Suomelle avausvoitto MM-kisoissa – sisukkaasti puolustanut Puola kaatui 7–0

Suomen U19-tytöt avasivat MM-urakkansa voitolla Puolasta. Kuva: IFF

Suomi aloitti alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksen voitolla Puolasta. Sveitsin St. Gallenissa ja Herisaussa pelattavien kisojen avausvoitto irtosi maalein 7–0.

Selkeistä loppunumeroista huolimatta peli pysyi tasaisena vielä ensimmäisessä erässä. Fyysinen Puola puolusti Suomea vastaan hyvin viisikkona, ja tilanne säilyi 0–0:ssa koko ensimmäisen 20-minuuttisen.

Kun toista erää oli pelaamatta vajaat neljä minuuttia, sai Suomi vihdoin kuparisen rikki. Elli Kylmäluoma latasi pallon tarkasti maalin kattoon. Pari minuuttia myöhemmin Kylmäluoma oli jälleen asialla ja vei Suomen 2–0-johdossa toiselle erätauolle.

Päätöserässä Puolan eväät loppuivat ja Suomi pääsi kaunistelemaan numeroita. Jokaisessa kolmannen erän maalissa nähtiin lopulta eri viimeistelijä.

Kylmäluoman (2+0) lisäksi kahteen tehopisteeseen ylsivät Annu Selinummi (0+2) sekä Maura Paajanen (1+1).

Suomi sai ottelun toisessa erässä myös ikävämpiä uutisia. Juoksun jälkeen pysäytysliikettä tehneen Noora Rantasen polvi petti alta, ja hyökkääjä jouduttiin auttamaan penkin puolelle. Rantasta ei enää pelissä sen jälkeen nähty.

Suomen kisaurakka jatkuu torstaina, kun alkulohkon toisessa ottelussa vastaan asettuu Sveitsi.