Maajoukkueet

Singaporesta Aasian ja Oseanian naisten mestari – suomalaisosaamista taustalla

25.06.
2018
2 Kommenttia
1
Maajoukkueet

Kuvassa Markus Huhtimo (vas.) ja Timo Suonpää. Kuva: Timo Suonpään Twitter-tili.

Historian ensimmäinen naisten AOFC-turnaus (Asia-Oceania Floorball Cup) pelattiin viime viikolla. Lauantaina päättyneen turnauksen mestariksi ylsi Singapore, joka kaatoi finaalissa Thaimaan luvuin 4-1.

Singapore voitti lohkonsa selkeällä 36-1-maalierolla ja eteni suoraan välieriin. Välierissä Malesia sai kyytiä lukemin 7-1.

Singaporen taustoilta löytyy myös suomalaisväriä, sillä Smiley Coaches -nimekkeen alaisuudessa lajiosaamista Aasiaan vievät Markus Huhtimo ja Timo Suonpää olivat osaltaan avittamassa Singaporen valmennusta. Suomen naisten maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Huhtimo ei kuitenkaan kuulunut IFF:n ottelupöytäkirjoissa joukkueen viralliseen kokoonpanoon, vaan avusti joukkuetta katsomovalmentajan roolissa. Huhtimolle annettiin Suomen Salibandyliitosta lupa toimia joukkueen taustoilla turnauksen ja leirin ajan. Suonpää operoi virallisesti apuvalmentajan nimikkeellä turnauksessa.

Turnauksen kolmanneksi ylsi Japani ennen Malesiaa. Viides oli Filippiinit, joka päihitti Intian sijoituspelissä ja seitsemäs Indonesia, joka oli Irania etevämpi. Iran ja Intia pelasivat turnauksessa ensimmäiset viralliset naisten salibandymaaottelunsa.

AOFC kulki aiemmin nimellä Asia Pacific Floorball Championships, ja nykyinen nimi otettiin käyttöön viime vuonna. Miesten ja naisten sarjat pelataan vuorovuosina.

Tilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
MahuFix
25/06/2018
Kaikkien sählyjumalien isä, MaHufIX!!!!
jep
27/06/2018
Hyvä poijjaat, säbää maailmalle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.