakin seuran toiminnanjohtajan tehtäviin.

Edustuksen päävalmentaja kaudella 2018-19 on Ilkka Kittilä. Seuran A-juniorit pyrkivät valtakunnalliseen sarjaan päävalmentajanaan Teemu Hagelberg. Kyseisten joukkueiden muu valmennusryhmä ilmoitetaan pikimmiten.

Teksti: SB Vaasan tiedote

Lue myös:
Divarin vapautuneen sarjapaikan kohtalo selviää 23.5. – ErVi Akatemia vahvoilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Noin
16/05/2018
Todella ammattitaitoista johtamista. Todetaan ongelma (menestys opiskelijoiden varassa, joka aiheuttaa suuria tason vaihteluita). Ratkaistaan ongelma, vetäydytään kehittämään omaa pelaajatuotantoa. Pitkään aikaan en ole nähnyt näin loogista ammattitaitoista salibandyjohtamista. Hatunnosto.
Ervi
16/05/2018
Erä Viikingit Akatemia?
kabinetti
16/05/2018
Kuka täyttää vai täytetäänkö?
Mitä
16/05/2018
Aika pommi, mihinkähän pelaajat. Siellä on aika paljon liigassa pelanneita tai liigatasoisia pelureita, Joona Kukko, Tero Saaristo, Valtteri Pajunen, Jyri Järvinen, Kevin Nylund, Viinamäki?
Jukkisb
16/05/2018
Kipeä, mutta pitkällä tähtäimellä oikea ratkaisu.
Arto kilpos fani
16/05/2018
Ensinmäisenä listalla on nousukarsinnan hävinneet joukkueet. Haki, pirkat esim
Seppo Heinonen
16/05/2018
Katotaan kolmen vuoden päästä!
Jep
16/05/2018
No eiköhän ensimmäisenä listalla ole putoamiskarsinnan häviäjä! Mutta eihän tohon mitään selkeää systeemiä ole kuinka kabinetti toimii. Viime kauden menestys vaikuttaa ainakin.
Woodis
16/05/2018
Sb vaasa pilasi woodiksen pitkän työn
JIMOORGO
16/05/2018
Mikäli molemmilta nousukarsinnan viimeisen vaiheen häviäjiltä (Haki & Pirkat) kysytään ensimmäisenä (mikä on loogista) ja molemmat ilmoittavat halukkuutensa, miten ratkotaan kahden kesken tämä vapautuva paikka?
Antero
16/05/2018
Blue Fox takaisin divariin! Foxi oli samassa tilanteessa viime vuonna mutta uskalsi ainakin yritää, heille propsit siitä!
Punainen kateissa!
16/05/2018
”Jalkeille ei olisi saatu riittävän iskukykyistä joukkuetta”, mihin ihmeeseen tämä arvio perustuu. Tarkoitetaanko iskukykyisellä joukkueella tavoitteena divarin voitto vai sarjassa säilyminen? Pelit yleensä näyttävät joukkueen iskukyvyn.

”päävalmentajan ja toiminnanjohtajan roolien yhdistäminen olisi ollut varsin haastava yhtälö”. No tämäkin päätöksen he itse tekivät muutama viikko sitten, miksi???
Kilpos fani & JMORGOO
16/05/2018
Liiton tiedotteesta poimittua:

Sarjapaikkojen täyttöjärjestyksen mukaisesti vapautuvaa sarjapaikkaa tarjotaan ensisijaisesti Divarin putoamiskarsinnan hävinneelle joukkueelle, EräViikingit Akatemialle. Seuraavina täyttöjärjestyksessä ovat Divarikarsinnan toisen vaiheen hävinneet joukkueet, järjestyksessä AC HaKi ja Pirkkalan Pirkat.
Banda
16/05/2018
R.I.P. Young Boys
Täyttöjärjestys
16/05/2018
Tilanne on erittäin selkeä. Pirkoille tarjotaan ennen HaKia, sillä se hävisi nousukarsinnan voitoin 2-1 Ja HaKi 0-2. Huhujen mukaan ottavat paikan vastaan.
Muuttunut
16/05/2018
Nykyään menee putoamiskarsinnan häviäjälle eikä Pirkoille, jolle se urheilullisesti kuuluisi
Wasb
16/05/2018
Yllätyyys.. vaasassa kaikki kaatuu riitelyyn. Ja niin tais käydä nytkin ;)
Oho
16/05/2018
ErVi Akatemia sittenkin divariin. Ihme sekoilua. Putos, ei Pudonnut, karsii ja Putos. Nyt taas Divarissa. Aikuiset pelaajat lähti muualle, valmentaja LasBiin. On nuoret A-pojat taas kovilla. Materiaalia pitäisi olla sekä A:han että Divariin kaikesta huolimatta .
Salli mun nauraa
16/05/2018
"jolle se urheilullisesti kuuluisi" 😂 Kaikki "ehdolla" olevat joukkueet ovat sarjansa hävinneet, joten miten voi sanoa että kuuluisi heikommalle joukkueelle?
Kertokaapa
16/05/2018
Miksi kakkosdivarijoukkue ansaitsisi paikan ennen divarijoukkuetta, joka on todella tiukalla marginaalilla tippunut putoamiskarsinnoissa? Urheilullisin perustein siis

Teidän logiikalla tulisi joka vuosi pelata nousukarsinnat silleen, että 2div joukkue pelaa divarin putoamiskarsintojen häviäjää vastaan. Olis pirkatkin helisemässä.

Tämä olisi urheilullisuutta
KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
16/05/2018
Käsittämätön ratkaisu seuralta luopua ja lähteä kehittämään pääsarjatason pelaajia kakkosdivariin. Vaihtoehtona olisi ollut saada junnuille ja miksei vanhemmillekkin seuran pelaajille kovia pelejä vielä ainakin kauden verran divarin puolella.
Jep
16/05/2018
Vaasa ei luota omiin junnuihin, parempi luovuttaa.
HUHUI
16/05/2018
Taisinpa asian vajaa viikko sitten jo paljastaa. Pelaajista osa lähdössä koulun loppumisten johdosta (Nylund, Järvinen, Moustassir?, Pajunen?). Ja sitten kun osaavaa valmentajaa ei saatu haalittua niin päätöksen lähdöstä teki osa runkopelaajista (Kukko, Viinamäki, Palmberg ym.)
Edelliselle
16/05/2018
Näin on ja katsokaa mitä jälkeä noi jätkät teki viime kaudella.
HUHUI
16/05/2018
Eiköhän Nurmon luulis ainaki kyselevän joitain pelaajia.
Ruunien ruuna
16/05/2018
Mihin nurmo tarvii pelaajia? Runko on jo valmis ja laajempi kuin viime vuonna.
Mr. Dimension
16/05/2018
Tällä kertaa Leino ei tarvinnut edes pelejä päävalmentajana pudottaakseen hyvän jengin sarjaporrasta alemmas. Jännä juttu, ettei omille junnuille haluttu antaa edes mahdollisuutta pelata kovia pelejä divarissa. Aika surkeaa on, että luovutetaan yrittämättä. Tervemenoa.
Köde
16/05/2018
Jääkö ainoaksi luopumiseksi?
Ota
16/05/2018
Näin olisi tullut ehkä josbankin tehdä.
Seinäjoki
16/05/2018
Voi olla että spv A-junnut vahvistuu paljonkin..... Hämäläinen ja Hakanen matkaamassa sinne?
Niin
16/05/2018
En tiedä siitä mutta, ainakin pelasi samassa kentässä miestendivaria pari peliä?
Traagista
16/05/2018
Aika kova taso kakkosdivaris kun lähdetään ykkösdivarista sinne kehittymään? Vain Vaasas osataan ja annetaan junnuille mahdollisuus...
Leino ULOS
16/05/2018
Kovalla rahalla Porista asti raahattiin kaveri tiputtamaan yksi vakiokaupunki divarikartalta. Samalla kaatuu farmijoukkue kakkosdivarista, joka myös ollut pitkään kasassa. Iso mies ja isot puheet, näytöt nollissa.
Koulutuskuntayhtymälle
16/05/2018
No ei kai sitä Vaasan valintaa käsitä, kun ei joukkueurheilusta ja seuratoiminnasta ymmärrä enempää kuin sika fysiikasta.
Takapiru
16/05/2018
No tuskin Pori mitään Leinosta saanut kun saipotkut Karhuista.
Sanoisin että viime kaudella elettiin yli varojen ja nyt lasku lankesi päälle. Kakkos divari on halvempia kuin ykkös divari.
Pian haetaan syyllisiä..... Leinoooo...
Peehoo/Loviisa
16/05/2018
Harmin harmi..meidän jengin pisteautomaatti häipyi unholaan ..harmi ...Kasööri sentään suu maireena kun kolmesta pohjanmaan reissusta häipyi kaksi (Fox ja Vaasa) ja kilometrejä aika läjä niinikään..
Gg
17/05/2018
Gg chättii Ny pojat
Hotelliemäntä
17/05/2018
Gg chättii
Myyrä
17/05/2018
Leinosta tuli SB Vaasan Elop 😩
XPylleröz
19/05/2018
Ny sitä ggeetä chättii
Naava hieroo käsiään
20/05/2018
Naava nauraa kaikille divari jengeille... Me ollaan suurin, meillä on massia ja junnujen vanhemmat maksaa, Naava kävelee nauraen pankkiin... #era#holmot"Liitonsaunaltakuultu#Eranvoitelutärkein

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.