Liigat

Ruutu näyttää ensi kaudella Salibandyliigaa – vähintään 120 ottelua tarjolla

13.06.
2018
16 Kommenttia
12
Liigat

Ruutu lähettää ensi kaudella pääosan Salibandyliigan otteluista. Kuva: Esa Takalo

Sanoma ja Salibandy Oy ovat tehneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen. Sen myötä Ruutu ja ISTV ottavat päävastuun miesten ja naisten Salibandyliigan otteluiden näyttämisestä.

Varsinainen sopimus on alkuun kolmivuotinen ja mukana on kahden vuoden optio. Jokaisen kauden aikana televisioidaan vähintään 120 ottelua. Ruutu+ näyttää myös kotimaista jalkapalloa, lentopalloa ja pesäpalloa.

– On mahtavaa saada salibandy osaksi Ruudun kattavaa kotimaista palloilutarjontaa. Monivuotinen yhteistyö on erinomainen lähtökohta, ja tavoitteemme on tulevaisuudessa näyttää Ruudussa kaikki Salibandyliigan ottelut, Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto sanoi Sanoman tiedotteessa.

Myös ISTV:n kautta tullaan näyttämään ensi kaudella Salibandyliigan otteluita. ISTV näyttää kerran kuussa yhden pelin maksutta.

Kaikki monikameratuotannoilla tehtyjen otteluiden otteluselostukset tarjoillaan myös Sanoman audiopalvelu Suplasta ja osa keväällä 2019 pelattavista miesten finaalipeleistä on katsottavissa JIM-kanavalta. Lisäksi Superpesiksestä tuttu Fanikamera otetaan käyttöön myös Salibandyliigassa. Fanikamera on yhden kameran jatkuva kuvavirta, jossa ottelua seurataan kuulutuksineen.

Lähetykset toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa, ja niiden määrä tarkentuu syksyllä.

– Salibandyliigan historian kattavin mediakumppanuus antaa erinomaiset lähtökohdat lisätä Salibandyliigan näkyvyyttä ja profiloida sen yhdeksi kiinnostavimmista palloilusarjoista Suomessa. Salibandyn harrastajamäärä on ollut kasvussa jo monta vuotta. Rekisteröityneitä pelaajia oli viime vuonna yli 65 000, ja pelaajamäärä kasvoi 14 prosenttia, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

Miesten Salibandyliiga käynnistyy 16.9.2018 ja naisten Salibandyliiga 15.9.2018.

Teksti: Lähteenä Sanomien tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Timppa
13/06/2018
Paljonko joukkueet hyötyvät taloudellisesti?
Veteraani
13/06/2018
Oikea kysymys on, että paljonko joukkueet maksavat taloudellisesti
Heh
13/06/2018
Ylehän voisi vaihtaa nämä jokavuotisten uusintojen tilalle kun kerran veroja maksamme.
JANIINPÄ
13/06/2018
No niin, vähän odottelin tät. Hyvä juttu!
JANIINPÄ
13/06/2018
Innostuin niin, että meinasin tilata heti.
Kunnes muistin, että tuota, kauteen on vähän vielä aikaa.

Ja jotkut fudiskisat tässä pitää nyt pelata ensin. 64 matsia on aika putki.
Katsoja
13/06/2018
Hieno homma vaikka aika epäselvä tiedote. Toivotaan parempaa laatua kuin streematut lähetykset viime kaudelta.
Hyvä että säbä ei ole Ylen varassa joka onkin enemmän yksilöurheilun kanava kotimaisessa urheilussa.
Timotei
13/06/2018
Hyvä juttu. Vaikka itse olen ollut erittäin tyytyväinen Fanseatiin niin kyllä Sanoma tarjoaa salibandylle lajina enemmän näkyvyyttä ja mahdollisuuksia, eikä Ruudunkaan toimivuudessa ole ollut valittamista. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi puolivälieriä ei näytetä kolmelta eri palveluntarjoajalta vaan kaikki tulee sitten Ruudusta. Sana "päävastuu" toisaalta, valitettavasti, tarkoittanee sitä että ainakin VeikkausTV on työntämässä lusikkaansa soppaan, toivottavasti ei muita kuitenkaan. Jos Sanoma onnistuu NBA:n pitämään vielä valikoimassa niin mielellään maksaa ensi kaudellakin sen kympin kuussa Ruutu+:sta
Jep
13/06/2018
Yksi näyttäjä ois hyvä, toki veikkaustv ok, koska ilmainen! Fanseat oli kyllä hyvä, mutta niin on ruutukin, tärkein ettei tarvii montaa palvelua maksaa
Justjoo
14/06/2018
Veikkaus ei oo koskaan ilmanen...
FBI
14/06/2018
Elisa taisi nyt tippua pois. Ruutua ruutuun kesän jälkeen
Arto Kilponen
14/06/2018
Niin mikä se Fanseatin tilanne nyt sitten on?
Ulkomaa
14/06/2018
Onko tietoa, näkyykö pelit ulkomaillakin? Ainakin Veikkausliiga ja Superpesis näkyy. Toivottavasti salibandytkin.
Jep
14/06/2018
Joo ei oo veikkaus ilmainen, laitat tilille kympin ja katot sillä niin pitkää kuin huvittaa. Korjaan väitteeni, lähes ilmaiseksi...
Minäpahoitinmieleni
15/06/2018
"Ylehän voisi vaihtaa nämä jokavuotisten uusintojen tilalle kun kerran veroja maksamme."

Ei onnistu. Ylen tarvitsee maksaa niin paljon kaikille vähemmistöille roska ohjelmien tekemisestä, että rahaa ei riitä tällaiseen joka oikeasti voisi innostaa vaikka nuoria liikkumaan enemmän.
Laine
18/06/2018
Hyvä juttuhan tämä. En ymmärrä tuota, että pitäisi olla "ilmainen". Kyllä kai lajin ystävä voi kympin kuussa katsomisesta maksaakin? Salibandyssa ollut vielä hyviä selostajia nettilähetyksissä, kuten Reponen.
Katsoja
19/06/2018
Sanoma Oy on loustava kumppani säbälle jos/kun panostavat kunnolla omassa mediassaan lajiin. Odotukset on nyt korkealla myös teknisen toteutuksen suhteen ja konsepti voisi olla erillainen kuin vanhoissa, perinteisissä lajeissa on nähty.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.