Maajoukkueet

Suomelle avausvoitto MM-kisoissa – sisukkaasti puolustanut Puola kaatui 7–0

02.05.
2018
3 Kommenttia
6
Maajoukkueet

Suomen U19-tytöt avasivat MM-urakkansa voitolla Puolasta. Kuva: IFF

Suomi aloitti alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksen voitolla Puolasta. Sveitsin St. Gallenissa ja Herisaussa pelattavien kisojen avausvoitto irtosi maalein 7–0.

Selkeistä loppunumeroista huolimatta peli pysyi tasaisena vielä ensimmäisessä erässä. Fyysinen Puola puolusti Suomea vastaan hyvin viisikkona, ja tilanne säilyi 0–0:ssa koko ensimmäisen 20-minuuttisen.

Kun toista erää oli pelaamatta vajaat neljä minuuttia, sai Suomi vihdoin kuparisen rikki. Elli Kylmäluoma latasi pallon tarkasti maalin kattoon. Pari minuuttia myöhemmin Kylmäluoma oli jälleen asialla ja vei Suomen 2–0-johdossa toiselle erätauolle.

Päätöserässä Puolan eväät loppuivat ja Suomi pääsi kaunistelemaan numeroita. Jokaisessa kolmannen erän maalissa nähtiin lopulta eri viimeistelijä.

Kylmäluoman (2+0) lisäksi kahteen tehopisteeseen ylsivät Annu Selinummi (0+2) sekä Maura Paajanen (1+1).

Suomi sai ottelun toisessa erässä myös ikävämpiä uutisia. Juoksun jälkeen pysäytysliikettä tehneen Noora Rantasen polvi petti alta, ja hyökkääjä jouduttiin auttamaan penkin puolelle. Rantasta ei enää pelissä sen jälkeen nähty.

Suomen kisaurakka jatkuu torstaina, kun alkulohkon toisessa ottelussa vastaan asettuu Sveitsi.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Takku
02/05/2018
Onnea voitosta!
Fani
03/05/2018
7-0 maalin teki Torkki ei mainittu.
Torkki ei mainittu
03/05/2018
Joukkueen ex-koutsi sai tehtäväkseen tilata Kylmien kyytien jälkeiseen palautumiseen tynnyrisaunan. Tapio tilasi, Tammisen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.