Suomi oli Tshekkiä edellä MM-välierässä. Kuva: IFF

Suomen ja Tshekin tyttöjen U19-maajoukkueet kohtasivat lauantaina MM-välierissä Sveitsin St Gallenissa. Suomi oli ottelussa vahvempi maalein 4-1 ja eteni viidennen kerran peräjälkeen tyttöjen MM-finaaliin.

Suomi iski ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä Milja Saarikosken toimesta ja Iina Latvala lisäsi johtoa toisen erän lopussa. Tshekin kova yritys palkittiin kolmannen erän alun kavennusmaalilla, mutta Taru Nordmanin ja Maura Paajasen osumat viimeisellä kympillä varmistivat Suomen voiton.

Suomen tehopelaaja oli kaksi maalia syöttänyt Matilda Lindström, mutta ykköshahmoksi nousi maalivahti Elsi Kangasharju, joka pysäytti jopa 39 laukausta.

MM-finaali alkaa sunnuntaina klo 16 ja Suomi kohtaa finaalissa Ruotsin. Pronssipelissä mittelevät Tshekki ja Puola.

IFF:n ottelukuvat