Maajoukkueet

Miesten maajoukkue leireilee vielä ennen juhannusta – tässä kokoonpano

13.06.
2018
23 Kommenttia
3
Maajoukkueet

Miesten maajoukkue leireilee ensi viikolla. Kuva: Mika Hilska

Miesten salibandymaajoukkueen juna kohti joulukuun MM-kisoja etenee suunnitellusti. Ennen juhannusta maajoukkue kokoontuu kesän toiselle leirille. Mukana 18.-20.6. Eerikkilässä pidettävällä leirillä on 27 pelaajaa.

Kesän ensimmäisellä leirillä pelaajia mitattiin fyysisillä testeillä. Nyt ohjelmassa on päävalmentaja Petteri Nykyn mukaan enemmän pelillisiä asioita.

– Kovaa mennään nytkin, mutta hieman eri painotuksin kuin viimeksi. Luvassa on enemmän pelipainotteinen tapahtuma ja tapetilla myös yksittäisiä teemoja. Viisikkokokeiluja on tarkoitus tehdä ja keskiössä on myös hyökkäyspelaamiseen liittyviä asioita, hän kertoo.

– Syksymmällä siirrymme sitten kokonaisvaltaisemmin hiomaan pelitapaamme ja paneudumme myös lähemmin tuleviin MM-kisavastustajiin.

Edellinen miesten leiri touko-kesäkuun vaihteessa oli yhteinen alle 23-vuotiaiden maajoukkueen kanssa ja paikalla oli peräti 44 pelaajaa. Nyt määrä on 27 pelaajan vahvuinen. Viimeksi MU23-puolella leiritetyistä kuusi sai kutsun miesten leirille. He ovat Atte Eronen, Rasmus Kainulainen, Joel Lahti, Eetu Sikkinen, Eemil Ukkonen ja Matias Veikkola.

– Haluamme kuljettaa miesten mukana U23:sia edustaneita pelaajia ja nämä herrat pääsivät tällä kertaa mukaan. Tämä liittyy Maajoukkuetie-ajatteluun eli on nähtävä jatkumona maajoukkueiden välillä ja on se samalla tietty heille signaali mahdollisuutena kehittyä urheilijoina äärimmäiselle huipulle.

Samaan aikaan Eerikkilässä leireilee myös Urheilukoulussa parhaillaan varusmiespalveluksessa oleva salibandyryhmä.

Poissa kakkosleirin vahvuudesta ovat mm. Juha Kivilehto ja Mikko Leikkanen.

– Emme halua toipilaita leirille, vaan he saapuvat sitten kun ovat sellaisessa kunnossa, että voivat treenata täysipainoisesti, Nykky taustoittaa.

Kokeneena valmentajana Petteri Nykky haluaa valmennustiiminsä kanssa katsoa kaikki kortit ennen kuin lopullinen MM-ryhmä naulataan kiinni marraskuussa. Muutamille paikka MM-koneeseen voi aueta syksyn näytöillä ja kesän leirityksen ulkopuoleltakin.

– Sama leikki tämä on kuin ennenkin. Tarkkailua tehdään 22 kuukautta ja sitten voi päästä loppuajaksi MM-kisaryhmään. Arkikunto ja -tekeminen ovat isoja teemojamme. Voimme puhua leireillä kuinka paljon tahansa, mutta ratkaisevaa kuinka laadukas harjoittelu ja huippu-urheilijan asenne näkyvät urheilijan elämässä päivittäin.

Maajoukkueen kesän 3. leiri on pidetään 26.-28.7. Sen jälkeen salibandymiehet osallistuvat Tshekin isännöimään kolmen maan turnaukseen (CZE, FIN, SUI) syyskuun alussa. EFT-turnaus Ruotsissa pelataan 19.-21.10. Noin viikon mittainen lämpöleiri alkaa 19.11 ja MM-kisat Prahassa järjestetään 1.-9. joulukuuta.

Miesten maajoukkueleiri 18.-20.6.2018
Eerikkilän urheiluopisto

Maalivahdit
Joonas Kaltiainen 25 Esport Oilers
Eero Kosonen 31 SPV
Pyry Luukkonen 31 TPS
Lassi Toriseva 23 Classic

Kenttäpelaajat
Atte Eronen 22 Classic
Sami Johansson 24 Classic
Jonne Junkkarinen 27 Happee
Rasmus Kainulainen 21 LASB
Valtteri Kainulainen 25 Westend Indians
Lauri Kapanen 32 EräViikingit
Peter Kotilainen 23 Happee
Jani Kukkola 32 EräViikingit
Joel Lahti 23 Happee
Janne Lamminen 32 Classic
Ville Lastikka 22 Steelers
Jami Manninen 30 Happee
Jussi Piha 31 Classic
Joonas Pylsy 28 Classic
Eemeli Salin 28 Classic
Nico Salo 24 Classic
Krister Savonen 24 Classic
Eetu Sikkinen 20 Classic
Lauri Stenfors 27 TPS
Ilari Talvitie 27 Esport Oilers
Eemil Ukkonen 21 Happee
Matias Veikkola 22 SPV
Tatu Väänänen 34 Wiler-Ersigen (SUI)

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Haloo?
13/06/2018
Mielenkiintoisia valintoja. Eronen ja Sikkinen eittämättä ihan pelimiehiä, mutta objektiivisesti katsottuna ei millään mittarilla liigan kärkeä vielä tällä hetkellä. Tarjolla olis ollut myös mm. Justus Kainulainen, Heikki Iiskola, Miko Kailiala, jotka kaikki ovat jo osoittaneet tasonsa liigassa (ja myös MJ:ssä).
Timotei
13/06/2018
Tosiaan, Sikkinen pääsee satunnaisesti viltistä viilettämään Classicin kolmoseen, mutta on kuitenkin jo debytoinut EFT:llä ja nyt pyörii sitten maajoukkueleirityksissä mukana, samalla kun esimerkiksi Justus ei vielä ole näytönpaikkaa saanut. Kailialalla on pakko olla jotain vammaa kun ei mukana ole, eiköhän herran kisapaikka ole aika saletissa jo nyt jos on joulukuussa pelikuntoinen.
Haloolle
13/06/2018
Täysin samaa mieltä Erosesta ja Sikkisestä ja lisäksi Pihaa on mielestäni turha roikottaa tuolla.
Nyt oikeesti
13/06/2018
Kateelliset pitäkää turpanne kiinni ja antakaa poikien pelata valmentaja varmasti tehnyt oikeat päätökset!!!
#51
13/06/2018
Onhan toi Sikkinen ja Eronen iha jäätävä läppä että ovat mukana. Nykyllä mennyt Kainulaisen veljekset sekasin ja H. Iiskola unohtui näköjään Nykyn papereista. Ja mitäköhän Jussi Piha tekee tuolla? Ei siinä hieno mies arvostan, mutta ei missään nimessä mitään asiaa Prahaan 2018. Omissa papereissa Suomi voisi olla jopa suurin mestarisuosikki, mutta toki jos pelaajat on mitä sattuu niin ei ole mitään asiaa finaaliin. Pronssia vois ehkä tulla.
Kuka Justus?
13/06/2018
J.Kainulainen lienee leirillä Urheilujoukkojen mukana, kun siellä nyt palvelee. Muutenkin luottaisin valinnoissa Nykkyyn, saavutukset puhuvat puolestaan!
Jep
13/06/2018
Toivotaan että Nykky hoitaa, mutta näytöt altavastaajan ruorissa ei vaan ihan ne parhaat! Clasussa jäätävää ja majussa silloin kun Suomen kultainen sukupolvi oli parhaassa iskussa. Kettunen veti hyvää altavastaaja sählyä ja sai fudut...
Jacob
14/06/2018
Ihmettelen myös Sikkisen valintaa. Varmasti tulevaisuudessa kova pelimies, mutta tällä hetkellä löytyy reilusti parempiakin vaihtoehtoja. Hieman ristiriitasta ettei mahtunut saman koutsin alaisuudessa usein edes pelaavaan kokoonpanoon seurajoukkueessa. Myös ainoa joka jäi Classicista miinukselle pleijareissa. Mutta ei mitään häneltä pois, toivottavasti onnistuu.
Jacob
14/06/2018
Lisäyksenä vielä että mielenkiintoinen ensi kausi tulossa myös maajoukkuetta silmällä pitäen. Onnistuuko esim. herrat Hautaniemi, J. Kainulainen, Astala, Lehkosuo, Immonen, Niiranen, Rantala, Kovanen yms hyvillä otteilla sekoittaan pakkaa ennen kisoja. Toivon että pystyy.
Fyssari
14/06/2018
Kuten arvata saattoi, hiukan on Nykyn Classic kultapossukerho meininkiä. Pihan fysiikka ominaisuuksilla ei mitään jakoa edes ja varsinkaan Sveitsi pelissä.
Huoh
14/06/2018
Mikä teitä vaivaa?? Lopettakaa toi itkeminen.. haukutte täällä esim pihaa..ei ehkä fysiikka Suomen parasta,mutta pelinluku yksi maailman parhaista. Tietty se harmittaa jos oma poika ei mahdu tai sukulainen . Ootte naurettavia..
stadi
14/06/2018
Kyllä taas rutistaan,mikä teille oikein kelpaa,katsotaan kisat ensin ja huudellaan sitten jos aihetta on.
Stadi ja Huoh
14/06/2018
Älkää te itse pyrkikö ohjailemaan kritiikin suuntaa, sehän tämän palstan suola on, että pystytään puhumaan, mitä todella ajatellaan. Omalla nimellään perussuomalainen ei tule sitä koskaan tekemään muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.
Junnut juoksee
14/06/2018
"Muutamille paikka MM-koneeseen voi aueta syksyn näytöillä ja kesän leirityksen ulkopuoleltakin" = Mihulle paikka varattu vaik ei jaksa kesällä leireilläkään:)
nokia
14/06/2018
Krp on selvästi Nykyn toimesta paitsiossa.
ei kenenkään pelaajan sukulainen
14/06/2018
Hiukan särähtää tuo 10 pelaajaa Classicista. En halua puuttua valintoihin sen enempää, mutta ihan vaan vinkkinä pelaajille, jotka haluaa maajoukkueeseen, niin kannttaa varmaan suunnata classicciin pelaamaan niin pääsyprosentti kasvaa. No joukkuelajeissahan tää menee aina niin, että kenestä kukakin vaan tykkää.
#51
14/06/2018
Faktahan on se että ei tuota Sikkisen valintaa voi perustella mitenkään järkevästi. Miten on mahdollista että mahtuu maajoukkueeseen ja on mahdollisesti menossa Prahaan 2018 jos tekee tiukkaa mahtua Classicin kolmeen pelaavaan kenttään?
Töitä, töitä
14/06/2018
Nimimerkille "ei kenenkään pelaajan sukulainen", kyllä Classiciin olisi tulijoita mutta tarvitsee olla maajoukkuetasoa että pääsee! Siinä mielessä olet oikeassa, että Classicissa tehdään pelaajakehityksessä hyvää työtä --> pääsyprosentti maajoukkueeseen kasvaa.
Classicin kolmoskenttä olisi suuressa osassa joukkueista ykköskenttä.
Näin juuri
14/06/2018
En keksi ainakaan yhtään 4,5 tai 6-divarin joukkuetta, jossa Classicin kolmoskenttä ei olisi ykköskenttä.
JONNE
15/06/2018
Tuli ihan Rauno Korven ajat mieleen. Tapparasta tuli suunnilleen puoli maajoukkuetta, kun Korpi siellä valmensi. Kaikella kunnioituksella ja Nykyn saavutukset muistaen, mutta Sikkinen ja Atte Eronenkaan eivät ole miesten maajoukkueen tasolla. Kumpikin veti aika pienillä minuuteilla viime kauden Classicissa, ja olisi kyllä ihme jos he yhtäkkiä puhkeaisivat kukkaan maajoukkueessa. Toivotaan että jonain päivänä molemmat ansaistsevat ihan oikeastikin paikkansa siellä. Nyt he joutuvat tällaisten ihmettelyjen kohteeksi aivan syyttä.

Nykyllä toki ei tässä ole kuin hävittävää. Jos kultaa ei tule, valinnat olivat vääriä, vaikka kuka siellä pelaisi.
Junnu#8
15/06/2018
Voisi myös välillä lähteä ns. kokeilujoukkueella pelaamaan. Eli kun liiga on käynnissä. Ja kenellä peli kulkee. Niin rohkeasti mukaan vaan. Lähinnä pelaajia ketä ei kauheasti ole päässyt miesten majussa pelaamaan. Rasmus Kainulainen, Jyrki Holopainen tämän tyyppisiä pelaajia.
Lahti oon sun fani! ❤
15/06/2018
Joel Lahti on Suomen maajoukkueen komein pelaajaa #Fakta #LahiKii
ihmettelen
19/06/2018
Miksi Johannes Jokista ei ikinä näy näillä listoilla? Ymmärtääkseni kuitenkin aika laadukas sentteri?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.